הנה יפה, הגירסה עם חצילים, ועם תזדקקי לגעפילתה פיש צמתיניים
גם לזה בהישג ידי מתכון בדוקה לחג (-: הנה הגירסה השנייה לכבד קצוץ תמחוני החומרים: 2 חצילים בינוניים פרוסותלפרוסות בעובי כ-1 ס``מ; 3 בצלים ירוקים קצוצים; 1 בצל יבש קצוץ דק; 1 ביצה קשה מרוסקת; 2 כפות קמח של חיטה מלאה; 1 ביצה; 1 כף ים; שמן לטיגון; מלח ופלפל. ההכנה: מערבבים את המים, הקמח, חצי כפית מלח, הפלפל והביצה. טובלים את החצילים בתערובת הביצה ומטגנים בשמן עד שמקבלים גוון חום. קוצצים את החצילים ומטכנים עם שאר החומרים ומוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הטעם. נ.ב. אפשר להוסיף תפוח-אדמה מבושל, מעוך.