מכניסים צבע לחיים

orit281

New member
אין מה לפחד להקטין

מדובר בחדר יחסית גדול. חוצמזה את יכולה לבחור כל צבע בתנאי שתשלבי אותו עם עוד צבע טון אחד או שניים פחות ואז זה מגדיל חזרה... אני הייתי הולכת על איזשהו גוון זית בז' שהולך מאוד יפה עם כחול ואפילו מתאים למסגרת, או קצת צעקני יותר צהבהבים -חומים. תכנסי לאתר של טמבור יש שם מיקסר ותוכלי לקבל קנה מידה על איך זה יראה ואפילו לצאת משם עם מספר צבע. לגבי החדר השני- הייתי צובעת אותו בתכלת עדין(שמים וכו') או פסטל חום.

תגובה לצבע לחדרי הילדים

שלום ל"אביבשלמתןו2" שינויים ומעברים, בעיקר אצל ילדים, הם תמיד סיבה טובה למסיבה. מספר רעיונות שאני יכולה להציע לכם: 1. לערב את הילדים בתהליך - לשאול אותם אלו צבעים הם אוהבים ולתת להם לבחור כל אחד את הצבע שלו. 2. להשתמש בסיפורים/דמויות שהם אוהבים ו"לגזור" משם את הגוונים והמוטיבים העיצוביים [למשל - "הנסיך הקטן" - מוטיב כוכבים, "פו הדוב" - מוטיב דבורים, וכן הלאה...] 3. לתת לכל אזור קוד צבעוני משלו. לדוג': אזור השינה - גוון א' [גוונים קרים למשל כמו תכלת, ירקרק מרגיעים אותנו מאוד]; אזור המשחקים - גוון ב' [גוונים חמים כמו כתומים או צהובים מעוררים ומשמחים אותנו ] וכן הלאה. לגבי הריהוט - גם אותו ניתן לחדש בעזרת צבע ולהכניס אותו ל"סיפור" העיצובי של כל החדר. ניתן היום לצבוע אפילו מלמין ופורמייקה ולקבל רהיט שהוא ממש כמו חדש! אם תרצו עוד פרטים אתם מוזמנים לשאול. צביעה נעימה!

שושkה

New member
איך לצבוע מסדרון ליצירת תחושה של

חלל רחב יותר, הכוונה איזה חלקים לצבוע בצבע כהה ואיזה בבהיר ואיזה שילובים מוצלחים יחד, אשמח לדוגמא או שתיים. תודה

orit281

New member
לא עצה מקצועית אבל

שאת עומדת מול המסדרון את הקיר הזה שאת רואה תצבעי בכהה ואת השאר בבהיר זה לוקח את המיקוד שלך והשאר נראה גדול יותר... לא יודעת למה זה פשוט מה שעשינו אצלנו.

תגובה ל שושkה - צביעת מסדרון

שלום שושkה, בעיקרון, גוונים קרים [תכלת, ירוק, סגול] בהירים מגדילים את תחושת המרחב. לחלפוין, את יכולה להשתמש גם בגוונים ניטראליים [שמנת, קרם] כדי לא למשוך עודף תשומת לב אל המסדרון. ולבסוף - טריק עיצובי: נסי ליצור נקודת מוקד בקצה המסדרון ש"תמשוך" אליה את העין - זה יכול להיות קיר בגוון חזק משולב בתאורה, עציץ, זר פרחים גדול או כל רעיון אחר. מרגע שמשכנו לשם את תשומת הלב - המסדרון כבר יהיה פחות דומיננטי. צביעה נעימה!

גחעי

New member
חדר לתינוקת

אני מעוניינת לצבוע חדר לתינוקת. בחדר יש שטיח מקיר לקיר בצבע כחול כהה. הריהוט (שידה ומיטה) הוא בצבע תכלת בהיר. חשבתי לצבוע את הקיר בצהוב בהיר (2/3 קיר) ובתכלת (1/3). העניין הוא שאני חוששת שזה ישדר קור תכלת משדר קור?!?. בנוסף, אני מתכוונת לצייר דמויות על גבי קיר אחד ואני חוששת שזה לא ממש ישתלב עם הגונים הללו. האם יש רעיונות אחרים לגבי הצבעים על הקיר? באיזה סוג של צבעים יש להשתמש שיתאימו לחדרי ילדים (כרגע הקיר צבוע בלבן- סופרקריל), האם יש צבעים מיוחדים לציורי קיר- שוב שיתאימו לילדים?

תגובה לגחעי - צביעת חדר תינוקות

שלום "גחעי" אני מבינה שהשטיח דומיננטי מאוד בחדר. כעת יש שתי אופציות - ללכת עם זה או לנסות לטשטש. אם את מחליטה ללכת עם זה, אני מציעה לשלב לפחות עוד 2 גוונים חמים בחדר [לדוגמא כתום וצהוב] שיאזנו וימתנו את תחושת הקרירות. אם את רוצה לנסות לטשטש - נסי ליצור "מוקד עניין" בחלק גבוה יותר, כמו למשל פס רחב לרוחב הקיר [בגובה החלונות, למשל]. כך תמשכי את תשומת הלב מהשטיח ותוכלי להכניס לשם גם מוטיבים של דמויות. טיפ חשוב לגבי שילובי גוונים - אין כמעט "נכון" ו"לא נכון". הדרך הטובה ביותר לבדוק היא לשים את כל הגוונים אחד ליד השני ולראות אם הם משתלבים. אם את אוהבת את התוצאה - מי אנחנו שנגיד לך אם זה טוב או לא? ולבסוף, אני ממליצה לך להיכנס ל"מיקסר" באתר האינטרנט של טמבור ו"להתפרע" קצת עם שילובי גוונים. אגב, לגבי סוג הצבעים - סופרקריל מתאים בהחלט לציור על הקיר! צביעה נעימה!

גליונת

New member
קירות המרפסת שלי (הפנימיים)

מטויחים בצורה לא אחידה (ולא ברורה).מין מריחות שפכטל אקראיות- מכוער ופרטצ'י מאד. באיזה צבע (או חומר אחר שאני יכולה למרוח- לא משהו שמצריך עבודה מפרכת או מקצועית) אפשר להשתמש על הטיח הזה כדי להקנות לו מראה אחיד ויפה יותר? לנירלט יש צבע חדש יחסית, עם מרקם חולי, אותו אפשר (לפי הפרסומים שלהם) ליישם גם על טיח עם טקסטורה- לא ברור לי אם זה אמור לנטרל טקסטורה קיימת. איזה אפשרויות יש לטמבור?

גליונת

New member
רק להדגיש-

אני מחפשת חומר שאני אוכל ליישם בעצמי ולקבל תוצאה טובה בלי השקעה של יותר מידי זמן ומאמץ- לא משהו מסובך בהרבה מצביעה רגילה. אני מבינה שיישום של שפכטל רגיל לא עונה לדרישה.

תגובה לגליונת - קירות מרפסת

שלום "גליונת" חוששני שהבעיה מצריכה עזרה מקצועית - אם השפכטל אכן מיושם בצורה גסה ובולטת, הרי שצבעי טקסטורה עדינים, בין אם שלנו [טמבור] ובין אם של אחרים, אינם יכולים לנטרל טקסטורה מסוג כזה. אני ממליצה להיעזר באיש מקצוע ולטייח מחדש, וכראוי, את קירות המרפסת. בהצלחה!

ShiLee

New member
תיכנסי לאתר של טמבור

יש שם הרבה רעיונות. כמו כן, אני הייתי חושבת על קיר אחד בווש ענתיק בגוון שיתן הדגשה לגוונים שכבר יש לך (בשביל זה כדאי להסתכל על קטלוג). לגבי וילון- הייתי עושה פשוט, משהו אולי בשמנת ושקוף כדי לא לאטום את האור. בגדול, לבית עם גוונים של ונגה ואופוייט הייתי הולכת על גוונים חמים- כתומים מעודנים ואולי אפילו חרדל(שאולי יתאים פחות לאפרסק).

מכניסים צבע לחיים

חברת טמבור מציגה קונספט חדש של עיצוב בצבע, במסגרתו מוצעות ללקוחות 6 קולקציות גוונים ושיטה חדשה לעיצוב בצבע: "שיטת 603010" טמבור מציגה 6 קולקציות חדשות של צבעים, כאשר בכל אחת מן הקולקציות ניתן למצוא מספר הצעות לשילובי גוונים. הקולקציות העדכניות של טמבור מייצגות גישה חדשנית, שלמה ומלאה לעיצוב הבית. הן מציגות אפשרויות שונות לשילובי גוונים, בהתאם לאופי ולאווירה אותם אתם רוצים לצקת אל תוך החלל בו אתם חיים. את שילובי הגוונים שבוחרים, מחלקים בחלל לפי "שיטת 603010": "שיטת 603010" מציגה שיטה יצירתית ופשוטה לעיצוב הבית בגוונים. השיטה הייחודית מאפשרת לכל אחת ואחד ליצור בצורה מושלמת את שילוב הגוונים המתאים והאישי ביותר. השיטה מבוססת על בחירה באחת מ- 6 הקולקציות ובחירת 3 גוונים מתוך הקולקציה שנבחרה. את הגוונים מחלקים בחלל בהתאם לשיטה הבאה: 60% –גוון עיקרי 30% - גוון משני 10% - גוון דגש סה"כ: 100% תוצאה מושלמת!". איך זה עובד? 1. בוחרים אחת מ- 6 הקולקציות ומוציאים אותה לפועל בשיטת 603010: 2. בוחרים מתוך הקולקציה גוון עיקרי, שיהווה כ-60% מהחלל [לדוגמא: 2-3 קירות בחדר אותו בחרתם לצבוע]. 3. בוחרים גוון משני, שיהווה כ-30% מהחלל [קיר אחד, למשל]. 4. מצרפים אל שניהם גוון דגש שלישי, שיהווה 10% מהחלל. גוון זה לא חייב להיות קיר או חלק מקיר – הוא יכול להיות גם עמוד למשל, פריט ריהוט או כל אביזר אחר, שישתלב במראה הכללי של החלל. על 6 הקולקציות החדשות: 1. קולקציית Urban קולקציית Urban מתאימה למי שמנהלים את החיים והבית לפי תורת הזן והעיר הגדולה, למי שרוצים לחוש בכל מקום ובכל רגע את אווירת הלופט הקסום במטרופולין הענק. 2. קולקציית Culture אם הלב שלכם נמצא בהודו או במרוקו או דווקא בהרי הנגב. כל בית בו הנשמה היא תמיד ספונטאנית ואותנטית, אמיתית ומקורית, מצבור של אקזוטיקה אמיתית – הוא הבית של קולקציית Culture! 3. קולקציית Country אם מה שמדבר אל נשמתכם התוססת הוא הפולקלור הכפרי, הטבע ההררי, אם הכול מסביבכם רצוי שיהיה פאסטוראלי, לפעמים אפילו לא-ממש-ריאלי..., אם בא לכם לחיות באגדות, לשמוע את הציפורים, לראות את הפרפרים, להתאהב כל פעם מחדש... – קולקציית country תכבוש אתכם בקיסמה! 4. קולקציית Exclusive הקונספט שלכם, בבית ובחיים הוא יחיד ובלעדי, מצומצם ומוגדר, יוקרתי ומחויט. יש הרבה כבוד באוויר שלכם, הרבה הרמוניה מלכותית, אריסטוקרטיה במיטבה, כי האצילות מחייבת. בשבילכם ורק בשבילכם – קולקציית Exclusive היא הקולקציה היחידה לה תתנו להיכנס הביתה! 5. קולקציית Nature מחולות המדבר דרך הסלעים שבהר, אל חוף הים הקסום ושפע החול, הצדפות, חלוקי הנחל וצמחי המים. קולקציית Nature – כדי שהשמש תזרח לכם בכל רגע וגם הדומם כאן יהיה לחי ולצומח! 6. קולקציית Spirit אם מה שאתם רוצים מהחיים זה את השקוף שבאוויר ואת הצלול שבמים; אם אתם שואפים כי הכול מסביבכם יהיה זך ונקי, בהיר וצח, מואר ורגוע – אז הבית שלכם, הוא בית שכולו אווירה טובה, בית שכולו רוח חיים אמיתית ופורצת, בית שכולו קולקציית Spirit של טמבור. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר האינטרנט של טמבור www.tambour.co.il בטלצבע - קו ייעוץ חינם של טמבור 1-800-321-321 ובכל נקודות המכירה ברחבי הארץ. להשתמע בערב עם שאלות נוספות בענייני צבע... ניבה

lank

New member
עיצוב וצביעה דקורטיבית

ניבה יחיאב, מעצבת הבית של חברת טמבור,תתארח היום - 21.3.2005 בשעה 20:00ותענה על שאלות בנושאי צבעים וצביעה דקורטיבית. כבר עכשיו אפשר להעלות שאלות בנושא ולשרשר אותן לכאן.

rsmadar

New member
תודה רבה לניבה יחיאב

על הסקירה הנפלאה, התשובות ושיתוף הפעולה.

0 אור 0

New member
מודה שהתאכזבתי

נחמד אמנם שניבה יחיאב הגיעה לפורום, אך התשובות שלה הן כלליות, וללא הדגמות של אפשרויות או מספרי צבעים גם אי אפשר לנצל את מעט ההמלצות שהתקבלו (באתר שלה מקבלים את הגוון רק אם רושמים את השם הקטלוגי המדוייק שלו) כבן תמותה רגיל - אני יודעת להתאים צבעים כשאני רואה אותם מול העיניים ובגודל הנכון, לכן תמיד אני אבחר בעיצוב שמרני שלא יצא צעקני מדי או לא תואם. היתרון של מעצבים ובפרט מעצבי צבע, הוא בכך שהם יכולים להעלות רעיונות נוספים של התאמות צבעים שעובדים טוב ביחד. התחושה שלי שמהאירוח לא קיבלתי רעיונות כאלה - אשמח לקבל מהמשתתפים הקבועים בפורום. ואם כבר, אז מצאתי אתר שהוא אמנם מסחרי אבל יש בו המון דוגמאות לעיצובים

rsmadar

New member
תראי,

אני חושבת שהפלטפורמה לא מאפשרת יעוץ רציני בנושאים כמו צבע וגמרים. זה הרי לא ממש רציני (בעיניי) ליעץ לך להשתמש בכחול סגלגל במקום כחול נייבי מבלי שנראה את שאר הצבעים. כמו שלפני שצובעים קיר בצבע חדש שנבחר מהקטלוג - מבקשים דוגמת צבע. כמו שלא בוחרים ריצופים בתמונות כך אי אפשר לדבר ברצינות על צבע ברשת. בשביל להגיע הרמוניה צבעונית צריך יותר מחשבה מ"כחול סגלגל/כחול נייבי" <בדיוק ראיתי היום גוף תאורה שהשם הקטלוגי שלו היה ניקל מט. אני לא הבנתי מה מט בזה, בעיני זה היה ממש מבריק >.

0 אור 0

New member
ברור שאת צודקת

ובכל זאת, אפשר לקבל המון רעיונות מהאינטרנט כולל סקיצות ותמונות של עיצובים קיימים. גם הרעיון של טמבור לשים מניפת צבעים ולהדגים על חדר וירטואלי הוא בסך הכל רעיון יפה כשלעצמו - הבעייתיות היא רק בזה שמדברים בהמלצה על "שיבולים זהובות" אבל כשמגיעים לאתר לא ניתן לאתר את הצבע המתאים להמלצה (וכמובן במגבלה שברור שהצבע לא יראה אותו דבר על הקיר כמו על המסך), ובעייתיות נוספת היא שאין קשר בין שם הקטגוריה לבין העיצוב שהיא מציעה (כשהעיצוב נקרא כפרי - וההצעה כוללת משהו שמתאים לשנות ה 60 הפסיכודליות אז זה קצת בעייתי ...) אני יכולה להעיד על עצמי שמאז שהתחלתי עם הפרוייקט של הבית, אני מקבלת המון מידע, רעיונות ואפילו קונה באינטרנט: לדוגמא הסתכלתי על המון קרמיקות ועיצובים לפני שהגעתי לחנות - ואז בחנות את הקרמיקה לרצפה בחרתי בערך בחמש דקות (כמובן קשור גם למוכרת המקסימה שישר קלטה אותנו), חיפוי הקירות למקלחת לקח קצת יותר זמן בגלל שמפחת הגוונים שאני באמת אוהבת לא אופנתית עכשיו, אז היינו צריכים להתפשר וגם למצוא דקור ש"ישבור" את החדגוניות, וזה כבר לקח הרבה ... ודוגמא יותר נועזת - את ארון האמבטיה ואת הכיור לחדר עבודה קניתי דרך האינטרנט (אמנם חטפתי פיק ברכיים ברגע שלפני ההזמנה ועשיתי סיבוב חוזר בכמה חנויות - אבל אחרי שראיתי שה בדיוק אותו דבר, רק יותר זול חזרתי הביתה והזמנתי) עכשיו אני מנסה לגבש את כל התפיסה של הוילונות, תאורה וצבע - ואני די בטוחה שזה יקל עלי כשאני סוף סוף אגיע לחנויות לדעת בדיוק מה אני רוצה.

למעלה