../images/Emo8.gifיונתן הכריח אותי לכתוב תגובה...../images/Emo55.gif
וזה בסדר...הוא עוד ישלם על זה... אבל הנושא באמת חשוב. לקח לי המון זמן לקרוא את הכתבה עליה הוא המליץ, אבל כשסיימתי, התברר לי עוד פרט על העולם החדש הזה (חדש לי לפחות...) "העולם ההומו-לסבי". מסתבר שהוא לא ממש קיים. חשבתי על זה הרבה ובאמת נכון הדבר : לדעתי האישית, ואני מתכוון לרעיון מחושב בלבד, ללא עירוב של שאיפה אידיאלית או חזון כלשהו, לפי כל ה"עדויות" מהשטח, אין כיום קשר של ממש בין הומואים ללסביות. אין נושאים משותפים, אין דיונים, אין קהילה מאוחדת כזאת. קיימת תרבות נפרדת ושונה לכל אחת מהקבוצות, אין שיתוף, אין אפילו אווירה של ביחד. ולדוגמה, "האגודה" ו"הזמן הוורוד" שהם כביכול אייקונים לעולם ההומו-לסבי המשותף מתגלים (נו באמת...מה חשבתם שאף אחד לא שם לב?) כהומואיים לחלוטין. אז יש כמה כותבות לסביות. אבל האם הנושא הלסבי מקבל מספיק חשיפה? לי אישית, לא נראה. כן. יכול להיות ויש גם פה, בצורה מקבילה לעולם הסטרייטי,( שזה כשלעצמו זוועתי) קיפוח של נשים. וז מגעיל בעיניי. ללסביות, כמו שהבנתי, יש צרכים שונים משל הומואים, הן פחות אוהבות את החשיפה ואת הבוטות של ההומואים, וזה מקובל עליי לחלוטין. והן גם פחות מעוניינות בתרבות הסטוצים והמין הבוטה והפרוע (האומנם?...) שכביכול שולטת אצל ההומואים כיום, ובכלל לתרבות הסגידה ההומואית לגוף יפה ו"מושלם". לסביות, בגדול, מעוניינות יותר בקשר לטווח ארוך, בזוגיות, בתא משפחתי, אומנם קצת שונה, אולי עם ילד, ובכלל, לחיים משותפים ורגועים (בעיניי זה דווקא מוצא חן מאד). ככה לפחות הבנתי מעיון בכמה וכמה גילויי דעת שקראתי, מאת לסביות. ולכן, למרות שמאד מאד הייתי רוצה שבארץ תהיה קבוצה הומו-לסבית משותפת וגדולה, שתעסוק במגוון של נושאים ותהיה מעורבת בחיי הקהילה כולה, אני נאלץ להסכים עם הרעיון שאיחוד כזה יהיה אפשרי רק על רקע פוליטי, להשגת מטרות פוליטיות כמו הכרה בזוג חד מיני כתא משפחתי, נישואין, ילדים ובכלל, זכויות שצריך עוד לעבוד קשה כדי לחלץ אותן מידי המדינה. אני רק יכול לקוות שבעתיד נזכה להתגבר על מחלוקות שכאלה, ואולי אז נוכל להתארגן לגוף אחד, שיאחד את כל ההומוסקסואלים והלסביות ביחד. עד אז...נקווה שיהיה רק טוב, ולא לאבד תקווה - יהיה טוב, זה בטוח. שלום (ובטחון) לכולם