מכתב תודה לפדור האיש והאגדה

• פותח הנושא ok6
  • פורסם בתאריך

ok6

New member
אולי תסביר לי מה משפיל?

פדור נלחם מול מישהו פי 2 מהגודל שלו ששלט בו כל הקרב וספג ממנו מכות רצח ועדיין לא ויתר וניסה להילחם חזרה , אולי זה משפיל בעיניך...
בעיני זה משפיל זה לראות לוחם מרים ידיים (גריפין) או לראות לוחם שבא לרקוד ולהקניט את היריב שלו במשך 3 סיבובים רק כי היריב לא "חולק לו מספיק כבוד" עד לנקודה שהשופט עוצר את הקרב ומוריד לו נקודה (סילבה).
אין בושה בלהפסיד זה יקרה לכל לוחם באיזשהו שלב, לתת כבוד והערכה זה דברים בסיסיים בכל אומנויות הלחימה אז אני קצת מתקשה להבין למה הצורך לעקוץ?
נכון שפדור (או ההנהלה שלו) עשו שגיאות מסכים איתך אבל בסיכום הקריירה שלו זה כל מה שיש לך לומר עליו? כנראה אתה לא עוקב אחרי הספורט הרבה זמן אחרת אני לא מבין למה זה כל מה שיש לך להוסיף ....

cat food

New member
לא עוקץ

זה מה שפידור עשה בשנים האחרונות פשוט.
הונג מון צ'וי, קרב ראווה נגד אאוקי, קרב ראווה נגד מוסאסי. כשהעלו אותו לליגה הבינונית הוא פשוט רק הפסיד והוא גם לא היה מבוגר כל כך.
קיין ואלסקז שהוא גם לא באמת HW זרק את ביגפוט על הריצפה בדחיפה וניצח אותו בקלות. אגב גם מייק קייל כמעט ניצח את ביגפוט (שהוא לוחם בינוני בסה"כ).
אח"כ פידור קיבל לוחם מזדקן ב-MW שהוריד אותו בנוקאאוט בלי בעיה.
פידור כבר הודיע על פרישה אחרי ביגפוט, אבל אחרי ההשפלות שאכל רצה "לשקם" את המאזן אז חזר לזרועותיו של אבא פינקלשטיין שריפד לו את המאזן עם 3 קרבות נגד לוחמים דרג ד'.

לוחם גדול הוא כן, אבל לא אהבתי את ההתנהלות שלו אף פעם. ובדיעבד הוכח שאם היה מגיע ל-UFC (הרי דיינה הציע לו את לסנר ישר) הוא היה אוכל את אותו חרא שהליגה שנייה של סטרייקפורס האכילה אותו. ומזל שיש את פדרו ריזו שלא נלחם שנתיים ובא "להפריש" את פידור.

ok6

New member
כמה דברים...

1) כל ההפסדים\קרבות הראווה- מסכים איתך בהכל אבל פשוט כואב לי לראות שזה מה שאנשים בוחרים לראות\להדגיש אחרי כל הקריירה שלו.
2) בנוגע לגיל- תסכים איתי שהגיל פחות פקטור לעומת קילומטראז' בזירה,לוחמים כמו וונדרלי ונוגרייה גם בגיל של פדור אבל נראים בני 60 במקרה הטוב אחרי כל המלחמות שהם עברו לעומת קוטור שהוא מגרד את ה50 אבל עדיין במצב טוב. (קח לדוגמא את נינג'ה שפרש בגיל 31)
זה עצוב לומר אבל פדור בא "סחוט" קצת אחרי פרייד אבל זה לגיטימי אחרי כל הקרבות...
3)הלוחם המזדקן בmw הוא תופעת טבע אז לא הייתי קורא לו ככה והעצירה הייתה קצת מוקדמת (הרב"עצירה מוקדמת"דין) לטעמי אבל טוב מה שהיה היה ואי אפשר לשנות את זה אז קרדיט להנדרסון על נצחון ענק.
4)שאתה אומר שלא אהבת את ההתנהלות שלו אף פעם אני מקווה שאתה לא מתכוון לתקופת פרייד? כי אז איבדת אותי....

bret24

New member
פידור ניצח יותר אלופי UFC מכל אחד בהיסטוריה

בחיים לא ראיתי כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת, זה שהיתה לו ירידה ביכולת בשנתיים האחרונות זה לגיטימי, פידור הפסיד בסך הכל 3 קרבות לאורך 12 שנה שהוא נלחם
והקרב היחיד שהוא באמת נשלט בו זה הקרב מול ביגפוט שפידור פיספס הרבה מכות קריטיות בעמידה והקרב הופסק בסיבוב השני בגלל העין של פידור.
דרך אגב אם אתה באמת מתעניין איפה היריבים של פידור מהשנים האחרונות אז להנדרסון יש קרב על תואר הלייטהבייוויט מול ג'ונס וורדום הוא הקונטנדר הבא בהוויוויט
ואת הקרבות ראווה שהכנסת בכלל לא הבנתי מה הקשר??אתה מאלה שפשוט מתבלבלים וחושבים שUFC זה MMA , היום גם הUFC מודים שפרייד היה האירגון הבכיר באותה תקופה ושם פידור שלט ללא עוררין. גם היום פידור שוחט את רוב מחלקת ההביוויט של הUFC , ואני מאמין שהוא נותן לדוס סאנטוס קרב מהסרטים.

cat food

New member
תראה, ראיתי השבוע גברים בשחור 3

בעל כורחי.
ואחרי קריאה של ההודעה שלך פתאום הסרט הזה נראה לי ממש הגיוני : )

תהיה בריא עם הדוס סאנטוס -פידור שבראש שלך.

ok6

New member
לא ראיתי את הסרט אבל...

צחוק צחוק אבל תנסה להזכר מי שנתן לג'וניור את הקרב הכי קשה שלו ביואפסי היה מירקו....
אני לא אומר שפדור דורס אותו אבל הוא עדיין לוחם בעל ארסנל יכולות מרשים ואם מירקו (שלצערי כבר סחוט כמו לימון) נתן לג'וניור קרב לא קל גם פדור יכול להוות אתגר.
בטח שיותר מפרנק מיר :\

bret24

New member
אני בטוח שהסרט היה נראה לך הגיוני

גם לפני ההודעה שלי, אפילו דנה וויט יותר מציאותי לגבי UFC נגד שאר עולם הMMA ממך.

cat food

New member
נכון, יש אותי

ויש את שאר עולם ה-MMA. זה בדיוק החיתוך.
אגב היום מצאתי מאובן של שוגאן בחצר, אני מוכר בחצי מחיר, רוצה ? P:

זקס11

New member
פידור מעולם לא נלחם באלוף UFC

עד כמה שזכור לי, אלופי UFC נלחמים ב UFC. כנראה מתוך הרגל.

אלופי UFC שעברו אונס קבוצתי, נלחמים בזירות אחרות, אחרי שדיינה מגרש אותם עם מטאטא.

במקרה היחיד שבו לפידור הייתה הזדמנות להלחם באלופי ה UFC, הוא בחר לא לחתום שם, אלא להלחם בכל מני קרבות מכורים, או קרבות נגד לוחמי MW.

ובזמן שהספורט התקדם, פידור נשאר מאחור, וכל הפסד שלו חשף חור ענקי בצורת הלחימה שלו. ההפסד לדן הנדרסון הוא הכי משפיל, כי הנדרסון מבוגר מפידור בשש שנים, והוא גם קטגוריה וחצי מתחת לפידור. ועדיין, הוא השפיל את פידור.

bret24

New member
באמת שאין לכם מושג מהחיים שלכם...

או שהשנאה שלכם לגדול בכל הזמנים משבשת אתכם, האם אתה מחשיב הפסד לדן הנדרסון לאחר ששלטת בקרב ונתת לו נוקדאון ונתפסת באגרוף אחד והקרב הופסק בעצירה מוקדמת יותר משפיל מלדוגמא להפסיד למאט סרה בנוקאווט או יותר משפיל מלהפסיד למפלצת ריו צונאן בהכנעה מהסרטים ולצעוק מכאבים.
אנשים חיכו 10 שנים שפידור יפסיד וישר התחילו לפתוח תפה, אין שום לוחם אי פעם בהביוויט שנלחם ברמת התחרות שפידור נלחם, אנשים רואים שנתיים UFC
ומרשים לעצמם להעביר ביקורת על הגדול מכולם שאולי הם ראו קרב וחצי שלו ביוטיוב.
בכלל יש פה אנשים שיותר מעניין אותם לכתוב בפורום וללכלך על לוחמים מאשר באמת לראות MMA .

ok6

New member
כל כך קשה לך לומר מילה אחת טובה?

איזה מין אוהד mma אתה?
יש רק שני סוגים של אנשים שיכולים רק (ואני מדגשי רק) ללכלך על פדור- או שאתה התחלת לראת mma לפני שנתיים או שאתה זופה זומבי של דיינה וויט שמדקלם מילה למילה את מה שהוא נובח...
קרבות מכורים? אני עוקב אחרי פדור מאז פרייד 21 מלפני 10 שנים ואני לא זוכר שראיתי קרב מכור שלו אז אולי תאיר את עיני ותספר לי באיזה קרבות מכורים הוא נלחם?
חורים ענקים בצורת לחימה? פדור הוא ההויוויט הראשון בספורט עם מכלול של יכולות ברמה גבוהה- הוא ניצח את קרו קופ במשחק שלו (סטרייקינג) וקרו קופ הוא הסטרייקר הטוב ביותר בתולדות הספורט (ולא ממש לא אנדרסון סילבה למרות שגם הוא מעולה) הוא ניצח את נוגיירה במשחק שלו בזמן שנוגיירה היה בלתי מנוצח בפרייד ואף אחד לא העיז לרדת איתו לקרקע.
אז נכון שהספורט התקדם מאז (רק היה בלתי מנוצח 10 שנים) ופדור גם נלחם אחרת מאיך שהוא היה נלחם בפרייד (אחת מהסיבות להפסדים)הוא בוחר בעיקר בברולינג במקום המיקס שהוא היה עושה כל טוב בפרייד, אלו מכם שרואים mma הרבה זמן יבחינו בזה בקלות.
פדור הוא לא איזהה הוויוויט ענק ובקרב מול הנדו (שהוא לוחם אגדי בלי קשר) לא היו פערי גודל ענקיים כמו נוגיירה והנדו למשל(שנוגיירה גם הפסיד לו דרך אגב)זה היה קרב תחרותי והנדו תפס אותו במכה טובה וניצח אבל השפלה? תראה גריפין סילבה אולי....
אז נכון שהוא לא חתם ביואפסי והוא(או m1) בחר\ו לקחת קרבות קלים בסוף אבל בסופו של דבר זה רק כתם קטן על קריירה אגדית.
במקום לבזבז זמן שלא אנשים בפוסטים של השמצה וזלזול אולי כדאי שתקדיש את הזמן שלך לסתום את הפערים בהשכלת הmma שלך כי לפי מה שאני קורא הם די רציניים.

זקס11

New member
אתה ו BRET לא מדייקים שזה חבל על הזמן

מעולם לא טענתי שפידור לא היה גדול בתקופתו. רק שתקופתו הסתיימה בערך ב 2006, שזו השנה שבה אני התחלתי לצפות ב MMA.
אני באופן אישי שמתי לב לזה ב 2009, ועדיין, הקדמתי את רוב האוהדים באבחנות שלי.

ובסופו של דבר, כל מה שכתבתי זה עובדה:
1. פידור מעולם לא נלחם נגד אלוף UFC מכהן.
2. פידור נלחם ביותר מדי קרבות מפוקפקים (HMC, זולונזולו, מאט לינדלנד, וכל ה"קרבות" האחרונים)
3. פידור בחר את היריבים הנוחים של SF, ומהם הוא חטף בראש. כאשר המחנה שלו לא הסכים להלחם באוברים.

ובקיצור, זה לא שאני לא התלהבתי מפידור. אבל הוא כבר מזמן לא כאן. גם האוהדים האדוקים ביותר (ואתם שייכים לאלה), כבר שמו לב שהפעם האחרונה שפידור באמת נלחם הייתה ב 2006.

באסטר1

New member
אז זהו

שאלופי הUFC כן נלחמו מול פידור
טיים סילביה עזב את הUFC בשביל פידור
רנדי קוטור עזב עם החגורה כמעט בשביל פידור
אנדרי ארלובסקי עזב בשביל קרב עם פידור

פידור נחשב P4P הכי טוב שבעבר נוגירה היה נחשב גדול (פיזית) בHW
היום מפלצות כמו אוברים ולסנר תפסו את המקום והם לא סתם לוחמים
זאת הסיבה שGSP לא רוצה קרב מול סילבה
זאת הסיבה שסילבה לא רוצה קרב מול ג'ונס
דן הנדרסון לא כזה קטן בהרבה מפידור ובתכלאס פידור גם לא כזה רחב יותר
פידור הוא 1.85 + ששוקל 109 ק''ג

כמו שכבר אמרו פידור בשנים האחרונות ניהיה ברולר סטייל וונדרלי שבא לקרב להתפוצץ וללכת
הסתמך על הסנטר ולא הבין שהספורט התקדם ומחנה כמו גרג ג'קסון לא יתן לקרבות כאלה לצאת
המחנה אימונים שלו (פידור)חרא כבר שנים והיכולת שלו להשאר בטופ במצב כזה לא באמת תשאיר אותו שם
אפשר לראות את הקרב של וולסאקז מול ביג פוט ולראות איך לוחם שלם יותר מנצח את ביג פוט
זה לא שפידור נלחם כל השנים בלוחמים שהיה לה ארסנל אחד
הספורט מתקדם לוחם לא יכול להיות בטופ 10 שנים ולא להפסיד

בקשר להשפלה מול הנדו , זה לא באמת השפלה הנדו לוחם גדול וענק אם היה לו כושר ל5 סיבובים כמו שהוא נלחם כנראה גם היה אלוף בגיל 41
בקרב של הנדו מול ג'ונס תראה באמת איך פיזיות משפיעה על הקרב
גם על וולסאקז אמרו שהוא פידור הבא והפסיד ב60 שניות? זה השפלה?

אפשר לומר שהLHW בUFC מעולם לא הייתה מחלקה של לוחמים שלמים אלא סטרייקים ובגלל זה התחלפו שם האלופים בשנים האחרונות כל קרב
ברגע שבא לוחם שדי עובד על כל המשחק שלו וברמה גבוהה+אחד הגדולים עם ריץ' הכי גדול בעולם הMMA אפשר לומר שהמשחק שלו די שלם ולמצוא פירצה זה לא קל
אז כל הלוחמים שהיו אז בטופ (מא'צידה , ראמפייג' , אוונס שוגון) כבר לא נחשבים טופ מהסיבה שהם הפסידו לאלוף והקרב לא היה נראה כאילו שיש להם סיכוי ואם תשים לב כולם עמדו מול ג'ונס כולם סטרייקים פתאום , המשחק "השלם" שלהם נעלם
וכנ''ל פידור הוא החליט שהוא סטרייקר בשנים האחרונות
ואם מסתכלים על ההפסדים שלו הכנעה לוורדום שעשה לו סטייל "קיבלתי נוקדאון קפוץ עלי" הפסד למפלצת הזאת ביג פוט בעצירה בגלל העין
וקרב מול הנדו שפצצה נכנסה מלמטה וכידוע לא הרבה לוחמים החזיקו מהפצצות האלה

איפשר בקיצור לקחת מפידור את מה שהוא השיג , זה לא פייר ו4 הפסדים בקריירה זה לא נורא
זה שהוא נלחם נגד הענק HMC זה רק כי פרייד אהבו את השואו גם
ולוחם ענק נגד לוחם קטן זה תמיד מעניין
כמה אנשים היו משלמים לראות את ג'ונס עכשיו עולה לקרב נגד סתם ג'ובר אבל 3 מטר גובה? כנראה שכולם אז זה מה שעשה מפידור בדיחה?
סבבה עבר זמנו אבל הבחור נתן קריירה יפה
אם הוא הכי גדול? כנראה שלא מהסיבה שהוא לא הגיע לUFC , והUFC שולטים היום לכן אנשים לא יכירו את פידור בעוד כמה שנים מהיום כמו שכבר יש כאלה שלא יודעים מי זה דן סברן או טנק אבוט

באסטר1

New member
איך אני מצטער על החפירה :)

ככה זה שאתה בעבודה ומחפש דברים אחרים..

danielmo1

New member
תיקון קל

אנדרי אורלובסקי לא עזב מרצון, פשוט לא רצו לחדש לו את החוזה והקרב האחרון שלו זה הקרב האחרון שלו בחוזה ולכן נלחם אותו
הוא הפסיד ב90 אחוז מההפסדים שלו בTKO או KO, והלסת שלו כמו שראינו הייתה שווה לתחת
כנ"ל טים סילביה שתירץ את העזיבה כדי להילחם בפידור שבפועל לא רצו לשלם לו יותר כסף אז הוא עזב

הם ממש לא עזבו מרצון כדי להילחם בפידור, ואם לומר את האמת היה לו גם קצת מזל נגד אורלובסקי, בכלל היה לו המון מזל בקריירה שלו

BeniTaz

New member
יש כאן טענות דמגוגיות מאוד מעצבנות

תשמע, אם אתה רוצה להיראות אובייקטיבי לפחות תדייק בעובדות. העובדות הן שפידור באמת היה ה-HW הכי גדול בכל הזמנים עד 2008, הוא באמת חיסל כל מי שהתקרב אליו, הוא היה לוחם מעורר השראה וסופרסטאר גדול. אולי המייקל ג'ורדן של הספורט עד אותה תקופה.

ואז באות כמה כוכביות יחד עם זה.. כי מה לעשות, אנחנו לא תמימים ולא עיוורים וצריך לקחת הכל בפרופורציה.

*פידור נלחם בתקופה בה המשקל כבד היתה מחלקה דלילה מאוד. הרמה היתה הרבה הרבה פחות מהרמה היום. הלוחמים הכי גדולים שניצח אלו קרו קופ וביג נוג וזה מסביר הכל. גם ככה ב-HW היא המחלקה החלשה ביותר (עקב דלילות ונתונים סטטיסטיים טבעיים) אז בטח לתקופה ההיא בספורט.

*יותר מידי קרבות שואו ובחירת יריבים הזויים: זולוזוניו, לינדלאנד, הונג מן צ'וי ולא נשכח את הבזיון עם קרבות הראווה המטופשים נגד אאוקי ומוסאסי.

*פידור התחמק מחתימה ב-UFC עם כל מיני טענות מגוכחות. למרות שה-UFC התגמשו כמו שלא התגמשו מעולם עבור לוחם זר שלא בדיוק היה ברור כמה פופולארי יהיה.

*עד שפידור חתם בסטרייקפורס נלחם נגד עוד לוחם אוברייטד, ברט רוג'רס. כל העת סירב להילחם נגד אוברים בטענה "שלאוברים לא מגיע להילחם נגדו עדיין". כל בחירת היריבים של פידור היו של המחנה שלו מבלי שגורם חיצוני או אובייקטיבי יבחר. הבחירות היו תמיד כדי לעשות מיסמץ' לפידור עד הבחירה בורדום. גם נגד ביגפוט סילבה והנדו היה ריח של הפסד באויר. כשהיריב היה שקול זה היה ניכר בקרב.

*המחנה של פידור היה מזעזע ומושחת. כל מילה מיותרת.

*פידור לא התקדם עם הספורט, לא התאמן במחנות עם לוחמים גדולים כמו שותפו מוסאסי שעבר להתאמן במקום אחר. גם בצילומים לקראת הקרבות היה נראה שהוא מתאמן במחנה דיי פרימיטיבי לתקופה. בעוד רמת האימונים עלתה והמחנות בארה"ב הפכו לשם דבר בספורט פידור העדיף להמשיך במחנות אימונים שהתאמן לפני 10 שנים.

*לומר שהוא ניצח הכי הרבה אלופי UFC?!? אין מה לומר על זה.. הנה, גם פדרו ריזו וג'ף מונסון כמעט היו אלופי UFC.. מה זה משנה. מה שחשוב זה איפה דורג הלוחם בזמן שנלחמת איתו. ופידור התחמק מקרבות נגד הגדולים בתקופה שהיה צריך להילחם נגד הגדולים והתמקד בקרבות ראווה וחיי בתהילת עבר עד שהפך לבלתי רלוונטי. נראה לי הלוחם היחיד בהיסטוריה שדורג במקום הראשון בעולם ובהיותו בלתי מנוצח ירד בדירוג עקב חוסר תחרותיות. והייתי אומר זילזול בספורט ובאינטילגנציה של האוהדים.

*וכדי שיהיה ברור.. הנדו שלח את פידור לישון. לא עצירה מוקדמת ולא נעליים.

bret24

New member
וונדי שלח את פרנקלין לישון הרבה יותר מאשר

הנדו שלח את פידור לישון, וראית איך הקרב הזה הסתיים.

למעלה