מכתב העסקה מתי צריך לקבל

יומטוב20

New member
שלום רב
כל שנה אני מקבל מכתב העסקה ובו מפורטות שעות העסקה שלי לשנה הבאה.

תקופת העסקה הבאה שלי תתחיל באוקטובר 2021 ( משרה אקדמית ).

שנה הבאה באמצע השנה, אני פורש לגימלאות . לכן בקשתי את המכתב כבר עכשיו כדי להערך לפרישה ( יש הרבה בדיקות והכנות שצריך כבר עכשיו לבצע ).

מהמנהל הישיר שלי כבר קיבלתי את היקף העסקה שלי ורק משאבי אנוש מבטיחים לשלוח מכתב אבל זה לא קורה.

מה אומר החוק לגבי זה ? מה מומלץ לי לעשות ?

תודה רבה

יומטוב20

New member
תודה על התגובה.

אבל אני רוצה לחדד. ברשותך .

מה זה "נכנס לתוקף" ?
מיום שפועל התחילה תקופת העסקה חדשה (1.10.2021 ) או כמו הציטוט מסעיף 3 של החוק האומר (ציטוט ) : "מהיום שנודע לו על השינוי; " שזה שינוי שידוע כבר עכשיו.

השינוי שאני מדבר עליו הוא חוזה העסקה לתקופה קצרה ביחס לחוזים קודמים.( כאמור, בשל יציאה לגימלאות )

קלייטון.ש

Well-known member
תודה על התגובה.

אבל אני רוצה לחדד. ברשותך .

מה זה "נכנס לתוקף" ?
מיום שפועל התחילה תקופת העסקה חדשה (1.10.2021 ) או כמו הציטוט מסעיף 3 של החוק האומר (ציטוט ) : "מהיום שנודע לו על השינוי; " שזה שינוי שידוע כבר עכשיו.

השינוי שאני מדבר עליו הוא חוזה העסקה לתקופה קצרה ביחס לחוזים קודמים.( כאמור, בשל יציאה לגימלאות )
"חל שינוי בתנאי העבודה של העובד".
כלומר לדעתי המשפט בעברית אומר שקודם צריך לחול שינוי בתנאי העבודה. התנאים צריכים להשתנות בפועל.
אם יודעים שיהיה שינוי לפני שהוא חל, אז מבחינת נוסח החוק, לדעתי, "היום שנודע" הוא יום התחלת השינוי.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
נראה כי הינך מבקש לקבל את שיבוץ העבודה לסמסטר הבא, ומלין על כך כי שיבוץ זה לא פעם ניתן באיחור.
החוק אינו קובע מתי על המעסיק להודיע על מועדי השיבוץ של מרצים בקורסים. מעשית, יכול המעסיק לעשות זאת אף "ברגע האחרון".
היות שמדברייך עולה כי מדובר במוסד אקדמאי, שבהכרח מאורגן באמצעות ארגון עובדים והסכם קיבוצי, מציע לפנות לארגון העובדים/ועד העובדים לשם העמדת דרישה קולקטיבית אל מול המעסיק לקבל את שיבוצי ההוראה מבעוד מועד.

למעלה