מכתב פיטורין...

מצב
הנושא נעול.

advatic

New member
מכתב פיטורין...

מכתב פיטורין...
שלום! התפטרתי ממקום עבודתי מזה שנתיים וחצי. שמרתי על יחסים טובים במקום העבודה, קיבלתי פיצויים ומכתב המלצה. אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה. האם יש אופציה שהמעסיק ייתן לי מכתב פיטורין למרות שלא התפטרתי?

יש אופציה מסויימת...

מכתב פיטורין...
שלום! התפטרתי ממקום עבודתי מזה שנתיים וחצי. שמרתי על יחסים טובים במקום העבודה, קיבלתי פיצויים ומכתב המלצה. אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה. האם יש אופציה שהמעסיק ייתן לי מכתב פיטורין למרות שלא התפטרתי?
יש אופציה מסויימת...
אם ההתפטרות שלך נשארת בתוקף, אז המעביד לא יהיה בסדר אם הוא יתן לך מכתב פיטורים, ואת לא תהיי בסדר אם תגידי לביטוח לאומי שאת פוטרת. (ואגב, פיטורים אינם תנאי לזכאות לדמי אבטלה. גם מי שמתפטר יכול להיות זכאי לדמי אבטלה. אם הוא התפטר מסיבה "מוצדקת" הוא זכאי כמו מי שפוטר. אם הוא התפטר מסיבה שאינה מוגדרת כ"מוצדקת" - הוא זכאי אחרי תקופת המתנה של 90 ימים). אבל, את יכולה לסכם עם המעביד על כך שההתפטרות שלך מבוטלת, ואת תחזרי להיות "עובדת" של המעביד. את יכולה גם לסכם עם המעביד שמייד לאחר ביטול ההתפטרות - הוא יפטר אותך, בהסכמתך. יש מצב כזה של "פיטורים מוסכמים". אם תגיעי לסיכום כזה, אז המעביד יפטר אותך וזה בסדר שתגיעי ככה לביטוח לאומי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה