מכללת קריית אונו

timtamtum

New member
מכללת קריית אונו

נרשמתי ללימודי המשפטים בקריית אונו, ורבים אומרים לי שהמכללה למנהל עדיפה בנושא. האם מישהו יוכל לייעץ לי בנושא? מה עדיף? האם יש דירוג? תודה רבה מראש.

אני לא מכיר דירוג רשמי, אבל-

יש מכללות שיצא להם "שם יותר טוב" ממכללות אחרות (או בקיצור: מוניטין). מכללות כאלה הן המרכז הבינתחומי בהרצליה ואכן, המכללה למנהל. הקריטריונים המקובלים לבחינת המוניטין הם (בדר"כ) - הוא אחוזי ההצלחה בבחינות הלשכה, איכות ההוראה ולאן מתקבלים בוגרי המכללות... בכל מקרה - בהצלחה! (ואם יש שאלות נוספות - אנחנו פה).

למה אתה צריך מדרג?

תעשה לך טבלה של עלויות, מיקום, אנשים, קורסים, המלצות, מלגות, וגישה נוחה. כל מי שתשאל יגיד אחרת. בסופו של דבר, תעשה את הבחירה הנכונה לך. בהצלחה!

timtamtum

New member
כוונתי הייתה אחרת..

אני התכוונתי שתחת תנאים אידיאליים - כלומר - מיקום לא משפיע על הבחירה, וגם עלויות לא משפיעות - היכן כדאי ללמוד. (תחת הנחה כמובן שאני לא אוכל ללמוד באחת האוניברסיטאות). ואני חושבת שבתחום הזה מאוד רלוונטי המדרג, כאחת שיודעת שיש לא מעט עו"ד בישראל.

תלוי מה את רוצה מהחיים.

למרות שבסופו של דבר גם מהרבה מכללות מגיעים למשרדים הגדולים ולתפקידים רציניים (אני למדתי בשערי משפט ויש אצלנו מתמחים במבקר המדינה, כנסת, פרקליטויות למינהן וכו'). בסופו של דבר תקופת ההתמחות עוברת ומה שיקבע זה התוצאות של בחינות הלשכה. לא חושבת שאין תעסוקה, אבל חושבת שכדאי לחשוב אם זה מה שאת באמת רוצה, כי אם המקצוע לא מעניין וזה לא בדמך, המדינה לא צריכה עוד עורכי דין כאלו, ואז אולי שווה רק ללמוד את התואר שלעצמו הוא מאוד מעניין.

למעלה