מכללת ספיר - בושה למדינת ישראל

Josette

New member
מה שמעצבן זה

שגורמים לי, ליהודיה במדינה של יהודים, במידה מסויימת להרגיש לא שייכת. אם זה כי הם מעבירים דף קשר בערבית, ואם זה כי הם סתם מדברים ערבית לידי בקולי קולות. אני יכולה נגיד לעמוד ולדבר עם מישהו מהחוג שדי התחברנו איתו, ערבי, ופתאום באמצע השיחה איתי מישהו מהחברים שלו עובר לידו והוא מתחיל לדבר איתו שעה בערבית. לי זה לא נעים! אני למשל מדברת רוסית שוטפת, ויש לי הרבה חברים שמעדיפים לדבר בינהם ברוסית, אבל אני לא אדבר רוסית אם יש מישהו בסביבתי שלא מבין, גם אם זה מישהו שאני לא מכירה, גם אם זה רק אדם אחד שלא מבין והרבה חבר'ה שכן מבינים. כי למה שמישהו ירגיש לא שייך ולא בנוח במדינה שלו?! והעניין הוא גם, שאין לנו ארץ אחרת, זה המקום היחיד בעולם שהוא באמת הבית שלנו, וזה ה-מקום להרגיש בו הכי בנוח! (כן, אני יודעת שזה נשמע פלצני, אבל ככה אני, באמת...)

salt of earth

New member
תסכימי איתי שזה די מטומטם

שאדבר בעברית עם חברות הערביות שלי רק בגלל שלכמה עמיתים שלי לא "נעים" להם לשמוע ערבית. יש לי מלא חברות שדוברות רוסית, וכאשר אני מדברת איתן ובמקרה עוברות חברות רוסיות שלה אז היא מדברת איתן ברוסית ולי אין בעיה עם זה. בעיני זה גם חוצפה לדרוש שהחברה הרוסיה שלי תדבר בעברית עם החברה שלה. (למרות שזה לא ממש מצב דומה כי העולים מרוסיה לומדים בבתי ספר יהודיים, בעוד שהסטודנטים הערבים משתמשים בעברית כשפת יום יום לרוב רק כשהם מגיעים לאונ') אם קורה מצב נגיד שמישהו מספר לי בערבית דבר שיעניין את החברה היהודיה שלי אז אני כן אעצור את אותו אדם באמצע ואתרגם לה מה נאמר בשיחה לעברית- אבל זה רק בגלל שאני נורא נחמדה

stkachov

New member
אצלי זה ככה

אם אני נמצא רק עם רוסים, והם מדברים איתי ברוסית, אז כמובן שאני אענה להם ברוסית, גם אם באיזור עוברים אנשים שונים שלא מבינים רוסית. ההנחה הבסיסית שלי זה שעוברי אורח לא אמורים להקשיב בדיוק למה שאני מדבר עליו עם החברים שלי, אז אין חשיבות לשפה בה אנחנו מדברים. אם לעומת זאת יש בחבורה לפחות אדם אחד שאינו דובר רוסית, אז כמובן שנדבר בעברית(או באנגלית, למשל בדירה אנחנו מדברים רק אנגלית, כי אחד השותפים הוא תלמיד חו"ל) על מנת שהוא גם יבין ושלא ירגיש לא בנוח.

salt of earth

New member
אם אני נמצאת בחבורה של ערבים ויש רק יהודיה

אחת אז מן הסתם שנדבר בעברית כי היא חלק מהחבורה. אבל... אם אני מדברת במסדרון עם חברה יהודיה ובמקרה עוברת חברה ערביה שלי אז מן הסתם שאגיד לה "שלום ומה שלומך, או מה נשמע" בערבית ולא בעברית. כי זה די מגוחך להגיד לה שלום בעברית
אבל, אם ישנו מצב שבו נגיד אצטרך לדבר עם אותה בחורה ערביה יותר מ "שלום, מה נשמע"- נגיד צריכה לבקש ממנה משהו אז לפחות אגיד לבחורה היהודיה "שנייה רק" (באנגלית excuse me נשמע יותר טוב) ואציג ביניהם אבל אני כן אדבר עם אותה בחורה ערביה בערבית. ורק בגלל שאני נורא נחמדה אז כן אסביר אח"כ לחברה היהודיה שזאת חברה שלי שלומדת בלה בלה בלה. ועכשיו לקצת פדיחה, פעם דיברתי בטלפון בערבית ועברה לידי מישהי יהודיה שלומדת איתי ואחרי שסיימתי עם השיחה היא דיקלמה את כל השיחה בעברית
מסתבר כי היא כן יודעת ערבית- והייתי בשוק כי זאת הפעם הראשונה שנתקלתי ביהודי/ה שיודע/ת ערבית

טלי1983

New member
שכל אחד ידבר באיזו שפה שבא לו, לא פה הבעיה

שורה תחתונה- מה שהמרצה בספיר עשה הוא מעשה שפל, ויש לטפל בו בחומרה. ואגב, יש הבדל בין לומר שלום בערבית לחברה שעוברת לידך, לבין לנצל את אי הבנת השפה על ידי רוב הסטודנטים היהודים, וכמו שעמית סיפר פה- לכתוב על הלוח מסרים אנטי ישראלים בערבית, או לחלק פלאיירים בערבית, כמו שראיתי במו עיניי, נגד המדינה. אני באופן אישית דווקא כן מבינה ערבית (אני יודעת, כמה נדיר- יהודיה שיודעת ערבית, מי היה מאמין..), ולו הייתי רואה את מי שרשם את זה על הלוח, הייתי מתלוננת עליו באופן אישי (למרות שזה בטח לא היה מזיז לאף אחד פה...) ואולי אף מחליפה איתו מילה או שתיים...

stkachov

New member
אני הצד השני של הפדיחה שלך

פעם ישבתי בהפסקה בין שיעורים(לא באוניברסיטה, בזמן לימודי בטכניון), שתיתי לי קפה ואכלתי סנדוויץ', ולידי נעמדו 2 בנות ערביות שדיברו ערבית. ואז הן שמו לב שאני יושב שם והתחילו לצחוק עלי בערבית על זה שהייתי שמן ורוסי(היום נשארתי רק רוסי
)... רק מה הן לא לקחו בחשבון שלמדתי ערבית כמה שנים טובות אז עניתי להן כהוגן(כבר לא זוכר מה...). ומקרים כאלו קרו לי גם בעבודה עם ערבים, שהיו בטוחים שאני איזה מושתל של השב"כ כי ממתי יש רוסים שמבינים ערבית

Alasse

New member
קרה לי פעם משהו כזה...

הייתי בתחנת אוטובוס ודיברתי בטלפון עם חברה אמריקאית שלי, פתאום שתי בנות התיישבו לידי והתחילו לרכל עליי בקולי קולות, דברים כמו- "אוי, התיירים האלה" "אנגלית זאת שפה מעצבנת" ודיברו על הלבוש הלא ישראלי שלי ואיך רואים שאני לא יהודייה... כשסיימתי את השיחה שאלתי אותן "אז מה נשמע?", הפרצוף שלהן היה שווה אלף מילים... יש לציין שאנגלית המדוברת שלי היא לא כזאת מעולה ואני ממש לא נשמעת אמריקאית....

amitk80

New member
אני שמעתי שזה גם במתמטיקה

אני שמעתי על תופעות דומות בחוג למתמטיקה בשנה שעברה. Josette אם הנושא מפריע לכם תכתבו עצומה כדי לשים קץ למצב הזה. את מוזמנת להעלות את הנושא הזה בפני שרון אוחיון שאמורה לטפל בחוג שלך..

TheBigBrother

New member
חחח

בחוג למתמטיקה החבר'ה מהמגזר די שולטים , מבחינת הכמות, בשנים הראשונות :) ודווקא יש כמה שדי מעורבבים עם היהודים.

milaP

New member
שטרן: נותנים עדיפות למי שלא משרת

ראש האגף למשאבי אנוש אמר רוב המתקבלים לרפואה בטכניון הם ערבים. "מרוב שרצינו להיות שוויוניים, פגענו בשוויוניות", אמר. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/926674.html

למעלה