ממעלות השידוך החרדי

ליגל2

New member
טוב - אם ככה אז זה משנה את פני

הדברים. הייתי בטוחה שנפגשים הרבה פחות ועם השגחה. בכל מקרה בעיני גם 30 - 40 פגישות זה לא מספיק אבל בהחלט נותן כיוון פחות מזה - לא נראה לי בכלל.- אבל אם זה מספק את הזוג מי אני שאשפוט אני יצאתי עם בעלי 10 שנים!!! מגיל 15 - 25, והתחתנו ויש לנו ילד והכל טוב ויפה. תראה איש באמונתו יחיה - אני חילונית גמורה ואם זאת אין לי בעיה לקבל את הצד השני כמו שהוא. גם אם יש המון דברים שאני חושבת שהחברה החרדית נתקעה מאוחר ולא פתוחה, מסוגרת ולא מקבלת שונים ממנה. אולי הפורום הזה ילמד את שני הצדדים דברים על הצד השני

אלטער

New member
זה מטרת הפורום

תביני, מדובר בילדים בוגרים, לאחר הצעת השידוך הם נפגשים ללא שום השגחה של ההורים, בלובי של בית מלון/גן ציבורי/מסעדה, מדברים על הכל, ורק לאחר החלטת שני הצדדים . אומרים להורים שאפשר לקדם את הענין, לדעתי זה גישה יותר בריאה להכירות בריאה לבניית חיים מושלמים

יוני 106

New member
ואני מצד שני

נפגשתי רק 3 פגישות ובפגישה הרביעית כבר החלטנו באופן סופי שהולכים להתחתן. היום (לאחר יותר משנתיים ) ב"ה אנחנו חיים באושר. אני יכול להבטיח לך שאם תלכי עם מדד האושר, תגלי שבציבור החרדי יש יותר אנשים מאושרים ומרוצים. ומדובר באנשים שרמת החיים שלהם הרבה הרבה יותר נמוכה, מרמת החיים של אותם חילונים שאינם מרוצים, ותמיד מקללים את הסביבה.

ליגל2

New member
אני לא מאמינה שמישהו לא מאושר אצלכם

יספר כי אחרת אוי אבוי מה השכנים יגידו

יוני 106

New member
אל תעשי את זה שחור לבן

לא אמרתי שכל החילונים עצובים וכל החרדים מאושרים. נכון שיש בציבור החרדי את הקטע של מה יגידו יותר מבציבור החילוני. אבל כמו שכבר כתבו לך יש מגמה של שינוי בקטע הזה בציבור החרדי, יש יותר פתיחות והיום פחות חוששים ממה יגידו וכן מתגרשים. בכל מקרה תהיי בטוחה שגם אם תוסיפי את אלה שרוצים להתגרש ולא מתגרשים בגלל מה יגידו השכנים, בכל אופן עדיין המספרים ידברו בעד יותר גירושין בציבור החילוני, וזאת על אף ההיכרות הארוכה מלפני הנישואין, וזאת בגללל מה שהסברתי קודם, בציבור החילוני כמעט כל אחד לפני שהתחתן יצא עם עוד כמה בחורות (ובציבור החילוני לצאת זה לא רק על כוס קפה ...) צורת חיים כזאת שבה גבר בא במגע פיזי עם כמה וכמה נשים עוד קודם נישואיו, יוצרת מצב שהיד קלה על ההדק בכל הקטע של בגידות (כי אצלו להיות במגע עם מספר נשים זה לא מופקע, כי הרי כך הוא חי לפני החתונה) וממילא הנאמנות היא הרבה יותר חלשה, ועל כן יש יותר גירושין.

ליגל2

New member
אם כבר העלית את הנושא

אני לא הייתי מתחתנת אם מישהו לפני שהייתי... (אתה יודע) כי אם אחרי החתונה מסתבר שהבן אדם פשוט גרוע בתחום, או לא מתפקד.. אז מה הייתי עושה? ואם אין התאמה בחלק הזה - לשני הצדדים - אז תקועים? אני חושבת שססטטיסטית - אצלנו זה קורה יותר כי יש יותר פתיחות ולא אכפת תמיד מה יגידו ואצלכם זה בושה. תראה אם טוב לכם ככה - סבבה. רק שמה שמפריע לי - וקראתי על זה זה נושא של חתנים שבוחרים כלות לפי כמה כסף ההורים יתנו וכמה כסף יש לדירה. זה מגעיל בעיני ואם הבחורה מקסימה וההורים יש להם 10 ילדים ואין להם כסף לקנות דירה - אז היא פסולה. זה דוחה

יוני 106

New member
בענין הראשון שאמרת

אז גם אם הייתי חושב שמחינה מסויימת עדיף לקיים מגע לפני החתונה (למרות שאני לא חושב כך) בכל אופן זה לא רלוונטי כי במבחינה הלכתית זה אסור. (ואם תרצי להבין בדיוק למה, פני לפורום שאל את הרב!) לגבי הענין של הכסף אני במידה מסויימת מסכים איתך, זה נושא בעייתי שלאחרונה מנסים לשנות את המצב הזה, אם כי ללא הרבה הצלחה. אני רק ינסה להסביר לך על קצה המזלג איך נולד הסיפור הזה: לפני שנים בעיירות עוד בחו"ל היה ידוע שהאנשים הגבירים מסכימים לשלם הרבה כסף לנדוניה בשביל לקבל חתן צדיק ירא שמים ומתמיד שכוונתו לעסוק בתורה כל ימי חייו. מה שקרה במהלך השנים שבגלל שלבחורים הטובים יש ביקוש אצל העשירים, אז ברור שאם אדם עשיר רוצה אותו הוא יעדיף לשמוע שידוך מבעל אמצעים. שוב אני חוזר ואומר הנושא הוא בעייתי וטעון טיפול. אם כי הטיפול נועד מראש לכישלון כי כל עוד האנשים בעלי האמצעים ימשיכו לזרוק סכומים על חתן דגול, הגלגל הזה ימשיך להסתובב. בחלקים מסויימים בציבור החרדי הצליחו לעצור את הגלגל הזה, בחסידות גור למשל, שם האדמו"ר עשה תקנה שאסור לקנות דירה ביותר בסכום מסויים, והם הולכים לקנות דירות באיזורים הכי זולים בארץ, כגון קריית גת, ערד, אשדוד.

יוני 106

New member
כמה שזה נכון

כאחד שעשה כבר שני שידוכים, אני יכול לומר בוודאות שלעשות שידוך זה לא דבר קל. אבל עצם זה שאני יודע שקיבלתי כבר 4000 דולר על שידוכים, זה נותן לי מרץ להמשיך ולהציע.

למעלה