מכתב מבנה של פנינה כהן

מכתב מבנה של פנינה כהן

שלום לך עדי, גם אני יתום צה"ל ממלחמת יום הכיפורים.אני גם אח שכול. אני חייב להגיב על מחול השדים שמתחולל בימים אלו סביב ארגון אלמנות ויתומי צה"ל. אני חייב להגיב כעד להקמת הארגון (כעמותה- משנת 1985) ע"י הג'ב כהן פנינה שהיא גם אימי. בשנת 1985 כשנה לאחר שאחותי שמה קץ לחייה, הפנתה אימי את כל כוחותיה ומשאביה להקמת ארגון\עמותה לרווחת אלמנות ויתומים. הייתי בן 12 כשהחל המאבק על הקמת הארגון. אמא הייתה חוזרת מהעבודה בשעות הערב ומגיע לסלון ביתנו שהיה כבר עמוס באלמנות צה"ל והרבה עבודה.אני מדבר על פגישות יום יומיות אצלנו בסלון. כילד וכנער מתבגר הרגשתי תסכול וכעס רב על אימי שבחרה להתעסק בהקמת ארגון ולא בגידול הבן היחיד שנשאר לה. למדתי לסלוח לאימי והבנתי שהקרבנו את חיינו להקמת ארגון שעוזר לאלפי משפחות.אני רואה זאת כהקרבה לעשיית מצווה גדולה. במשך שנים נוהל המאבק הצודק על חשבון זמנה וכספה של אימי. וכמובן על חשבון הילדות שלי. אתה חושב שאפשר להמיר חשבון זה לכסף? או שזה בדיוק כמו שאין מחיר לאובדן שאיבדנו במלחמות ישראל. בימים אלו מתנהל מאבק קשה נגד אימי (שגם היא קשה-אני יודע) ולא צודק. אני שומע אלמנות רודפות בצע שמנסות להכפיש את שמה ומעמדה של אימי. אז... א. בתור בנה היחיד אני חייב לצאת להגנתה בכל מחיר וחייב לציין לטובת כולם: אמא זה כל מה שנשאר לי ואם חס וחלילה יקרה לאימי משהו האשמים ישלמו מחיר כבד מאוד. אני לא מפחד לכתוב מילים אלו ועומד מאחוריהם. אין לי מה להפסיד,רק את אמא. ב. בתור יתום צה"ל שהיה עד להטבות ,הטיולים וכל הדברים הטובים שיצאו מהארגון לטובת רווחת המשפחות. אני בהלם!!! אין בושה!!! הכסף עיוור את אותם גורמים שיצאו למאבק לא צודק ורע. אני חושב שאפשר להתנגד לאימי ולהאבק בה בדרכים המקובלות. בדיוק כמו שהיא נבחרה בצורה דמוקרטית אפשר להאבק או להתנגד לה בצורה דמוקרטית. אך הדרך בה בחרו אותן אלמנות ועו"ד מפוטר להכפיש ולשקר מרתיחות את דמי ולכן אני חייב להגיב. (דבר שנמנעתי לעשות עד כה). בכבוד רב, צחי כהן [email protected] 050-8454256

almana73

New member
גוף המכתב

שלום לך עדי אני רואה שהבן נחלץ להגנת אמו וזה לגיטימי בעיני אבל מה שהוא לא יודע או אולי מתעלם זה שאמו רחוקה מלהיות מגן האלמנות והיתומים אני כותבת מ ידע אישי יש לי בן שגם הוא יתום ממלחמת יום כיפור שהסתבך בפרשה קשה והוא נמצא במקום שהמלה גהינום קטנה מלתאר אותו ואינני מפרטת פניתי לפנינה כהן ביקשתי עזרה בייצוג מול משרד הבטחון וקיבלתי תשובה כל כך מעליבה שעושה לי רע רק מלהיזכר אין דיברה אלי "הגברת מגן האלמנות והיתומים" אני מציעה לבן של פנינה כהן לדבר עם אלמנות שזכו לטעום מנחת לשונה של פנינה ולא לדבר על מחול שדים כביכול האשה הזו פועלת נגדנו ועל כן היא צריכה ללכת ולתת לאחרות לעשות את העבודה ואני סמוכה ובטוחה שהן תדענה לעשות את העבודה הרבה הרבה יותר טוב

תמיפש

New member
צחי היקר

קראתי את מכתבך כמה פעמים ואני מבינה את הצורך שלך להגן אל אמא וזה מובן אני יודעת, וזה נכון שאמא שלך הקימה את הארגון ועשתה הרבה למען אלמנות ויתומי צהל. אולם.. משהו השתבש בשנים האחרונות ולא מובן לי מה קרה לאמא שלך וגם הפנתי אליה את השאלה הזאת באתר המאבק. אאמא שלך פתחה במלחמה נגד חלק מחברות הארגון אני מתכוונת לציבור אלמנות שיש להן בן זוג. ואני בעצמי לא האמנתי את זה עד שקראתי פרוטוקולים של ישיבות בכנסת בהן היא מסווגת אלמנות ופועלת כדי שיקחו להן את התגמולים עד כדי כך זה מוזר שאפילו ח"כ רביץ שאל אותה למה היא עושה זאת מה האינטרס שלה לפגוע בחלק של הציבור אותו היא מייצגת. צר לי שזה המצב זאת הסיבה שהתארגן המאבק. לאלמנות שפתחו במאבק הצטרפו הרבה מאוד אלמנות שחוששות מפגיעה כלכלית קשה והן אינן רודפות בצע בכלל. אין בכוונתי חלילה להסית אותך נגד אמא אבל אולי אתה תשכנע אותה להצטרף למאבק נגד הפגיעה באלמנות שיש להן כרגע בן זוג.

תגובה למכתבו של צחי, בנה של פנינה

צחי יקר, קבל את צערי הכנה על אובדנך הפרטי ועל המסע הקשה אותו עברת, ועדיין עובר בחיים האלה. אינני חושבת שיש אלמנה שאינה מוקירה את פועלה של אמך בהקמת הארגון. אמך ניחנה, ללא ספק, בכוחות עצומים שעמדו לצידה במהלך השנים וסייעו בידה ל"הרים" את הארגון הזה ושיעמדו לצידה בכל השנים הבאות.יחד עם זה לצערי אותם הכוחות פעלו גם הפוך כאשר לא עמדה לה היושרה הפנימית והיא, במהלך השנים, ניהלה את הארגון ונהגה בו כאילו הוא שלה. חבל שאמך לא השכילה להפריד בין הרעיונות והמחשבות הפרטיות שלה לבין כל חברי הארגון שהיא מייצגת,ופגעה (ופוגעת) עדיין באוכלוסיות ובחברים שאינם מעניינים אותה אישית. ארגון אלמנות ויתומי צה"ל אמנם הוקם בעזרתה הרבה של אמך, אך כבוגר אתה בוודאי שגאפילו אמך הפיחה בו חיים, מרגע שהוקם, כמו כל דבר, וכמו ילד שבא לעולם, הוא מקבל חיים עצמאיים משלו. עם השנים התווספו לצערנו הרב, חברים נוספים, אשר להם דעות ורעיונות משלהם. אמך התחזקה והתעצמה באופן שנוגד את כל חוקי האתיקה והמוסר וזאת על חשבון חברים בארגון, היא לא השכילה לצמוח ולדעת להכיל את כל חבריי הארגון. איננו רודפות בצע אלא צדק. איננו רכוש ציבורי ואיננו רכושה של אמך.צחי, האם היה עולה על דעתך או על דעת אמך להצביע ברחוב על אשה בשכונה שלכם שהתאלמנה, קיבלה את דמי ביטוח החיים של בעלה ומצאה חבר לחיים אחר כך ? מדוע אתה קורא לי "רודפת בצע" ? בעלי שירת את המדינה, סיכן את עצמו ואת משפחתו במודע, נשלח ע"י המדינה שהיתה המעסיק היחיד שלו ונהרג. ה"מעסיק"/המדינה לכן גם צריכה לשלם "ביטוח מנהלים" לי ולילדיי במקרה של מוות שהוא תוצאה ישירה של השירות ונכון, חלק מהכספים האלו באים גם ממיסים מה אפשר לעשות ??? אם היינו יכולים, היינו, בעלי ואני עושים ביטוח מנהלים עצמאי שהיה נותן לי ולבניי רווחה כלכלית גדולה יותר אך לידיעתך שום חברת ביטוח לא היתה מכסה אותנו במקרה של מוות כתוצאה מפעילות צבאית !! (ואני יודעת על מה אני מדברת). אל נא תשכח שהמנדט אותו קיבלה אמך מהמדינה כשהקימה את ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, על התקציבים והתרומות אותן היא מקבלת, וכן הפיצויים שאתם מקבלים מדי חודש הם "בזכות" אנשים כמו בעלי אשר נהרגו בקרבות ובאימוני צה"ל. לצערנו אמך לא הותירה לנו ברירות אלא לפעול בדרכים אליהם אתה נחשף ליגונך. וזאת כיוון שהיא חסמה כל גישה אליה/ אל נציגות הארגון/למידע, ונוהגת בגסות ובאופן בלתי ייצוגי כלפי מי שמעלה נגדה באופן גלוי התנגדות/שאלה או ביקורת. אמך היא אישה עצמאית ובוגרת ואין איש מלבדה יכול לקחת את האחריות או את האשמה על הבחירות שהיא עשתה ותעשה בחייה ועם חייה. לצערי לא נוכל לראות עוולות ולעמוד מנגד ולא נוכל כאמהות לפגוע בנו ובילדינו. כאם (גם ליתומים) אני רק יכולה לחזק אותך ולהגיד לך שהאהבה שלנו לילדים לא תשווה לשום דבר אחר בעולם והיא וחזקה יותר מכל "פרויקט חיים" או ארגון כזה או אחר. בכבוד רב,

lyor5

New member
אני רוצה לדעת....

אם הנ"ל אישר שהמכתב שנשלח באופן פרטי יפורסם ברבים. אם לא, אני מבקש שיורידו את המכתב בשל צנעת הפרט.

המכתב פורסם לפי בקשת צחי המפורשת

אתם מתארים שהייתי מפרספ מכתב ללא רשות? נו באמת!

אלמנה15

New member
לבי איתך, צחי

לא אותנו עיוור הכסף, וזריקת האשמות ואיומים אינה הדרך לנהל מאבק הולם. כאשר קראתי במכתבך את המילים "ואם חס וחלילה יקרה לאימי משהו האשמים ישלמו מחיר כבד מאוד" - לא נותר לי אלא לרחם עליך מאד. שיהיה לך ברור, עליה אף אחד לא מאיים. אנו מזמינות גם אותך להכנס לאתר שלנו ולענות תשובות ענייניות לשאלות שנשאלו. הבנות מאד שמחו לראות שאמא שלך, שכמו שאמרו כאן לפני, עשתה גם רבות וטובות למען אלמנות ויתומי צה"ל, נכנסה לאתר שלנו ושאלו אותה מספר שאלות מאד ענייניות לטעמי. חבל שחוץ מלאיים בתביעה משפטית - היא לא ענתה. ואתה יכול להכנס ולקרוא את אכזבת הבנות מכך שהיא לא ענתה. אתה ואמא מוזמנים להשיב, כאן בפורום, או בפורום באתר שלנו: http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=438&depart_id=16736 בכבוד ובתקווה לקבל תשובות

תכלת

New member
אני מבינה ללבך

אני אלמנת צהל, בדיוק כמו אמא שלך. גם לי יש יתום, בדיוק כמוך. אני רוצה בטובת אמך,היא לא כלכך רוצה בטובתי, אלא בהנצחת אומללותי - ככל שיש יותר אלמנות שמתדפקות על דלתה - כוחה עולה. קוראים לזה "שיכרון הכוח" והוא בא ביחד עם צבירת הון כספי...בטרוף, ובלי שיקול דעת. אני מרגישה שאמך היא כל מה שנותר לך, אתה אוהב אותה והיא יקרה לך מכל, כל הכבוד לך, יש לה הרבה מזל, למענה ולמענך, שכנע אותה להניח לתפקיד, ופשוט ללכת. היא הקימה ארגון מצוין, עכשיו היא הורסת את מפעל חיה! לא מבינה למה?! קח אותה, פרוש עליה את חסותך עכשיו, כי עוד מעט יהיה מאוחר...

almana73

New member
שתיקת הכבשים?????????????

שלום לך צחי אני וחברותיי כתבנו לך המון תגובות מעניין למה אתה לא מגיב התגובות של כולנו באות מהבטן אמא שלך פגעה בנו מאוד אני מקווה שלמדת משהו על אמא שלך ושתהיה מספיק ישר עם עצמך ותכתוב לנו

No name for now

New member
אני מבקשת וגם דורשת../images/Emo70.gif

אל תרדו לפסים אישיים
זה לא יפה, לא הוגן ויש לזכור שזהו פורום יתומי צה"ל ולא פורום המאבק בפנינה כהן יכול להיות שהוא העביר תגובה אבל לא קורא את בתגובות בפורום, יכול להיות שהוא לא רוצה לענות לך ויכול להיות שהוא עסוק היום אז הוא יענה כשיהיה לו זמן.

אלמנה15

New member
באופן אישי, אני מכבדת את בקשתך

סבלנות היא אחד המאפיינים של הפורומים באינטרנט, ואני קוראת לחברותי להרגע ולצפות בנחת לתגובתו של צחי, שאני בטוחה שתגיע בזמן המתאים.

almana73

New member
סליחה??????????????????????

מי שהביא את סיפור המאבק זה צחי ואם היה לו את האומץ להגו על אמא שלו מה שמאוד לגיטימי בעיני צריך להיות מספיק הוגן כדי להגיב לטענות שעלו פה

אלמנה15

New member
מסכימה עם כך שעליו להגיב, אבל

הקצב בפורומים הוא כזה שלא תמיד אתה יושב עם האצבע "על ההדק" ועונה מיידית לכל הערה. אני מחכה לא פחות ממך לתשובה שלו.

אלמנה15

New member
האם ה RSS מציג רק הודעות ->

ראשיות חדשות? שמתי לב שהוא לא מציג תגובות להודעות. האם ניתן לכוונן ברמה אישית?

No name for now

New member
טוב ביררתי

כדי שזה יקרה אני או עדי צריכים לשים לינק לכל שרשור בו אנחנו מעוניינים ל-RSS, בקיצור זה הרבה עבודה אם תהיה דרישה רצינית לזה מגולשים רבים אני אשקול את העניין לתקופת נסיון כיוון שאני חוששת שזה יעשה overkill לרעיון

No name for now

New member
הוא לא חייב לי ולך כלום

הוא גם לא חייב לענות לפי לוח הזמנים שאת תקבעי ובכל מקרה בואו נשמור על דיון הוגן ותרבותי

למעלה