מכתב ששלחתי היום לביבי

מעסה11

New member
מכתב ששלחתי היום לביבי

לכבוד ביבי נתניהו,שלום רב, בעקבות ההתפתחויות האחרונות בעיסקת שליט, נדמה שאינכם מבינים עד הסוף את האפשרויות העומדות בפנכם,כדי לחתום על העיסקה ,המבורכת מבחינת שמירה על ערכיותה (הקוד האתי ) של מדינת ישראל ושל צהל ובכול זאת לא להגדיל את הסיכון לאזרחי מדינת ישראל, מה שנקרא בפי רבים ממכם "מחיר העיסקה" אם אכן כך המצב,תרשו לי להציע לכם מספר הצעות קונקרטיות כצד לחתום על עיסקת השבויים, ולא לשלם מחיר יקר בפיגועי טרור,ראשית יש לגדר את הגדה ,בגדר תיל או גדר וירטואלית של מצלמות , ותתי מקלע בשלט רחוק,המלווים באמצעי כריזה בעברית\ערבית\אנגלית כדי למנוע ירי מיותר. שנית יש למקש את הקו המקיף את הגדה במוקשים שלהם שתי מצבים כבוי ופעיל,הניתנים להפעלה מרחוק ברגע שתצפיתן מזהה ניסיון חדירה,שלישית יש לשלש ואף יותר את כול האדם במחסומים, ואף להגדיל את מספר מסלולי היציאה משטחי הרשות לשטח ישראל,כדי לאפשר בדיקה מקיפה וקפדנית,שלא תהווה עול כבד מדי על האוכלסיה הערבית החפה מפשע, כול הרעיונות היצירתיים האלה שלי ורבים וטובים אחרים,יאפשרו לבצע את עיסקת שליט ללא מחיר כבד,ולהחזיר את הכבוד והערכיות לצהל,הממשלה,החברה,והעם. אשמח ליעץ ללאט תשלום ככול שידרש, הכישרון שלי הוא בהגיית פטנטים יצירתיים, ואני מאמין שיצירתיות יכולה לפתור או למזער כמעט כול בעיה, אבקש להעביר מכתב זה לידיו של נתניהו, ולקבל את תגובתו האישית,בתודה מראש,ובברכת עלו והצליחו בעיסקת שליט ובכלל

מעסה11

New member
לא ברור עם זה "בוקר טוב ישראל, או בוקר טוב

ישראל ללא ציניות ,אשמח לפירוט נימוק והסבר,תודה

אתה מודע לעובדה שיש גדר הפרדה?

אתה מבין, לא חיכו לעסקת חילופי שבויים. הייתה איזה אינתיפאדה קטנה, לא רצינית, אז כבר על הדרך בנו כזאת...

jonap

New member
מה יש לך אם הגדר??? אז יש גדר היבנו! זה לא

אזה פתרון קסם שרק נועה שמעה עליו (ספק אם ראתה אותו בכלל)!!! יש לי חדשות בשבילך, יש דבר כזה שקוראים לו מתנחלים והם נמצאים מאחרי הגדר יחד עם הערבים! האם לא איכפת לך שהם ימותו? אני אשמח לתשובה כנה!

שיבנו גדרות וישכרו שמירה על חשבונם

חיילים לא צריכים להסתכן, להפגע, להיהרג או להיות מופקרים בשבי בגללם. אם הם רוצים לשבת בכוח ביחד עם הערבים - שישאו בתוצאות.

jonap

New member
עכשיו הגזמת! גלעד שווה יותר מהמתנחלים?

את בעצם אומרת: "שימותו כמה מתנחלים בשביל גלעד". יש לי רעיון יותר טוב אולי נציעה להם אותך בתמורה ליום של שקט למתנחלים?

jonap

New member
אז גם גלעד!

הממשלה שלחה את המתנחלים (יש יותר מה50 שהולכים להפגנות קיצוניות) להתישיב בארץ בדיוק כמו שהיא שלחה את גלעד!

jonap

New member
אף אחד לא הכריח אף אחד בכל הארץ!!

את קונה בית בתל-אביב? המדינה שלחה אותך! למה? כי היא אישרה שם בנייה! יש 300 אלף מתנחלים ו7000 מבנים לא חוקיים תעשי את החישוב כמה הממשלה שלחה. הממשלה רוצה לישיב את הנגב אז היא מקימה עיר ושמה מסביב עבודה ואז באים אנשים וקונים בתים!!! הרי אף אחד לא הכריח אף אחד ללכת לבאר שבע או לשדרות אך בכל זאות הממשלה שלחה אותם לשם! מה שאת לא לוקחת בחשבון זה שיש הרבה מתנחלים שגרים שם כי אפשר לקנות שם בית בזול ואילו היו אומרים להם להתפנות הם היו הולכים בשקט!

אפשר לקנות בית בזול גם בנגב ובגליל

מי שבוחר לשבת בשטח שהחוק הישראלי מעולם לא הוכל עליו רק כי רבין ז"ל ופרס נכנעו לכמה קובעי עובדות בשטח והלכו נגד עצת החכם הזקן - בעייתו.

jonap

New member
אם את הית גלעד היתי משאיר אותר שם!

את פשוט מפגרת! את מציעה לרצוח אנשים בשביל חייל אחד! אדם הוא אדם! אין לך זכות לקחת חיים של מישהו אחד בשביל מישהו אחר! אבל לפחות יצא המרצע מן השק! את שמאל קצוני! וזה חבל שאתם צובעים את המאבק בפוליטיקה! וזה לא רק את ראתי את חגית עופרן (שלום עכשיו) יושבת באהל שלכם. אתם יורים לעצמכם ברגל וחבל!

קמנצינד

New member
הבנתי אותך !

את נועה היית משאיר שם, אם היא היתה גלעד, משום שלדעתך היא שמאלנית קיצונית. אם מישהו ימני היה בשבי החמאס, מה היית עושה ?

jonap

New member
לא היבנת אותי!

כל אחד שרוצה שמתנחלים ימותו או כל יהודי אחר אז מקומו בעזה! זה לא קשור לזה שהיא שמאל קיצוני! לא יתכן שמישהו יצע להרוג מישהו בשביל לשחרר את גלעד! זה לא שמאל זה נקרא נאציזם!

אתה עומד מאחורי המשפט הזה במלואו, יונהפ ?

אתה עומד מאחורי המשפט שכתבת, יונהפ, במלוא משמעותו ? - "לא יתכן שמישהו יציע להרוג מישהו בשביל [הייתי כותב 'כדי' ולא בשביל] לשחרר את גלעד !" כי אם אכן זה כך, אנחנו תמימי-דעים. לכן, בהקשר לשבי של גלעד שליט או לשבי של אחר/ת - הצעה לנסות לחלץ שבוי/ה מהשבי בכוח-הזרוע, יש לה מקום רק אם היא בעלת סיכויים טובים להצליח וסיכוניה נמוכים יחסית לסיכויי-ההצלחה. וזה כולל כמובן בראשו בראשונה חיי-אדם; החיים של השבוי/ה וחיי המחלצים וחיי אנשים נוספים. ואם סיכויי-ההצלחה נמוכים יחסית (ואינני נכנס כאן לפראמטרים על פיהם יש לבחון הצעת-חילוץ בכוח) לסיכונים בחיי-אדם, צריך להסיר את ההצעה הזאת מעל סדר-היום ! וזה - למיטב ידיעתי - עשו מי שמלאכתם ומיומנויותיהם בתחום הזה ! ובהנתן המצב שאין אופציה של חילוץ בכוח, על מגוון-שיטותיו, נשאר להכריע בין שתי אופציות עיקריות: לוותר על החזרת-השבוי/ה הביתה והשארתו בשבי, עד מותו או עד שהשובים ישחררו אותו מרצונם, או להכנס למסלול הקשה והפתלתל של משא ומתן, שבסופו יהיו ללא ספק ויתורים וכניעות של שני הצדדים. זה מה שעשו מוסמכי-ממשלות ישראל בשלוש וחצי השנים האחרונות (למרות הצהרותיו ההפוכות של אולמרט !), עד שהגיעו שוב לצומת שבין שתי החלטות אפשריות: לוותר ולהשאיר את גלעד שליט בשבי, כמו שנאר רון ארד עד שנעלם, או להסכים לדברים ה'מונחים על השולחן' שבין שני הצדדים. לצערי - נכון להיום - ראש הממשלה מעדיף בינתיים 'למשוך זמן' ולא להכריע, בתקווה ש"משהו" יקרה, או ש"מישהו" יוציא לו את הערמונים מהאש, והניצוצות לא יגרמו לו, לראש-הממשלה, כוויות קשות מדי. במצב הנוכחי מי שכוויותיו מעמיקות והולכות הם גלעד שליט ובני-משפחתו. אלו כוויות שאצל נתניהו בהגדרתן יהיו מקסימום בדרגה 1 שממנה בקושי נשארת צלקת, ואצל גלעד והוריו בודאי בדרגה 3 הקריטית.

למעלה