מכשיר סלולארי שהוחרם במהלך חקירה

Broken Identity

New member
מכשיר סלולארי שהוחרם במהלך חקירה

שלום רב,

עשיתי כמה טעויות וניגשתי לחקירה בלי עורך דין לצידי במחשבה שזה משהו פשוט כי אני אדם פשוט שלא מסתבך. החוקר לקח לי את הנייד בלי אישורי ובלי אישור לחפש בו ולא היה מוכן להחזיר. לא קיבלתי קבלה או כל דבר שיעיד שהמכשיר נלקח ואני צריך אותו לתפקוד יום יומי.

במהלך החקירה כנראה שדיברתי קצת יותר מהדרוש וכנראה שיש להם חשד סביר. האם יש אפשרות שעורך דין יכול לעזור לי להשיג את הנייד שלי בחזרה לפני שהמשטרה בוחרת להגיש כתב אישום אם אכן יוגש? אשמח לתשובה מהירה כדי שאוכל לטפל בזה לפני שהמכשיר נעלם במערכת הבירוקרטית האינסופית.

העיקר לא נירשם - למה ?

היינו למה לקחו את המכשיר הסללולארי ?

האם הם חושבים שהוא (המכשיר) מסתיר ראיה זאת או אחרת ? האם יש בו הוכחה לטיעון זה או אחר ?

הרי "כענישה" אין סמכות לעקב/לתפוס את המכשיר.

באם לא נתת אישור לחיפוש במכשיר - השאלה כמובן היא למה ? המשטרה במקרים שהיא תחשוב לכך שהדבר נחוץ - תוציא צו חיפוש מהשופט לחיפוש במכשיר !

כאן חייבים לדעת - במקרים רבים - למרות שהדבר "חשוב" לחקירה - המכשיר יוזנח והכול יעלם - במיוחד באם אין להם מטען ! (נשמע מוזר - אבל מתיק לאחרונה).

בתיקים תקשורתיים - לדוגמא רונאל פישר - מרגע שהוא הגיש בקשה (בזמן לא בטוח שבעקבות) המשטרה השקיע מאמץ לברר את הקוד הסודי - ושלחה את המכשיר לפורץ מומחה - וזה פרץ למכשיר והשיג את הראיות המפלילות.

השאלה תמיד היא האם בלי אותה בקשה היה מושקע המאמץ ? האם היו שמים לב לכך שלא פענחו את המכשיר ?

מה שאני הבנתי מהכתיבה שלך היא שבפעם שעברה "חסכת" עורך דין פלילי - מתוך מחשבה שמדובר במשהו "פשוט" - אל תעשה זאת שוב ! לבטח לא בזמן החקירה הפלילית במשטרה ! זהו רגע קריטי לכול ההמשך !

פשוט זה לא !

הבעיה שאתה מציב מורכבת מידי - והשאלה היא כמובן האם אפשרי להחזיר את המכשיר בלי נזקים ! האם לגשת לתחנה ? האם להגיש בקשה לבית המשפט ? קשה לדעת בלי בדיקה פרטנית.

לצורך זה יש חובה להעזר בייצוג פרטני. אתה מוזמן ליצור קשר לצורך הבדיקה - בכול אופן - אתה חייב עורך דין פלילי ! אל תחשוב שמדובר במשהו "פשוט" כי זה לא !

Broken Identity

New member
תודה על התגובה הזריזה

הם כנראה חושבים למצוא שם מידע שמקשר אותי לאדם מסוים כדי שזה יקדם אותם בחקירה (נושא: סמים).

בכל מקרה, אם נראה לך שעו"ד יכול להחזיר לי את המכשיר אשמח לשמוע הצעת מחיר או הערכה גסה לפחות, עשיתי קצת יותר מדי טעויות בגישה שלי לדבר.

להבנתי מה שאתה צריך עכשיו - זה לשבת עם עורך דין פלילי

לבצע הערכה של החקירה במשטרה עד לרגע זה.

לבדוק מה יכול לעלות אם יפתחו את המכשיר הנייד. להערך להתפתחות הנ"ל !

כן, גם להחזיר את המכשיר הנייד. אבל זה נספח לכול שאר הדברים. אל תהפוך את הסדר - אל תהפוך את הלוחץ לעיקר - אלא את המסוכן לחשוב.[URL]http://www.adato.co.il/חקירה_במשטרה[/URL]

למעלה