מלחמת וייטנאם

אני כמעט בטוח שלא תורגם.

כעורך ספרים מתורגמים, אני יכול לומר לך שזו תהיה טעות מוחלטת לתרגמו, כי הוא אמריקאי עד העצם והאנשים היחידים שייהנו ממנו הם כאלה שיכולים ואף יעדיפו לקראו במקור. הספר הוא סאטירה נוקבת על לימבו כאדם וכתופעה. פראנקן מאמץ את הסגנון של לימבו (תוקפנות, השתלחות, non-guested confrontation, ירידות אישיות בתת-רמה כדי לזכות בנקודות זולות אצל הקהל המשוחד המריע בטמטום...וכמובן, בורות איומה ושקרים גסים במסווה של "האמת שהמדיה הליברלית לא מספרת לכם"), רק באופן מוקצן. היפה הוא שאת העניין של הבורות והשקרים פראנקן לא מחקה, וכשהוא כן מחקה קטעים של הוצאת נתונים מהקשרם, הוא מסביר שזה מה שהוא עושה. בדרך הוא גם דוחף לקורא את דעותיו הפוליטיות, יורד בצורה די רצחנית על מגוון גדול של רפובליקאים ושמרנים אחרים (גינגריץ´, גראם, פרו, המשוגע ההוא שרץ לנשיאות ב-96´..בוב משהו, על בוב דול כמובן, על רייגן קצת - וגם על עצמו בקטע הזוי לחלוטין ומצחיק בטירוף. אבל אני חושש שאם אתה חסיד של לימבו אז לא תיהנה מהספר - הוא מסוג הספרים שמשכנעים רק את המשוכנעים (להטיף למקהלה, קוראים לזה באמריקאית מדוברת) ולא מתיימר בכלל להיות אחרת. רק ליברלים יפי נפש, מנוונים מוסרית, חוטאים ומחטיאים, עוכרי אמריקה, תוקעי סכין בגב האומה יכולים להתלהב ממנו

אגב קטן: הבוב שאני לא זוכר את

שמו הוא לא בוב דול, אלא בוב אחר שרץ למועמדות הרפובליקאית. איש מחורפן לחלוטין, נץ מטורף ונוצרי אוואנגליסט... בוב דורנן, נדמה לי.

לוו

New member
תודה רבה

אגב שמעת פעם התוכניות רדיו של ראש לימבו ? הוא מאוד פרו ישראל

בוודאי ששמעתי, וגם ראיתי אותו

בטלוויזיה. אבל זה שמישהו פרו ישראל (ועוד בצורה מתלהמת ודי גזענית) עוד לא הופך אותו לבסדר.
יש הרבה מאד נוצרים משיחיים סהרוריים שהם פרו ישראל - מהסיבות התיאולוגיות החולניות שלהם. עם חברים כאלה, מי צריך אויבים?

things that makes you go HUA

נדמה לי שמן הראוי שאבהיר מספר דברים שכתבתי למעלה: 1. לעניין הנשק, ה"נשק מתוקפת נפוליאון" היה בדיחה, הנשק של ה VC לעומת איכות וכמות הנשק האמריקאי היה כה גדול שחצורך העניין הויטנמים יכלו להשתמש גם בנשק מתקופת נפוליאון. 2. אכן האמריקאים השתמשו לבסוף בכל המשאבים שלהם אולם הם עשו זאת מאוחר מידי, בחוסר שכל ומתוך יאוש. 3. (קשור ל 2) הלקח שנדמה לי שמוטב שגם אנו נלמד הוא על מתי ואיך יוצאים למלחמה. בגדול, הלקח האמריקאי הוא שיוצאים למלחמה עם כל הכח ובתמיכה ציבורית מלאה, לא נלחמים ל"מלחמות מוגבלות" ולא נכנסים ל"סיכסוכים מתמשכים", בנוסף, לא נלחמים ללא תמיכה ציבורית (לממשלה במשטר דמוקרטי יש אמצעים לזכות בתמיכה כזאת צריך רק לדעת להשתמש בהם). 4. אכן יש אנשים עשירים ב midwest ובדרום ארה"ב (תשאלו את ג´ורג´ דבליו) אולם העלית האמרקאית נמצאת בצפון מזה 150, חוסר היכולת של הממשלות האמרקאיות החל מג´ונסון ועד ניקסון לגייס עלית זו למאמץ המלחמתי, הוא זה שעלה לארה"ב בהפסד המלחמה לדעתי

hastings

New member
נשק אטומי בוויאנאם + המלצה

אני לא יודע עד כמה אתה המכיר את ההיסטוריה של הדוקטרינה האמריקאית של הפעלת נשק אטומי. בכל מקרה - הפעלת נשק אטומי בוויאטנאם לעולם לא היתה אופציה. זה היה עידן של הדוקטרינה שנקראה MAD - Mutual Asured Distruction שעל פיו הפעלת נשק כזה הייתה אפשרית רק במסגרת מלחמה ישירה עם ברית המועצות, והיא תסתיים בחיסול כל החיים על פני כדור הארץ, ולכן לעולם לא ישתמשו בנשק גרעיני. האמריקאים גם לא השתמשו בכל האפשרויות האחרות שהיו פתוחות בפניהם בוויאטנאם. היו להם קווים אדומים שאותם הם הקפידו מעולם לא לעבור. החשוב שבהם היה לא לחדור בכוח משמעותי ובאופן קבוע לשטחה של וויאטנאם הצפונית. המימון, הארגון והפיקוד של הכוחות הוויאטנאמים בדרום היה מהצפון, ואם האמריקאים היו רוצים לפגוע בהתנגדות באופן רציני הם היו יכולים לכבוש את הצפון. הם היו ניצבים בפני מלחמת גרילה חדשה בכל שטח המדינה, אבל המימון והציוד של המלחמה הזו היה הרבה יותר בעייתי ללא הבסיס הכלכלי והתעשייתי של הצפון. המחיר הפוליטי הבינ"ל והפנימי של פעולה כזו, היה הרבה יותר מדי גבוה מבחינתם. מלה לגבי "הנשק הביולוגי" של האמריקאים והכניסה ללאוס וקמבודיה. עיקר השימוש האמריקאי בנשק כימי היה בחומרים משירי עלים שנועדו למנוע מלוחמי הגרילה את מחסה הג´ונגל. ההשפעות הבילוגיות של חומרים אלה התגלו מאוחר יותר. המטרה לא היתה לחסל אוכלוסיית בעלי חיים ובני אדם. הכניסה ללאוס ולקמבודיה הייתה קשורה קשר ישיר למלחמה בוויאטנאם ונעשתה במאמץ לעשות שני דברים: א. לנתק את קווי האספקה לדרום שעברו שם; ב. למנוע השתלטות של כוחות קומוניסטים במדינות אלה. המלצה - לקוא את הספר "העמק ה-13" של ג´ון דל-וקיו. ספר קריאה מעולה על מלחמת וויאנטנאם המכיל מידע רב ומדוייק על שורשי הסכסוך ומהלכו.

פראזניק

New member
ויטנאם, אמריקה ונשק אטומי...

בתחילת הסיפור, סברו רוב אנשי הממשל שאסור להגביר את המעורבות הצבאית הישירה בויטנאם, אבל, כאשר הוחלט ש"צריך להראות" לרוסים שהאמריקאים לא מפחדים מהם, גברו השיקולים הפוליטיים האלה על השכל הישר. ספרים שנכתבו ע"י האנשים שקבעו את הדרך, יועצים לבטחון לאומי מהזמן ההוא, נשיאים ושרים וכו´, מוכיחים שהטעויות היו כדלהלן: 1. השלטון הדרום ויטנאמי היה מושחת, להסמך עליו, משמע להסמך על כרעי התרנגולת, בעוד שהצפוניים היו חדורים בתחושת שליחות. 2. האמריקאים בחנו את השאלה מנקודת מוצא שהויטנאמים הקומוניסטים הם סכנה לעולם, מה שהוכח כלא כל כך נכון. 3. לאחר שהחלה ההסתבכות, כפי שכבר כתבתי פעם, לא יכלו האמריקאים להחלץ מהמצב, הם היו כמו מוכרחים לנצח, לכן הלכה מעורבותם והתגברה. 4. אופצית הנשק הגרעיני מעולם לא נשקלה ע"י דרגי ממשל, היו גנרלים שהציעו שוב ושוב את האופציה (מה שמוכיח שאסור להשאיר מלחמה ביד הגנרלים:)), אבל הממשל מעולם לא שקל אפילו את ההצעות האלו. האמריקאים לא היו מטומטמים כלל וכלל, באותה תקופה, שירתו דווקא אנשים מעולים בשירות המדינה בארה"ב, אלא שהטעויות נעשו משום שהשיקולים לא היו לגופו של ענין, אלא עורבו בשיקולים נוספים, שלא לגופו של ענין. טעויות כאלו, יכולות להיות בכל מקום, כמו ברוסיה של אפגניסטאן, כמו בלבנון של ישראל, כמו במקומות נוספים... ו.. שלום לכם:)))

bogun

New member
אני מסכים

אם כבר נכנסים לעומק של זה אז כן אני מסכים אם כל מה שכתבו לפני(במיוחד בשתי ההודעות לפני). p.s והמלחמה כן צריכה להיות מנוהלת ע"י הגנרלים שכן אם לא אז למה צריך אותם בכלל?

bogun

New member
כן אבל

פעם כשהמלחמות נוהלו רק ע"י גנרלים חסרי רחמים שלא חששו מלהשתמש בכל אמצעי בכדי לנצח הובילו לנצחון של המדינה שהפעילה יותר כח ויותר אכזריות.בעידן המודרני מה שקרה שכל הפוליטיקאים למיניהם נטלו את ה"פיקוד" לידם על מנת לנהל "מלחמות צודקות" ו"מלחמות ללא קורבנות".מה שהם לא מבינים זה שאין דבר כזה.וצריך לסיים כל דבר מהר ככל האפשר ועם מקסימום כח כי אם לא ומתחילים לחשוב פוליטיקה ולא מלחמה קורה מה שקרה בוויטנאם ובאפגניסתאן. דוגמה למלחמה שנוהלה כמעת כראוי-מלחמת קוריא.

לוו

New member
ברוך הבא פראזניק

שמח לראותך בחזרה פה איך היה החג ? הנסיעה ?

פראזניק

New member
תודה, לוו ונעמי:))

היה ב"ה נפלא... נסעתי שם לסיור היסטורי קצר, אבל חוץ מקבר אחים של יהודי בסרביה ובוקובינה (בעיירה קירז´ופול), לא ראינו כלום... תודה בכל אופן:))

MK4

New member
ספר מעניין על המלחמה

הספר נקרא "יונץ" נכתב ע"י טייס מסוקים אמריקאי מדוויזית הפרשים ה-1. הספר כתוב בצורה מעניינת ומתוארים בו בנוסף לתאורי קרבות גם חיי היום יום של הטייסי המסוקים (איך למשל הם החליפו מסוק בתמורה למשאית......) ספר מומלץ ביותר!!!!

למעלה