למרות שבחרתי
שלא להעלות את השאלה, התחרטתי והחלטתי כן להעלות את השאלה ולכן אפתח שרשור חדש. למה זה מרגיז אותי? אז ככה: אני עובדת כבר מספר חודשים מהבית. כשהתחלתי לעבוד, וגם היום, עולות אצלי המון התלבטויות, שאלות, תהיות ומחשבות בנוגע להרבה מאוד דברים שקשורים. זו הסיבה שהתחלתי לחפש אנשים שכבר עובדים מהבית, עצמאים, בעלי עסקים קטנים. אף אחד בסביבה הקרובה שלי לא עובד מהבית, כולם שכירים, העסק הקטן היחידי שאני מכירה מקרוב הוא כושל, ולכן היה לי נורא חשוב למצוא אנשים שעוברות עליהן התלבטויות ומחשבות דומות, שנמצאים בדרך דומה בשלבים שונים, לקבל מאחרים, לתת מעצמי, לדבר ולדון על המון נושאים שקשורים לתחום הזה. במקרה הגעתי לכאן, פורום עבודה מהבית, והייתי בהתחלה בהלם. כל-כך הרבה אנשים שהיו כאן, שכל אחד העיר והאיר נקודות שבכלל לא הגעתי לחשוב עליהן עדיין. הרגשתי טוב כאן. הרגשתי שאני יכולה להעלות שאלות והתלבטויות בהן אני נמצאת ולקבל תגובות שהעלו את הנושא באור אחר. היו כאן דיונים טובים. היו פה המון אנשים. לצערי את רובם לא ראיתי כבר שבועות. אז למה אני מתרגזת? כי הפורום שינה את פניו. התחילו מלחמות המל"מ ופרסומיו. לא שיש לי משהו נגד האנשים שעוסקים בתחום הזה. אם הם עובדים מהבית שלהם, אז בודאי יש להם מה לתרום בנושא עבודה מהבית. ועובדה שיש כאן כמה משתתפים שעוסקים בתחום. מה שמרגיז אותי זה שיש אנשים שמגיעים הנה, מנסים לשטוף אותנו בפרסומות למשהו שלא בטוח שהם בעצמם יודעים מהו עד הסוף, שמובילים לכל מיני אתרים מסתוריים, והם עושים את זה לא כי מעניין אותם פורום עבודה מהבית, אלא כי מעניין אותם לגייס אנשים חדשים לפרויקט שלהם. הם מפרסמים את אותן מודעות גם בפורומים מקבילים, מקבלים פרסום חינם, ומרשים לעצמם שבועיים לאחר מכן להשאיר מודעה חדשה, ולעורר מודעות מחדש לעניין. ואנחנו גם עושים להם עבודה קלה, נותנים להם במה, מגיבים ומעודדים אותם להגיב, ואז המודעות נעשות ארוכות יותר וקיצוניות יותר. כך יוצא, ויכוחים, התנצחויות ושרשורים כאורך הגלות בנושא האם שר"ש זה טוב או רע, האם יש בזה פוטנציאל או לא, שבינו לבין עבודה מהבית אין ולא כלום. כך יוצא שאנשים שבאמת יש להם מה לתרום לפורום פשוט בורחים ממנו ומחפשים תחליפים בפורומים אחרים. וכך יוצא שאנשים שבאמת רוצים לדבר על דברים שמעסיקים אותם, נרתעים מלעשות זאת. זהו, זה מה שהיה לי להגיד. הגעתי הנה היה נחמד, ועכשיו כבר לא כל-כך נחמד.