"מלחמת הכוכבים" והקשר לאחרית הימים:

"מלחמת הכוכבים" והקשר לאחרית הימים:

מצאתי מאמר עם פרשנות מעניינת, אמנם פרשנות דתית, אבל מעניין אותי שדתיים מתייחסים לזה תוך שלילה של התערבות כוחות חייזרים. לפי דעתי לא צריך לשלול... עדיף שתשפטו את המאמר בעצמכם:

Gilliana

New member
ברור שהם יתייחסו לזה כך

הדת היהודית (וכמוה אגב גם הנצרות) שוללת מכל וכל חיים מחוץ לכדור הארץ. מבחינת היהדות, הכרה בקיום חיים חוצניים מערערת על הבריאה כפי שהיא מופיעה בתנ"ך. ודרך אגב, סתם הערה: גם בערב הולדתו של ישו דרך כוכב בשמי בית לחם...

Gilliana

New member
כן, אבל...

למיטב ידיעתי לפחות (ולאחר ויכוח "עקוב מדם" עם כמה יודעי דבר מעולם הדת
), עולמות אלו הם עולמות מקבילים לעולמנו רק במימדים אחרים ולא פלנטות בחלל החיצון.

מה שאת מתכוונת אלו הם 10 הספירות:

או עץ החיים תלוי איך קוראים לזה, האמצע בתרשים של 10 הספירות מורכב מ-6 ספירות והחלק הזה נקרא "זעיר אניפין", לפי תורת הקוואנטים יש עוד מימדים שקיימים חוץ מהמימד שלנו, הם יכולים להיות משולבים או חלק "מזעיר האניפין" הזה. (כך לפי דעתי, המדע לא סותר את הדת אלא מחזק) בפיסיקה זה ניתן להערכה כ-"אורך פלאנק", שזה מדד יחס תיאורטי לדברים יותר קטנים מקווארקים...שהם חלקים שמרכיבים את חלקיקי האטום (פרוטונים ואלקטורנים ונייטרונים). בכל אופן חוץ מזה ש-10 הספירות חוץ מלהסביר את קיומם של מימדים שונים, התפקיד שלהם הוא בעיקר למה שקשור להעברה או סינון של אנרגיה שמגיעה אלינו מהמימד הגבוה מהמקור של הישות האלוהית... חוץ מזה בקבלה מדברים גם על 7 עולמות שהם לא מימדים אלה עולמות ושם בכל עולם יש את היצורים שחיים בו, אפילו ניתן למצוא הקבלות בין התיאורים לחלק מהחייזרים המוכרים לנו, כולל אנחנו.

Gilliana

New member
לא, לא לספירות - לשבעת העולמות

ודווקא עליהם לא היה כלום באתר המצורף למרבה אכזבתי. אם תוכלי לספר קצת יותר על העניין או להביא קישור רלוונטי, אודה לך מאד.

סנגי

New member
הרב בן איש חי מספר על 617 עולמות |ש

עולמות מקבילים ידועים בתורה גמרא קבלה מקדמת דנא ישנם אין סוף תיאורים על צדיקים כמו הרב בן איש חי מחבר שולחן ערוך שמספר על 617 עולמות מקבילים שבהם חיים יצורים תבונתיים אך הם נפרדים מהעולם שלנו במחיצה הם מתקיימים במקביל לנו מספרים על רבנים שהצליחו לחדור לעולמות האלו ולחזור חזרה. תאוריית הקוואנטים מסבירה זאת אך האם התיאורים של בני האדם אודות יצורים מיסטיים אגדיים כמו פיות גמדים בעצם מדובר ביצורים החיים בעולמות מקבילים שאיך שהוא חדרו למימד שלנו בני האדם חזו בהם והתחילו לפתח פלוקלור כמו הקלטים הסקנדינבים הסקוטים האירים. ובמשך אלפי שנה של עדויות על "היצורים" המוזרים שהפכו לאגדות עם בעצם היו נכונות כי היו שייכים למימדים מקבילים. ההבנה הכי פשוטה של היא לעולמות מקבילים לתאר זאת כספר שכבות של דפים על כול דף זה בעצם עולם הדפים לחוצים אך נפרדים בינהם. אבל ניתן לחדור לעברו של הדף דרך ניקוב כלאמר הפתרון לבקר בעולמות האלו קיים בתיאורייה. מי יודע אולי היצורים האלו פיתחו יכולת לעבור בין העולמות כמו במעבר בין דלתות.

Gilliana

New member
אוקיי, אז כמו שאמרתי קודם...

לא מדובר ביצורים מפלנטות אחרות (חוצנים) אלא יצורים בעולמות מקבילים לנו. למיטב יהידתי היהדות לא מכירה בקיומם של חיים מחוץ לכדור הארץ, לפחות לא ממה שנמסר לי בשיחות שניהלתי עם אנשי דת.

7 העולמות שהקבלה מתארת:

יושבי גיא- הם צמחונים, אך אינם מכירים את צמח הדגן. מקום מושבם, כוכבם, חשוך ומתגוררות בו חיות גדולות. יושבי ציה- אינם אוכלים מזון שיצורים אחרים אוכלים. בכוכבם שוררת מצוקת מים ולכן הם מחפשים נהרות תת קרקעים. פניהם בהירים והם אנשים ישרים. בכוכבם אוצרות רבים, הם גרים בבתי פאר ושתי שמשות מאירות מעליהם. יושבי תבל- ניזונים מן המים. עולמם מחולק למחוזות, בהם חיים יצורים השונים אלה מאלה במראה ובצבע עורם. יושבי אדמה- אלה בני האדם החיים על כדור הארץ. הם צאצאיהם של אדם, יצור שעזב מסיבות אקולוגיות את כוכב הלכת ארץ, מקום מושבו הקודם, ועבר להתגורר בכדור הארץ. תושבי אדמה ניזונים מצמחים, בשר ולחם. הם אינם מסבירי פנים ועסוקים רוב הזמן במלחמות. הטכנולוגיה שלהם מאפשרת להם להתהלך בשמי הלילה, בין הכוכבים והמזלות. תושבי נשיה- הם צמחוניים, אך אינם מגדלים את מזונם. הם ננסים, הנושמים מתחת לחוטמם. שמש אדומה מאירה את עולמם. יושבי ארקא- זורעים וקוצרים. הם נוסעי חלל מוכשרים. הם מבקרים בכל הכוכבים ודוברים כל לשון. בספר הזוהר מסופר גם על אסטרונאוט ארקאי שהגיע לכדור הארץ, לאחר שאש החריבה את עולמו ורק כמה פליטים נותרו. החוצון שפניו היו שונות מפני האדם, נפגש עם רבי יוסי וביקש לדעת מה שמו של העולם אליו הגיע.

Gilliana

New member
את יודעת, זה מעניין...

הקבלה אם כך בעצם סותרת את סיפור הבריאה כפי שהדתיים מפרשים אותו (לא לדעתי האישית, כן?).

הקבלה לא סותרת את סיפור הבריאה:

היא מוסיפה עליו דברים לא ידועים ופירושים נוספים על הפירושים הידועים והמקובלים. זאת גם אחת הסיבות שהרבה מאנשי הדת גם מתנגדים שאנשים פשוטים מן היישוב ילמדו קבלה, כי הם עלולים "להשתגע" מזה. שהם יחשפו "לאמת" הלא קובנציונלית הזאת...כמו שהם היו משתגעים אם יום אחד במהדורת החדשות המרכזית ראש הממשלה ינאם ויודיע בשידור ישיר שהסתירו מהציבור במשך שנים את האמת לגבי "המבקרים" מן החלל החיצון... בנוסף גם "בספרים החיצונים" של התנ"ך (הספרים שלא נכללו בתוכו) יש סיפורים מפורטים שנשמעים כמו סיפורי מדע בדיוני ששפילברג לא היה מתבייש לעשות מהם סרט...והם יותר מדהימים "מחזון יחזקאל", או עליית אליהו הנביא השמיימה. אחד מהם הוא "סיפור חנוך" ששם גם מוזכרים חייזרים ותצפיות על עב"מים...

Gilliana

New member
אותי את לא צריכה לשכנע ../images/Emo13.gif

דעתי כדעתך. ואגב, את סיפור חנוך אני במקרה מכירה. העניין הוא שאם תנסי לנהל דיון בנושא עם אנשים דתיים הם יפסלו את הרעיון מכל וכל, גם כאלו שטוענים שיש להם ידע בקבלה.

Gilliana

New member
תודה על האינפורמציה ../images/Emo13.gif

ואת הקטע אודות תושב ארקא שנפגש עם רבי יוסי אני זוכרת מצוטט בספרו של אריך פון דניקן "מרכבות האלים".

Majestic12

New member
מומלץ גם הספר...

ממליץ גם על ספרו של ד"ר רמי שקלים - "פתרון חידת האלים". שם הוא דן בכל הקשור גם בקבלה, וגם באותם סיפורים, המוזכרים לעיל.

Gilliana

New member
המממ...

אני אמנם לא מכירה את הספר של רמי שקלים, אבל יש לי קצת בעיה עם האיש - בוא רק נאמר שהוא מעולם לא עשה עלי רושם אמין במיוחד.

Majestic12

New member
אני מכיר אותו אישית...

הספר אמנם קטן (ספרון), אבל הוא עשה עבודת סיכום טובה. כמו כן, הוא מומחה לקבלה והוא גם ד"ר לפיסיקה...שמעתי הרצאה שלו, והוא אמין ביותר.

Gilliana

New member
I'll take your word for it

אם הדברים באים מפיך, אני סומכת על ההתרשמות וכושר השיפוט שלך.

סקריץ

New member
לפני כשנתיים

התקיים דיון בנושא בפורום קלה בעידן הדלי. אמנם היה לנו-אנשי האנשים הירוקים הקטנים להביא אותם לידי שיתוף פעולה אבל לאט לאט העסק נפתח ובסופו של דבר בדחילו ורחימו הבהירו לנו שדווקא יש יצורים שונים ומשונים וישויות כאלה ואחרות אי שם במרחבי היקום אלא שעל פי אמונתם מדובר ביצורים נחותים בוודאי לא כאלה שיכולים להתעלות על פאר היצירה האנושית ולהגיע לרמה טכנולוגית גבוהה כל כך שתביא אותם אלינו. אנסה לעשות שם חיפוש כשיהיה לי זמן ואולי אצליח למצוא את זה.

למעלה