מכתבפיטורין לאישה הרה

מצב
הנושא נעול.

תמתמ1

New member
מכתבפיטורין לאישה הרה

מכתבפיטורין לאישה הרה
הודעתי בעל פה לאחראית עלי על הריוני , בעודי בחודש השני. חודשיים לאחר מכן קיבלתי מכתב פיטורין. יש לציין כי זהו נוהל סטנדרטי שמתבצע כל שנה על מנת לא לתת קביעות. האם , עצם ההודעה שלי לאחראית שלי , תקפה? תודה, תמי

אבאא

New member
לדעתי אבל רק לדעתי(לא דעת מומחה)

מכתבפיטורין לאישה הרה
הודעתי בעל פה לאחראית עלי על הריוני , בעודי בחודש השני. חודשיים לאחר מכן קיבלתי מכתב פיטורין. יש לציין כי זהו נוהל סטנדרטי שמתבצע כל שנה על מנת לא לתת קביעות. האם , עצם ההודעה שלי לאחראית שלי , תקפה? תודה, תמי
לדעתי אבל רק לדעתי(לא דעת מומחה)
האיסור על פיטורי אישה בהריון (כמו גם אדם העושה מילואים) מותנה בפיטורים עקב ההריון (או המילואים) אם הפיטורים לא קשורים להריון הם חוקיים מדגיש שוב זאת דעתי האישית בלבד המתיני לדעת מומחה ד"א את יכולה לפנות למועצת הפועלים בעירך טלפונית אנונימית ולהתיעץ איתם

שיר ורד

New member
אם עבדת לפחות 6 חודשים

מכתבפיטורין לאישה הרה
אם עבדת לפחות 6 חודשים
לפני קבלת מכתב הפיטורים, הודעת הפיטורים לא תהיה תקפה עד שתקבל את אישור השר. לקבלת אישור השר על המעסיק להגיש בקשה לפיטורייך, בה ינמק את פיטורייך. לאחר מכן תוכלי לטעון שפיטורייך נבעו בגלל ההריון. השר (או ליתר נכון, הפקידים שמונו על ידו לטפל בבקשות פיטורי נשים בהריון יבחנו את טענות הצדדים ולפיהם יקבעו את החלטתם). גם אם יאושרו הפיטורים, הם יאושרו רק מיום קבלת האישור (ובתנאים מיוחדים הקבועים בחוק, מיום הגשת הבקשה לפיטורייך). עלייך לפנות למעסיק בכתב ולהודיע לו שאינך מסכימה לפיטורים מאחר והם נעשו במהלך הריונך ובגלל הריונך ואת דורשת ממנו לבטלם או לפנות לשר לקבלת אישור לפיטורים אלו. במהלך הדיונים לאישור בקשת הפיטורים, את צריכה לטעון שהודעת בעל פה לאחראית על הריונך. הודעה בכתב היתה עוזרת לך יותר כהוכחה לכך שהמעביד ידע על הריונך במועד פיטורייך, אבל בכל מקרה לא היית חייבת להודיע לפני חודש חמישי. אם המעסיק יודיע שהאחראית לא העבירה לו את הודעתך (במיוחד אם הוא יביא עדות/תצהיר שלה על כך ובמיוחד אם את בקשת ממנה לא לפרסם את העובדה הנ"ל בשלב זה) זה יקל עליו לפטר אותך, מאחר וטענתו כי לא ידע על הריונך, אם תתקבל, מהווה הוכחה לכאורה שלפיטורים אין קשר להריון. ראי פרק 9 לחוק עבודת נשים.

בטח שההודעה תקפה, וזה גם לא משנה.

מכתבפיטורין לאישה הרה
בטח שההודעה תקפה, וזה גם לא משנה.
גם אם לא היית מודיעה לאחראית עליך, על זה שאת בהריון, היה אסור לפטר אותך בזמן ההריון (אם את עובדת לפחות חצי שנה שם), אלא באישור ממשרד התמ"ת. את יכולה לדרוש מהם לבטל את מכתב הפיטורים (גם אם זה נוהל סטנדרטי) ולחזור בהם ממנו, ואם הם לא יעשו ככה - את יכולה לפנות לבי"ד לעבודה בבקשה להצהיר על בטלות הפיטורים.

תמתמ1

New member
אז בעצם מה שאני צריכה לעשות זה

מכתבפיטורין לאישה הרה
לשלוח מכתב למעביד שבו אני מסבירה שבעת קבלת המכתב הייתי בהריון , ואסור להם לפטר אותי (עבדתי חצי שנה בעת קבלת המכתב). וגם אומרת להם שהאחראית עליי ידעה. האם זה מה שעלי לעשות? ותודה רבה לעונים לי , זה מאוד עזר לי. חתימה טובה , תמי

אכן כן.

לשלוח מכתב למעביד שבו אני מסבירה שבעת קבלת המכתב הייתי בהריון , ואסור להם לפטר אותי (עבדתי חצי שנה בעת קבלת המכתב). וגם אומרת להם שהאחראית עליי ידעה. האם זה מה שעלי לעשות? ותודה רבה לעונים לי , זה מאוד עזר לי. חתימה טובה , תמי
אכן כן.
ואת יכולה גם להפנות אותו לסעיף 9 לחוק עבודת נשים, שם הוא יוכל ללמוד את הכל....רצ"ב הקישור לחוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה