מכתב שלא נשלח

מכתב שלא נשלח

כתבתם פעם? למישהו שפגע, למישהו שאהבתם, למישהו ששנאתם... מכתב מאלה שנשארים במגירה, ובמיוחד במגירת הלב. מילים שלא הייתם מוציאים באף מקום. מה זה עושה כשכותבים כזה מכתב? איך זה מרגיש אחרי? איך מסיימים? איך יודעים שזהו, השורה האחרונה נכתבה. למה בעצם אנחנו לא אומרים את מה שיש לנו להגיד?

לקשמי

New member
כן, כתבתי כזה מכתב פעם

כתבתי אותו אז לא מתוך כוונה לשלוח אותו לנמען, אלא מתוך כאב שהיה לי, שהיה קשור לקשר שלי איתו. (לא מדובר בקשר רומנטי
). זה היה רק בשביל להוציא את הכאב באיזושהי דרך וגם כשאני כותבת אז בדרך כלל אני מגיעה לכל מיני תובנות, זה עוזר לי לראות את הדברים בדרך שונה. לא סתם אומרים שכתיבה היא סוג של תרפיה. אבל בסופו של דבר, אחרי כמה זמן כן שלחתי לו את המכתב.

לקשמי

New member
אז ככה:

הייתי בקבוצת פסיכודרמה (סוג של טיפול באמנות דרך דרמה) והאדם שכתבתי לו היה המנחה, וכתבתי את המכתב בעקבות משהו שהיה ביננו שפגע בי. הוא הגיב, אבל עד כמה שזכור לי, הוא בערך רק הודה לי על המכתב. בכל אופן הרגשתי הקלה והייתי מרגישה ככה גם אם הוא לא היה מגיב. פשוט אני לא אוהבת סודות בקשר (או בכלל), לא אוהבת שמסתירים דברים ואני אישית גם אם אני רוצה, לא יכולה להסתיר משהו במשך הרבה זמן. בסוף זה יוצא איכשהו ומתישהו.

והסתפקת בתשובה הזו?

אני שואלת, כי אוטומטית הרמתי גבה בפליאה. אם זה מנחה לפסיכודרמה, בטח יש לו כושר ביטוי גבוה יותר מרק להודות על המכתב. אבל, תראי, אני כנראה לוקחת את זה למקומות שלי, בלי להיות בסיטואציה, ולפי התגובה שלי עצמי - אני רואה שהפעם זו טעות. אז ראי בשאלה הזו - שאלה סובייקטיבית לגמרי, וממש לא מתוך קידום הדיון. סקרנות רגשית. פשוט רציתי להיות כנה, ולכתוב את זה.

לקשמי

New member
הוא כתב עוד כמה מילים

אבל זה היה ממש מזמן אז אני לא זוכרת הרבה. בכל אופן הוא גם לא כתב הרבה וזה לא הפליא אותי. הוא לא היה אדם שמדבר הרבה, בתור מטפל הוא נתן לנו, המטופלים שלו להתבטא יותר ורק לעיתים רחוקות היה חווה דעה לכאן או לכאן. (כלומר מבחינת לתת עצות). סך הכל, למרות הפגיעה הזאת, אני זוכרת אותו כמטפל טוב.

זה שולח אותי לראייה הזו:

אני רואה בזה יכולת לקבל ולאהוב אדם, למרות שפגע - כיכולת לסלוח ולקבל פגמים, ובודאי זה גם דומה לקבלה עצמית ויכולת סליחה עצמית.

רננהלי

New member
צריכה לעשות את זה יותר

אני צריכה לכתוב יותר בצורה כזו, במיוחד בתקופה הזו של חיי. נראה לי שזה יסדר לי דברים בראש, שזה יאפשר לי להוציא כעסים. בדיוק אתמול חשבתי על חברה אחת שלי שאני כועסת עליה נורא ונפגעתי ממנה נורא, והיא הכאיבה לי במשך הרבה זמן (בהסתכלות אובייקטיבית אני יודעת שזה לא "אשמתה", ושזכותה המליאה לרצות מה שהיא רוצה מהקשר ולא אחרת, ושהיא ממש ממש לא רצתה בכוונת מכוון לפגוע בי, ושהיא מצטערת נורא שכך קרה. אבל כל האובייקטיביות הזו לא עוזרת לי כשאני כל כך פגועה). ולאחרונה פשוט החלטתי להתנתק ממנה כי נראה לי שלקשר בינינו אין עתיד. שאנחנו לא רוצות את אותו הדבר, ושנפגעתי כל כך שלעולם לא באמת אוכל לסלוח ולנסות להתיישר לפי משהו שהוא באמצע בין שני הרצונות שלנו. ואחרי שהחלטתי להתנתק, פשוט באמת התנתקתי, הקשחתי את לבי כל פעם מחדש כדי שלא יכאב לי וכדי שלא יהיה לי אכפת ממנה, וזה עזר, באמת הרגשתי יותר טוב והצלחתי לנתק ולהתרחק. ואתמול חשבתי שזה ממש חוסם אותי. כי משהו באכזבה שלי ממנה גרם לי לא לסמוך יותר על אנשים ולהתרחק מרגשות באופן כללי מתוך תחושה שזה ממילא לא שווה כלום ולא יניב כלום. ובעצם, אני עדין תקועה שם, לא מוכנה לחשוב על זה כי החלטתי להתנתק ולא לתת לה להשפיע עליי, אבל קורה בדיוק להיפך, זה עד כדי כך משפיע עליי שזה לא משחרר אותי. ובא לי נורא לכעוס עליה ולצרוח עליה, דברים שאני יודעת שאני לא אעשה ולא כדאי גם שייעשו, זה לא יניב כלום. אבל נראה שאני כן צריכה לתת לזה לחדור אליי שוב, לתת לכאב הזה לחדור כדי לבכות את זה עד הסוף, את האבידה הזו, והקושי, וההשפלה והפגיעה. כדי באמת להיות מסוגלת להתנתק, כדי להשאיר את זה מאחוריי. ואין לי אומץ כי אני יודעת כמה שזה כואב, וזה גם תחושה של השפלה לחזור שוב למקום הזה שהיא משפיעה עליי כל כך. אבל כנראה שאני צריכה לבכות ולכעוס עליה (בין אם זה במכתב שלא נשלח ובין אם זה בשיחה דמיונית שלי איתה). צריכה להשתחרר מזה.

אני מאד מזדהה איתך

למרות שלחברה הזו, לא כתבתי מכתב. אבל היא השתנתה, ויש בי כעס על השינוי שלה. לא בגלל השינוי, אלא בגלל שבעקבותיו החברות המדהימה שלנו התפוררה למן משהו...שאולי לא ניתן לאיחוי. כבר כתבתי על זה כאן. אולי באמת אני צריכה לכתוב לה מכתב שלא יישלח. אני מזדהה גם עם האטימות הזו שנוצרת מול אנשים אחרים. בחצי השנה האחרונה (מאז שהניתוק קרה), הסתגרתי הרבה יותר בבית מקודם. בהתחלה לא חיברתי את העניין לניתוק החברות, אבל מתי שהוא עשיתי 1+1 וגיליתי שההסתגרות התגברה מאד בתקופה הזו. מעין הפוך על הפוך: נטשו אותי, אז אני אנטוש את האחרים. במקום: נטשו אותי, אז אתחבר יותר עם האחרים. כל זה קרה שלא במודע.

liza26

New member
רננה../images/Emo24.gif

תכתבתי, יקירתי, זה ישחרר אותך גם לי יש אוסף פרידות מחברות שחשבתי שאני מתמוטטת מרוב עצב וכעס עליהן וכמה שאני כתבתי באותו זמן חלק מהמכתבים אפילו זרקתי , כי זה היה כמו "להקיא" את הכעס החוצה ולשטוף אותו לאסלה. זה שחרר מאוד. היום במבט לאחור מבינה שכך זה היה צריך לקרות וזהו. הדרכים נפרדו כי כבר תחומי העניין היו שונים הן נבהלו פתאום שאני מתחתנת והתרחקו בעצמן. הבנתי את הפחדים שלהן, אך לא תפקידי להיות הפסיכולוג שלהן.

s h i r k u s h

New member
וואו כל כך הרבה...

קניתי לפני כמה ימים מעין יומן מסע כזה שבו כותבת מכתבים שלא נשלחים אל עצמי ואל אחרים. וכבר כתבתי שם מכתב אחד... זה משחרר אותי, ככה מוציאה את מה שיש לי בלב ולא יכולה להוציא בבלוג למשל ששם אני יודעת שיש כאלה שמכירים אותי במציאות שקוראים.

אופירA

New member
מנהל
כתבתי

מכתב חריף, ציני ועשיר מאד מבחינה לשונית. הייתי צריכה עברית הכי טובה שיש כדי לבטא את כל מה שהרגשתי. לא שלחתי. התייעצתי עם חברה מעולה. שתינו הגענו למסקנה שרמת הערכים והרגשות של הנמען לא מספיקה כדי להתחיל להבין על מה אני מדברת ובאיזו שפה אני כותבת.

אופירA

New member
מנהל
חשוב לכתוב

להעביר את ההרגשות החוצה. להתבטא, כשאי אפשר להגיד את הדברים. אנחנו לא יכולים לומר את מה שיש לנו להגיד, כי העוצמה הרגשית שלנו לא תמיד מתאימה לזולתנו. להגיד זה להתייחס לאישיות של מקבל הדברים. ויש דברים שאם בן אדם לא מבין בעצמו, אין טעם להגיד לו אותם...

אז אם אומרים את הדברים האלה -

לאדם הפנימי, במכתב שלא יישלח לנמען במציאות, האם שם- בסיטואציית הדיאלוג המדומה, הוא יבין? הוא יענה? או שההקלה תגיע מכיוון אחר. מהכיוון של הכתיבה עצמה ויתרונותיה... אני תוהה, תוך כדי כתיבה.

takala

New member
כ"כ הרבה מכתבים לאותו אדם...

כ"כ הרבה מכתבים כתבתי לו ואפילו אחד מהם לא שלחתי לפני חודשיים אני נפרדתי מחבר שלי ומאז מאוד קשה לי למרות שאני זו שנפרדתי ממנו ולמרות שהיו הרבה דברים לא טובים בקשר הזה אז כתבתי לו כמה מכתבים שכל פעם חשבתי אולי לשלוח לו אולי נחזור כי בעצם יש בו גם המון דברים טובים אבל עד עכשיו למרות שאני מאוד רוצה לא דיברנו למרות שהוא ביקש שנישאר ידידים הוא לא עשה עם זה כלום עדיין מתלבטת אם לעשות ת'צעד הראשון?! או לתת לזמן לרפא..

מה את מרגישה?

אם מגיע יום שבו מתחשק לך להתקשר אליו ולהתחיל את קשר הידידות- אז תתקשרי. אין מה להחליט כאן החלטה גורפת, לפי דעתי.

takala

New member
אבל ...

אבל הרגשות שלי אליו עדיין תקפיים או שהם יתחדדו יותר כשנהיה בקשר ידידותי וזה יפגע בי כי הוא יזלזל ואני אתן מעצמי..

אז נשמע שאת מרגישה

שלא כדאי להתקשר. לזה התכוונתי - תתקשרי כשהאינטואיציה שלך תגיד שזה בסדר.

takala

New member
לא הבנתי אותך?

נכון אני מרגישה שלא כדאי לחדש ת'קשר אבל מצד שני מאוד רוצה לא בהכרח לחזור להיות חברים אלא סתם קשר ידידותי כי קשה לי שככה הוא יעלם מהחיים שלי בסך הכל הוא אדם טוב ונחמד. אז?

למעלה