מלחמת המינים, הדור הבא...

ביג דיל

New member
אז ככה...

יניב - די חזרת על מה שאמרתי או התכוונתי להגיד. חנה - אם תראי בלב מנהטן או בכל מקום אחר בעולם ישראלי עם מפה, מנסה למצוא את הדרך לאן שהוא רוצה להגיע ולא מוצא, נראה חסר אונים ותשמעי אותי מדבר עם חבר/ה שלו בעיברית, אני בטוח שתנסי לעזור להם. למה? כל ישראל אחים (יש משפט כזה!!!). שותפות גורל, הסבא והסבתא היו ביחד בשואה או מה שלא יהיה, יש איזה שהוא אחדות מסויימת. בקשר לצעקות, דחיפות, קללות, גניבת ברזים - עושה לי מאוד רע. שונא את סוג הישראלים האלה. וכן, אם אני אשמע את דוד ורחל צועקים באמצע מוזיאון בריטי, ואחרי 15 שעה אני אראה אותם אבודים ברחוב, אני אשאיר אותם למות שם!!!

augustus

New member
אני לא מדברת ספציפית על חנה

כי את חנה אני מכירה והיא בן אדם טוב. אבל אני מבטיחה לך שיהיו הרבה ישראלים שרגש הנחיתות הלאומית המפורסם שלנו (באנגלית אפילו השירים נשמעים יותר טוב) ימנע מהם לעזור לבני ארצם בחו"ל.

Yaniv-DC

New member
אוגוסטוס לא טועה...

ישראלים בארה"ב לא ממש עוזרים לישראלים אחרים. כן, ברור, יש יוצאים מהכלל, יש אפילו כמה עשרות כאלה בפורום "ישראלים בחו"ל, אבל מעבר לזה - לא הרבה. או כמו שמישהו שאל אותי פעם באיזשהו צ´ט - "נו, אז גם אתה חרא כמו כל הסנובים כאן" (לא, אני חרא מסוג אחר
) וזה לא רק נחיתות... כשאני רואה 3 ישראלים מתפרשים במטרו על 6 ספסלים, רגליים על העומדים התומכים, כל המטרו שומע אותם, והאוכל מצוי בשפע (הם בטח לא ראו את עשרות השלטים הפזורים שאומרים שאסור להכניס אוכל...), אז זו לא נחיתות, אבל אין תחושת הזדהות, והמונח "כל ישראל אחים" לא ממש תופס... כמו שציינתי קודם - כותרות כלליות לא מכניסות את כולם לשותפות גורל כזו או אחרת. גם לא בגאווה. צריך שיהייה מוסד על למטרות המשותפות של מאבקים על הכרה, מעבר לזה - לא מוצא את הקשר.

augustus

New member
יריעה קצרה מלהכיל את דעותי

באשר לשיתוף פעולה הומו לסבי, אבל בגדול התיאוריה שלי דומה לזו של יניב יותר מלכל השאר. אני חושבת שאנו שתי קהילות מאוד שונות שנמצאות בחיבור מאולץ הנעשה מבחוץ. ישנם תחומים שלמים בהם הרעיון של שת"פ נראה לי מצוץ מין האצבע. הבלאגן סביב הזמן הוורוד יכול היה להימנע אם היה מוסכם מראש שעיתון אחד לא יכול לעניין גם הומואים וגם לסביות. אבל מה, אצלנו בקהילה תמיד מנסים לתפוס אוזן שמאל ביד ימין דרך התחת. במקום שיהיה עיתון להומואים ועיתון ללסביות, יש לנו עיתון הומואי שטוען שהוא עיתון לכל הקהילה, ועל מנת להוכיח זאת, מביאים מפעם לפעם איזו כותבת לסבית שמשמשת גושפנקא לדו מיניותו של העיתון. קיומו של עיתון "לכל הקהילה" מטרפד איפשהו את הקמת העיתון הלסבי הנורמלי, כי למה צריך את כל הבדלנות הזאת כשיש עיתון לכולם. התכנים הלסביים המעטים שבעיתון עוזרים לו כמו כוסות רוח למת, כי את ההומואים זה משעמם (ובצדק), ולסביות לא קוראות אותם כי מה להן ולזמן הורוד. בשורה תחתונה, אני מאמינה בשת"פ הומו לסבי נקודתי, אני לא מאמינה בחיבור לאורך זמן, השת"פ ההומו לסבי מסתכם לרוב בקריאה נרגשת של כמה הומואים שעוסקים בפוליטיקה לעניים אל הלסביות, שיבואו לדלל את ריכוז הטוסטוסטרון, וגם ישמשו עלה תאנה בכל מקום בו צריך להוכיח שמדובר לא רק בהומואים אלא ב"כל הקהילה". מפעם לפעם קופצת לסבית אחת או שתיים, ותורמת את גופה ל"שיתוף הפעולה", ובסוף עוזבת בעצבים. מעניין שאותם הומואים שכועסים על הבדלנות הלסבית לא מצטרפים בד"כ לפעילויות שהלסביות יוזמות. הם בטח חושבים שהם לא צריכים, כי של הלסביות זה "בדלני" ושלהים זה מייצג את כל הקהילה. הקיצר, חבל על המאמצים, אין פה שום בדלנות, אנו שתי קהילות שונות, אפשר לארגן משמרת יחד, אפשר להרים איזה אירוע פה ושם, אבל די עם הנסיונות ליצור קהילה אחת, אין קהילה אחת, ומי שקורא לזה בדלנות בטח ישמח לדעת שיש עדיין כמה דינוזאורים סטרייטים שחושבים שכל התארגנות קהילתית היא בדלנות. את כל הדברים האלה אמרתי בטלפון לחברי היקר מאוד אייל, הוא מצוטט במאמר ב"הארץ" כתומך של השת"פ, והשיחה ההיא בינינו הובילה להחלטה אסטרטגית לשתף פעולה על כוס מוקה בשיח קפה. זה השת"פ היחיד פחות או יותר שיכול לדעתי להחזיק מעמד.

טל קר

New member
לדעתי, צריך לחלק את תחומי האחריות

יש פעילות כלפי פנימה, כמו כנסים, ימי עיון, מסיבות, ארועים, קבוצות תמיכה, עיתונים, שכדאי מטעמי ענין שונים שיעשו בנפרד לגייז, ללסביות, ולטרנסקסואלים (אפילו הפרדה בין FTM או MTF, אם הם חשים צורך בכך), כשראשי כל הארגונים (של קלף, של הקהילה של הגייז, של הקהילה/ות של הטרנסקסואלים) ינהלו ביחד אתך האגודה בפעילות כלפי חוץ, כמו חקיקה או זכויות או ימי עיון או מחאות בנושאים האלה. הרי מי שמתנגד לנישואי בני אותו מין, אן באי נתינת זכויות בתואר או בפועל כי "זה נגד הטבע" זה משפיע גם על גייז וגם על לסביות וגם על טרנס. לכן לדעתי אפשר לשתף פעולה גם מעבר לרמה של המוקה (למרות שאין לי התנגדות להכלל אפילו שאני סטרייטית בסוג כזה של שיתוף פעולה, לתשומת ליבה של הכותבת). זה לא או הכל או כלום.

augustus

New member
הצורך שאת מעלה

יכול להיפתר על ידי שיתוף פעולה נקודתי. ארגון משותף? מעניין למה ארגון משותף אמיתי לא הצליח להתגבש עד היום. האם את יודעת, דרך אגב, שבקל"ף אין יושבת ראש ואין מנכ"ל (יש רכזת), והחלטות הועד המנהל מתקבלות בקונצנזוס? אני רוצה לראות גבר שרוצה/יכול לעבוד בשיטה הזאת.

טל קר

New member
האמת, שבתור פמיניסטית אני לא ממש

פועלת על פי ההנחה של למה משהו לא הצליח להתגבש עד היום. אחרת, למה הגייז והלסביות לא קיבלו שוויון זכויות עד היום? למה מפלים נשים עד היום? כי מה שהיה היה, והיום זה היום ואינשאללה מחר יהיה יותר טוב מהיום. לא ידעתי על המבנה של קלף, אז שינוי הצעתי הוא שמקלף במקום מנכל קלף תלך נציגה מקלף שתיצג את קלף באגודה המשותפת. לדעתי הצורך בפעולה כלפי חוצה הוא מספיק חשוב כדי שיהיה לו ועד מתכנן, וועד שמבצע, ועוד כל מיני וועדות, ובשביל זה צריך ארגון.

לירוי25

New member
למי שקרא את הכתבה ב"הארץ"

אחרי שקראתי את הכתבה בעיתון "הארץ" (החבר שלי מנוי עליו..לא ברור למה עדיין) על כל המתח או מלחמה בין הומואים ללסביות, מודה שהייתי די מופתע. אולי זאת רק הבורות שלי בנדון אבל אחרי שקראתי פתאום הבנתי שאולי כן יש שוני בין הומואים ללסביות מבחינת התפיסה. כשעבדתי ב-YES שוחחתי עם ידידה לסבית, ויצא לנו לדון בהווי ההומואי לעומת הלסבי. המסקנה שהגענו אליה היתה שגייז תמיד מחפשים את המין הזמין בעוד לסביות מוכנות כבר לחתונה. אנחנו חושבים עם הזין והן עם הרגש. אני לא דן בזה כדבר רע או טוב, כי זה כבר עניין של תפיסה, אבל אולי כן צריכה להיות איזו שהיא הפרדה מסוימת. בכתבה דברו על הרצון לפתוח עיתון ללסביות. יודעים מה? דווקא רעיון אחלה! לסביות לא מקבלות לדעתי מספיק חשיפה בעניינים שחשובים להן, מרבית המודעות עוסקות בהסרת שיער לצמיתות וסאונות. אולי אנחנו כן צריכים להיות תחת אותו גורם ששומר על זכויותינו, תומך ומפעיל כמו האגודה, אבל חוץ מזה, למה לא לשמור על הפרדה? אם אני הולך למסיבת גייז (שזה לא קורה הרבה כי אני מכור ל"תכלת") די צורם לי בעין לראות גם בנות סרייטיות או לסביות. רוצה מסיבה של בנים בלבד בדיוק כמו שיש מסיבות לנשים בלבד. אין ספק מרמלד שהקרבה לאותה מכרה פתחה בפני עולם שלא ממש הכרתי ואנחנו בהחלט בקשר טוב בחיי היום יום, אבל כשזה מגיע להווי עליז משותף כמו יציאה ל"קפקא", "אאוט" וכיוצ"ב כאן לדעתי צריך למתוח את הקו.

.m

New member
נו, באמת...

כתב לירוי25: "המסקנה שהגענו אליה היתה שגייז תמיד מחפשים את המין הזמין בעוד לסביות מוכנות כבר לחתונה. אנחנו חושבים עם הזין והן עם הרגש." ואני אומרת: אם בארזים נפל שלהבת מה יגידו אזובי הקיר? למה לחפש את הסטיגמות בחוץ כשאפשר למצוא אותן בתוך הבית? די! די! די! זה פשוט בלתי נסבל! לא גברים לא יותר טובים במקצועות מטמטיים. נשים לא יודעות לבשל יותר טוב. גייז מחפשים משהו מעבר ל"רק זיונים". לא כל הנשים רוצות ללדת. בלונדיניות לא נהנות יותר. וכן הגודל כן קובע. mai

ברור שהגודל קובע! ../images/Emo120.gif

הייתי במח´ השירות של מוטורולה לפני איזה שבוע, וזכיתי לראות שלושה נהגי מוניות מגודלים מתווכחים בלהט על למי יש את ה
הכי קטן מבין מכריהם (כמובן מתוך זה שלמי שיש את ה
הכי קטן הוא הכי שווה). סטיגמות זה רע וזה לא רע. במישור המחקר הסוציולוגי, זה מעניין שמצד אחד אומר לירוי שגייז ולסביות שהוא מכיר התחלקו סטיגמטית בדיוק כמו הסטיגמה על גברים ונשים, ומצד שני יש לא מעט שטוענים (אני חושב שאני ביניהם) שגייז בגילאי העשרים לחוצים בנושא ה הרבה יותר ממקביליהם הסטרייטים, ולהרבה לסביות יש הרבה פחות issues עם סטוצים מאשר סטרייטיות. ברור שאי אפשר להשלים את "כל ה______ הם ________", אבל תוך הסתייגות מהכללות יש פה משהו מעניין לדעתי. (אגב, אין בכוחו של המנהל לתקן לך את "מטמטיים", למקרה שתהיית
)

לירוי25

New member
קודם כל תרגעי

למה יהיה לך אולכוס בגיל 20! לירוי לא עשה הכללה אלא הביע את רשמיו משיחות עם חברים, ידידה לסבית וכתבה בעיתון. אין ספק שהשפים הכי טובים הם גברים, לא נתקלתי בנשים שאין רוצות ילדים כך שאני לא יודע, ואין קשר למתמטיקה. לא יודע מתי הפעם האחרונה שאת היית באאוט אבל כן חמודה, גברים מחפשים זיונים נטו! תראי לי גבר שתציעי לו להכנס למיטה ויגיד לך - "מצטער, אבל אני לא מרגיש בשל..." ברור שיש כאלה שנמנעים מסטוצים ואחלה להם אבל עדיין. סטיגמות לא נוצרות סתם, יש להן בסיס. ברור שהגודל קובע!! סך הכל הבעתי את דעתי על מה אני חושב.

Simply עדן

New member
דעה בעניין

טוב אז נתחיל אם ערב טוב לכולם ולכולן , קבלתי את ההודעה על הדיון וחשבתי לתת דעה בעניין,אז ככה למרות שזה נכון שגברים ונשים הם שונים אבל מה שכן נכון גם כן זה שההומואים והלסביות סובלים באותה מידה מהציבור ומרגישים יותר בנוח אחד ליד השני מאשר אם אנשים אחרים כאלה למשל שאוהבים לזרקו מילים לא במקום בנושא הזה, יש מספיק משותף ביננו למרות שזה נראה כמו שתי עולמות נפרדים , ולפי דעתי אני אישית הייתי מרגישה יותר בנוח אם מישהו שעובר בדיוק מה שאני עוברת למרות שהוא לא אישה אלא גבר,לפי דעתי כולם מתייחסים להבדל היחד שיש ביננו והוא בעצם מה שיש בן הרגליים(סליחה על הביטוי הבוטא) ואנשים חושבים לרוב בצורה הזאת...אבל חוץ מזה יש המון במשותף, גם אם אנשים חושבים שאין במשותף אז קדימה ובואו נעשה משהו בעניין כי אחרי הכל כולנו אנשים ולכולנו יש רגשות וזה לא מבדיל אותנו אחד מהשני... עדן.

"נעשה משהו בעניין"..... ../images/Emo120.gif

לעשות משהו בעניין זה סבבה. יש רעיונות? כי באגודה נראה שהם צריכים כמה.....

marco

New member
נראה לי שההצעות שעולות כאן....

לא ממש ישמחו את ראשי האגודה. כמו שעולה מרוב אם לא מכל מה שכתבנו, האגודה בהרכבה הנוכחי די מייצגת הומואים בלבד (ונראה שגם זה לא ממש). אני מנסה שנייה לעשות לי סדר בראש: 1. הרוב מסכים שקיימות, הלכה למעשה, שתי קהילות (לפחות) ולא אחת. 2. הקהילות האלה צריכות לשתף פעולה בנושאים נקודתיים ולא בכל פעילויותיהן. 3. ארגון הומו-לסבי אינו דבר אפשרי למעשה. במידה ויקום כזה עליו להיות ארגון גג לארגוני גייז, לסביות, טרנס ובי.

augustus

New member
זהו, זה מה שאני תמיד אומרת לטל

צריך איזשהו גוף מתאם, אפשר לקרוא לזה ארגון גג. והכי חשוב - צריך שינוי מנטלי, כדי שנפסיק לראות בהפרדה בין הומואים ולסביות מין הכרזת מלחמה ונבין שאנו שתי קהילות שמשתפות פעולה אם וכאשר זה מקדם את כולם.

ומה ברמת הפורום? ../images/Emo120.gif

הדיון עסק בשתי שאלות במקביל: 1. מה דעתנו על הפיצול באגודה? 2. האם פורום גאווה יכול לשמש את אותו מכנה לשותף ללסביות והומואים. נראה לך שהפורום יכול להיות התגשמות ורטואלית של אותו "גג" שאנחנו מייחלים גם לקהילה?

augustus

New member
פורום משותף

ברמה של עקרון, שוב, אין בעיה. בפועל, הלסביות וההומואים לא כ"כ מצליחים לשכון בפורום משותף. כן, כן, טל העירה לי שהיסטוריה בתור אסמכתא היא גורם לקיבעון, אבל כאן אין לי בעיה להביט אחורה וללמוד, כי אינני חושבת שפורומים נפרדים הם עוול היסטורי שיש להיפטר ממנו. אני מניחה שרק חלק מהנושאים עשויים לעניין באותה מידה את ההומואים והלסביות, ואולי יש גם שוני בדינמיקה של הדיון, אני אישית מגיעה לפורומים משותפים רק כשיש משהו מאוד ספציפי שמעסיק אותי, ובאופן קבוע יוצא לי לכתוב בפורום גאווה בוואלה, כי אני מכירה אישית טוב את הכותבים ואת המנהל, אבל גם שם אני לא שורצת כל היום. ושוב, ניקח את הפורום הזה כדוגמא, זה אחלה פורום, רוב הזמן לסבית כמוני לא תמצא מה לעשות בו, אבל אם יש נושא מעניין - כמו זה - אפשר לבוא ולכתוב בכיף. גם כאן התיאוריה שלי על שת"פ נקודתי עובדת.

InnerKid

New member
"מלחמת המינים" ובצידו דיון נוסף

בעקבות כל האירועים ש"זעזעו" את ה-so called קהילה "הומולסבית" בזמן האחרון, כמו הכתבה במוסף "הארץ" לפני שבועיים, שבאה גם או אולי בעקבות סכסוך פנימי במערכת עיתון "הזמן הורוד" עוד קודם לכן, ובעקבות שיחות מבית ועם אנשים אלו ואחרים אני חושב שאנחנו נמצאים במין מצב של פרוק והרכבה מחדש, יצירה והתהוות של שתי תתי קהילות בתוך הקהילה ההומולסבית, שלהן מוקדי פעילות משותפים ומוקדי פעילות נפרדים - קהילה לסבית פמיניסטית וקהילה הומוסקסואלית. דבר זה כבר אינו מן הנמנע, ואף אין סיבה שימנע. לשתי הקהילות הללו יש ענייני פעילות משותפים בתחומים מסויימים מאוד, המאבק בדעות קדומות בענייני נטייה מינית למשל, אפלייה על רקע נטייה מינית, שיתוף פעולה במתן חסות ועזרה לנוער הומולסבי הנמצא במצוקה שהיא עקב נטייתו המינית בין אם פיזית, רגשית או מנטלית - ובעניין זה, מי שלא ראה במוסף העיר ביום שישי האחרון, בקרוב עומד לקום בת"א מרכז לנוער הומולסבי שנזרק מבית הוריו על רקע נטיה מינית - ועוד נושאים כאלו ואחרים. לעומת זאת, ישנם מקומות בהם אין צורך בשיתוף, ואף להיפך, יש הטוענות/ים כי שיתוף כזה בכלל אינו רצוי, ויש להפריד בין תרבות לסבית לתרבות הומוסקסואלית במקומות בילוי, בעיתונות כתובה. והרי מה אנו מתרגשים? הרי זה מכבר ישנם פורומים וחדרי צ´טים נפרדים לנשים ולגברים, על מה הצעקה בעצם? אם נשים לב היטב, נוכל לראות בעצם ש"מקימי הצעקה הגדולה" הם דווקא ההומואים (ואני מסתמך בעיקר על רשמיי מהכתבה במוסף "הארץ"). בעצם למה ההומואים כל כך נזעקים? מה יש? הנשים לא רוצות אותנו? אנחנו פוחדים? מה הסיפור בעצם? הרי זה לא שתהיינה שתי קהילות ולא יהיה ביניהן שיתוף פעולה כלל, לא לפחות איך שאני רואה את מה שמתהווה כרגע. תהיינה שתי קהילות והן תעבודנה יחד בנושאים המשותפים להן, ולחוד - כל אחת בעניינינה הפנימיים שלה ותעשה כראות עיניה עם תכנים משלה, תרבות משלה, יצירה משלה, מקומות בילוי משלה וכו´. לא, אין זו הפרדה, אלא משקפיים נוספות להתבונן דרכן שרוצות מקום לביטוי. זה לגיטימי לגמרי, ואני באמת לא מבין את קול הצעקה. אני חושב שכהומואים חובה עלינו ליצור את התרבות שאנחנו רוצים ליצור כתרבות, כי תחרות כמו "גבר השנה" בזמן הורוד, לפחות בעיניי, עושה לי בחילה ולא ממש משעשעת אותי. כן, זה נכון שלרוב (ולא תמיד ולא כולם) הקהילה ההומוסקסואלית נוטה להדגיש את הגוף ומי שיגיד אחרת יחטא למציאות, לפחות לפי מה שאנו רואים במועדונים ובעיתונות הכתובה. זה בסדר, אין בזה רע בהכרח, אבל האם זו התמונה שאנו רוצים ליצור? הרי מה שאנו עושים זה מה שנראה בחוץ, מה שנראה בחוץ הוא אנחנו ואיך שנתפסת הקהילה בעיני החברה בסה"כ. אגב, בגלל אותה חברה גברית שוביניסטית, גם גברים סטרייטים נפגעים מזה. רק בתור דוגמה קטנה - השבוע נסעתי לי באוטובוס ושתי תלמידות תיכון ישבו לא רחוק ממני באוטובוס, האחת ליטפה את שערה ואת גבה של השניה והן דיברו ביניהן. כמה מכם יחשבו שאולי הן לסביות? אולי אף אחד. אבל אם היו אלו שני בחורים, מה הייתם חושבים עליהם? אז אולי זה אני והסטריאוטיפים שלי, אבל אני טוען שאם אכן היו אלו שני בחורים, וגם אם היו סטרייטים או הומואים, לא היו עושים מעשה תמים כזה באוטובוס, מעשה שלכאורה אין בכלל ללמוד ממנו על נטייה מינית בכלל, אבל הם פשוט לא היו עושים את זה. למה? ככה. כאן אני רוצה לקחת את הדיון למקום נוסף, אחר. באוניברסיטה העברית נלמד קורס על סטייה חברתית. במסגרת הצעות המרצה לעבודות הוזכרה ההומוסקסואליות כנושא מתאים לעבודה בנושא. שימו לב להגדרה של סטייה חברתית אליבא דה אוניברסיטה העברית - הקהילה ההומוסקסואלית נחשבת כסטיה חברתית בשל היותה מתבודדת מהחברה הישראלית (ולא, אלו לא מלים שלי), מגדירה את עצמה ותוחמת את עצמה. לי יש שתי בעיות עם זה. האחת - האין כל קהילה שהיא בתוך החברה הישראלית (קהילת הזקנים, קהילת הנכים, קהילת מוגבלים שכלית, קהילת העוורים וכו´ וכו´) מגדירה את עצמה ותוחמת את עצמה ? האין זו עצם מהותה של קהילה כלשהי? אז מה, כל הקהילות הינן בבחינת סטייה חברתית? הבעיה השנייה היא לגבי ההתבודדות מהחברה, וכאן יש לי שאלה אליכם - האם אתם חושבים שאנחנו "מתבודדים" מהחברה הישראלית? ואם כן למה? האם בגלל הנטיה המינית השונה? בגלל דעות אחרות בתחומים אחרים? מהי בכלל החברה הישראלית? אני אישית שואל את עצמי את השאלה למה אני בתור אדם, קודם כל, עוד לפני זה שאני הומו, רוצה בכלל להיות "שייך ל..." מה שקוראים לו "החברה הישראלית", ולמה בכלל מקומות בילוי לחברי הקהילה נחשבים ל"התבודדות מהחברה"? אולי הבעיה הגדולה מכולן, וגם לשם אני אכוון פנס, היא שמוסד אקדמי בישראל, ובמקרה זה האוניברסיטה העברית, שנידונה בו על סדר היום בימים האחרונים, שאמור (האמנם בעצם???) ללמד את תלמידיו להרחיב אופקים, לפתוח עיניים, לראות מציאות, לגלות פתיחות מחשבתית ורעיונית, מספר לתלמידים היקרים, הסטרייטים, שלא חיים תמיד את חיי הקהילה, שנמצאים בחוץ, שלא "מעודכנים בחדשות" שהקהילה ההומוסקסואלית היא בבחינת סטייה חברתית? אולי הכוונה שלהם אחרת, אינני יודע, אבל במילה סטייה טמון עדיין עבר ומטען רב לקהילה הזו, ושימוש בה בהקשר כזה יכול לתת תמונה מאוד מעוותת ומאוד חד צדדית של הדברים, אפילו מיושן ומזיק משהו. אני חושב שעדיף לא לדעת מאשר לדעת הבלים שאינך יודע שהינם הבלים ואתה מחשיב אותם כאמת צרופה.
מאור.

למעלה