ממליץ על פיצ'ר "שנאתי"

goldy

New member
ממליץ על פיצ'ר "שנאתי" ../images/Emo41.gif

נכון, ההפך מ"אהבתי". מוקדש לרשומות שכתובות רע, משעממות, מיותרות, מרגיזות (ע"ע קליקים) וכו'. "שנאתי" יהיה בעל מאפיינים זהים ל"אהבתי". דעתכם?

Duo Maxwell

New member
אני נגד.

לדעתי, אפשרות כזאת תגרום לתסכול מיותר. אנשים עלולים להשתמש באפשרות הזו מתוך חוסר פירגון לרשומות שקודמו, סכסוך עם הכותב ועוד סיבות שלא באמת קשורות לאיכות הרשומה. אתה יכול לפרט בתגובה מה לא אהבת ברשומה, או להביע דיעה שונה - זה יהיה הכי יעיל. ככה הכותב יוכל להבין על מה עליו לעבוד ומה עליו לקחת בחשבון.

goldy

New member
אפשר ליכתוב אותו דבר על "אהבתי"../images/Emo151.gif

לדוגמא: ' אני בעד. לדעתי, אפשרות כזאת תגרום לניפוח אגו. אנשים ישתמשו באפשרות הזו מתוך רצון לפרגן לרשומות שקודמו, חברות עים הכותב ועוד סיבות שלא באמת קשורות לאיכות הרשומה. אתה יכול לפרט בתגובה מה כן אהבתה ברשומה או להביע דעה תומכת: זה יהיה הכי יעיל. כך הכותב יוכל להפיק לקחים לפעם הבאה. ' אני באמת חושב שכדאי לתת לזה תקופת ניסיון או לערוך סקר מחייב.

wranger

New member
נאה כתבת. אבל בכל זאת -

הפיצ'ר "אהבתי" נולד כי שמו לב שהרבה קורה שמישהו קורא רשומה מסוימת ומגיב רק "אהבתי!" או משהו בסגנון, בלי תוכן ממשי, ויש גם מקרים שבהם הרשומה הייתה נאה בעיני הקורא, אבל הוא לא ראה טעם בלהגיב. בכל מקרה, הרבה פחות קורה שמישהו כותב בתגובות רק "לא אהבתי!", או "שנאתי!" - קוראים כאלה פשוט לא מגיבים, או לחילופין כותבים תגובה ארוכה, נזעמת או מבקרת. בשביל זה נועד ה"אהבתי" - אם אהבת, תקליק. אם לא אהבת, אל תקליק. אם ממש ממש ממש לא אהבת, אז או שתלך מפה בשאט נפש או שתגיב בתגובה בעלת תוכן ממשי. מה גם, שלהכניס "שנאתי" שכזה סתם יוסיף אלמנט שלילי לבלוגיה, וזה לא כיף בדרך כלל. מה שכן, אני כן חושב שאפשר לעשות סקר כזה, כי לא נראה לי ש"שנאתי" יקבל הרבה קולות.

goldy

New member
סבבה: ניתן לסקר להחליט

כדי לישמור על הגינות: רק בעל בלוג ומגיבים קבועים יורשו להצביע.

goldy

New member
מי שהגיב לפחות פעם אחת בחודש שלפני הסקר

ולרשותו ממוצע של 12 תגובות בשנה שקדמה ליום הסקר, או לפחות כמה עשרותגובות במרווחי זמן שונים, בבלוגים שונים.

wranger

New member
נו, נו, איזה הגדרה מתימטית ../images/Emo6.gif

טוב, נחכה ונראה מה יש לבצלאל להגיד.

ע ל ו מ ה

New member
אבל בסקר, מי שנגד, אסור לו להשתמש ב../images/Emo31.gif

כי אם הוא נגד אייקונים של התנגדות ובעד נימוק במילים, הוא צריך לנמק

goldy

New member
?!

1) רק מגיבים שמוגדרים קבועים מורשים להישתתף. 2) "האים אתה בעד הוספת הידוע שנאתי לצד הידוע 'אהבתי'? המצביע מביע את דעתו באמצעות "כן" \ "לא". כמה מסובך זה יכולהיות?

0r0r

New member
איפה ההגיון?

למה שתקרא בלוג של מישהו שאת הרשומות שלו אתה לא אוהב? למה שתמשיך לקרוא פוסט בודד כזה? (אני מאמין שאם זה מישהו שאתה קורא קבוע, בדרך כלל תשקיע 2 דקות בכתיבת הדעה שלך ולמה שלו לא נכונה וכו', בניגוד ל"אהבתי" שהרבה יותר נפוץ להגיוני לתמיכה בפוסטים שכן אהבת. מה גם שבהקשר הזה "שנאתי" נשמע הרבה יותר סתמי.) למה לא יותר פשוט להתעלם ולהמשיך הלאה? למה לסבך את החיים של המתכנתים של תפוז שגם ככה בקושי נותנים להם לעבוד על הבלוגיה הזו?

goldy

New member
כי ליפעמים קוראים בלוגים חדשים

כי כל הזמן ישנן המלצות בנושאים שונים לרשומות שונות. כי מצבי רוח שונים גורמים לי להגיב באופן שונה לרשומות שונות. כי יש אנשים שחייבים להגיד להם בפרצוף שהם יכולים להמשיך ליכתוב למגרה כי רק הם קוראים את מה שהם כותבים (אים הם פתחו בלוג הם רוצים שעוד אנשים יקראו אותם) והם חייבים לדעת שמשהו לא בסדר. כי יש כותבים מעצבנים. אים תפוז רוצים לעורר פרובוקציה רק כי זה מביא כניסות כדאי שידעו מה הסיבה לביקורים מועטים מהצפוי. ליפעמים זה לא רק "לא מעניין". אותי מעניין מאוד ליקרוא בלוגים שונים ולא להיות תקוע על אותם בודדים שאני מכיר את כותביהם ויכול לנחש מה תיהיה הרשומה הבאה. עדיף לקחת את הסיכון ל"שנאתי" מאשר ללכת על בטוח.

0r0r

New member
מיותר

בדיוק כמו ש"אהבתי" מיותר, אגב. אם זה ("אהבתי") לא היה כלי שהיה מתווסף כבדרך אגב ובלי יותר מידי רעש הוא היה גורר הרבה תחרויות מטופשות (כן, למרות שכאן זה לא ישראבלוג. לפחות לא החלק הבולט). בדיוק כמו שקורה בתחרויות של הבלוגיה, של האלבומים והמון תחרויות אחרות שלא בהכרח בתפוז. כלים מהסוג הזה מושכים בעיקר תחרויות אגו (ואני לא רוצה לחשוב מה היה קורא אם רשומות שהיו מקוטלגות כ"אהבתי" היו מופיעות אוטומטית בדף הבית) ואחד המקומות הבודדים שמנצלים אותם יפה הוא אתר digg, ומוטב שיישאר שם. ובכל זאת, "אהבתי" קצת יותר הגיוני מ"שנאתי" כי "שנאתי" לא משרת שום מטרה תפוזית שהיא. אף אחד לא רוצה לקדם רשומות גרועות, אף אחד לא צריך להעצים תחרויות אגו קטנות שאני בטוח שקיימות בבלוגיה, אף בלוגר לא רוצה לשמוע שהכתיבה שלו גרועה. מה גם שקיים כלי התגובות. אחת הסיבות ש"אהבתי" עלה הוא כמות התגובות-חסרות-המסר שהכילו נוסחים שונים של המילה הזו. כדי להחסיר קצת ספאם מהסוג הזה בתגובות, העלו את האפשרות הזו. לא זכורות לי תגובות "שנאתי" סתמיות כאלה (אלא לרוב הן באו יחד עם קללות ומוטב שיאסרו על אנשים כאלה את חופש הביטוי בכלל מאשר לתת להם כלי ביטוי נוסף.). חוץ מזה, רוב האנשים בעולם (לפחות הבודדים שאני מכיר) מעדיפים להיות חיוביים ומקסימום להתעלם.

שלילית.

מיותר, מעליב ומכוער. ויופי של פיצ'ר לטרולים שרוצים לחרב לך את הבלוג.

בשביל מה?

אהבתי הוא כלי לקידום לשער הבלוגיה ל"אהובות ביותר", לא? במה יועיל שנאתי? יהיה גם "השנואות ביותר"?

goldy

New member
כן!

תחשבי כמה תקבלי... אין לי משהו נגדך, פשוט הצלחת לעצבן הרבה אנשים. תוכלי להופיע בשתי רשימות מקדמות בוזמנית
.

למעלה