מכירת זכויות על רעיון למוצר

FreeFeeling

New member
מכירת זכויות על רעיון למוצר

אני חדש בכל הנושא הזה של מכירת רעיונות. ואין לי כל כך מוזג בעניין. אני אמן וממצי רעיונות למוצרים חדשים בפני עצמם או כשיפור למוצר קיים. אני מכין סקיצות בתלת מימד במחשב ולאחר מכן לפעמים מיצר אב טיפוס מוחשי במציאות. השלב הבא לא ברור לי בכלל והכל ניתקע. כיצד למצוא את האנשים שיכולים ורוצים לקדם את הרעיון בכדי יצור? לפנות למפעלים שזקוקים לרעיונות? למי? שיווק? פיתוח? והאם להחתים את כולם על חוזה סודיות לפני שאני מציג את הרעיונות? FreeFeeling

המצאות ומוצרים

שלום FreeFeeling, במידה והמצאותיך ניתנות להגנה משפטית כלשהי לדוגמא פטנטים, מדגמים, זכויות יוצרים, ההמלצה תהיה קודם כל לפעול לקבלת ההגנה המשפטית ורק לאחר מכן לחשוף את ההמצאה בפני גורמים נוספים. כפי שציינתי בעבר, הסכמי סודיות הם כלי חלש וקשה לאכיפה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

FreeFeeling

New member
שלום אפלפלד זר פישר

תודה על התגובה. למדתי ממך שהצורה שפעלתי עד היום לא מספיק חזקה. העניין הוא כזה. עין כוונה בשלב הזה להיכנס לפרוצדורות כבדות וממושכות. שכוללות ים כסף. ברצוני להציע את הרעיון לחברות גדולות בישראל ובעולם ,אירופה ואולי US. ולא להתעסק בעצמי ביצור ומחירה. היתרון והבעיה שלי הוא בכך שכל יום יש רעיונות חדשים. אני משתעמם מהר מאוד גם מרעיונות ממש טובים ואז יש עצירה ביצירה. ולא זז דבר. לדעתך יש דרך או המלצה לאיזו מחלקה או דרך אלי לפנות לחברות גדולות? יש להם רצון לקדם מוצרים שלהם לא כך? חשבתי להצטרף ולעבוד עם קבוצת מעצבים אבל לא ברור לי מה קיים. או אולי לעבוד במחלקת פתוח במפעל אבל אז עדיין יש הגבלה ויצירה רק למטרה מוגבלת אחת. המטרה שהכי חשוב לי היא הוצאת המוצר לעולם. (גם הכסף חשוב אבל כמטרה משנית). מה אתה אומר אל אופציה, של לשלוח את הרעיון כולל כל הפרטים והסקיצות במייל לכל החברות במקביל. רעיון בנושא מסויים לשלוח אותו לכל המפעלים שמתעסקים בנושא בצורה שכולם ידעו ששלחתי העתקים. או שככה זה יגביל את האפשרות של אחד המפעלים אפילו הזה שכן ירצה לייצר אותו? בתודה האמן

המשך

אתחיל מהסוף, לשלוח את הרעיון לכמה גופים מבלי שקיבלת את אישורם לשלוח את הרעיון - הוא רעיון רע מאוד. אינך יכול לכפות את המידע עליהם ולצפות לקבל משהו בתמורה. אם הכסף אינו חשוב לך, תוכל לשלוח את הרעיונות אליהם ולציין במפורש שאינך מבקש תמורה (אולם גם אז, יחששו להשתמש ברעיון). הסיכוי להצליח למכור רעיון לחברה גדולה, או אפילו לספר להם על הרעיון, מבלי שיש לך בקשת פטנט או מדגם - נמוך למדי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

FreeFeeling

New member
המשך

אז מה כן אפשרי? אם חייבים לקבל את "אישורם" ממי לדעתך אני צריך לקבל את האישור הזה? שיווק? פיתוח? מנהל ראשי? עם מי הכי הגיוני ליצור קשר? רק דרך הוצאת כספית גדולה על "פטנט או מדגם" לפי הספר? רק זו הדרך הנכונה והאפשרות היחידה? אז נכון זה האינטרס שלך באופן אישי והדרך ה"נכונה" לרוב העולם. בטוח יש דרך שמפעל גדול ישמח לקבל את הרעיון בחינם? גם ככה הם משלמים הרבה כסף על פיתוח שלא תמיד מוביל לאותו רעיון שאולי ייתן להם את תוצר רעיוני. ומכך הרבה כסף. כן הם מקבלים אותו בתמורה לכלום = חינם.

אתה מוזמן לנסות בכל דרך שתבחר

ובכל דרך שלא תבחר, אאחל לך בהצלחה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

FreeFeeling

New member
תודה../images/Emo45.gif

מאחל בהצלחה גם לך. תודה על הזמן ועל התגובות ששלחתה. כל אחד והדרך שלו. בברכה האמן

למעלה