ממני אלכם טייסי המכתב..

sela v

New member
סירוב הטייסים

איך זה שלא מדברים על הנושא בפורום? הרי כל הטייסים המסרבים הם מילואימניקים?

ניר נגר

New member
צודק לחלוטין!!! התכוונתי לכתוב..שמח

שאתה התחלת :))))) אני דוחה לחלוטין את עניין הסרבנות! צה"ל הוא לא תוכנית כבקשתך, מחר חייל יסרב לפנות התנחלויות, חייל לא יהיה מוכן להסתער, חייל לא יהיה מוכן לעשות משהו בגלל תפיסת העולם שלו! כך נידרדר לאנרכייה..מהר מאוד!!! ב 30.09 אני יותא למילואים, רמאללה, אני יודע בתוך תוכי שאם אקבל פקודה בלתי חוקית בעליל ואסרב לבצע אותה צה"ל ייתן לי את הגיבוי... בכל פעולת חיסול ממוקד לטייסים הייתה אפשרות לבטל את המשימה ובידהם ניתן הכוח לבטלה אם הם יחשבו שהם מסכנים חיים מעבר למשימה עצמה... אנחנו צבא! חיילים מבצעים פקודות! לא מתחמקים מהם בגלל סיבות פוליטיות כגון: די לכיבוש!!!! זה בנפשנו...

ניר נגר

New member
אכן שמה מצויינת לטייסים...אלה

שמגינים עלינו, אלה שמחסלים טירוריסטים שמתחבאים דווקא ליד אזרחים, אלה בעלי המוסר הכי גבוה בעולם שביטלו עשרות משימות וחזרו מבלי לירות רק בגלל שהם חשבו שהם מסכנים חפים מפשע... שנה לא טובה לאלה שעירערו את ביטחון מדינת ישראל ונהיו לדוברים הכי גרועים למדינת ישקרל ולכלי שרת בתקשורת של האוייב...

sela v

New member
האם מוכר לך איזשהו

מקרה של חייל שלא ביצע פקודה, בגלל שהיא הייתה בלתי חוקית בעליל?

ניר נגר

New member
כן, מקרה יחסית קרוב...הלכנו לבצע

מעצרים נכנסנו לבית של המבוקש, הערנו את בני הבית מחפשים אותו, הוא לא היה שם... המפקד שלנו, האלוהים שלנו, דרך את הנשק כיוון אותו לראש של איזו ילדה (רק בשביל להפחיד כמובן...) וביקש מהאימא שתגיד היכן המבוקש... התפתחו שם צעקות, ביננו! מרדנו באותה הדרך! סירבנו להמשיך בזה, ויצאנו מהבית..אחרי כן התלוננו עליו והוא הועמד למשפט, המערכת תמכה בנו... היום הוא כבר לא המפקד שלנו!!! שיהיה רק טוב...

sela v

New member
אני שמח

לשמוע שיש גם מקרים כאלה, אבל דרך אגב זה לא בדיוק סירוב פקודה, כי לא היה פה מישהו שקיבל פקודה, ולא עשה אותה. ואני מאחל שהלוואי שכל מקרה כזה היה מועבר, ואם היינו פחות מתעללים בצד השני, אולי הצד השני לא היה חושב עלינו משהו שהוא חושב עכשיו, למרות שיש לי גם טענות כלפי הצד השני, שחושב שרק הוא צודק, אבל כנראה שככה זה שרוב האנשים רואים רק את הצדק שלהם. אני אישית לא הייתי בקרבי, ולכן אני לא יודע בדיוק מה שקורה בשטחים מצד החיילים, הידע שלי הוא אך ורק מסיפורים.

ממני אלכם טייסי המכתב..

אתחיל איתך אל"מ רן. הוכחת בפעם השניה שאינך ראוי לצה"ל ולחיל האוויר. הוכחת חוסר החלטיות, בקבלת החלטות בזמן קצר.הוכחת שאינך ראוי לשמש כמדריך . ובטח לא כטייס שמתקשה לקבל החלטה.. התבכיינת במכתב "החראטה - החרטה " שלך אל דן חלוץ.. שחיל האויר הודיע על הפסקת טיסותיך בשל אילוצי תקציב.. זו היתה דרכך לנקום בו? ביזית את עצמך רן, ביזית את המדים שלבשת,פגעת באופן אישי בכל אחד ואחד מחניכיך לשעבר. חיל האוויר חייב להקיא אותך ושכמותך מתוכו ומיד. הינך תפוח רקוב ולא יותר. אתה הראשון שעליו לתת את הדין במשפט צדק! ובאשר לשאר. גם אתם שרובכם הגדול כבר מזמן לא טס מבצעית..( וטוב שכך) דאגתם לתועלתכם האישית נטו. הנחתם בצד ערך עליון! שכחתם מהשבועה אותה נשבעתם למדינה,לצה"ל, ולחיל האוויר. בדרכי פעולה מחושבת החלטתם ליצור לעצמכם תהילה, ממון ,ודרך אל מושב בכנסת ישראל. תוך כדי ניצול ציני של מעמדכם בצה"ל ובחברה הישראלית. אספתם קבוצה, בחנתם את תגובת הציבור בשזירת הודעות בעלות אופן דומה בפורומים האינטרנטיים השונים. החלטתם על מועד, ויצאתם לדרך שבחרתם. המטרה הסופית ברורה כלבנה במילואה. ראיונות אין סופיים לרשתות טמבליזיה ועיתונים עויינים,הרצאות ברחבי העולם,אולי אף כתיבת ספרי זכרונות. וכל זאת תוך כדי גריפת ממון... ומכאן.. הדרך למושב כלשהו בכנסת ישראל... קלה היא. לבשתם את סרבלי הטיסה לצורך הצילומים,הובלתם ע"י הבמאי כבובות מריונטה,הצטלמתם בדיוק כפי שאנשי הקולנוע ביקשו מכם, עם סרבלי טיסה,,לוקיישן המזכיר בסיס צבאי..פנים מוסתרות. אנשי קולנוע מביימים אתכם... והעם ברובו בז לכם. עשיתם טעות קריטית, והסטורית. בגדתם, והמרדתם רבים אחרים. לא היתי יכול לצאת לטיסה מבצעית ולהתרכז אך ורק במשימתי אילו היתי יודע שמס' 2 שלי הוא אחד מכם. היתי מוסיף עומס מיותר במחשבה על..האם מס' 2 שלי עושה את הדרוש ע"מ שהמשימה תצליח? האם הוא ישמור עלי בקרב? האם הוא יעלם בדיוק שאזדקק לו? נכשלתם.מעלתם באמון חבריכם לטייסת,מפקדכם,והעם.בגדתם בכולנו. מקווה אני שתועמדו למשפט צבאי ואזרחי. ותישפטו בכל החומרה הראויה. דעות פוליטיות יכולם להביע בדרכים אחרות, ולא תוך כדי ניצול פושע של מעמדכם בחוד החנית של צה"ל ובחברה הישראלית. כחיילים עלינו לבצע את משימתינו על הצד המקצועי והטוב ביותר. כאזרחים יש לנו מספיק במות לומר את דעתינו. לא משנה הדעה הפוליטית שמאל או ימין. מעשיכם הינו בגידה הן בערכי השמאל והן בערכי הימין. החברה הישראלית כולה! גם משמאל, וגם מימין חייבת להוקיע את מעשיכם. עליכם לתת את הדין.

פלסטיק

New member
תגיד, דן חלוץ טס מבצעית?

איזה מין נימוק טפשי זה העניין של טיסה מבצעית? לפי הנימוק הזה דעתו של מפקד חיל האויר (למשל) איננה שווה הרבה.

ניר נגר

New member
היי אלי...בגדול אני מזדהה עם מה

שכתבת...ואני אגיד לך עם מה אני לא מסכים... בעניין אל"מ רן, לפעמים אנחנו לוקחים בחיים צעדים מהותיים וקשים, עושים צעד כשעדיין לא שמנו על השולחן את כל ההשלכות של הצעד הזה...אני מאמין שאל"מ רן רצה להגיד משהו (לא שאני מסכים עם האמירה שלו!) ופתאום הוא שם לב שהוא פגע יתר על המידה במדינה שלו, מדינת ישראל... צריך גם אומץ ושיעור קומה לקום ולהתנצל, לקום ולבקש סליחה1 וזה מה שהם עשו! בקשר לשאר הסרבנים...אינני בטוח שהם רצו להגיע לפוליטיקה או לעשות ממון מהשטות הזו...מדובר בקבוצה עם נטיות שמאלניות ששכחה שהם לובשים מדים ודרגות של מדינת ישראל... הרי ידוד שאנחנו מוסריים הרבה יותר משאר אומות העולם (תראה מה קרה בג'נין...נכנסו רגלי במקום לתקוף מהאוויר...) חבל שקבוצת טייסים (שחלקם אף פעם לא נשלח למשימות בשטחים! ) הכתימה את חיל האוויר וצה"ל כולו בכתם שחור של מוסריות... עליהם לתת את הדין! ולא לחנך דורות של לוחמים! כי מכאן מתחילה אנרכייה והתמוטטות של מדינה....כשהצבא מתחיל למרוד...

agnostic

New member
גם אם לא מסכימים על המכתב הזה

צריך להבין את הטייסים האלה. הם פשוט מנסים למחות ( ואפשר להתווכח אם בדרך לגטימית או לא ) על מה שקורה 30/40 דקות מתל אביב, וכן, אני מדבר על כיבוש של עם אחר. אני רואה את כל אותם חכמי הדור בראיונות בעיתונות ובטלוויזיה אומרים שהפלשתינאים הם האשמים הבלעדיים בהדרדרות, ואם הם לא היה טרור, אזי כבר מזמן היה הסכם שלום, וזה פשוט בולשיט אחד גדול. אני השתחררתי בשנת 2000 לפני תחילת המאורעות באוקטובר, ועברתי 2 תקופות בחברון, בזמן "הסכמי השלום " כביכול. אז אולי באמת הייתה איזה שהיא אופריה בצד שלנו של שלום ( למרות שפה ושם היו פיגועים ), אבל בצד השני מעולם לא היה שלום. כי איך הפלשתינאי הרגיש שיש שלום ? כשהוא היה בעוצר , כי הרבי *^% החליט לקיים תהלוכה ברחוב השוהדא ? אולי כשהוא חטף סטירה מאיזה מג"בניק שבדיוק כמה דקות קודם לכן רב עם החברה שלו בטלפון? אולי כשהוא עבר ברחוב בלי תעודת זהות ( לא קרה לכם אף פעם ? ) והעמידו אותו 8 שעות ליד קיר ? הרי כל אחד מכם שבאמת עבר שירות קרבי, ויצא לו לשרת בשטחים יודע בדיוק על מה אני מדבר, ומי אלה אותם מתנחלים שלא יתביישו לזרוק על חיילים ביצים ולקרוא להם נאצים ( כשהם לא מאשרים לילדים הקטנים שלהם להיכנס לשוק להפוך דוכנים ), ו2 דקות מאוחר יותר להביא לך קפה לעמדה. או אלה שמתקשרים ישירות לפלאפון של המח"ט , כי החיילים לא מוכנים ללכת לשמור על עוד איזה גבעה, עליה הם העמידו קראוון וחמור, והופ לעוד קבוצה של חיילים הלכה השבת. אז אולי אני לא מסכים עם המכתב הזה ספציפית ( לאו דווקא מרעיונו, אלא יותר מדרכו ), אבל כדאי שיתחילו להתעורר פה, לפני שיהיה מאוחר, כי כל מי שאני מכיר שעושה מילואים קרביים, באמת מתחיל להישבר לו ה*%^ , ולא בגלל הקושי , אלא בגלל מה שהוא רואה ונאלץ לעשות.

נעמה ע.

New member
סתם שאלה תמימה..

ואיך מרגיש יהודי שכבר לא יכול לשבת ליד שולחן החג בראש השנה מפחד רוצחים שידפקו בדלת ויחסלו אותו או את ילדיו? איך מרגיש יהודי שלא יכול לשבת בצורה נורמלית באיזו פיצריה מחשש שיתפוצץ לרסיסים? איך מרגישה נערה שבכל פעם שהיא נוסעת הביתה אחרי רדת החשכה היא מתכווצת כמה-שיותר-קטן במקום ומחכה ליריות שיגיעו? (והסיטואציה הנ"ל מתרחשת גם כן 30-40 דקות מתל-אביב. מהמרפסת של הנערה הזאת אפשר לתצפת על עזריאלי, על שדה"ת בן גוריון ועל אצטדיון רמת גן). אגב, אם קראתם את הראיון של חנוך דאום עם אחמד טיבי במעריב לחג, בוודאי לא פספסתם את השורות הבאות: טרור או כיבוש? הטרור הוא תוצאה של הכיבוש. טרור או כיבוש? כדי לטפל בטרור צריך קודם כל לטפל בכיבוש. טרור או כיבוש? טרור. אם זאת התשובה שלהם, נראה לי שהתשובה שלנו צריכה להיות ברורה.

agnostic

New member
ואיך מרגיש אותו ילד ערבי

שבית הספר שלו סגור חצי מהשנה בגלל עוצר ? שב2 בלילה דופקים לו בדלת כדי לעשות לו חיפוש בבית ( סתם כי למישהו היה איזה חשבון עם אבא שלו אז הוא הלך להלשין עליו איפה שצריך ) ? או אולי זה עושה לו טוב על הלב ורצון גדול לדו קיום, כשהוא גר בדירת חדר עלובה עם 7 אחים , בלי מים זורמים ואוכל , כשעל הגבעה ממול יושבת אותה נערה בוילה החדשה עם הכבישים החדשים, עם חשמל ומים ואוכל , ושאר צרכים נורמליים של אנשים נורמליים במאה ה21. אני לא מצדיק טרור , אבל הסכסוך הזה לעולם לא יפתר אם לא יסתכלו גם על הצד שלהם.

ניר נגר

New member
בתור חייל מילואים קרבי..שיוצא מחר

ל 30 יום מילואים ברמאללה אתה צודק! קשה לראות את חוסר השיוויון הזה, קשה לדפוק בדלת באמצע הלילה בשביל לעצור מבוקש שמתכנן לשלוח איזה מתאבד ולראות את מבטי השיטנה של הילדים שלו! אבל צריך לזכור...שאינ ואתה לא רוצים להיות שם! הממשלה לא רוצה להיות שם! (תראה את הסכם אוסלו...) מי שהביא לנסיגה ברמת החיים של הפלשתינאיםף מי שהביא לסבל הרב שבו הם חיים, מי שהביא את השינאה לביתם...אילו אותם אנשים טירוריסטיים שמחבלים בכל שביב תקווה שהאנשים השפויים משני צידי המתרס מנסים להקים, להחיות... כן, אינ מטיל את מלוא האחריות על הפלסתינאים...אנחנו ניסינו! והם (יותר נכון יאסר ערפאת..) החליטו שלא מתאים להם...רק בגללם אני שם!!! לא מזמן היה תשדיר על השהידים, שם נוכחתי לדעת שלא משנה מה נעשה, מה ניתן, תמיד יהיו כאלה שירצו לזרוק אותנו לים...

agnostic

New member
זהו שלא ניסינו מספיק

מה זה עזר שחתמת על הסכמים ? הרי כל ההתנחלויות נשארו, ועליהם כמובן נשארו לשמור חיילים, ואיתם כל התחלואות הרגילות שעברו הפלשתינאים, מחסומים, השפלות, מכות, חיפושים וכו'. אתה מתאר לעצמך איזה שיפור בטחוני אפשר לעשות אם תפנה את המתנחלים מאיזור חברון למשל ותתפנה לך חטיבה שלמה לשמירה על קו התפר ? אני לא יודע למה אתה שם, אבל אני יודע שהסיבה היחידה שאני עושה מילואים היא מחוייבות לחבר'ה שלי. וכל החבר'ה שלי מהסדיר חושבים ככה, ביניהם גם כאלה שיעשו איתך את המילואים ברמאללה. לי פשוט אין שום מחויבות אידיאולוגית לשמור על 2 קראוונים (בד"כ גם ריקים) באיזה שהיא גבעה.

ניר נגר

New member
אני דווקא חושב שהמתנחלים הם הגבול

של מדינת ישראל..אני דווקא חושב שבלעדיהם המלחמה הייתה מגיעה לגבולות המוניציפליים של תל אביב או חיפה...אבל אני לא הדרג המדיני, ואם המשימה היא לשמור על אותם מתנחלים זה מה שאעשה!!! עזוב אותך ממחוייבות אידיאולוגית, לשמור או לא...האי מי כמוך יודע שלכל יהודי יש 2 דעות, תאר לך שכל אחד בצבא היה מחליט ליישם את הדיעה שלו? מה היה קורה?

גז Iנעלם

New member
כמה דברים:

1 - לאלי שפתח את השירשור - אני לא רוצה לרדת לרמה שלך אבל אתה כותב הרבה שטויות. 2 - לניר - אתה סותר את עצמך - כתבת לפני שתי הודעות ש"אנחנו לא רוצים ללכת לשם", ועכשיו אתה כותב שהמתנחבלים הם הגבול. אז תחליט קודם כל מה הצד שלך, אם המתנחבלים הם הגבול אז אתה צריך להיות שם ולעשות את העבודה המלוכלכת. אם אתה לא רוצה להיות שם אז המתנחבלים חייבים לעוף משם לכל הרוחות. ולכולם - הטייסים עשו מעשה אמיץ וחכם, אם אני ואתם היינו מפרסמים מכתב כזה, מישהו היה מתייחס? בצורה כזו מתייחסים אליהם והנושא עולה לסדר היום. ככה מזיזים דברים! ואם להוסיף נימה אישית - אני הייתי בעזה במילואים - ואני לא חוזר לשם אפילו אם זה יעלה בכמה ימים בכלא.

ניר נגר

New member
קודם כל אני אף פעם לא ציינתי שאני

לא רוצה להיות שם, ולראיה אני יוצא מחר למילואים ברמאללה... שנית, ויכוח תמיד היה כלי לגיטימי בין אנשים מתורבתים...אני חושב שאתה יכול לתרום לנו מהגיגיך ודווקא לנסות ולעלות לרמה של אלי... מתנחבלים, הם יהודים כמוך וכמוני, אני הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי משתמש במושג הזה... ובעניין המילואים שלך, אם כמה ימים בכלא יעשו לך טוב, אם השתמטות עומדת בסולם הערכים שלך..אם תישן טוב בלילה כשאני ואלי שומרים עלייך....אז שיערב לך... בהצלחה וכל טוב

agnostic

New member
זה העניין , על מי בדיוק שומרים?

הרי שנינו יודעים שאנחנו לא ממש שומרים על תושבי הקו הירוק כשאנחנו עושים מילואים בשטחים... הרי כל עוד אין גדר, יש כ"כ הרבה מקומות בהם מחבלים יכולים לעבור את הקו הירוק... ובחיים לא תצליח לחסום את כולם, לפחות לא כשרוב הסד"כ שלך מוקצה להגנת התנחלויות . הרי אם היית מפנה את אותם התנחלויות, והייתי בונה גדר הפרדה נורמלית, היית מקטין מאוד את אפשרויות החדירה לתוך תחומי הקו הירוק. כרגע זה יותר מזכיר לי, איך היינו שוכבים במארבים בלבנון ורואים את הקטיושות עפות לקרית שמונה מעלינו. בכל מקרה תשמור על עצמך ברמאללה !

למעלה