מכירים את המשחק "הורדת זקיף"?

Barvazoom

New member
מכירים את המשחק "הורדת זקיף"?

אני קוראת למשחק הזה ככה כי זה תמיד מצחיק אותי. זו הקופסא המלבנית שממנה קופצים כל מיני דברים וצריך להכות עם הפטיש לפי סדר הופעתם, תמיד יקפוץ משהו שצריך להוריד וחוזר חלילה... אני מרגישה ככה עם החיים שלי. (וסליחה מראש, אני יודעת שזה פורום סינגלס אבל חלקכם מכירים אותי בתור קוראת סמויה, אני מעריכה את התשובות שלכם כאן וחשוב לי לשמוע אם יש לכם עיצה טובה). העבודה, הדירה, אותם השותפים כבר שנתיים, האיסור להביא כלב הביתה (בעלות הדירה...), העיר תל אביב, החברים מסביב וההרגשה שאני לא יודעת מאיפה מתחילים לשנות. אני רוצה שינוי ולא יודעת איך לעשות את הצעד הראשון. במילים אחרות - אני מרגישה שכמו המשחק הזה קופצים כל הזמן מליון דברים רק שאין לי מושג במה להכות קודם עם הפטיש.. מה עושים?

ufffnick

New member
שתי מלים לי אלייך

סינון ותיכנון. שבי עם עצמך, בלי לחץ, תכיני רשימה של כל הדברים שמפריעים לך. רשימה של כל מה שאת "צריכה" להכות בפטיש. קחי לרשימה הזו כמה ימים, אפילו שבוע. אח"כ תשבי ותמייני אותה לפי סדר עולה, כאשר למעלה מה הכי חשוב לך, לא מה הכי דחוף מבחינת לו"ז, מה הכי חשוב לך. באיזשהו שלב, תגיעי לכך שיהיו לך כמה דברים מאוד חשובים בתחילת הרשימה, והמון דברים פחות חשובים שאין לך מושג איך למיין אותם. אלה הדברים שלא חשובים לך כל כך, וכאן נכנס עניין הסינון. מבין הדברים הלא חשובים תשמיטי את אלה שאת לא חושבת שתצליחי לממש אותם מסיבות כמו לו"ז, אנרגיה ביחס לחשיבות, השקעה ביחס לתוצאה וכד'. קחי את מה שנשאר ותבני לו"ז (לא חייב להיות משהו מדוקדק מידי, כי המטרה שתהיה מסגרת התמודדות). בלו"ז תני יותר זמן למה שהכי חשוב, ופחות זמן למה שפחות חשוב. הלו"ז הזה גמיש, מאחר ומה שחשוב יותר לא תמיד צורך יותר זמן ממה שפחות חשוב, לכן אפשר להגמיש אותו ולהתאים אותו, עם זאת כדאי לתת עדיפות בתהליך ההגמשה למה שחשוב יותר. כמובן מה שיותר חשוב לך לשנות או לשפר יקבל עדיפות ראשונה לכך. ככה את מורידה קודם את הזקיפים שהכי מעיקים עלייך ביומיום, ולאט לאט פונה להתמודד עם הזקיפים הקטנים של היומיום.

Barvazoom

New member
מילה אחת לי אליך-> תודה ../images/Emo140.gif

אני בהחלט מנסה, אפילו הכנת הרשימות האלו הוציאה אותי מדעתי... אז החלטתי לקחת הפסקה מלחשוב ובאתי לשאול אתכם לדעתכם. אין ספק שאחזור לערוך את הרשימות כמו שהצעת כי בסופו של יום זה הכי מוחשי לראות את זה בכתב. ותודה על התשובה

ufffnick

New member
אין על מה ../images/Emo13.gif

אגב, החלק הכי מתיש זה הכנת הרשימה (הרבה יותר מהמיון), כך שברגע שאת מרגישה שסיימת איתה (פחות או יותר) החלק הקשה מאחורייך.

belli80

New member
מזכיר לי

מחשבה מאוד פולנית שצצה לי בראש כל שנה מחדש ב-11.9 (או אחרי כל רעידת אדמה חזקה..) אוקיי. היה הפיגוע, הבניינים נפלו. מוטלות על הרצפה כמה עשרות טונות של מתכת, פסולת בניין, חפצים אישיים... מגיעים אנשי אגף התברואה/ הניקיון של העיר - ועכשיו מה?!? איך בכלל מתחילים לחשוב על איך לפנות את הבלאגן, ולאן, ולצורך מה.. ?? אז מתחילים בקטן. לאט לאט. דבר דבר- לוקחים ביד, מתבוננים, עומדים על טיבו, ומחליטים לאיזו ערימה לשייך. רשימה זה רעיון מצויין. יעיל מאוד, על גבול הקר. תהיי עקבית איתה, ואל תשקרי לעצמך ותייפי את הדברים רק בגלל שלראות אותם שחור על גבי לבן יכולה להיות חוויה חזקה מאוד. אני מאמינה שאחרי שכדור השלג של ההחלטות שלך יתחיל להתגלגל דברים ישתנו ויתחילו לזוז. כל מה שצריך הוא הדחיפה הקטנה של ההתחלה. תעברי דירה. אל תתפשרי עליה, תתאהבי במקום החדש (אצלי - שכ"ד הגבוהה על דירת חלומותיי, באחת התקופות המחורבנות בחיי, התקזז מדמי הטיפול הפסיכולוגי המחורבן בפני עצמו - החלטה קרה שלקחתי, והיתה שווה כל שקל!!!). במעבר הזה את פותרת, אוטומטית, את בעיית השותפים והכלב. במקום החדש תוכלי להכיר ים של אנשים חדשים ולבחור מחדש את חברייך. (ע"ע השכונתי) רואה? אפקט כדור השלג. שיהיה בכיף.

Barvazoom

New member
לפעמים אני תוהה מה יהיה הדבר שיתן את

הדחיפה הזו לעבר כדור השלג שאת מתארת. אני מבינה בצורה הגיונית שרק אני יכולה לעשות את זה אבל כמה קל היה אם מישהו אחר היה עושה את זה... תודה על הודעה מושקעת ויפה

belli80

New member
אוי.. אני ממש

מבינה למה את מתכוונת.. יהיה כל כך כיף אם מישהו יחליט בשבילנו, הא? אז זהו, שלא. כלומר- בטווח הקצר זה נשמע אידאלי- פותר אותך מההחלטות וההתלבטויות הקשות שבאמת לא פשוט להתמודד איתן, אבל... בטווח (ככה כותבים את זה?!?) הרחוק - אין דבר יותר מתסכל מתחושת ההיסחפות עם הזרם, שהחיים עוברים לידך... כשהחלטתי לעזוב את דירת השותפים מהגהנום, בספטמבר האחרון, זו היתה אחת התקופות האיומות בחיי, מכל אספקט אפשרי. ההחלטות ההתחלתיות היו קשות, אבל התוצאות שוות את זה מאוד.. ככה התחיל לזוז כדור השלג שלי.
ואני ממליצה בחום על ההשקעה המאסיבית בהתחלת הדירדור שלו.

Barvazoom

New member
כותבת לעיתים רחוקות, לכן "סמויה" ../images/Emo6.gif

כבר טסתי לתאילנד כמו שרציתי וזו היתה חוויה מצויינת. החלטתי על זה ובתוך שבועיים ביצעתי - זאת אומרת שאי אפשר לומר שכשאני מחליטה אני לא עושה... נתקעתי עם ההמשך, עם איך יוצאים משאר הפלונטרים. : )

אם את קוראת סמויה, איך מכירים אותך?

הדימוי שלך מעיד בעיני על כך שהחיים מנהלים אותך ולא את אותם. דברים צצים ויצוצו, מאז ולעולם, אני הייתי מניח את הפטיש בצד ומחליף משחק. ואם את טיפוס שיש לו בעיה להגדיר לעצמו מה חשוב, אז תמצאי איזה גבר שיגדיר לך.... (מכיר גם זוגות כאלה...)

Barvazoom

New member
משום מה למצוא גבר לא נראה לי ה-פתרון...

אולי לא רשמתי את זה בהודעה הראשית אבל גם ענייני הבן זוג כן/לא/למה לא - מעסיקים אותי, כך שהפתרון שאתה מציע שאמצא לי מישהו (גבר...) שיחליט עבורי מה לעשות לא ממש מתקבל בברכה, לפחות אצלי. כרעיון אולי זה טוב אבל לא עבורי, תודה בכל אופן. ואגב, ברור לחלוטין שהמצב כרגע הוא שהחיים מנהלים אותי ולא להפך...

כן, גם לי לא

הסימפטומים שאת מתארת לעיל הינם סימפטומים טיפוסיים לאנשים שמעשנים, ולא מרלבורו, ואני לא מדבר על ג'ויינט פעם ב.. אלא בקביעות. אם את שם, תתחילי בכך שתפסיקי שם, זה בטוח יעזור. ואם את לא שם, אולי תתחילי, זה יפתח לך כיווני מחשבה חדשים :)

Barvazoom

New member
אני יותר מדי המומה מכמות הסטיגמות שקבעת...

לכשתרצה באמת לענות לי אני אשמח. עד אז נראה לי שאתה הוא המעשן הכבד. אני לא מעשנת, לא צמחים ולא תערובות, בקושי את האויר בעיר הזו אני מצליחה לנשום...

התאוששת?

אז ככה, לא קבעתי שום סטיגמות, הדבר היחידי שאת יכולה להכליל כסטיגמה (שזה בעצם הדבר היחידי שכתבתי) שסטלנים נותנים לחיים לנהל אותם במקום שהם ינהלו את החיים. אז אם היית צריכה לבחור תשובה בפסיכומטרי לפי ההתכתבות ביננו: 1. כל מי שנותן לחיים לנהל אותו הוא סטלן 2. כל הסטלנים נותנים לחיים לנהל אותם 3. את סטלנית 4. תכונה שמאפיינת סטלנים היא שהחיים מנהלים אותם כל תשובה מלבד תשובה 4 אינה נכונה, ואינה סטיגמה. לגבי תשובה רצינית, אם את באמת רוצה לעשות מעשה, קואצ'ינג בהחלט מומלץ, ולא בציניות, או אפילו סדנא של אביעד גוז יכולה להיות מעולה. אם תרצי פרטים נוספים, העברתי קצת קואצ'ינג בעבר ואני יכול להפנות אותך לספרות שתאפשר לך אימון עצמי, מומלץ בחום. בכל מקרה, בהצלחה.

cheshire9

New member
נשמע לי

ששבועיים בתאילנד יכול להיות רעיון מצויין להרגע לחזור ואז להתחיל מחדש.......

cheshire9

New member
אופס

כבר העלו את הרעיון ....... אז לונדון ? סיני ? הקוטב הצפוני ?

cheshire9

New member
דירה חדשה ?

עבודה חדשה ? אהבה חדשה ? אולי כל שינוי יהיה טוב במצבך......

moi24

New member
מצחיק

בעצם עצוב, כי אני בערך באותו מצב. ההתמודדות שלי היא הפוכה - אני אפילו לא מנסה להכות עם הפטיש. פשוט מחכה שיעלו על גדותם עד שהכל יישפך ויהיה בלגן ואני אוכל להאשים את כל העולם מלבדי. רוצה להתחלף?

למעלה