ממוצע בגרויות

זה נראה ככה רק כי ירושלים לא

מפרסמים נתונים כמעט. גם בתל אביב סף הזימון למיונים ירד במשך תקופה מסוימת ואז התייצב. הוא פשוט התחיל מקצת נמוך השנה, אז הוא לא ירד הרבה. הנתונים שמפורסמים באתר של ירושלים, הם הציונים שאת צריכה כדי לקבל זימון למיונים, לא כדי להתקבל סופית. אין כל פרסום של ציוני המיונים של ירושלים וגם לא של הסכם אחרי המיונים. אפילו להוציא מהם איפה את מדורגת ביחס לשאר המועמדים מאוד קשה עד בלתי אפשרי. בקיצור, אל תסתמכי כל כך הרבה על מה שכתוב באתר שלהם, זו רק ההתחלה. כל השאר תלוי באיך ילך לך במיונים. דרך אגב, לא הזכרת את הציונים שלך בבגרויות החובה. אם יש לך פחות מ90 בחלק מהם, שווה לנסות לשפר. אם לא, את תמיד יכולה להרחיב חלק מהם ל5 יחידות, זה יקפיץ לך את הממוצע. לטינית זה בגלל מוסיקה לטינית

Julia307

New member
כתבתי

כל הבגרויות שלי הן תשעים ומעלה (רק ספרות אצלי הכי נמוך 87). ניסיתי כל מיני חישובים וראיתי שגם אם אני מרחיבה לחמש יחידות במקצוע הומאני,זה לא משנה משמעותית את הסכ"ם. מה גם שבטכניון יוצא לי ממוצע בגרויות יותר טוב (כאמור, אני פשוט לא רוצה ללכת לשם), ובירושלים הבגרויות זה סך הכל שלושים אחוז ופסיכומטרי שבעים, כך שלא משתלם לי לשפר. עדיף לשפר פסיכומטרי, וזה מה שאני עושה כרגע. פשוט אין לי איזו בגרות שהורסת, אחרת הייתי עושה שוב. וגם אם נניח אני מוסיפה כימיה או ביולוגיה 5 יח"ל אז אם אני מקבלת מעל 95 מעלה לי בשתי נקודות, לא יותר. לתל אביב אני רואה פחות סכוי להתקבל והבגרות שלי שם פחות "נחשבת" כי הם לא נותנים בונוסים לאנשים עם בגרות ריאלית. ובכלל אני מכוונת לירושלים, מה גם ששם המבחני אישיות הם כמו שכתבת יותר משישים אחוז בקביעת ציון סופי.

Julia307

New member
עוד שאלה קטנה

אם אני מתחילה כימיה ועושה שנה, אני אשפט אחרי כן על פי הסכ"ם הרגיל של פסיכו ובגרויות או פסיכו וציוני הקורסים? כי איכשהו הבנתי שבת"א לוקחים את הגבוה יותר אבל בירושלים לא יודעת איך זה הולך..

למעלה