מכתב ויתור על תביעות...

מצב
הנושא נעול.

arofer

New member
מכתב ויתור על תביעות...

מכתב ויתור על תביעות...
בעקבות התפטרות מבקש ממני המעביד לחתום על מכתב ובו אתחייב שאין לי תביעות נוספות ממנו, וזאת לאחר ששילם לי כביכול מלפני שורת הדין דמי פיטורין חלקיים במסגרת ביטוח מנהלים. האם חובה לחתום על כזה מכתב ומהי הדרך האלגנטית להתחמק מכך, בנסיבות המקרה?? תודה רבה על העזרה...

שיר ורד

New member
אם כבר קיבלת מכתב שחרור

מכתב ויתור על תביעות...
בעקבות התפטרות מבקש ממני המעביד לחתום על מכתב ובו אתחייב שאין לי תביעות נוספות ממנו, וזאת לאחר ששילם לי כביכול מלפני שורת הדין דמי פיטורין חלקיים במסגרת ביטוח מנהלים. האם חובה לחתום על כזה מכתב ומהי הדרך האלגנטית להתחמק מכך, בנסיבות המקרה?? תודה רבה על העזרה...
אם כבר קיבלת מכתב שחרור
אתה לא חיב למעביד כלום והוא לא יכול לחייב אותך לחתום. אם לא ואתה חושש שהוא לא ישחרר את פיצויי הפיטורים, אפשר לחתום רק לגבי פיצויי הפיטורים. כלומר, אתה חותם שקיבלת פיצויי פיטורים חלקיים לפנים משורת הדין ולא יהיו לך תביעות בנושא פיצויי פיטורים. אפשרות אחרת היא לחתום שאין לך תביעות נוספות מעבר לזכויות המגיעות לך על פי חוק. זה יאפשר לך לתבוע בגין הפרות חוק של המעביד שפגעו בך (כמו הלנת שכר, אי תשלום בגין שעות נוספות וכדומה), אך לא יאפשרו לך לתבוע בגין הטבות שמעבר לחוק הכלולות בחוזה העבודה שלך ושלא קיבלת אותם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה