מכללה - לא מקבל ראיונות

LockaDream

New member
קורות חיים

מעבר לידע הטכני שאפרט פה העבודות הקודמות שלי לא הכי רלוונטיות לתחום. כל העבודות היו בתור טכנאי PC \ איש רשת.
כמו כן את השירות הצבאי שלי עשיתי בקרבי (כאילו שאיכפת למישהו) ואני בן 29. (הפרופיל של תפוז לא נותן לי לעדכן את הגיל מינואר \ ינואר)

כמו שרשום בקורות חיים:
-------------------------------------
ידע מקצועי:
שפות תכנות: C, C++, C#,
בנוסף נסיון ב: XNA, Java, Prolog, Scheme ,SQL, OPENGL
מערכות הפעלה: Windows לסוגיו, Unix, Mac
-------------------------------------------------

ומה שאני מוסיף פה זה שבמהלך הלימודים ביצעתי מספר פרוייקטים שהמעניינים בינהם הם משחק מחשב ב XNA ופרוייקט גמר בגרפיקה ממוחשבת תלת מימדית ב OPENGL
שניהם ב C#

LockaDream

New member
מסכים איתך

ומה שחורה לך חורה לי באותה מידה. אני לא בא בטענות לתעשייה, למעסיקים או לעולם. קצת מעצבן, זה הכל.
כמובן שאני לוקח את מה שיש לי ומנסה להתמודד עם זה הכי טוב שאפשר.
בקשר למסמך, זה מרגיש לי פרטי מידי ולא לעיני כל גם ללא הפרטים המזהים שלי לכן אעדיף להשאיר את זה כרגע off the record

גילג2

New member
למה לעזאזל אתה חושב שזה לא רלוונטי???

האם מגפת התכנתת גרמה לאנשים לחשוב שלדעת דברים אחרים זה חסר ערך?

אגב, קוראים לזה מדעי המחשב, לא מדעי התכנות. רשתות הן תוצר של מחקר במדעי המחשב והן גם יתפתחו בהתאם למחקר במדעי המחשב.

zaske

New member
אם היה לי דולר אוסטרלי

על כל פניה בלינקד-אין להתראיין, אולי לא הייתי מממן טיסה לאוסטרליה, אבל בהחלט הייתי מממן טיסה פנימית באוסטרליה והיה נשאר לי עודף גם לאיזה טים-טם.

ועכשיו ברצינות - לינקד-אין כלי חשוב מאין כמוהו לחיפושי עבודה, ושווה מאוד להשקיע בפרופיל טוב!!

meytab

New member
יכולות להיות כל מיני סיבות

אבל בסופו של דבר זה אומר שקורות החיים שלך לא עובדים עבורך.
אולי בגלל העיצוב, התוכן, המיקום של התחומים
עד שלא תעלה לכאן את הקובץ עצמו לא נדע :)

גם בוגרי מכללה מתקבלים למקומות עבודה. ואפילו בקיץ.
אז המלצה שלי - תוודא שקורות החיים שלך כתובים טוב ותנסה שוב.
אם תעלה את הקובץ אשמח לתת לך פידבק.

blanco10

New member
במצב דומה כמעט

אני עומד לסיים את התואר (ב-HIT), כלומר נשאר לי סמסטר קיץ עכשיו. הממוצע כרגע הוא 90. אני מחפש עבודה בערך שבועיים וכל מה שאני רואה זה משרות שדורשות נסיון או משרות סטודנט (מעט מאוד) שדורשות יתרת לימודים של 3 סמסטרים לפחות (וזאת בעיה עבורי...). משרות הבוגרים שאשכרה נותנות הזדמנות ללא נסיון הן מעטות מאוד, אליהן שלחתי את קורות החיים, אבל בינתיים ציוץ ציפורים. יש משרות בוגרים שפשוט מצוין "בוגר אוניברסיטה!!!!". חח והתחושה היא כאילו אתה יוצא קירח מכל כיוון.

ובעניין ציון הפרויקטים בקורות החיים. בואו נגיד ככה שהפרויקטים האלה שעושים במהלך התואר לא כאלה מרשימים שממש יוציאו אותך בתור משהו מיוחד (פרויקטים של ספר טלפונים (c), צייר(c++), צ'אט(ג'אווה) ויש עוד כמה שאולי הם קצת יותר רציניים), אלא אם כן התכוונת (הכוונה ל-zaske) לפרויקטים שלא במסגרת התואר. או שאתה אומר בכל מקרה לציין כל פרויקט במסגרת הלימודים?

אני אישית סבלני, ובינתיים מנצל את הזמן ללימוד עצמי. אתחיל לשלב גם חזרה על חומר שקצת נשכח.

zaske

New member
תשובות

1. שלח לי קורות חיים
2. הכוונה היא *כל* נסיון - פרוייקטים מהלימודים (אני עשיתי 4 פרוייקטים במהלך התואר שלי בטכניון), פרוייקטים שעשית בזנמך האישי. ברור שספר טלפונים , אלא אם יש לו פונקציונליות מיוחדת הוא לא מרשים. צייר יכול להיות כבר קצת יותר מעניין. צ'אט - תלוי, האם בסיסי או יש לו יכולות מיוחדות.
תדגיש את שפות התכנות שלמדת במהלך התואר, למשל בבין תחומי יש דגש על Java וזו הסיבה שקלטנו סטודנט ובוגר משם (עם ציונים מאוד גבוהים). מה הדגש אצלכם?

שיהיה בהצלחה

blanco10

New member
הדגש אצלנו

אני אישית הלכתי בכיוון של .NET (פיתוח ב- C#). אצלנו במכללה אחרי שאתה לומד c++, יש בפניך מספר קורסי בחירה שזוכים לעיקר ההתעניינות:
- הקורסים של גיא רונן: פיתוח מונחה עצמים בטכנלוגיות .NET ו-C#, פיתוח משחקי מחשב באמצעות XNA (עבודה ב-C#), וקורס תבניות עיצוב (יישום ב-C#). קורסים רציניים שדורשים השקעה עם מרצה טוב.
- הקורסים של חיים מיכאל: שלושה קורסי ג'אווה (פיתוח מערכות צד שרת בסביבת קוד פתוח תוך שימוש בJava EE, פיתוח לאנדרואיד ועוד אחד שאני לא זוכר). בעיקרון הקורסים שלו ידועים ככאלה שדורשים הרבה הרבה לימוד עצמי כי למרצה יש אתר קורס עם הדרכה בסיסית לכל דבר.

אני כמו שהבנת, לקחתי את שלושת הקורסים של גיא.
הבעיה אצלי מתחילה כשכמעט כל המשרות הנוגעות ל- .NET דורשות נסיון, למרות שבחיפוש העבודה אני לא מגביל את עצמי רק למשרות .NET.

Shaycus

New member
שבוע?

אתה רציני?

אני מחפש חודשיים ושלחתי יותר מ300 קו"ח, אז ברור שחזרו אלי.

אבל תמשיך להתמיד ותמשיך ללמוד בבית איך לרשום את קו"ח כמו שצריך לכל משרה אחרת ואל תפסיק להשקיע במכתב המקדים.

עוד 3 שבועות אם עדיין לא תקבל טלפון אחד תחזור לפה.

choo

Active member

oneofus

New member
קח כמה רעיונות

1) חברות גדולות מעניין תואר, קטנות מעניין ניסיון.! ובודאי רלוונטי. בחברה קטנה, אתה כוכב ובגדולה, עוד עבד!
2) יש הבדל עצום בין מי שהלך ללמוד מחשבים כי רצה לחפש עבודה , לבין מי שמחשבים היו אהבת חייו לפני הצבא.אם זה המצב תדגיש את זה.
3) כמו שכתב כאן מישהו. זה לא איפה למדת, וגם לא הציון אם אין טוב יותר יקחו אותך.
4) קח פרוייקטים בשקל כ FREELANCER שנה ואתה אשף! מי שהשקיע 6 שנים (3 צבא 3 לימודים) שנה זה לא הרבה בשביל עבודה טובה. הסיכוי שבתקופה הזו תקבל הצעות הוא גבוה!

LockaDream

New member
אחלה טיפים.

תודה!
לא יודע אם אני אקח פרוייקטים בתור FREELANCER אבל במידה וכן יש איזה מקום \ אתר שאתה ממליץ עליו?

oneofus

New member
בשימחה

vworker.com
freelancer.com
כשהבן הגדול שלי היה קטן, ראיתי שהוא מקבל חבילות מחו"ל
לאחר לחץ פיזי מתון,סחיטה באיומים ועוד עבירות שיש עימן קלון, סיפר לי בסודי סודות שיש אתר שהוא עושה עבודות דרכו
ומקבל כסף!
הוא הראה לי את האתר וכשראיתי כמה פרוייקטים עשה ואיזה, נעמדו לי השערות.

הוא עשה שם הרבה כסף מעבודות בגרושים!

בגיל 17 שמתי לזה סטופ! כדי שילמד לבגרות.
תנסה גם אתה, זה לא פשוט להתחרות עם כל העולם! אבל זה אחלה ניסיון!

חפיף, באמת שאל תתרגש

לא קשור למכללה או לא
שבוע זה כלום
גם 15 משרות זה כלום (יפה לך שאתה סופר)

פשוט תעשה מנוי באל גובס ותפגיז כל מה שזז.
אל תשכח שאין לך נסיון שזה בעיקר מה שמוריד לו זה שלמדת במקום כזה או אחר.

LockaDream

New member
להפגיז? באמת?

אני עובר הצעה הצעה ובוחן אם אני מתאים לתפקיד. אם יש בדרישות משהו שהוא לא אני כגון (רק מאונ' מובילות או ראשי תיבות של טכנולוגיה שאני לא מכיר) אני לא שולח.
בנוסף, כל חברה שאני שולח לה קורות חיים אני מוסיף לקובץ אקסל שהכנתי על מנת שלא יווצר מצב ששלחתי לאותה חברה פעמיים.
אולי הגישה שלי לא נכונה ופשוט צריך לירות לכל הכיוונים?.. לא יודע

למה לא לשלוח לאותה חברה פעמיים?

יש חברות עם מחלקות שונות שכל מחלקה מגייסת בעצמה, לאחת יותר יתאים ולשניה פחות
אם אתה שואל אותי-- תשלח בלי למצמץ, את הסינון הם כבר יעשו
(סינונים בסיסים כמו הרבה שנות ניסיון או טכנולוגיות שאתה לא מכיר כן תסנן)
תגיע למצב של שליחת 50 קו"חים ביום, נראה אם אחרי שבוע- שבועיים עדיין תישאר בלי שום טלפון

יש אתרים שאתה יכול להגיע דרכם לשלוח ישירות לחברה קו"חים

אתה קצת מגזים!

יש לך מנוי באל גובס? הם כותבים לך למי שלחת כבר ולמי לא.
תשלח לכולם חברות סתם מגזימות בתיאורים שלהם לגבי הדרישות שלהם, לא מתיד מתכונים לזה ברצינות.

למעלה