מכשירי קשר לאתרי סקי - בבקשה המלצות.

4Z7DHD

New member
מכשירים

בשביל העניין הזה נמתין שיבוא מישהו שהיה שם עם שלשת סוגי המכשירים,מעבדה ניידת לבדיקת דעיכת גלים וכל מה שצריך לניהול פרוייקט השוואת מחירים בהתחשב בשערי החליפין. אל נא יפלו פניך - כל יום יש לנו פה לפחות שלשה כאלה.................... מה שכן - נתת לי רעיון לפתיחת אתר מתחרה ל ZAP . אבל - עם השוואת ביצועים השאלה הרלונטית היחידה היא בענייני GMRS GMRS יושב בתחום ה - UHF ואילו VHF מתאים יותר לפני שטח שעליהם אתה מדבר. בכל מקרה - גם 5 וואט יהיו טובים במידה ותיהיו בצד אחד של ההר. אגב - יש לך אולי מושג מה זה ה - GOOGLE הזה שכולם מדברים עליו ???

zukik

New member
הסברים

הנושא לא פשוט אבל ככלל אצבע VHF נותן טווח רחוק יותר UHF חדיר בשטח בנויי (עקב החזרות מכל מיני ברזלים) אבל בעל ניחות גבוה יותר לכן יגיע בשטח מישורי פחות רחוק .... כמובן שככל שההספק גדול יותר יש סיכויי לטווח גדול יותר אני די מתלבט ביו UHF ל VHF אני היתי מנסה לשים יד על מקמש UHF 5 ואט ולקוות שיצליח לחדור את השטח הקשה עיי מעט החזרות מהברזלים שישנם בשטח .... באותו צד של ההר לדעתי VHF יתן טווח יותר טוב אם כי גם UHF אמור לתת כיסויי כל זאת בתנאי שהמקמש יהי בעל הספק גדול (5W) ולא יהיה מחסום רציני (כמו הר) מכשירי 5 ואט הם לא זולים .... לפחות מאה דולר למכשיר .... ואני לא מדבר על זה שרובם כולם דורשים רשיון אבל זה לא לדיון כרגע

snow707

New member
תודה רבה לך

סוף סוף אני מתחיל להבין . שמתי לב שלהרבה מכשירים שהם VHF יש גם UHF ואם הבנתי נכון זה יכול לתת פיתרון מיטבי.

zukik

New member
V-UHF

אני לא מכיר מכשירים שיש להם גם VHF ןגם UHF חוץ ממכשירי חובבים

fgirl1

New member
מכשיר קשר

שלום שמי דן ואני נציג של ICOM בארץ (פ.פישלס) אתה מוזמן להיכנס לאתר שלנו WWW.ICOM.CO.IL במכשירי קשר פטורי רישיון ישנם שני סוגי מכשירי קשר PMR אחד רגיל ומכשיר שני דיגיטלי שנותן טווח קשר מוגבר בגלל השימוש ב מקודד דיגיטלי שמאפשר קשר טוב יותר מקשר אנלוגי רגיל תוכל ליצור איתי קשר בטלפון 054-4987687

4Z7DHD

New member
דיגיטלי

יאיר נא כבודו את עינינו בפלא הדיגיטלי

4Z7DHD

New member
דיגיטלי

מסתבר שמה שלמדתי (במאה שעברה....) בבי'ס מקצועי ואחר כל בחיל הקשר - טווח תלוי ב-3 גורמים עקריים - פני השטח, הספק אפקטיבישיוצא מאנטנת השידור ורגישות המקלט - עדיין תקף, ויהיה כזה לעולם. אם תקרא טוב את החומר - הוא מדבר על בטיחות שיחה וכיוצא באלה שיפורים בקטע של איכות הקשר. שיפורים נחמדים בעליל - אבל לא מוסיפים אפילו מטר לטווח הקשר. אשמח אם מישהו יעמידני על טעותי - מכל מלמדי השכלתי.

4Z7DHD

New member
משמע אזניים

מר זוקיק כרגיל - אתה בסדר, אני לא הסברתי טוב. טרחתי לציין שהשיפורים הדיגיטליים מבורכים, אבל לא מוסיפים מטר לטווח הקשר................... אם הבנתי נכון את מה שרצית לאמר - אכן שומעים קשר נקי לעומת הפרעות אלקטרוסטאטיות. נדמה לי שאתה רק מחזק את מה שאמרתי - אבל לא אפריע לך לנגח כל דבר שמישהו אחר כותב שיהיה לך יום נעים

zukik

New member
מי כתב" מכל מלמדי השכלתי" ?

מי שטוען שאני מנגח ... חבל שבכלל שמתי את הלינק כנראה שחובבי הרדיו רוצים לא להשכיל ולהמשיך לדבר ב טקסי רדיו אנלוגי על R-7 כן עכשיו אני מרשה לך לכתוב שאני מנגח ..... המשך תחביב פורה גם לך ....

למעלה