ממני אלכם טייסי המכתב..

הליויתן

New member
אלי אליאס,התגובה שלך מכוערת!

המכתב הוא מכתב אמיץ של אנשים אחראיים! לא הוחתמו מאות,הוחתמו מספיק אנשים חושבים,שהחליטו שדי במחאה תקשורתית שתביא את ההד הנכון,ולא תיצור הרגשת אי אמון בלוחמי וטיסי המילואים. חתמו עליה מעטים,אבל מקבוצה שאם תרצה או לא היא אכן קבוצה של אנשים מוכשרים,ומהמובילים בחברה הישראלית גם בחייהם האזרחיים. אנשים שמאמינים בחשיבות של להעלות את הנושא לדיון,אבל בשום אופן לא לקרוא למרד גורף,לסירוב לבצע משימות,ולהמרדה,כפי שנעשה עי קבוצות אחרות. נכון,על המערכת להוקיע ובצדק את אותם קצינים שחתמו על המכתב,ובכל זאת,שים לב לשימוש הנבון שנעשה בכוח המתאים לביצוע המשימה,ובמיעוט האבדות(למערכת,למורל הכללי,ולקצינים עצמם) נ.ב - איני טייס,ולא איש חיל האויר!

הגעתי הנה דרך הדף הראשי.

אני לא מילואימניק, אבל הבעל שלי כן, והוא עושה מילואים לא מעט, כמעט תמיד בשטחים. כמו מנהל הפורום היו מקרים שהוא וחבריו מחו נגד התנהגות של מפקדיהם או של חבריהם, וגם קרו מקרים שהם סירבו פקודה. לא על סירוב פקודה אני רוצה לדבר אלא על הדרך למחות. אני האחרונה שאגיד למישהו שאין לו זכות למחות, אבל הטייסים עשו מעשה שלא ייעשה. אילו רצו באמת למחות, היו מוחים כל אחד בנפרד, במכתב חריף ככל שיהיה למפקד החיל, לשר הביטחון ואפילו לראש הממשלה או לחילופין לנציב קבילות החיילים. אלא מה? הם בחרו לשלוח את מכתבם (כולם יחד כמו עצומה) קודם כל לתקשורת ורק אחר כך לצבא. וזה מסריח. זה מסריח מדעות פוליטיות, מניסיון לשים את עצמם בתפקיד "המוסריים" ואת כל חבריהם בתפקיד הנבלים שהורגים ילדים ללא אבחנה ומטילים פצצות על ריכוזי אוכלוסיה ללא ניד עפעף. כל טייס יכול לומר לפני משימה מסוימת- אני לא מסוגל לבצע את המשימה הזו. אבל הם בחרו לקחת את תפקיד שומרי המוסר, עמדו על הבמה וצעקו "שופוני יא נאס" ורק אחרי שמשכו תשומת לב של התקשורת, פגעו בחברים שלהם שבעינהם הם חסרי מוסר, רק אז שלחו את המכתב למפקד חיל האוויר. מצטערת, למרות שאני חושבת שלכל אדם הזכות למחות ולא לעשות דברים שנראים לו לא מוסריים, אני חושבת שהדרך שבה עשו זאת, היא דרך נלוזה.

רטוש

New member
שלום ללויתן וחבריו מגלגלי העיניים

ראשית אני חושב שכן אליאס לא מכיר מספיק את המתודה של ארגוני השמאל הקיצוני שארגנו את המכתב. מכתב המעופפים זהה באופן מדהים למכתב הסרבנים הקודם ולא בכדי... המכתב תואם ותוכנן ע"י זוננשטיין ורמי קפלן(מנהיגי הסרבנים) ומספר מחבריו בצירוף הטייס סרן אסף (שבשלב זה עד להדחתו הרשמית אשמור על זהותו המלאה בסוד) אכן מדובר בהתארגנות פוליטית של אנשי שמאל קיצוני חלקם תומכי חד"ש שחותרים למדינה דו לאומית "מדינת כל אזרחיה כולל זכות שיבה" על חשבון מדינת ישראל הציונית הכובשת... בידי הוכחות חותכות לכך. "קבוצה של אנשים מוכשרים,ומהמובילים בחברה הישראלית גם בחייהם האזרחיים." ברשותך,הבה נפרש את הסאב טקסט שלך אם אתה טייס צהוב נפוח חזה ושאר מיני המיתוסים, אומר שצריך לצאת מהשטחים עכשיו אז הממשלה שנבחרה בצורה דמוקרטית (ואשר אני לא בחרתי בה צריכה לעבור לדום. לוחם צוות אוויר בלונדיני עם חזה לא נפוח

yosi g

New member
אלי צודק במאה אחוז - ולא מקבל את

תגובת נגר ומהסיבה הפשוטה שרן אולי טייס אבל אדם קטן, אני בז לו ופשוט לא מאמין שהאדם הזה טייס, עם כזאת אחריות. - בכל אופן האדם הזה גם כשרצה לחזור בו עדיין פזל לכל הצדדים, מצד אחד לא עמד ואמר בהחלטיות טעיתי! אולם מצד שני, ניסה להתחנחן שלזה בדיוק הוא לא התכוון - אולי אתה נגר, יודע בדיוק למה הוא התכוון במכתב החרטה, אני לא - בכל אופן לדעתי הוסיף חטא על פשע.

ניר נגר

New member
היי יוסי...קודם כל אדון רן לא שונה

מכל חייל אחר, אז הוא למד להטיס מטוס...חייל אחר למד לירות ממטול M-203 בגולני או צנחנים או בכל יחידה אחרת...כל אחד מהחיילים האלה מתמודד עם אותם שאלות...כל אחד מהם עומד באותם דילמות... אני לא בטוח שהטייסים היו מודעים להד הגדול שהם יצרו, לזה שהם קיבלו במה רחבה דווקא בתקשורת של גדולי אוייבנו...לא בושה לקחת צעד אחורה, להגיד: טעיתי!

talrevivi

New member
אני מכירה את רן הזה

הוא אבא של חבר של חברה שלי והבן שלו שעכשיו נימצא בקורס טיס חושב בדיוק כמותו אני לא מבינה איך נותנים למישהו שגם ככה הולך להיות סרבן לבזבז את הכסף שמהמדינה משקיעה בו..

סרבנים בושה למדינה!!!

אלי מכתב חזק,,,, צריכים עוד גברים כמוך ..... לצערי מה שעשו מעט מטייסי ישראל .... הרסו .... אבל אני רואה שיש תקווה ... ואתה האות לכך חזק ואמץ.... מי יתן ודרכך רק יוביל ברכה למדינה ולך.

adir12

New member
הרסתם את אשר זרענו בדם

לו אני מפקד חיל האוויר,הייתי לוקח גם את הכנפיים מטייסים שבמהלך טיפשי אחד הרסו את מה שאני וחברי שמרנו בדם - זכויות אדם באשר הוא. מידי יום אנחנו נכנסים בין הפורעים הללו על מנת למנוע את המתאבד הבא תוך כדי שאנו מסכנים את חיינו ממש, ולו על מנת, שלא נעמוד בפני בורא עולם עם מצפון מיוסר. ואני אומר לכם - היו גאים, היו גאים. צה"ל הוא הצבא הכי הומני בעולם. כחייל לחייל אני אומר לכם פישטו את המדים וכנפיים אינכם ראויים לשרת בקירבנו.

רטוש

New member
הסרת מסכות חלק א

הייתי מתפלא על עצם המהלך שיש בו חתירה מסוימת על קיום הבסיס המחבר בינינו, לולא ידעתי פה ושם מי בוחש מאחורי הקלעים. ראשית, עובדות: באופן לא מפתיע מכתב הטייסים זהה כמעט לחלוטין לזה של הסרבנים, ולא בכדי נעשה כאן מהלך פוליטי מאחורי הקלעים של מספר גורמים בעלי אספרציות פוליטיות ביניהם ד"ר דב חנין (שלא נבחר בבחירות האחרונות בחד"ש). מי שעומד מאחורי המהלך הם דווקא מנהיגי סרבני הירוקים זוננשטיין הידוע יותר ורמי קפלן רס"ן(לשעבר) המקורב רעיונית גם הוא לחד"ש יצאו לא פעם בהתבטאויות פומביות כנגד ישראל בתקשורת העולמית. קפלן שהינו מתרגל במדעי המדינה באונ' ת"א קורא בהתכנסויות פנימיות להקמת מדינת כל אזרחיה/ דו לאומית כולל זכות השיבה מתוך תפישה פוסט ציוניות מובהקת. לדידו למדינת ישראל אין זכות קיום כמדינה יהודית מאחרשהיא מהווה המשך מביש "לאותה ציונות המהווה גורם אימפריאליסטי גזעני וכובש עוד לפני 48'" חשוב שנבין כולנו כי נערך כאן מהלך ארגוני- פוליטי מתוכנן ע"י השמאל הפטאליסטי. העניין המרתק הוא שרוב הטייסים אינם מודעים לעובדה כי הם נתונים למניפולציה של גורמים כל כך קיצונים.

sha3

New member
מכתב קציני המילואים

המכתב הנ"ל דורש בדיקה יסודית מה היתה כוונת הכותבים! האם הם ציפו שכל טייסי חיל האוויר יצטרפו אליהם בסרובם או שכל חייל בצהל יצטרף אליהם ויחליט שהוא יוצא למשימות "מצפוניות בלבד" אולי יצטרכו לפני כל פעולה להביא לפני כל טיס, חייל ,תותחן טופס הבטחה שהפעולה נבדקה ואין סיכוי כלל שיפגעו חפים מפשע.-לאן נגיע???? פעולתם ההומנית לכאורה גרמה לנזק בלתי הפיך שאולי הם לא התכוונו לבצע. גם אותי שמבחינה פוליטית איני חשוד כאיש ימין כלל ודעותי בנושא הפוליטי קרוב לכותבים - מכתב זה הרגיז מאוד ואולי זה מאפיין את תקופתנו כאשר אנשים מנצלים בקיצוניות את זכות השתיקה האחרים דווקא מנצלים בקיצוניות הפוכה את זכות הדיבור והנזק של שניהם נורא. על זאת נאמר "סוף מעשה במחשבה תחילה" כנראה שגם טייסים הם בני אדם וגם הם "פולטים" ללא מחשבה תחילה. אני מקווה שכולם ינצלו את זכות הדיבור במקומות ובזמן המתאים

רטוש

New member
הסרת מסכות חלק א'

שלום SHA3 כמוני כמוך שבנערותי אף חונכתי וחינכתי בתנועת נוער "שמאלנית" מובהקת הייתי מתפלא על עצם המהלך שיש בו חתירה מסוימת על קיום הבסיס המחבר בינינו, לולא ידעתי פה ושם מי בוחש מאחורי הקלעים. ראשית, עובדות: באופן לא מפתיע מכתב הטייסים זהה כמעט לחלוטין לזה של הסרבנים, ולא בכדי נעשה כאן מהלך פוליטי מאחורי הקלעים של מספר גורמים בעלי אספרציות פוליטיות ביניהם ד"ר דב חנין (שלא נבחר בבחירות האחרונות בחד"ש). מנהיגי סרבני הירוקים זוננשטיין הידוע יותר ורמי קפלן רס"ן(לשעבר) המקורב רעיונית גם הוא לחד"ש יצאו לא פעם בהתבטאויות פומביות כנגד ישראל בתקשורת העולמית. קפלן שהינו מתרגל במדעי המדינה באונ' ת"א קורא בהתכנסויות פנימיות להקמת מדינת כל אזרחיה/ דו לאומית כולל זכות השיבה מתוך תפישה פוסט ציוניות מובהקת. לדידו למדינת ישראל אין זכות קיום כהמשך לאותה ציונות המהווה גורם אימפריאליסטי גזעני וכובש עוד לפני 48'" חשוב שנבין כולנו כי נערך כאן מהלך ארגוני- פוליטי מתוכנן שרובם הגדול של הטייסים אפילו אינו מודע לנסחים ולבוחשים מאחורי הקלעים.

למעלה