מכללת ספיר - בושה למדינת ישראל

amitk80

New member
מכללת ספיר - בושה למדינת ישראל

אהלן, באתר YNET פורסמה הכתבה הבאה: סטודנט שסיים שירות מילואים ארוך, הגיע כשהוא לבוש מדים להרצאה במכללת ספיר. המרצה הערבי לא אהב שלובש מדים נכנס לכיתה ולכן הוא דרש ממנו לצאת החוצה. סטודנטים אמרו כי המרצה אמר למילואימניק: "אני לא מלמד חיילים, שוטרים וקצינים במדים" לצערי אנחנו עדים למקרי אלימות רבים בתוך הקמפוסים של המוסדות להשכלה גבוהה ולחולשה נוראית של הנהלת המוסדות מול מקרים שכאלו. אנחנו בתור סטודנטים וחבר'ה צעירים שיש להם הרבה אנרגיות ולחלק מאיתנו גם רצון לשנות עוולות צריכים לתת את הטון ולהוקיע כאלו מעשים. הנה הלינק: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3472945,00.html פשוט בושה!

amitk80

New member
אני לא עושה הכללה

אבל מציין שהמקרה הזה הוא מצער לאור שורה של מקרים נוספים שהמוסדות החליטו לא להתערב משום מה...

flutter girl

New member
זה סתם עניין של סמנטיקה

אבל זה נראה שאתה מכליל על כל המכללה.

טלי1983

New member
עמית, כל הכבוד, נמאס מהשאננות מצד המוסדות

אם מרצה יהודי היה מסרב ללמד סטודנט ערבי- היו צולבים אותו לעיניי כל... נושא חשוב, טוב שהעלית אותו! עד מתי רשעים יעלוזו...

stkachov

New member
יש כבר עצומה

שדורשת את פיטורי המרצה: http://www.imti.org.il/show_article.php?id=137

Josette

New member
אצלנו בחוג

יש הרבה סטודנטים מהמגזר הערבי וראיתי שהם מעבירים בינהם דף קשר בערבית, שמיועד רק להם, וגם יש להם שיעורי עזר רק בשבילם. ואני חושבת לעצמי מה היה קורה אם היינו מעבירים דף קשר שמיועד רק ליהודים למשל או רק ל"רוסים" - יעני אלא שעלו מבריה"מ מה היה קורה? איך היו מקבלים את זה? בקיצור, לדעתי זה ממש חוצפה מה שהולך, וזאת הפליה, וזה ממש מגעיל בעיניי.

TheBigBrother

New member
היו מקבלים את זה לא יפה

כמו שאתם לא מקבלים יפה את זה שהם מעבירים דף קשר רק בשבילם. למה אף אחד לא עושה מהומות? כי לאף אחד לא ממש אכפת מהערבים, סליחה על הביטוי. גם נראה לי שאם הית רוצה להצטרף לדף הקשר שלהם בשמחה היו מצרפים אותך. הם יוצאים מתוך הנחה שהם לא ממש מענינים אותנו. חוץ משתי היהודים האלה שיש בתא חד"ש, אף אחד לא מחפש יותר מדי להתחבר עם החבר'ה הערבים. אני אישית חושב שחלק לא קטן מהם אחלה חבר'ה, במיוחד האלה שחצו את גיל ה-20 לפני כמה שנים.

stkachov

New member
אתה יכול לשאול שאלה הפוכה

למה אף אחד מהח'ברה הערבים לא מחפש להתחבר עם הח'ברה היהודים.

IdanXP

New member
להתחבר לערבים דרך תא חד"ש ?!?!?

WTF ?! זה שלא בחרתי להיות חבר בתא חד"ש באונ'.... ואני חושב שהסיבות מובנות.... לא אומר שאין לי רצון להתחבר עם סטודנטים ערבים שלומדים איתי. יש לי הרבה חברים מהחוג שהם ערבים ואנחנו בקשר טוב. דווקא החוסר ברצון בקשר עם היהודים לדעתי בא מהצד הערבי, ובעיקר מאלו שנמנים על התנועות הפוליטיות באונ'... שנראה כאילו בוחרים "להסתגר" בתוך עצמם. יש הרבה ערבים באונ' שכל הפוליטיקה הזאת לא מעניין אותם בגרוש ועובדה היא שהקשר בינם לבין שאר הסטודנטים (לאו דווקא היהודים) הוא הכי טוב.

TheBigBrother

New member
רגע שאני אבין

אתם מתלוננים פה שהחבר'ה הערבים הם סנובים שלא נותנים לסטודנטים האחרים שהם לא ערבים להיות אחד מהחבר'ה בקבוצה שלהם?

IdanXP

New member
זה בדיוק מזכיר לי...

שיש לי ידידה שהתחילה השנה שנה א'... וראתה את כל התנועות הערביות באונ' (והכוונה בעיקר לאלו ה"לאומניות") ושאלה אותי מה היה קורה אם מולדת או ישראל ביתנו היו רוצים להקים דוכנים לתנועות שלהם באונ' ? איך היו מקבלים את זה ?

salt of earth

New member
לגבי שיעורי העזר

אז מדור הדיקאנט מעניק שיעורי עזר לערבים, עולים חדשים, ותלמידים זרים. הערבים מקבלים שיעורי עזר רק בשנה הראשונה ללמודים... לא יודעת איך המצב לגבי העולים החדשים. אני מבינה שאת חדשה באונ' לכן לא נורא שטעית והתערמת יותר מדי מהר. אגב מה שעשה אותו מרצה ערבי הוא מגעיל וזכאי להעמיד אותו לועדת משמעת (יש ועדה כזו למרצים) גם המרצה שסילקה בחורה עם רעלה חטאה באותו תחום.

stkachov

New member
אגב

בצרפת בכלל אסור להגיע לאוניברסיטאות עם רעלה(או סממן דתי בולט אחר). כך שזה עניין יחסי. מה שפה נראה לנו לא הגיוני ובזוי, במקום אחר זה בהחלט נורמלי ומקובל.

salt of earth

New member
אתה לא מדייק לצערי

החוק הצרפתי כנגד הסממנים הדתיים תקף רק לבתי ספר השייכים לממשלה ולא מדובר בכלל על האוניברסיטאות כטענתך. להלן על החוק מתוך ויקי.
The French law on secularity and conspicuous religious symbols in schools bans wearing conspicuous religious symbols in French public (i.e. government-operated) primary and secondary schools. The law is an amendment to the French Code of Education that expands principles founded in existing French law, especially the constitutional requirement of laïcité: the separation of state and religious activities.
והנה על היישום שלו- http://en.wikipedia.org/wiki/French_law_on_secularity_and_conspicuous_religious_symbols_in_schools#Enforcement האיסור בצרפת לא חל על האוניברסיטאות כאמור- אם כבר לאמץ חוקים ממדינות אחרות אז למה לא לאמץ את הסבסוד הממשלתי ללימודים אקדמים?
מעשה אותה מרצה יהודיה אכן בזוי כנ"ל למעשה אותו מרצה ערבי.

stkachov

New member
לא אמרתי לאמץ

את החוק הזה בארץ. רק ציינתי עובדה, שישנם מקומות אחרים עם נורמות אחרות. הכל נובע ממנהגי וחוקי המקום. בסעודיה למשל להפך, בחורות מחויבות ברעלה באוניברסיטאות. ואני לא חושב שזה בזוי, אלא תואם את אופי המקום.

salt of earth

New member
סתם לידע כללי

בסעודיה הבחורות מחויבות ברעלה בכל מקום ולא רק באוניברסיטאות- מי שלא עושה את זה נתפסת ע"י משטרת הדת. בטורקיה למשל, אסור להיכנס עם חיג'אב לאונ'- ישנו סיכוי שהחוק הזה אולי ישונה בגלל הניצחון של המפלגה האיסלמית שם. בכל אופן, כל עוד אין הפרת חוקים (כמו במקרה הנ"ל עם הסטודנטית)- זכותה של הבחורה ללבוש כפי שאמונתה מצווה עליה, כמו שבחורות דתיות מופיעות בכיתה עם כיסוי ראש. לילה טוב

salt of earth

New member
ומתוך אתר הדיקאנט לגבי שיעורי העזר

מקווה שזה יהיה יותר ברור עכשיו
שעורי העזר מהווים סיוע עיקרי במדור ואתם הסטודנטים מוזמנים ליהנות מהם ללא תשלום לזכאים או בתשלום סמלי. שעורי העזר מתקיימים בקבוצות קטנות או באופן פרטני ועוזרים לכם בהבנת חומר הלימוד ובעיבודו, בבניית עבודה, רפראט וסמינריון, בהכנה ממוקדת לקראת המבחנים ועוד. שעות העזר הניתנות לכל הסטודנטים הן עד 30 שעות לסמסטר בתואר ראשון הסיוע במדור לסיוע אקדמי ואישי ניתן לאוכלוסיה מגוונת ורב-תרבותית * סטודנטים מהמגזר הערבי. * סטודנטים עולים (עד 10 שנים בארץ), יוצאי חבר העמים ושאר מדינות. * סטודנטים יוצאי אתיופיה. * כלל הסטודנטים על פי קריטריון סוציו-אקונומי.

למעלה