מכתב פיטורין

מצב
הנושא נעול.

מפולח

New member
מכתב פיטורין

מכתב פיטורין
עובדת שלי שנאלצתי להרע את תנאי עבודתה בחרה להתפטר.הסכמתי לשלם לה עוד חודשיים -היא עבדה שנתיים.עכשיו היא מבקשת ממני מכתב פיטורין. שאלותי: א.האם אני מסתכן או מסתבך במשהו אם אתן לה מכתב שכזה? ב.האם זה נקרא פיטורין או התפטרות? תודה.

כעיקרון, לאור זה שהיא התפטרה,

מכתב פיטורין
עובדת שלי שנאלצתי להרע את תנאי עבודתה בחרה להתפטר.הסכמתי לשלם לה עוד חודשיים -היא עבדה שנתיים.עכשיו היא מבקשת ממני מכתב פיטורין. שאלותי: א.האם אני מסתכן או מסתבך במשהו אם אתן לה מכתב שכזה? ב.האם זה נקרא פיטורין או התפטרות? תודה.
כעיקרון, לאור זה שהיא התפטרה,
היא זו שהיתה צריכה לתת מכתב התפטרות שמציין כי סיבת התפטרותה הוא הרעה. בכל מקרה, אם אני מבינה נכון, היא רוצה את המכתב בכדי שתוכל לפנות לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה, הדרך הנכונה הוא שתכתוב עבורה מכתב שבו אתה מציין שהיא התפטרה ביום כך וכך מאחר ונאלצת להרע בתנאיה. עם מכתב כזה, היא יכולה לפנות לביטוח לאומי ולקבל דמי אבטלה ומבחינתך אתה לא משקר בשום צורה. בהצלחה.

שיר ורד

New member
תשובה

מכתב פיטורין
תשובה
אם תתן לה מכתב פיטורים, היא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים ממך וכן לקבלת דמי אבטלה מיידים. אם תתן לה רק מכתב סיום עבודה (שאתה מחויב לתיתו על פי חוק) ובו תציין שסיבת סיום העבודה היא התפטרות העובדת, אזי לא תחויב בפיצויי פיטורים באופן אוטומטי והיא תאלץ להמתין 90 יום בטרם תוכל לקבל דמי אבטלה. למרות האמור לעיל , היא תוכל לתבוע אותך (וכן את הביטוח הלאומי) , בטענה שהתפטרותה נבעה מהרעת תנאים מהותית, אם ישתכנע בית הדין שאכן הצדק עמה אז, בסופו של דבר לא יהיה הבדל בין פיטורים להתפטרות. לא ברור מה כוונתך במשפט: הסכמתי לשלם לה עוד חודשיים.

שיר - היא בכל מקרה זכאית לשניהם.

תשובה
אם תתן לה מכתב פיטורים, היא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים ממך וכן לקבלת דמי אבטלה מיידים. אם תתן לה רק מכתב סיום עבודה (שאתה מחויב לתיתו על פי חוק) ובו תציין שסיבת סיום העבודה היא התפטרות העובדת, אזי לא תחויב בפיצויי פיטורים באופן אוטומטי והיא תאלץ להמתין 90 יום בטרם תוכל לקבל דמי אבטלה. למרות האמור לעיל , היא תוכל לתבוע אותך (וכן את הביטוח הלאומי) , בטענה שהתפטרותה נבעה מהרעת תנאים מהותית, אם ישתכנע בית הדין שאכן הצדק עמה אז, בסופו של דבר לא יהיה הבדל בין פיטורים להתפטרות. לא ברור מה כוונתך במשפט: הסכמתי לשלם לה עוד חודשיים.
שיר - היא בכל מקרה זכאית לשניהם.
שים לב, הוא אומר שההתפטרות היא לאור הרעה.

hasem

New member
ביאור כוונתי

תשובה
ביאור כוונתי
מכיוון שהגברת עבדה אצלי שנתיים,הסכמתי לתת לה עוד שתי משכורות נוספות אחרי עזיבתה את העבודה,חודש לשנה כמקובל. יתירה מזו ,למרות שמשכורתה טיפסה בהדרגה לאורך שנתיים אלו .הסכמתי לתת לה את אותן שתי משכורות בגובה משכורתה האחרונה(הגבוהה כמעט ב 35% ממשכורתה ההתחלתית).

שיר ורד

New member
החלפת שם?

ביאור כוונתי
מכיוון שהגברת עבדה אצלי שנתיים,הסכמתי לתת לה עוד שתי משכורות נוספות אחרי עזיבתה את העבודה,חודש לשנה כמקובל. יתירה מזו ,למרות שמשכורתה טיפסה בהדרגה לאורך שנתיים אלו .הסכמתי לתת לה את אותן שתי משכורות בגובה משכורתה האחרונה(הגבוהה כמעט ב 35% ממשכורתה ההתחלתית).
החלפת שם?
הניסוח שלך היה שגוי. לא נתת לה עוד שתי משכורות , אלא שלמת לה פצויי פיטורים. הניסוח חשוב , כי תוספת שתי משכורות לא בהכרח תתפרש כמתן פצויי פיטורים והיא יכולה להחשב כבונוס או תוספת בגין הודעה מוקדמת וכדומה. מאחר וכבר נתת לה פצויי פיטורים אתה יכול גם לתת לה מכתב שהיא פוטרה , ואם אתה רוצה להוסיף סיבה , אתה יכול לציין , עקב סרוב להרעת תאנים ביוזמת המעסיק. רצוי שתחתים אותה על מסמך בו היא מאשרת שקבלה ממך את פצויי הפיטורים, כדי שזה לא יתפרש כאלו קבלה 2 משכורות בונוס, אך לא קבלה פצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה