מלחמת המינים, הדור הבא...

i love u

New member
מלחמת המינים, הדור הבא...../images/Emo34.gif

ההרמוניה היחסית בין הומואים ללסביות מתערערת לאחרונה וההבדלים בתרבות ובסגנון החיים מפצלים את הקואליציה ההומו-לסבית. סכסוך פנימי בעיתון הקהילה מוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה ומגלה ששום דבר לא משנה את העובדה שנשים באות מנוגה וגברים ממאדים
שתיהיה לכולכם אחלה של קריאה... ולכולנו חיים ורודים אוהבת אתכם, יפעת... נ.ב יונתן כנס לתפוז החפוז שלך...

ok

הפורום עוד לא גמר את סידורו מחדש, ו marco חוזר מחו"ל רק ביום חמישי, אבל יאללה, לדיון הראשון! הרבה מחשבה הוקדשה לשאלה האם יש מקום לפורום גאווה, האם יש להומואים ולסביות מספיק מן המשותף כדי להשתתף בפורום משותף. הנה עוד כתבה שהופיעה בנושא , מתוך מוסף "הארץ". אני אנצל את ההזדמנות כדי להפנות את תשומת הלב לעמ´ הקישורים המתגבש אט-אט, ולהודעת המנהל החדשה, שמנסה להגדיר מהו פורום הגאווה החדש. כל לינק ומאמר בנושאנו - אשמח אם תשלחו אלי. יש גם לוחות חדשים, בנושאים הראשונים שחשבתי עליהם. מודעות ופרסומים נא לפרסם שם (מודעות היכרויות, למעט היכרויות העוסקות בהורות נא לפרסם בפורום אחר, פרטים בהמשך). אם יש לוחות שלא חשבתי עליהם, אשמח לקבל הצעות. ויאללה, בואו נתחיל! הטרמפיסט (תודה יפעת
)

marco

New member
after reading the article.....

i have got to say that i didn´t find a really good reason why gays and lesbians can´t be under "one roof". in my opinion, the problem begins in the "aguda". as a gay man i must say that the fact that there are no women in the board is more than puzzeling. i am sure that our power to change things, that are importent to us, can only be gained when gays and lesbians will fight together. i am not being naive, i am trying to be practical about it. ok, so we won´t dance together in parties but we will march together, fight together and talk to each other. and one more thing- i have got a real problem with the stigma that gays are all about f***ing, dancing and having a good time. the majority of the gays i know are not over intrested in gyms, gardens and sex. they....mmmm.... we(like straight, lesbian, trans or bisexual) are looking for the right one that will love and accept us.

../images/Emo124.gif והנה גם סקר בנושא.......

לאט לאט אני אלמד איך להפעיל פה את כל הצעצועים.....

../images/Emo8.gifיונתן הכריח אותי לכתוב תגובה...../images/Emo55.gif

וזה בסדר...הוא עוד ישלם על זה... אבל הנושא באמת חשוב. לקח לי המון זמן לקרוא את הכתבה עליה הוא המליץ, אבל כשסיימתי, התברר לי עוד פרט על העולם החדש הזה (חדש לי לפחות...) "העולם ההומו-לסבי". מסתבר שהוא לא ממש קיים. חשבתי על זה הרבה ובאמת נכון הדבר : לדעתי האישית, ואני מתכוון לרעיון מחושב בלבד, ללא עירוב של שאיפה אידיאלית או חזון כלשהו, לפי כל ה"עדויות" מהשטח, אין כיום קשר של ממש בין הומואים ללסביות. אין נושאים משותפים, אין דיונים, אין קהילה מאוחדת כזאת. קיימת תרבות נפרדת ושונה לכל אחת מהקבוצות, אין שיתוף, אין אפילו אווירה של ביחד. ולדוגמה, "האגודה" ו"הזמן הוורוד" שהם כביכול אייקונים לעולם ההומו-לסבי המשותף מתגלים (נו באמת...מה חשבתם שאף אחד לא שם לב?) כהומואיים לחלוטין. אז יש כמה כותבות לסביות. אבל האם הנושא הלסבי מקבל מספיק חשיפה? לי אישית, לא נראה. כן. יכול להיות ויש גם פה, בצורה מקבילה לעולם הסטרייטי,( שזה כשלעצמו זוועתי) קיפוח של נשים. וז מגעיל בעיניי. ללסביות, כמו שהבנתי, יש צרכים שונים משל הומואים, הן פחות אוהבות את החשיפה ואת הבוטות של ההומואים, וזה מקובל עליי לחלוטין. והן גם פחות מעוניינות בתרבות הסטוצים והמין הבוטה והפרוע (האומנם?...) שכביכול שולטת אצל ההומואים כיום, ובכלל לתרבות הסגידה ההומואית לגוף יפה ו"מושלם". לסביות, בגדול, מעוניינות יותר בקשר לטווח ארוך, בזוגיות, בתא משפחתי, אומנם קצת שונה, אולי עם ילד, ובכלל, לחיים משותפים ורגועים (בעיניי זה דווקא מוצא חן מאד). ככה לפחות הבנתי מעיון בכמה וכמה גילויי דעת שקראתי, מאת לסביות. ולכן, למרות שמאד מאד הייתי רוצה שבארץ תהיה קבוצה הומו-לסבית משותפת וגדולה, שתעסוק במגוון של נושאים ותהיה מעורבת בחיי הקהילה כולה, אני נאלץ להסכים עם הרעיון שאיחוד כזה יהיה אפשרי רק על רקע פוליטי, להשגת מטרות פוליטיות כמו הכרה בזוג חד מיני כתא משפחתי, נישואין, ילדים ובכלל, זכויות שצריך עוד לעבוד קשה כדי לחלץ אותן מידי המדינה. אני רק יכול לקוות שבעתיד נזכה להתגבר על מחלוקות שכאלה, ואולי אז נוכל להתארגן לגוף אחד, שיאחד את כל ההומוסקסואלים והלסביות ביחד. עד אז...נקווה שיהיה רק טוב, ולא לאבד תקווה - יהיה טוב, זה בטוח. שלום (ובטחון) לכולם

MARMELAD

New member
אני וחברותיי הלסביות

דווקא כן מרגישים כמו קהילה. אין בינינו אבחנה של הומואים ולסביות. אנחנו מנסים לחיות את החיים שלנו באושר, חיוכים, וגאווה. ואני מאמין שאם לכל הומו תהיה חברה לסבית - ולהיפך - אולי הדברים יראו קצת יותר טוב.

למה חברה לסבית? ../images/Emo120.gif

מה יש לך במשותף עם חברה לסבית דווקא, להבדיל מחברה סטרייטית?

ביג דיל.

New member
יש הבדל, ועוד איך יש הבדל!

נשים ממאדים וגברים מנוגה (או ההיפך). ככה גם לגבי הומואים ולסביות, אנחנו שונים זה מזו וזו מזה שנות אור. אבל, ברם, אולם - דבר אחד משותף יש לנו והוא שכולנו מרכיבים זוגות חד מיניים, ואופן ההתמודדות עם החברה הוא דומה. לכן, עם חברותי הלסביות יש הרגשה של גורל דומה, משהו שאין לי עם חברותיי הסטרייטיות. זה אומנם לא מה שעושה או פוגם במערכות יחסים האלה, אבל אני מרגיש באיזה שהוא אופן גורל משותף עם הלסביות, אולי אותה הרגשה מוזרה כשאתם בחו"ל ורואים ישראלים ברחוב (אחרי שלב הגועל והתמודדות עם צעקות כמו "רחל, תראי איזה מעיל יקר. למה הוא כזה יקר?בתורכיה הוא עולה חצי מחירררררררררר"). ישנה הרגשת הזדהות.

Yaniv-DC

New member
דווקא לא מדויק.

עם חברותיך הסטרייטיות תוכל ללכת על חוף הים ולחלק ציונים...
אגב, הדבר אינו שונה בארה"ב. במסיבות ה"גייז", מילה שמשוייכת כאן לשני המינים, אתה רואה הרבה הומואים, והרבה סטרייטיות (חברתו הטובה של ההומו הממוצע). מה בדיוק המשותף? גם הפורום הזה בגלגולו הקודם לא הצליח למצוא, למרות קריאת (מה קריאות, זעקות) של אופק שיבואו... שיגידו משהו... למה זה לא עבד? כי אין "קליק". למה אירגון המורים שובת בנפרד מהסתדרות המורים? הרי כולם מורים, לא? כן, אבל... לכל אחד תכנים משלו, לכל אחד צרכים משלו, וזה ש"הוראה" מאחדת את כולם, לא אומר שכל צעד שלהם אמור להיות משותף. כנ"ל כאן... זה שאני אוהב בני מיני ובחורה אוהבת את בני מינה, לא אומר שאנו צריכים להיות קהילה חמה ומגובשת, ושאני צריך להחזיק באמתחתי כמה לסביות (חנה שמה כבר בחצר שלה את כל ההומואים
). כן, המאבק להכרה הוא משותף, ולכן עצרות/הפגנות/מצעדים משותפים - לא צריך מצעד הלסביות ומצעד ההומואים. לגבי השאר? אני לא רואה טעם בקביעות שהמסיבות צריכות להיות משותפות, ושוב, שבסל החברים שלי אני צריך לסמן וי ליד הלסבית. ידידה לסבית שתהייה לי - תהייה לא בגלל נטייתה, אלא כי היא הצליחה מצד אחד להקסים אותי, מצד שני לעמוד בפני האישיות המורכבת שלי, אבל זה כבר לפורומים אחרים... אם לסכם במשפט אחד - לא ממש רואה בזה טעם, אישיו, הכרח או צורך.

רחל, תראי איזה מעיל יקר

זה מה שגורם לך לתחושת הזדהות ?
לי זה גורם לתחושת גועל. חייתי בחוץ 8 שנים (שש בהולנד ושנתיים בשיקגו) וטרחתי ממש לא להדגיש את ישראליותי בעונות התיירות. איכס.

ועוד משהו לגבי שותפות גורל

ישנו מגזר לא גדול, רק 50% מאוכלוסיית העולם, שהוא מקופח בשל מינו. אתה לא שייך אליו - אתה גבר. זה הולך ככה: בראש הפירמידה גבר לבן ואמיד, בתחתית בפירמידה ילדים, בטווח: גברים אחרים (לא לבן אמיד) הומואים נשים לבנות אמידות נשים אחרות (לא לבנות אמידות) נשים לסביות איך שלא תסובב את זה - אני יכולה תמיד להוכיח לך שמעמדך החברתי טוב משלי ואם יש שותפות גורל הרי שהיא בין נשים אחרות ללסביות.

מצטער, לא הבנתי..... ../images/Emo120.gif

.....איך הגעת לרשימה הזו. אני לא חושב שמעמדה של אישה שחורה/זרה טוב מזה של אישה לבנה לסבית במדינות המערב, ונדמה לי גם שמעמדה של כל אישה טוב מזה של גבר הומוסקסואל במצרים (למעשה גם בארה"ב). אז מעניין אותי איך גובשה הרשימה הזו, לפי איזו סטטיסטיקה...

איך הגעת לזה שמצב הנשים בארה"ב

טוב משל ההומואים ? ההומואים בארה"ב (ממציאת הכלכלה הורודה) הם שכבה חזקה מאוד, בייחוד במזרח ובערים הגדולות. הנשים - על הפנים בכל מקום. כמי שהתגוררה בארה"ב הדהים אותי שמתוך מאות פגישות עסקים לא היתה לי אף אחת עם אשה (לעומת זאת היו כמה עם הומואים). ארה"ב מתקדמת בחקיקת זכויות אדם אבל בכל הנוגע לנשים - ההתקדמות המופלאה הזו מיושמת רק בענייני הטרדנ מינית וכולי. זהו שוק חופשי ולכן קבור עמוק בקונספציות חברתיות מגבילות לנשים - היות וזכות המעסיק להעסיק או לא אשה ובאילו תנאים להעסיקה עומדת לפני זכותה לשוויון תנאים. מקרים שמגיעים לדיון משפטי - מילא. כמה מגיע ? כמעט כלום. הרוב המכריע של נשות הפרוורים יושבות בבית מרגע הפיכתן לאמהות. אין סביבה תומכת לנשים עובדות בדמות מעונות מסובסדים או סידורי טיפול בילדים כפי שיש אפילו במדינתינו המפגרת. אשמח לספר לך יותר. תאמין לי - מצב ההומואים והנשים בארה"ב הוא בדיוק לפי הפירמידה שתארתי. לגבי מצריים - את ההומואים שופטים ואוסרים, הנשים אסורות מלידתן ללא משפט.

Yaniv-DC

New member
ארה"ב? מתקדמת?

אה, כן, חוץ מה-14 מדינות שמשכב זכר אסור בהן. חוץ מ-14 מדינות שניתן לפטר ממקום עבודה על רקע של נטייה מינית. וגם חוץ מזה שלהומואים אסור להתגייס לצבא (נשים - מותר). אכן מקום נאור ומתקדם.

(למידע נוסף בנושא)

רשימת כל תחומי המאבק ההומו-לסבי בארה"ב, והסטטוס הנוכחי שלהם (באנגלית)

augustus

New member
אני מציעה נושא חדש לויכוח:

איך עדיף למות: בטביעה או בחניקה. חנקה, תכניסי להם!!!

augustus

New member
למרות שרוב האנשים המציאותיים

יסכימו שהגבר הלבן עומד בראש הפירמידה, הקביעה לפיה הנשים מקופחות יותר מהומואים אינה חד משמעית ותלוית נסיבות. אני לגמרי לא מסכימה אתה. אפשר להגיד שבמישורים מסוימים רק אחד משני המיעוטים הללו מקופח, יש כאלה ששניהם מקופחים. אבל הוויכוח למי יותר קשה - לנשים או להומואים - נראה לי די עקר.

זה לא ויכוח למי יותר קשה

והיה לנו דיון דומה כשברכתי מכל הלב את ראש עירית ברלין ואמרתי שמה שהיה משמח אותי אפילו יותר זה לראות אשה ברשות העיר. כרומוזום Y יש לו דרכים משלו בסולם החברתי והתעלמות מהדרוג לא תעזור לבטל אותו.

שזה גם סוג של אפלייה. מה שאת אומרת

למעשה זה שהיית מעדיפה לאות אשה במשרה כלשהי ולא גבר, בלי קשר לכישוריה? ולי בכל אופן נראה שאפלייה היא עניין של הגדרה ומיקום (וגם בקרב הומואים ולסביות). יש מדינות בהם מוציאים להורג הומואים ומדכאים נשים. אז השאלה שצריכה להשאל היא, מה עדיף להיות אשה מדוכאת או הומו מת? ממש לא.

למה בלי קשר לכישוריה ?

האם אתה רומז שכאשה כישוריה נמוכים יותר מלכתחילה ? אני לא חושבת שזה מה שאתה אומר. או לפחות מקווה שלא. על כל גבר שנבחר או ממונה לתפקיד אני מאמינה שאם יתאמצו מאוד ויזיעו הרבה ימצאו לפחות אשה אחת שכישוריה לא פחותים. גבר - גם הומו - גודל לתפיסה שמקומו שם (בניהול העולם), אשה לרוב לא. האפלייה מתחילה בהטמעות בחינוך המאוד ראשוני, רגע או שניים לפני שהתפתחה זהות מינית כלשהי לגבר או לאשה.

למעלה