ממליצה על סרט א-מיני

Berethor

New member
../images/Emo45.gif

זה מסביר הכל..

מקמיקא

New member
אמנות היא רק מינית כפי שאת עושה אותה

אדם מיני יכול להסתכל על כל דבר בצורה מינית (ראה ערך: http://www.youtube.com/watch?v=INLo0Zr0_lA&feature=player_detailpage#t=122s
), אבל הגוף האנושי הוא דבר יפה, גם הגברי וגם הנשי. והחלקים האינטימיים שלו הם חלק מהיופי שלו, חלק מהשלמות שלו. אני מבין שזה מפריע לך, אבל זה כמו שיבואו לצלם של נשיונל ג'יאוגרפיק ויגידו לו 'למה לצלם אנשים רעבים? אתה לא יכול לצלם את אותה התמונה בלעדיהם?' העובדה שדוד עירום בפסל הזה זה חלק מהיופי שלי, חלק מהייחוד שלו, וחלק ממה שהוא בא להגיד. והוא גם מאוד יפה, בעיניי, ולשים עליו בגד היה הופך אותו לסתם עוד פסל מבין רבים. אגב, לא יודע אם את מכירה את הסיפור, אבל הכנסייה הנוצרית הלכה ו'הצניעה' את האיברים הפרטיים של כמעט כל הפסלים מהתקופה היוונית...

שמעתי על מה שהכנסיה עשתה

ואני לא מסה להגיע כאן ממשמרת הצניעות אני מנסה לומר שאנשים עוטפים מיניות באומנות וזה בעיני בולשיט. העובדה שגוף האדם היא דבר יפה ובלט הוא דבר מרתק (אגב, הבת הגדולה שלי לומדת ריקוד..) לא אומר שאין בזה מיניות כשמכניסים לזה מיניות ולדעתי עושים את זה יותר מידי והופכים את זה לזול. בדיוק כמו ציורי עירום ופיסול. אני חושבת שאם דברים ביו באים רק ממקום של אומנות, זה היה מעודן יותר ואז גם זה היה יותר קל לעיכול. מה שבעיקר מפריע לי (כי תאמין לי שהפסל של דוד 'לא עושה לי את זה'
) זה 'שבשם האומנות' מוכרים לנו פורנו.

מקמיקא

New member
את צודקת, יש כאלה דברים

וזה אכן די רע... גם אני נגד זה. לפחות תקראו למפלצת בשמה
אבל הפסל של מיכאלנג'לו כדוגמא זאת ממש דוגמא רעה. להפך, זאת הדוגמא שבא האמנות כן באה לידי ביטוי. אני חושב שאחד הדברים הכי מפתיעים ומעניינים בפסל של דוד, בעיניי, זה איך שהוא מצליח להיות יפה ומעניין בלי לשדר אפילו מעט אירוטיות. ואגב, זה מה שמנסים ללמד סטודנטים לאמנות כשמביאים להם מודל עירומה - שיכול להיות עירום ויופי בלי שהוא יהיה פורנוגרפי. לעיתים גם מביאים מודל זכר, זה לא כזה בלתי-נפוץ (אבל בדרך כלל אנשים יותר רגישים דווקא לעירום גברי, במיוחד גברים... ובואי לא נכנס ללמה עכשיו
). זה לא אומר שאי אפשר להיות אומן יותר טוב בלי זה, בדיוק כמו שאפשר להיות אומן נהדר שלא יודע לפסל, או לכתוב שירה, או להעריך אמנות קוביסטית או פוסט-מודרנית או קרטוניסטית. אבל זה אספקט של אומנות, וצריך ללמוד עליו, אפילו אם זה לא מתאים לכולם. מי שלא מתאים לו, לא חייב להתעמק בזה. גם אני למדתי דברים מעליבים בהנדסת תוכנה, ובלעתי את התרופה המרה... מי החליט ש'מפרטים פורמליים למערכות מרוכבות' זה קורס חובה להנדסת תוכנה?!

אני עדיין חושבת שהיה אפשר לוותר על הפיסול

של איבר המין ואני עדיין חושבת שציורי עירום מיותרים ונובעים ממקום מיני.

מקמיקא

New member
ואני חושב שלא תמיד

אבל אמנות לא הייתה אמנות אם היו תשובות מוחלטות לדברים כאלה
מה שנראה כמו טעם טוב לאחד נראה בטעם רע לאחר. וזה למה אני עוסק במדע! http://xkcd.com/263/

אממ.. לגבי התחלה - נסכים שלא נסכים

אני מבינה את הנקודה שלך ומסכימה איתה חלקית.. לגבי הסוף
אהבתי

p019

New member
אבל זו השאלה, לא? איך אתה יודע מה חשב באומן?

אני חושבת שהמושג 'עירום אומנותי'

זה בולשיט אחד גדול שנועד לאפשר לאנשים מיניים להחצין את המיניות שלהם. והסרטים היום הם פורנוגרפיה לשמה. אין שום גבול. בשם האומנות את רואה זוג בעירום מלא מתעלס - אז מה ההבדל??? וכל הפרסומות והקליפים עם הבחורות הערומות או כמעט לגמרי ערומות? ואני גם זוכרת דיון מימים רחוקים בנושא... פשוטו הפכו את הפורנו ל'מותר לכל' כולל ילדים. ואז לא מבינים למה ילדים מתנהגים כמו שהם מתנהגים.

Larik

New member
אני מוחה!

כמובן שאני מסכים חלקית עם מה שאמרת. בקשר לזה שמחצינים ומקצינים את הכל יותר מדי. ברגע שמעורב בזה אקט מיני, אין דבר בזה שום דבר אומנותי. עדיין, הייתי רוצה לשתף חוויה שעברתי. כשלמדתי במכינה לעיצוב, אחד מהשעורים היה "מודל ערום" בהתחלה שהבחורה התפשטה, זה היה סוג של שוק בשבילי, ובשביל כל אחר אחר שהיה נוכח בחדר. אחרי כמה דקות, התרגלנו. אחרי שאפקט ה"שוק" עבר התחלנו להתבונן בבחורה בצורה שונה ופשוט ציירנו, וציירנו ובכלל לא שמנו לב לזה שהיא ערומה. בשבילי אחרי כמה דקות היא לא היתה ערומה, ולא הרגשתי הבדל בין לצייר אותה או לצייר בחורה לבושה. לכן בעיני, ערום אנושי בפרופורציות מתאימות (לא משנה אם זה גבר או אשה) יכול להיות משהו מאוד יפה שאפשר להעריך.

בשבילי זה היה דוחה

והמשיך להיות דוחה לאורך כל השיעור. ועוד לחשוב שהייתי צריכה לשלם מכספי מעבר לדמי הלימוד הרגילים למודליסטית הזו. אני חושבת ששרדתי שיעור נוסף כזה ויותר לא הסכמתי לבוא.

ועכשיו תסביר לי איך זה הפך אותך לאומן טוב

יותר? מה יש בבחורה ערומה שאין בבחורה לבושה שחייבים ללמוד לצייר? אם זה לא תירוץ לאירוטיקה של אנשים מיניים - אני לא יודעת מה זה... התרגלת? יופי לך.. עוד יהיו כאלה שיגידו שזה מה שהפך אותך לא-מיני
עדיין אני לא רואה קשר לאומנות... ואם אין קשר, יש סיבה אחרת לזה שהמורים שלכם מביאים לכם בחורות עירומות. עכשיו אני אגלה לך עוד סוד - הייתי נשואה 8 שנים לצייר שהשתמש בעברו לא פעם בבחורות עירומות לציור (לפני שהכרנו) בכל מקרה, שמעתי ממנו מספיק ספורים כדי להבין כמה בולשיט יש בזה. דבר נוסף, אחותי למדה גרפיקה במכללה דתית. המודוליסטית שלהם לא היתה עירומה. הפלא ופלא, היא אחת הגרפיקאיות הכי טובות שאני מכירה ואני לא אומרת את זה כי אני משוחדת... אני אומרת את זה באמת ויש לה מספיק הוכחות לזה. קיצר, קשקוש. ואים לי ספק שגברים המציאו את 'הצורך' בללמוד לצייר עירום...

Larik

New member
מספרים!!! אני רוצה מספרים!

לא. סתם צחקתי.... אם נניח שבחורה היתה רוצה לצייר מודל ערום, למה זה הופך אותה?

למה בכלל לרצות לצייר דבר כזה?

כבר אים יותר צנעת הפרט? האיברים האלו לא נקראים סתם - איברים אינטימים! יש משמעות לשם הזה! ואם יהיה תחתון וחזיה זה הורס את כל האומנות??

Berethor

New member
לא חושב שזה היה הורס

עד כמה שידוע לי זה דבר קיים, שלפעמיים מסתירים איברים אנטימים באמנות גוף, מבלי להסתיר את שאר הגוף.

אבל זה מה שאני טוענת

שזה א הורס כלום חוץ מאת החרמנות של אנשים.... ותסלחו לי על המגדריות - בדר"כ של גברים..

למעלה