מכתבי קוראים בעקבות הכתבה בידיעות "חתול מפלצת

lol65

New member
הבעיה היא

שאף אחד חוץ מאוהבי החיות לא רואה זאת כך. למה לעשות זאת לבני אדם זה פסול, אבל לבעלי החיים זה אחלה פתרון? אני חס וחלילה לא ממעיטה מערך חיי אדם, אך נמאס לי כמה ממעיטים מערך החיים של בעלי חיים. לא ברור לי למה מבחינה אינסטינקטיבית אנשים אחרים לא מרגישים את הקונוטציה הזו ולא נרתעים ממחשבה על פתרון כזה. ומבחינה כלכלית נטו, האם כל סמי ההרדמה, כדורים ושאר אמצעי ההרג באמת יעלו הרבה פחות מפתרונות אחרים כידי לווסת את התרבות חתולי הרחוב?

honeypie

New member
לא הבינותי דברייך

אוהבי החיות לא מבינים זאת ? אוהבי החיות רואים בפגיעה בבני אדם כפסולה ופגיעה בחיות - לגיטימית ?

lol65

New member
לא, הפוך ../images/Emo13.gif

אוהבי החיות רואים את הדברים כמוני וכמוך, כלומר שלעשות את מה שמוצע בכתבה לא שונה מבחינת התיאוריה והשיטה ממה שנעשה לנו בעבר. שאר ההודעה דיברה על אנשים שלא אוהבים חיות, ואמרתי שלא ברור לי איך גם אם אתה לא אוהב בעלי חיים, אתה לא רואה את הפסול בשיטה זו בהתחשב בעברנו.

זו ממש לא רק את, גם לי זה הזכיר את שנות ה30

בגרמניה של המאה הקודמת
כנראה שלכל אוכלוסיה, אנושית או חייתית, יש את הצוררים שלה. פשוט עצוב.

בילי28

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifיורם יום טוב מכה שנית../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

במדור מכתבים, הוקדש עמוד שלם לתגובות על הכתבה שהתפרסמה בשבוע שעבר. אחד המכתבים הוא מכתבו של יורם יום טוב, המשבח את הכתבה ה"מאוזנת" וה"מדויקת" בה הוצג מצבם של חתולי הרחוב וה"נזק" לכאורה שגם גורמים לחיות הבר. אולם ה"פרופסור" המאוד לא נכבד אינו מסתפק בכך, אלא מוסיף פרט אשר למיטב זכרוני אינו מופיע בכתבה (או שאולי מופיע שם בצורה לא מודגשת. לא זוכרת בדיוק) - "כלבים וחתולים משוטטים הם נשאים של מחלות שונות, בהן כלבת. מחצית ממקרי הכלבת בארץ בשלוש השנים האחרונות התגלו בחיות מחמד. רובם בכלבים ומיעוטם בחתולים" (ציטוט מדויק מתוך מכתבו). כלומר, יום טוב אינו מסתפק בהכפשתם של חתולים כ"משמידים" של חיות בר, אלא עושה להם דמוניזציה נוספת על ידי הצגתם כיצורים נושאי מחלות המהווים סכנה חמורה לאדם (כאילו האדם אינו נושא מחלות). יום טוב מסיים את מכתבו בדרישה להתיר בחוק להמית חתולים וכלבים הנמצאים בטבע ומסכנים את עולם החי בארץ (אתם מבינים? הם מסכנים את עולם החי בארץ. לא האדם. רק הכלבים והחתולים). ברור לחלוטין מתוך המכתב שמדובר באדם שטוף שינאה לבעלי חיים, ובדבריו אלה מגולמת תמצית היחס של רוב בני אדם כלפי בעלי חיים באשר הם. יורם יום טוב - אני מרחמת עליך בשל היותך אדם שאינו יודע אהבת בעלי חיים מהי - האהבה הטהורה, הכנה והנפלאה ביותר בעולם. כמה חבל שלא זכית להינות ממנה.

למעלה