מלים מלים מלים

Emilio Exavier

New member
כן כן

מצטער מצטער, צדקת, הוא נולד בבית לחם (לפחות כך השליחים מתי ולוקס כתבו). משפחתו היא זו שהתגוררה בנצרת.

L e s t a t

New member
מבחינת אמינות, מתי יותר אמין

מפני שהוא היה תלמיד של ישוע והכיר אותו ולא היה מהשליחים שהגיחו 100-200 שנה אחרי מותו של הלה.

טלה בר

New member
ישו הנוצרי

מאחר שלפי הכתוב משפחתו של ישו חיתה בנצרת, מתקבל על הדעת שהוא נולד ביישוב בית לחם הגלילית, הקיים עד היום בצורת מושב ליד קיבוץ אלונים ולא רחוק מנצרת.

gwizard

New member
בית לחם הגלילית

אם כבר הזכרת את זה, אני הייתי די הרבה בבית לחם הגלילית. מקום נהדר, יפה, ירוק ושופע אנשים נחמדים. מעניין לציין שהמקום הזה היה בעבר כפר שבו התגוררו אבירי מסדר הטפלרים. עד היום בעצם, חלק מהתושבים הם ילדיהם ונכדיהם של אותם הטמפלרים. בישוב יש גם לא מעט עתיקות שאפשר לבקר ולהתרשם מהם. בקיצור, מי שמתכנן טיול לאיזור הצפון (זה ליד קרית טבעון), אז מומלץ לעבור בבית לחם הגלילית. (גם בשבת) אלון.

טלה בר

New member
תודה על התוספת

ודרך אגב, איפה פירסמת את ההודעה על מאמר מיתוסי הבריאה?

טמפלרים? אל תצחיק אותי

הטמפלרים שבנו את בית לחם הגלילית במאה ה-19 הם לא הטמפלרים של ימי הביניים. זוהי קבוצה נוצרית גרמנית המכנה עצמם "טמפלרים", אך הקשר בינם ובין מסדר האבירים הוא רק בשם.

ד"א, אותם טמפלרים שבנו את

בית לחם הגלילית במאה ה-19, הם אותם טמפלרים שבנו את המושבה הגרמנית בחיפה, וכיום חברי הקבוצה הנ"ל מתגוררים בזכרון יעקב. הם אנשים חביבים למדי. שוב, הקשר ביניהם למסדר הטמפלרים של מסעות הצלב, לא קיים. רק אותו שם.

gwizard

New member
אתה בטוח ?

אני פשוט שמעתי שכן, ובגלל רשמתי את מה שרשמתי. על איזה מקורות אתה מסתמך ? בכתבה שהבאת לא רשום כלום על בית לחם הגלילית, רק חיפה ויפו.

הכי פשוט, זה לשאול אותם

וזה אכן מה שעשיתי, אם כי בזמנו לא היה לי השכל לשאול למה הם קוראים לעצמם ככה ומה עיקרי האמונה שלהם (חוץ מעיקרי האמונה הנוצריים - מה מייחד אותם בכל העסק). לא כל מה ששומעים הוא נכון, במיוחד כאשר המסדר האבירי נהרס אי שם בימי הביניים. במאמר שצירפתי אכן לא מוזכרת בית לחם הגלילית, אך זו לא בעיה. גוגל פותר את העניין: מי הם הטמפלרים של המאה ה-19? בית לחם הגלילית הוקמה ב-1906

gwizard

New member
וואלה

אני מודה, טעיתי. תודה שתיקנת אותי :) מעניין באמת למה הם קראו לעצמם טמפלרים (ואיך זה נכתב בגרמנית).... אלון.

Weirdi

New member
ישו?

אולי אני טועה פה, אבל אני מבינה את ההודעה הזאת כהשוואה ביניינו לבין ישו... כלומר-הוא נולד יהודי(וגם רובנו אם אני לא טועה...), הוא אמר דברים חכמים ויפים (וגם אנחנו?) ומשם באה הנצרות שהפכה מהדברים היפים שישו אמר לנצרות שאנו מכירים כיום. את הפואנטה של זה לא ממש הבנתי אבל... מה זה בא להגיד עלינו?

למעלה