פשטידת תרד באטריות ביצים
פשטידת תרד באטריות ביצים מאת:פירגה חבילה אטריות ביצים כ-200 גרם חבילה עלי תרד קפואה כ-800 גרם שקית בצל מטוגן -------- או לחילופין לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם. 4 ביצים שלמות 4 קוביות שום דורות -------- או לחילופין שום טרי כתוש. כ-300 גרם גבינה חמד 200 גרם גבינה קשקבל מגוררת. אין צורך בתבלינים.התיבול מהגבינות משבח את המאפה. 100 גרם נוספים של גבינה קשקבל מגוררת לציפוי המאפה , לפני הכנסתו לתנור. מעט פפריקה לזרזוף. הכנה: מבשלים את אטריות הביצים ומסננים. מאדים את עלי התרד במיקרו וסוחטים. (לא לקצוץ) מערבבים את התרד הסחוט, הגבינות, הביצים,השום והבצל. חצי מכמות האטריות מסדרים על תבנית משומנת חד פעמית, או פיירקס בינונית . יוצקים מעל לאטריות את כל התרד. מכסים ביתר האטריות. מיישרים. מפזרים את גבינת הקשקבל שהשארנו לציפוי מזרזפים מעט פפריקה מתוקה. חום התנור 175. כ-50 דקות. תהנו. הפשרת תרד לפי ערוץ החיים הטובים: מרתיחים מים בסיר גדול מכינים עוד סיר עם מים קרים שמים את התרד במסננת גדולה שמתאימה לסיר עם המים החמים כשהמים רותחים מכניסים את המסננת עם התרד וסופרים עד 10 מוציאים את המסננת מהמים הרותחים ומכניסים את התרד למים הקרים.(בלי המסננת) משאירים כמה דקות להתקררות. מסננים לקערה.