מכירים את פריון? PERI

dw

Well-known member
מנהל
יש דיעות? :unsure:

חברה בתחום פרסום ברשת, שווי 1.3 מיליארד ש"ח (סדר גודל כמו אלקטריאון, רק שפריון אשכרה מוכרים בהיקף משמעותי וגם מרוויחים :p (כאנקדוטה הרווח ה"מאכזב" שלהם הוא יותר ממה שאלקטריאון תמכור בשנה הקרובה :LOL: , ה"מאכזב", כן? )), מכירות שנתיות קדימה בהיקף דומה לשווי, דועכת במכירות אך עדיין רווחית, מכפיל לא גבוה (נגיד 16 בהנחת 80 מלשח שנתי), נסחר סביב המזומן כלומר שווי פעילות אפסי.
אהה? איפה ה catch? מיקרוסופט זרקו אותם לכלבים.
הנייר ב 8$ באזור שפל שנתי (לפני כמה שנים נסחר ב 40, החזיר הכל וחזר למחירי 2021), הם עושים בייבק.

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
מנסה לקרוא עליה.
אבישי עובדיה כתב עליהם בשנה שעברה:
"מניית פריון בטראומה - היא התנתקה מהשווי האמיתי שלה"

תחזית 2025 אכזבה את השוק והנייר חטף
פריון עם תחזית מאכזבת; המניה נופלת
אני מכיר אנליסט רציני שפיתח מודל וניתח אותה בזמן שהחזיק בה.
לפני שמיקרוסופט ניתקה מגע הוא מכר. אחרי שניתקה מגע שאלתי אם כדאית להשקעה בשפל וענה שלא.
שאלתי גם היום וענה: "לא נוגע עם מקל".
אין לי אינטרס ורק נותן חוות דעת של אחד שמכיר אותה לעומק.
לא מחזיק.

• Like
Reactions: dw

dw

Well-known member
מנהל
אני מכיר אנליסט רציני שפיתח מודל וניתח אותה בזמן שהחזיק בה.
לפני שמיקרוסופט ניתקה מגע הוא מכר. אחרי שניתקה מגע שאלתי אם כדאית להשקעה בשפל וענה שלא.
שאלתי גם היום וענה: "לא נוגע עם מקל".
אין לי אינטרס ורק נותן חוות דעת של אחד שמכיר אותה לעומק.
לא מחזיק.
תודה. אקח לתשומת ליבי. הוא בטוח מכיר אותם טוב ממני.
מה שכן הגיוני שאם היתה התלהבות מהם אז הנייר לא היה נסחר סביב המזומן, לכן מראש אני מגיע אליהם עם ציפיות נמוכות.

הקלטת שיחת הועידה של הדוח השנתי:
Perion Network Ltd. (PERI) Q4 2024 Earnings Call & Full Presentation
ההקלטה זוועה אגב, כי אין התאמה בין האודיו למצגת. איזה חאפרים |פנים| פלא שהשוק לא מוכן לשלם להם סנט שחוק על הביזנס? :LOL: |ליצן|

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
תודה. אקח לתשומת ליבי. הוא בטוח מכיר אותם טוב ממני.
מה שכן הגיוני שאם היתה התלהבות מהם אז הנייר לא היה נסחר סביב המזומן, לכן מראש אני מגיע אליהם עם ציפיות נמוכות.

הקלטת שיחת הועידה של הדוח השנתי:
Perion Network Ltd. (PERI) Q4 2024 Earnings Call & Full Presentation
הבעיה בחברות שנסחרות מתחת לשווי המזומנים בחברה היא שהמזומנים נמצאים בשליטת המנהלים ולא בשליטת בעלי המניות. זה עלול ליצור משהו שמכונה "בעיית הסוכן" שבו יש כדאיות למנהלים לקחת סיכונים מופרזים כי אינם נושאים בתוצאות במקרה של כישלון. אכן, זה עשוי גם לעודד ניסיונות השתלטות עוינת, אך כאלה די נדירים בחברות טכנולוגיות.

dw

Well-known member
מנהל
הבעיה בחברות שנסחרות מתחת לשווי המזומנים בחברה היא שהמזומנים נמצאים בשליטת המנהלים ולא בשליטת בעלי המניות. זה עלול ליצור משהו שמכונה "בעיית הסוכן" שבו יש כדאיות למנהלים לקחת סיכונים מופרזים כי אינם נושאים בתוצאות במקרה של כישלון. אכן, זה עשוי גם לעודד ניסיונות השתלטות עוינת, אך כאלה די נדירים בחברות טכנולוגיות.
נכון, אבל לא סתם התחלתי לרחרח שם עכשיו. הבייבק המשמעותי צד את עיני, כלומר יש פה פירמה שהולכת להצטמק - גם בהיקף הפעילות אבל גם ב... מספר המניות.
אני למד שיש להם עסק פרסום דועך אך מנגד עסק פרסום אחר צומח. מזכיר לי טיפה את דעיכת הטלפון הקווי אצל בזק, כשמולה צומח עסק הסיבים. בזק, גם בשעותיה הקשות, לא נסחרה סביב המזומן. כאמור אני עדיין לא מכיר את פריון, ואם בתי השקעות או החבר של יחיאל נרתע מהם, גם כשהנייר נסחר סביב המזומן, אז כנראה זה לא הולך להיות טיול בפארק. תחשוב עלינו כעל שחקני אגח זבל. אנחנו בכ"ז מחטטים בפח הזבל, ולא מצפים למצוא זהב. זה לא ניירונצ'יק קטנטן משולי היתר שהשוק אולי פספס. השוק לא טמבל.

משקיע88

Well-known member
רעיון פרוע. נניח שהחברה תחליט להשקיע את מרבית המזומנים שלה במניות בנק לאומי למשל. סביר שהיא לא תשלם מסים בשל הפסדים צבורים, ותשואת הדיבידנד של בנק לאומי דרך ההשקעה בה תהיה מעל 10% בשנה. מה עוד צריך לחפש? היא תוכל לשלם את כל הכנסותיה בדיבידנד במזומן ולשמר את ההון לימים טובים.

למעלה