מלאך הסמלים

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
מלאך הסמלים

``שלום ``אמרתי הוא הסתכל ובחן, ``אתה יכול לענות``אמרתי הוא אמר ``אני יכול הכול`` אמרתי``כמו כולם`` ``את לא יכולה``אמר ``מה אתה מנסה לעצבן אותי זה קשה ``אמרתי כבר מעוצבנת ``אני רואה שאת כבר מעוצבנת ,אבל את לא צרייכה להיות סך הכול את בחרת``אמר באדישות מושלמת. ``בחרתי במה ?``אמרתי בחיוך. ``בלהרוג את עצמך`` ``על מה את מדבר``שאלתי נבהלת אבל לא מוודה חעצמי בבהלה לגמרי. אל תבהלי ,את כבר הרגת את עצמך,אני רק פה לבדוק שאת איפה שבחרת``אמר באדישות אבל עמוק בפנים הרגשתי נועם מצדו. ``מלאך המות?``שאלתי ``לא מלאך הסמלים`` ``אני לא מבינה כלום תסביר לי``אמרתי מרוגזת ``אין למי להסביר הסמלים שקיבלת במקום עצמך לא יכולים להבין ואת לא תחזרי`` ``היית בכלל`` ``בטח הרגע לפני הרחם שם היית`` ואיפה אני עכשו`` ``מתה`` ``אז איך אנחנו מדברים`` ``אנחנו לא ,אני מדבר עם מה שהיה פעם`` ``הבנתי``אבל לא הבנתי כלום

דז

New member
ואם מישהו יכול

``רגעעעעעעעעעעעעעע`` אמרתי היסארית טיפה ``מה``אמר באדישות ``מה היית סיבת המות שאלתי. הוא אדיש כמו אבן``סיבת המות שלך: בחירה``הוא הסתובב ``חכה``אמרתי לחוצה טיפה. הוא נעמד,והסתכל בי . הסתכלתי חזרה חושבת שאם לא אגייד משהו הוא יתנדף. ``בחרתי במה?`` ``בלקבל כול מה שאומרים לך בלי לבדוק להאמין במציאות ,לשכוח מעצמך,להאמין בסמלים ,וליצור סמלים בתת מודע`` נרגעתי חיוך עלה לי לפנים``בחרתי את זה ,זה אני בחרתי`` ``לא`` ``מה לא`` ``זה את קיבלת ,וזה הבחירה ,מה שבחרת גוף בפני עצמו מחק אותך`` ``הגוף הזה מה הוא`` ``לפי ההגדרות שלך הכי קרוב ,חברה, ``אז מה החברה הרגה אותי`` ``לא זה את,החברה רק מחקה אותך`` ``עכשו הבנתי הכול`` אומרת בציניות ומוסיפה``תגיד יש דרך להפוך את זה למות קליני?`` הוא חייך היופי של הקבלה``את רוצה חיים כי לימדו אותך שזה חיובי ,אבל בינינו ,את בכלל לא מבינה מה החיים שאני מדבר איתך`` ``חושים`` ``השתלות``הוא באמת התפוגג עכשו. ואני צעקתי רגע לא עזר. נויה של ערב שישי

Hell is beige

New member
אחח אחחח

``אכן יופי של דיאלוג היה בינינו``, חשבה לעצמה הישות, אין היא מלאך, זאת אומרת, מלאך הוא הרי סמל ככלות הכל. לפני שהתפוגג. `ומהם החיים?` חשבתי לעצמי `החיים הן גם סמל, ולא רק הטוב שמיוחס להן. למה אנחנו חיים אם כך? כי ככה טוב לנו ונוח לנו.` קול שאון החריש את אוזני, בעצם לא היה זה קול שאון, אם כי קול שעון. קמתי לי במיטתי. בביתי, מהו בית? למה זהו ביתי? מה ההבל בין ``ביתי`` ל``ביתו``? שקעתי במחשבות משמיממות. מדוע התעוררתי בכלל? השעה לקום - מהי שעה? למה אנחנו עובדים לפי חלוקה פרימיטיבית ומפגרת שכזאתי? כך המשכתי שנים מספר, שקוע במחשבות פרוכות - עד שהבנתי - שאין להן שחר. ופשוט המשכתי לחיות.

דז

New member
ולרגע חשבתי

מה לא סמל,אפילו הקיום ,והבנתי שהאדם בעצמו הוא הסמל,ולפני שהאדם הפך אדם והבין את המגבלה הפיזית שלו ,שזה היה עוד רק הפריה של שני תאים. אז זה היה אמת ,אז זה היה טבעי ומקורי ,ולמה זה לא נמשך?

Hell is beige

New member
כי האדם תלוי בסמלים

הנפש האנושית חושבת בסמלים אפילו סמל הוא סמל לסמל, כמה אירוני. מילים הן סמלים, כל מילה היא ייצוג למשהו. אם אין סמל אין שפה. אם אין שפה, אין תקשורת, אם אין תקשורת, אין עולם. אם אין שפה, אין מחשבה, אם אין מחשבה - אין חיים.

Hell is beige

New member
מה שהסמל מסמל

אתה, כבעל תבונה, מקבל סמלים ורואה את מה שהם מסמלים. מה שאתה קולט הוא סמל, מה שנשאר ממנו אחרי שתודעתך מפענחת אותו, הוא לא סמל, אם כי מה שמאחוריו. דבר קשה לתפיסה, מכיוון שכשאתה מנסה להזכר באותו דבר, אתה נזכר בתפיסה כלשהי המסמלת אותו - ריח או מראה. אך אתה יודע מהו פשרו של אותו דבר מעבר להסמלתו. פשרו? יכול להיות גם כלום. בעצם, כל דבר שאינו חי הוא רק סמל, איך שהוא מרגיש, נראה, נשמע ומריח, הם בעצם כל מהותו. אך דברים בעלי חיים (או שמא, דברים בעלי תבונה בלבד), הם הם הדברים היחידים אשר יש בהם מעבר לסמליות. הא לך - נשמה הינה הדבר היחיד שאינו סמל, בדיוק כמו שנכתב בסיפורי שפורסם פה לפני מספר שבועות. הא לך, דז, מצאתי תשובה לשאלתך, מדוע הסמלים חשובים - כדי לחבר את הפנים עם החוץ.

morning star

New member
לתנוקות אין שפה

האם אינם חושבים? המחשבה שלנו כיום מוגבלת ללא מילים מאחר והתרגלנו לחשוב באופן מילולי. כל דבר בעולמנו מוגדר (מלשון גדר) ע``י מילים. אם בני האדם הראשונים לא היו חושבים, כיצד היו ממציאים שפה (ותחסכו ממני תירוצים דתיים)? תינוקות חושבים בתמונות, צורות, קולות, ריחות, מגע ותחושות - כאשר הם גדלים מוחם מכוונן לשימוש במילים ולכן מסווגים את כל האחרים במילים. אם אצביע על עצם מסויים, מיד תקפוץ לראשך המילה המתאימה, ואם אבקש ממך לעצום עיניים ולדמות את העצם, תשתמש במילה זו כבסיס לדימוי. אם אציג בפניך דבר מה חדש, בתחילה מוחך יתבלבל, אך מיד יתחיל לסווג דברים כמו צבע, דמיון לעצם אחר ועוד - במילים. ובקשר ל``אם אין מחשבה - אין חיים`` - אני דווקא מכיא אנשים שממש לא חושבים (-; שלך, לפעמים נהנה לא לחשוב הנווד

Hell is beige

New member
יש ועוד יש

שפה עם עצמם כל דבר אצליהם מסמל משהו הקרקור בבטן מסמל רעב, לכן הם מתקשרים בעזרת בכי - שמסמל צורך במשהו. הקולות, תמונות, צורות, ריחות, קולות, מגע ותחושות אינם אלא סמלים, אפיונים של אותו דבר. הסלע הוא סלע - הוא לא איך שהוא נראה, הוא לא איך שהוא מרגיש - אלו רק דברים שמסמלים אותו. הדרך היחיד להיות פתור מסמלים היא להיות אטום לכל, כולל למחשבות של עצמך

דז

New member
הסמל

אולי ואולי לא? תגדיר בבקשה סמל ונבדוק? הרצון של התינוק זה הוא סמל?

Hell is beige

New member
הדרך שבה הוא תופס את

אותו דבר שהוא רוצה - היא ההסמלה שלו סמל זה משהו שמאפיין ע``י תפיסה של אחד החושים

דז

New member
סמל

אבל הוא תופס סמלים של אחרים,לפעמים כמובן מעליו,שנינו למדנו גיאוגרפיה ,לשון וכאלה בתיכון,זה כבר לא סמל שהוא הגדיר,משהו שהגדירו בשבילו ,ופה אין מקום לתפיסה,פ]ה הסמל חונק. נויה עייפה

Hell is beige

New member
אבל זה לא משנה את העובדה

שהסמלים נוצרו בשביל לחבר את החוץ עם הפנים עני תשובה ישירה האם פתרתי את חידתך?

דז

New member
פתרון

בשביל לפתור את השאלה את צרייכה להבין אותה,את חושבת שהבנת ? את תעני אני לא יכולה לענות בשבילך ,את מרגישה שפתרת? זה גם ענין של תפיסה ,אם את יודעת ומאמינה במה שאת יודעת ,לא היית צרייכה לשאול אם פתרת

Hell is beige

New member
נתחיל בעובדה שאני בן

ואכן אני מאמין שפתרתי עכשיו אני רק רוצה להיות בטוח

דז

New member
אני לא יודעת

אם פתרת או לא ,זה אתה צרייך לדעת ,אבל שתפתור באמת לא יהיה צורך בבטחון תדע לבד

Tulula

New member
ובנוסף

כן, בנוסף לנאמר, ומה שנאמר מאד בחכמה, הוא, שלפעמים יש דברים שאי אפשר לתאר במילים, כמו איך שאנחנו מרגישים, וכל הניסיונות להלביש על זה סמלים, מקטינים וממעיטים מאותו רגש בלתי מילולי בעליל

*_*

New member
לא

אנחנו מתקשרים וחושבים בסמלים אבל סמלים זה לא הכל! מה שאנחנו מרגישים זה הכל, וסמל רק מובן ע``י מישהו אם הוא מרגיש את מה שהוא מסמל.

*_*

New member
לא

אנחנו מתקשרים וחושבים בסמלים אבל סמלים זה לא הכל! מה שאנחנו מרגישים זה הכל, וסמל רק מובן ע``י מישהו אם הוא מרגיש את מה שהוא מסמל.

למעלה