"מלחמת המילים"

"מלחמת המילים"

עונת 2004 רק הסתיימה, ובאיטליה כבר מתחילים בהכנות לקראת עונת 2005. ובעיקר לארוע אחד ב-2005. כנראה שבחודשים הקרובים, נושא השיחה העיקרי (באופניים) באיטליה יהיה: קונאגו נגד באסו בג'ירו 2005. האיטלקים כבר מתרגשים, וחלק גדול מהשאלות שהם שאלו בשבת את קונאגו ובאסו, היו על הדו קרב בינהם במאי 2005. Cunego paid tribute to Basso with the promise of more battles to come in future. "Winning a World Cup race is worth twice as much as other races," he said. "I've also beaten great rivals, especially Ivan Basso who I'll go up against in the future at the Giro and the Tour de France. I think it's good for cycling and will excite the tifosi and capture the attention of young people. In the next few years it's going to be an exciting time for cycling." איזה כיף יש לנו שוב אקשן, ולכן גם פה בפורום אנחנו צריכים להתחלק למחנות. מחנה אולריך (שרגיל להפסדים
) יאמץ בשנה הקרובה את איבן באסו. ומחנה ארמסטרונג שרגיל לעודד מנצחים יאמץ את "הנסיך". למרות הפגרה, זה הזמן לשלוף את הסכינים
ולהתחיל ב"מלחמת המילים"
.

natyh

New member
מי אמר קונאגו נגד באסו ???

מה יקרה אם האמריקאי יגיע לשם ??? אז קונאגו סנטי פרז לאנס אולריך מאיו באסו ...רטצה שאמשיך ??? נתי

נתי אתה מפספס

כרגע זה לא משנה מי עוד יגיע לג'ירו 2005, מבחינת התקשורת האיטלקית הנושא החשוב ביותר זה קונאגו נגד באסו. הם הרוכבים שיביאו את הקהל, והם הרוכבים שיביאו את הצופים לטלוויזיה, והם גם הרוכבים שבסופו של דבר יביאו את הספונסרים למרוץ. לצמד הרוכבים הזה יש את כל מה שהאיטלקים רוצים: הם כישרוניים, הם צעירים, הם יפים (קצת קשה לגבר להגיד את זה על גבר אחר, אבל יש להם את זה) והכי חשוב הם איטלקים. ואין כמו מלחמה בג'ירו בין שני רוכבים איטלקיים. נכון שבסופו של דבר עם ארמסטרונג יגיע לג'ירו במטרה לנצח אותו, הוא המועמד לניצחון. אבל כרגע עד מאי, הגיבורים של הג'ירו הם קונאגו ובאסו.

ושאלות מתבקשות

איפה נמצא בכל הסיפור הזה ג'ילברטו סימוני? האם הוא יסכים לעבוד בג'ירו בשביל קונאגו? ואולי הוא בכלל יעזוב את סאקו-לאמפרה? יכול להיות שהאיטלקים קוברים מהר מדי את סימוני? אני חושב שלמרות שהוא כבר לא צעיר, סימוני לא אמר את המילה האחרונה שלו בג'ירו. אני מתקשה לראות אותו עובד בשביל קונאגו, ואני מנחש שהוא יחליף קבוצה.

natyh

New member
צודק

מצב מעניין ואם סימוני ירצה לנקום בקוניגו הוא דוקא ישאר בסאקו ואולי יהיה בקבוצה אותו מצב סימוני נגד קונאגו רק הפוך , סימוני ימרוד בקונאגו , וזה יהיה המצב הכי מעניין מאז ברטלי קופי . קוניגו לא טיפש הוא חכם בהרבה מסימוני ויפעל למנוע זאת , נראה מה יהיה . נתי

miko1810

New member
אם צריך להמר, אז

ההימור שלי הוא על קונאגו. יש לו את "הרעב" בעיניים, יש לו יכולת מנטאלית של מנצחים ויש לו יכולת פיזית. באסו אולי יוכל להחזיק עם המוביל, אבל לנצח לא. לבאסו יש מבט מפסיד, יש לו עיניים רכות, ולפי דעתי ברגעי האמת הוא יישבר. לאנס לא ינצח את הג'ירו מסיבה פשוטה מאוד, לאנס עושה fine tuning בסוף יוני, בדופינה ליברה, ומה לעשות, הג'ירו מתקיים במאי! לא, לא מתאים!!

מה מתכננים בפאסה בורטולו?

זו אחת מהקבוצות החזקות והגדולות בעולם וכרגע אין להם אף רוכב לגרנד טורים. הם שחררו את איטור גונזלס ואת דריו צ'וני ואספו עוד כמה ספרינטרים. כנראה שהם החליטו שההשקעה המשתלמת ביותר היא בספרינטרים. נכון שיש להם את פריגו שפעם סומן כרוכב של גרנד טורים, אבל הוא אף פעם לא הצליח לממש את הפוטנציאל שלו. נראה לי שמבחינת הטורים הם שמים את כל הביצים בסל אחד ולסל הזה קוראים פטאקי. לדעתי זו גישה שגויה כי רוכב תמיד יכול להפצע, להיות חולה, או סתם לא להיות בכושר. נכון שיש להם לא מעט רוכבים מוכשרים למירוצים החד יומיים, אבל קבוצה בסדר גודל שלהם צריכה להגיע ב-2005 ל-3 טורים וכרגע חוץ מפטאקי אין להם כלום מה להראות. אולי הם יפתיעו ויעשו איזה רכש רציני בחורף.

צחי נ

New member
ראה מקרה זאבל וטלקום

הטענות של זאבל כלפי טלקום בשנים עברו (לפני טי מוביל ) היו שהקבוצה בנויה סביב אולריך והוא לא מקבל מספיק עזרה בספרינטים פטאקי יודע שרוכב בסדר גודל של מנצח טורים ,אם יצטרף לקבוצה זה בהכרח על חשבונו אתה צריך לפחות ארבע חמישה מטפסים ( מתגלגלים ) טובים כעזרה לרוכב עם שאיפות לגרנד טור (במקרה של הדואר כל השמונה ,לא סתם המאיץ המצטיין של הקבוצה נשאר בבית בטור האחרון ) מי יודע אולי לפטאקי יש מספיק קשרים בהנהלה לסכל כל ניסיון כזה של החתמת כוכב לטור. מה עדיף נצחונות בכמה קטעים בטור או האפשרות לזנב באמסטרונג אולריך ושות' עם תוצאות לא ידועות

קונאגו עלה בפעם הראשונה

בקריירה שלו למקום הראשון בדרוג ה-UCI. ע"פ הדרוג שהתפרסם היום, הניצחון בשבת הקפיץ אותו מעל לבטיני שנמצא במקום השני וצאבל בשלישי. לקונאגו יש עוד מרוץ אחד השנה (ביפן) והוא יוכל להגדיל שם את הפער במקום הראשון, וכנראה להבטיח שהוא יסיים את העונה במקום הזה.

ido mazor

New member
הישג מדהים לילד ושאלה היסטורית

כמה סמלי שקונאגו "הילד" (יליד 1981) עקף בדירוג את זאבל הוותיק (יליד 1970). בעשיריה הראשונה בדירוג נמצאים עוד 2 ילדים ילידי שנות ה-80 העליזות: ואלוורדה יליד 1980 במקום הרביעי (מפחיד לחשוב באיזה מקום היה נמצא אם קלמה היתה משתתפת בתחרויות מחוץ לספרד), ובונן יליד 1980 במקום העשירי. ושאלה היסטורית: לפני קונגו, מה היתה הפעם האחרונה שרוכב ניצח בגרנד-טור ובמירוץ מסבב הגביע העולמי באותה שנה?

arieleco

New member
אולריך ניצח ב-97 את הטור ואת המבורג

המהדרין יגידו כי המבורג לא הייתה אז חלק מסבב גביע העולם, ולפיכך היה זה טוני רומינגר שניצח את הוואלטה ב-92 ואסף בסוף העונה את הגירו לומברדיה

ido mazor

New member
3 תותחים

אריאל, אולריך ורומינגר. הוי אולריך אולריך... עוד הוכחה לפוטנציאל הענק שלו שלא מומש במלואו. בסה"כ ניצח טור וואלטה אליפות עולם ואלוף אולימפי ועוד כמה מירוצים קטנים...

טיראן מ

New member
מחשבות כפירה ...

אני מעלה כאן לדיון את הנקודה הבאה. לא שזו דעתי אבל בכ"ז. מרבים לדבר על אולריך כעל "פוטנציאל שלא מומש". כל פעם שמופיע שמו מופיע גם המשפט הזה ... שאלה - אולי אין פוטנציאל ? איך אפשר לדעת שיש אם הוא לא מומש ? אולי אולריך מיצה את הפוטנציאל הטמון בו כבר מזמן ? אולי "זה מה יש" ?

ido mazor

New member
שאלה טובה

לאמר על אולריך שאין פוטנציאל זה לא הגיוני, לאור הישגיו. לפני גיל 24 כבר ניצח ב- TDF, היה אלוף אולימפי במירוץ הכביש וסגן האלוף בנג"ש, אלוף עולמי בנג"ש וניצח וואלטה אחת. וגם סיים שני ב- TDF 5 פעמים ורביעי (מיקומו הנמוך ביותר אי פעם ב- TDF) פעם אחת, השנה. לאור כל זה ברור שה"אי מימוש" הוא יחסי, מעט מאד רוכבים בהיסטוריה השיגו יותר הישגים מאולריך, ובעצם בתקופה שמאז תחילת הקריירה המקצוענית שלו (1995) רק ארמסטרונג השיג הישגים טובים יותר משמעותית (סימוני והראס ניצחו יותר מפעם אחת בגרנד טור אבל לא ב- TDF שהוא הבכיר). הפוטניצאל הממומש בחלקו ברור גם לאור הגיוון בהישגים - 2 נצחונות בגרנד טורים והרבה מיקומים על הפודיום, ולצידם נצחונות חשובים במירוץ חד יומי (אולימפיאדה) ובנג"ש (אליפות עולם). לדעתי הבעיה, והסיבה שלמרות כל זה אומרים שהוא לא מיצה את הפוטנציאל, היא שלמרות הישגים המרשימים מאד כבר מגיל צעיר יחסית, יש תחושה שעם יותר ריכוז פיזי ומנטאלי הוא היה משיג יותר. עם מעט יותר מיקוד והכוונה (פחות עוגות בחורף ויותר רצח בעיניים) אולי היה לו את המשהו הנוסף הדרוש לנצח את לאנס ב- TDF, למשל. וזה לדעתי ההבדל העיקרי ביניהם - האופי. אולריך הוא רוכב מקצוען אבל זה לא כל חייו, הוא אוהב לחיות טוב, לאכול עוגות ופעם במסיבה אפילו הסכים לקבל כדור קטן שיעשה לו טוב... אצל ארמסטרונג, אולי על רקע הילדות שלו, יש יצר אדיר להוכיח ולנצח, הוא ממוקד בכל מאודו בהכנות אפטימליות, בעיקר ל- TDF, וכל השאר שולי.

miko1810

New member
אולריך לא פוטנציאל??

בואו נעשה סדר בדברים ונדמיין גם משהו אחר. טור 1996, ביארן ריס קפטן הקבוצה, אולריך "פועל" שלו. נגד שעון אחרון. ביארן ריס מוביל על אולריך בכמעט 3 דקות (תקנו אותי אם אני טועה). אולריך לוקח מקום ראשון, מיגואל אינדוריאן אחריו, ורק אז ריס. ההפרש בין אולריך לריס כמעט אפס. למזלו של ריס, היו עוד שני שלבים מישוריים (אם אני זוכר נכון) ובזה זה נגמר! לא היה חסר הרבה שאולריך יקח את טור 96! למרות שהוא היה "רק" פועל. עכשיו בואו נדמיין מה עושה פועל ומה עושה קפטן, כמה משקיע פועל לעומת קפטן, או אולי ננסה לפי זה את ארמסטרונג ולאנדיס, מישהו מכם מדמיין את לאנדיס מאיים במשהו על ארמסטרונג?? ובטור 97, ריס עצמו אמר לאולריך לרוץ קדימה, ואכן הוא ניצח טור בגיל 23. לאולריך (עם הרבה צער אני אומר את זה) יש יכולת פיזית פנטסטית! אין לו יכולת מנטאלית! אין לו כריזמה! אין לו רצח בעיניים. יש לו מן עיניים רכות כאלה שמסוגלות רק להסביר למה לא "הלך" לו! חבל, חבל נורא, כי עם יכולת פיזית כזו, השילוב היה יכול להיות קטלני!

מספר שאלות

מי הרוכב שהכינוי שלו היה "מר 50%"? ולמה הוא קיבל את הכינוי הזה? האם אפשר להקיש משהו על קבוצה שזה הכינוי של הקפטן שלה? והאם זה אומר משהו על המחליף של הקפטן הזה שהצליח להגיע להישג דומה שנה אחת אח"כ?

arieleco

New member
הבלים, מר 50 קיבל את הכינוי בגלל מה

שמצאו אצלו [ריס] אני מזמין אותך לראות את הערכים של יאן לאורך כל השנים. דווקא ללאנס [אל סם] ארמסטרונג מצטרף מר 50 הנוכחי [סבולדלי] יהיה להם הרבה על מה לדבר.

אריאל אתה לא צריך לשכנע

אותי. רק רציתי להראות איך בקלות אפשר לבוא ולהאשים רוכב בשימוש בחומרים אסורים. אין לי מושג אם אולריך היה נקי או לא ב-96 וב-97, אבל אני מאמין לו. בגלל שכמו שאמרת אפשר לעקוב אחרי הערכים של אולריך לאורך כל הקריירה (למעט המעידה עם האקסטזי), ולראות שהוא נקי. חבל רק שהטיעון שלך (ערכים לאורך הקריירה) , לא תופס במרדף אחרי ארמסטרונג. ארמסטרונג עבר יותר בדיקות סמים, ועבר יותר פשיטות על בתי מלון ובתים בהם הוא התגורר ומתגורר, מכל ספורטאי אחר בעולם. אבל לצערו של ארמסטרונג כל בדיקה שהוא עובר ומוכיחה שהוא נקי, רק מחזקת את הטענה שהוא מסתיר משהו, במקום לסתור את הטענה הזו. אבל זו כנראה אשמתו של ארמסטרונג, כי בניגוד לאולריך הוא מצליח כבר 6 שנים להיות הרוכב הכי טוב בעולם. וכנראה בגלל זה הוא מושך הרבה יותר אש מאולריך, על אולריך פשוט אי אפשר להגיד שהוא הרוכב הכי טוב בעולם.

miko1810

New member
בועז, מי שמשתתף פעם ראשונה בטור

ועוד בתפקיד "פועל", כמעט בטוח שהוא לא ינצח את הטור. ועוד, משתתף פעם ראשונה בטור לא יעיז להכניס לגוף שלו חומרים אסורים, לא רק בגלל הבדיקות אלא גם ובעיקר בגלל "קדושת" הטור. אולריך לא ציפה להיות במקום השני! אולריך גם לא ציפה להיות בעשיריה הפותחת. הוא פשוט מצא את עצמו שם! כנ"ל לגבי 97. אולריך החל בתור מספר 2 של ריס! ורק לאחר שריס נתן את האוקי שלו (אחרי נגד שעון בו ראו אותו מעיף את האופניים לכל הרוחות) אולריך תפס "פיקוד". ואני חוזר על דברי. לאולריך יש יכולת פיזית פנטסטית. אין לו יכולת מנטאלית! הוא לא מפקד מנצח, הוא מפקד שמסביר למה הוא לא ניצח! אל תתבלבל בלאנס ארמסטרונג. הוא אכן עבר בדיקות סמים רבות, אבל, הוא לא עבר שום בדיקה בהכנות שלו כי... הוא מתאמן במקומות סודיים שאינם מוכרים לאנשי איגוד האופניים (הרי אורל אמרנו) לא ניתן להגיע אליו תוך כדי האימונים על מנת לקחת בדיקות ובכלל, הוא מגיע "מוכן" לבדיקות הרשמיות. אף פעם לא עשו לארמסטרונג פשיטה על ביתו או על מלונו מבלי שיידעו אותו מראש. ארמסטרונג אינו הרוכב הטוב ביותר בעולם! אל תטעה, הוא הרוכב הטוב ביותר בטור! יש הבדל גדול! וגם אולריך אינו כזה. שאלה, האם יש למישהו תוצאות בדיקות דם של ארמסטרומג בן 13, ולהשוואתן לבדיקות דם דהיום?

IlanShacham

New member
כל הזמן בודקים את ארמסטרונג

בספרו השני הוא מספר על אחת הפעמים שהתדפקו על ביתו בטקסס לעשות לו בדיקות, כמובן בלי התראה מוקדמת. וזה קורה הרבה. מי לא יודע איפה הוא מתאמן? חפש אותו על הרי צרפת, עושה שוב ושוב את אותה עליה שתהיה בטור. כמו לך ולכולם פה אין לי מושג אם ארמסטרונג או כל אחד אחר משתמש בחומרים אסורים. כל הדיונים הנושא הם דיוני סרק וסתם מעכירים את האווירה ומכערים את הספורט שלנו. אם מישהו נתפס - שישלם את המחיר. כל עוד זה לא קורה - בואו נהנה מהספורט.

למעלה