מכתב האפורים

maromperl

New member
מכתב האפורים

שלום לכולם אני משרת בגדוד הנדסה ולאחרונה עקב ריבוי תופעות הסרבנות, החלטנו לנסות ולשים קץ לתופעה. כיצד? ישב קצין ההדרכה של הגדוד וכתב מכתב. המכתב מובא כאן לפניכם - וחתומים עליו כל קציני הגדוד. מי ייתן וירבו הגדודים אשר יצאו במכתבים דומים.

maromperl

New member
מסודר יותר

מכתב האפורים בזמן בו כל יחידה מוצאת לה כמה סרבנים שיכתבו מכתב, לא נשמע כרגיל קולם של אלה שבאמת עושים את העבודה אז אני אנסה לתקן את העוול, ואולי אני אפזר את תחושות האשם שלי שמא אני לא מוסרי. הרי מאז חודש אפריל 1982 עת הוקפצתי כטירון בחיל ההנדסה לרמאללה אני מוצא את עצמי מדי שנה במחוזות הללו, ואם עד עכשיו טרם כתבתי מכתב אולי משהו פגום בעולמי המוסרי. ביחידה בה אני משרת לא הולכים עם נעליים אדומות, גם אין לנו כנפי צניחה, או כנפי טיסה. היחידה לא נחשבת יחידת עילית , לא זוכה לתהילה בעיתונות ובתקשורת . היחידה שלנו לא הצמיחה ראשי ממשלה ושרים (לכל היותר מנכ"ל מע"ץ,ראש עירית בת-ים). אף נערה לא נפלה מהרגליים מהעובדה שאני משרת בהנדסה. כשהחבר'ה טסו לאנטבה הם השאירו אותנו בבית, בהפצצת הכור בעיראק לא מצאו לנו תפקיד. שורות אלו נכונות לרוב מערך הלוחם בצה"ל אשר רחוק מכותרות אבל הוא זה שמביא את הניצחונות במלחמות. קצת תמוה בעיני שדווקא אותם אלה שרמת החיכוך שלהם עם האוכלוסייה הפלסטינאית נמוכה הם אלו הסרבנים. הטייסים רואים את המציאות מגובה ודרך כוונות ובסוף הגיחה חוזרים למועדון בטייסת. סיירת מטכ"ל יוצאת למבצע סודי ובסיום חוזרת למועדון עם מכונת האספרסו שהחבר'ה מעמותה תרמו. אנו(יתרת המערך הלוחם) יוצאים מדי שנה לתעסוקה בשטחים בתנאים הרחוקים ממלון 5 ככוכבים, עומדים במחסומים, סורקים בתים חשודים ורואים את המציאות באמת במרחק של "הלבן בעיניים". המציאות בשטחים אינה קלה ובהחלט מעמידה אותנו במצבים לא קלים, אך לא עלה בדעתנו הפתרון הקל של לשבור את הכלים. המצב הזה שכל כמה חברה ולא משנה מאיזה יחידה הם יקומו ויחליטו האם הם מוכנים למלא פקודה כל שהיא או לא הוא בלתי נסבל במדינת חוק. הכשרתם הספציפית של לוחמי העילית אינה הופכת אותם להוגי דעות, למבינים יותר או רגישים יותר למציאות . ואם אנו, שדרת המסע העיקרית הנושאת בנטל חושבת שאנו "עדיין בסדר". אנו האפורים נמשיך לעשות את המוטל עלינו בגאווה תוך שמירה על ערכי יסוד האדם. כתב: יצחק יובל – קה"ד 5280 על החתום: קציני גדוד חה"ן 5280

Dino

New member
כל הכבוד!

אני ממש מתחבר למכתב....סוף סוף מישהו קם ומייצג גם אותנו...החיילים שלא מופיעים בעיתונים. מי תומך?

כול הכבוד...../images/Emo140.gif

ישר כוח... בזכותכם אנחנו ישנים בשקט !!! והוא מהסרבנים

ניר נגר

New member
סרבן זה אחד שלא ילבש מדים יותר

הדמות הזו לובשת מדים, לא הייתי משווה בינהם :)) תודה על המחמאות, כיף לקבל אותן במיוחד היום כשכל מילואימניק מצוי נקרא פרייאר...

ezbl

New member
הרבה מאד לוחמים אפורים מסרבים

יש המון לוחמים מכל קשת היחידות הלוחמות שמסרבים לתרום חלק בשלילת הזכויות מבני האדם. יש את תנועת "אומץ לסרב" וגם את "מכתב הלוחמים" ו"מכתב הקצינים", אני לא זוכר את המספרים המדוייקים אבל רק על כמתב הקצינים יש יותר מ 570 חתומים. www.seruv.org.i http://www.seruv.org.il/hebrew/signers.asp

ע ו ל ם

New member
בדיוק!

נשמע קולם של המיעוט, של ה"מובחרות", כי הם הבולטים. אך באמת, אם תבדוק, חלק גדול של החתימות הוא של לוחמים """פשוטים""", אשר יודעים מה נכון בחיים. (וכמובן, ישר כח)

Abu Znobar

New member
סרבנים = יודנראט

כל אותם סרבנים מבקשים לתרום לשלילת זכותי הבסיסית לחיות. אם הם עושים זאת מתוך שכנוע פנימי שיש יש לסיים את עבודתו של היטלר או בגלל שהם חסרי הבנה בסיסית של מהות הסכסוך במזרח התיכון, חד היא. כל סרבן שווה לאויב פלוגת חי"ר שלמה...

ע ו ל ם

New member
השוואה -"פלוגת חי"ר שלמה?!"

מה פתאום?! אתה ממעיט בערך הסרבן. אני הייתי משווה סרבן למפקד (מפקד מחנה?!!?) אושוויץ, או ל<"פלוגת"?!> חטיבת |הדגשזונדר-קומנדר, או לפחות לפחות (אם כבר יודנראט) אז לכיתת יורים ביודנראט (וזה עוד שאני ממעיט בערך הסרבן, (טוב, נתפשר על מחלקה ביודנראט)

ניר נגר

New member
לא משנה מה המקרה, איך אתה

יכול להשוות יהודי לנאצי??? תחשוב על זה עוד קצת...תראה שהתובנה תגיע...

ע ו ל ם

New member
אתה מפנה את תשובתך אליי?!?

הבאתי טריגר אל ה"אַלק צנובר"
המופיע לעייל, (או שמא עליי להתייחס אליו בכבוד הראוי לותיק כמוהו.. ומכורח כבודו הנאצל מותר לו לאמר את דבריו בלי מחסום לפיו) אין גבול לעזות של האנשים.. (וגם של הצנוברים הדלוחים) אדם כמוהו, ישרת בשמחה במשטרה הצבאית.. (או שמא עליי לאמר יודנראט?!) (ויוביל את מאבקם נגד חיילים תמימים (אך לא ותיקים) כמוהו) לא יאומן. פשוט לא יאומן. אין גבול לשנאה

Abu Znobar

New member
יודנראט לא היו נאצים

אוי לאזניים שכך שומעות! אני לא מצפה שכל יום תלכו לבית התפוצות או ליד ושם ותלמדו מי היה מה ואיפה בזמן השואה, אבל אם מר "עולם" בוחר להגיב על דברי (ואני שמח שהגיב, אפילו שעשה כמה טעויות עניניות במהלך הדרך.. העיקקר הכוונה...) שיצא, ילמד קצת, יברר עם עצמו שמה שהוא אומר סביר ועקבי עם עובדות היסטוריות ורק אז ישמיע את דברו ואני מבטיח שאשמח להגיב על כל מה שיהיה לו לאמר ובלי כל תחושה רעה כלפיו. על מנת לעזור ל"עולם" שלא לבזבז יותר מדי זמן מהעבודתו הקדושה, אסביר מה בין יודנראט ושאר מרעין בישין. היודנראט היו נכבדי הקהילות בעיקר בגטאות שכיהנו בתפקידי ניהול בגטאות באירופה. (אני מודה שלא ברור לי אם מונו, התנדבו או שאולצו להתנדב. אשמח אם מישהו יחכים אותי). ככלל, תפקידם היה לנהל את הקהילות היהודיות בצורה סבירה עד לביצוע האקציות (המשלוחים למחנות הריכוז וההשמדה) וככאלה הם ראוים לרחמים. אולם שמם יצא לגנאי, כשהתברר שהיו רבים מהם שלא ממש ניסו לנצל את מעמדם לסייע לאחיהם היהודים אלא דאגו לעצמם ולכמה מקורביהם והמפורסם ביותר הוא אותו קסטנר ידוע שהציל כ-1500 ממקורביו בהונגריה תוך כדי ניהול מו"מ עם אייכמן על הכופר תמורת קבוצה זו... איש זה מכר נשמתו לשטן ושלח את מאות אלפי יהודי הונגריה (והונגריה רבתי) למשרפות וללא ניד עפעף. אני מקווה שידידי המתלמד, מר "עולם", החכים קמעה וכעת מבין את ההקשר של דברי... (יסלחו לי כולם על שגיאות הדפוס שלי)

על סמך מה אתה קובע שקסטנר "מכר את

נשמתו לשטן"? על סמך האשמה מצד תמהוני אחד בשם מלכיאל גרינוולד? היה משפט דיבה בקשר לזה, ולא זכור לי שקסטנר הפסיד בו - אבל מה שכן, הוא נרצח.

Abu Znobar

New member
דקויות...

טוב.. אז זה מה שמעיק עלינו בהקשר לבעית הסרבנים בישראל.. אז לטובת שלום בית אני חוזר בי מהצהרתי שקסטנר מכר את נשמתו לשטן. אולם אני ממשיך וגורס כי כמנהיג של קהילתו, המו"מ שניהל מול אדולף אייכמן היה פסול וכי במעשהו זה פשע נגד בני עמו ונתן כלים להובלתם לתאי הגזים. ברור לי כי אלו שקסטנר הציל חבים לו את חייהם (כולל שר זה או אחר) אולם קרוביהם של מאות האלפים שהופקרו למותם האכזרי אינם מתחשבים בפסק דין זה או אחר. לצערי איש אחד בישראל לקח את זה לרמה קיצונית והחליט לקפד את חייו של מנהיג היודנראט הנ"ל... עכשיו אפשר בבקשה לחזור לנושא הנדון?

TJSBZ

New member
דקויות

מרכיבות את העולם... ואם אני אעמוד אי פעם בפני הברירה האומללה להציל 1500 נפשות או לא להציל אף אחד, אני אעדיף להציל 1500. חבל שאתה חושב אחרת.

Abu Znobar

New member
האמנם זו הברירה?

האם באמת לא היו בפניו ברירות אחרות? האמנם לא יכלו חברי היודנראט לסייע להציל יותר? האם היו חייבים לסייע לגרמנים בצורה כל כך יעילה? זו השאלה האמיתית פה... האם הסרבנים חייבים לעשות כל לעיל ידים לסייע לאלו שרוצים לראות אותנו כולנו, סרבנים ואלו שאינם, צפים על הבטן בים התיכון? כמה אנשים נהרגו כבר בגלל העידוד ששואבים אלו שלא אכפת להם מי עומד בתחנת האוטובוס המתפוצצת? האם טרור נפסק בגלל יד מושטת לשלום? אם את מאמינה בכך, שיבושם לך.. לכי לקברה של זיווה גולדובסקי...

VIXVIX

New member
על החתום קציני הגדוד

גם אתם מתעסקים בפוליטיקה? ובכלל קצין קל לו לשרת בצבא. אם הג'וב שלכם אפור מה יגידו החפש'ים. החפש'ים מסרבים, ולא ממניעים לאומניים טו לאומיים. הם מסרבים כי קצה הנפש בפער שבין הסמכות לאחריות. והכבוד הפגוע אומר את דברו.

maromperl

New member
פוליטיקה אין כאן ולא צריכה להיות

חפ"שים (חיילים פשוטים) גם הם יכולים לחתום ובגדוד שלנו אני בטוח שכולם מלבד העריק הידוע או החולה המתמיד כולם עומדים מאחורינו. אם אתה חושב שלקצין קל לשרת בצבא אז אתה טועה. הקצינים נותנים פי 2 מכל חייל בגדוד במילואים. הג'וב שלנו נפלא - אין תלונות - אבל האפור בא מהכומתה...... כעת האם אתה סרבן? עזוב מהם מניעיך.....כן או לא?

למעלה