ממשיכה להיעזר בפורום הנפלא
מה עדיף

ממשיכה להיעזר בפורום הנפלא
מה עדיף

בכל ההתייעצויות שלי פה קיבלתי תשובות שעשו לי "שכל" והיו פרקטיות מאוד. אז הרכב מנצל לא מחליפים, נכון?

לפני כחודש בנזוגי קנה לי טבעת...
זה היה ביום ההולדת שלי וזה היה די במפתיע...

הוא לא הגדיר את זה "טבעת אירוסין" ולא כרע ברך
אבל הגדיר את זה כהצהרת כוונות, שהוא אוהב אותי וזה לנצח, שאני האישה שאהיה לצידו עד יום מותו (כל זמן שארצה בו
)

שנינו לא ממש רוצים חתונה אורתודוכסית... עם רב וחופה וקידושין וכל המסביב. ובטח לא אירוע גדול וקצפתי.

יש לנו התלבטות האם להינשא כחוק (אזרחי) או כדין (רבנות) או בכלל לא... יש שיקולים כלכליים שאני לא חושבת שאנחנו מודעים לכולם (הטבות שלי כאם חד הורית במיסים, בנקודות זיכוי וכן הלאה) לעומת הטבות של זוג נשוי למשל מבחינת משכנתא (האם נישואים אזרחיים יפגעו בזכויות שלי בביטוח לאומי? האם נישואים אזרחיים בכלל "תופסים" בשביל משכנתא?)

אשמח לשמוע מניסיונכם

אדמiנית

New member
קודם כל

על הצהרת הכוונות וה-

שנית,
בעלי ואני נישאנו בנישואין אזרחיים. בארץ אי אפשר להינשא בנישואין אזרחיים שגם יוכרו כחוק ולכן נישאנו בפראג.

מבחינת המדינה אנחנו נשואים לכל דבר ועניין.

אם זה פוגע בזכויות מסוימות? אני לא יודעת.

מבחינתנו זה חסך לנו הרבה בעיות בירוקרטיות כשנסענו לשוויץ לשנה והיינו צריכים להגיש בקשה לויזה.
בתור זוג נשוי לא היתה בעיה, בתור זוג שאינו נשוי, יש בעיתיות (לא שאני חושבת שאי אפשר לפתור אותה, אבל זה יותר בלבול מוח ובירוקרטיה).

מזל טוב!!

אל תוותרי מעל כריעת הברך - שיתאמץ, הבחור!

אכן אדמונית אמרה את הדבר החשוב - נישואים אזרחיים בחו"ל נחשבים בארץ כנשואים לכל דבר.
יש לך עוד 2 אופציות שלא הזכרת: נישואים במסגרת דתית לא-אורתודוכסית, ז"א טקס רפורמי (של התנועה ליהדות מתקדמת) או קונסרבטיבי (של התנועה ליהדות מסורתית) - בשתי המסגרות מנהלים טקסים דתיים, עם רב או רבה, ועם האלמנטים הרגילים שאת מכירה. חתונות אלו אינן מוכרות על-ידי מדינת ישראל.
אפשרות נוספת היא חתימת הסכם זוגיות אצל עו"ד. אין לי מושג אם אופציה זו משפיעה על זכויותייך כחד-הורית, אבל את יכולה לחפש מידע נוסף באתר של משפחה חדשה.

והכי חשוב -

אנחנו עשינו גם וגם וגם

חתמנו הסכם זוגיות אצל עורכת דין מטעם "משפחה חדשה",
שערכה לנו הסכם מכובד ומכבד.
ערכנו טקס חתונה מדהים שערך רב רפורמי (מדהים),
וכמה ימים אחר כך נסענו לירח דבש בקפריסין שבמסגרתו
פקדנו עיירה נחמדה. בבית העירייה שם נתנו לבעלי ולי לקרוא
אחד לשני כמה מילים באנגלית, הצטלמנו אחד עם השני, קיבלנו "מדליה"
(קופסא מהודרת עם שתי טבעות פלסטיק ), וחזרנו לארץ
כנשואים.
את יום הנישואין שלנו אנחנו חוגגים (כמובן) ביום בו ערכנו את
טקס הנישואין בארץ, ולא ביום בו ערכנו את הטקס הציורי והמרוחק
בקפריסין, למרות ש(באבסורד) המדינה היא ש"שלחה" אותנו לקפריסין.

בכל מקרה, בניגוד לחברים ומכרים אחרים, אני חושבת שכן יש ערך להתחתן.
אני מכירה חברות שהן על תקן "חד הוריות". אני חושבת שיש בזה
הונאה כלפי המדינה (לקבל זכויות של חד הורית, בזמן שלא כך המצב), ובנוסף
לתחושתי אני חושבת שיש בזה משהו טוב לזוגיות להכריז לעצמכם ולעולם על
זוגיותכם. בצורה מכבדת, אבל להכריז (גם בלי שאת או בן זוגך יכרעו
).

ולשואלת - שימי לב אם הרתיעה מנישואין "רשמיים" לא נובעת מחרדה כלשהי של
בן זוגך ממסגרת הנישואין. אצלנו זה היה קצת ככה, מה שהיווה אצלי סיבה כן לעמוד
יותר על ההכרזה ה"רשמית". (לא שהייתי רוצה, בין כך או כך לעבור את הטקס ע"י
רבנים אורתודוכסיים).

ואחרון - נישואין אזרחיים הם נישואין לכל דבר ! (כולל, אם חלילה עומדים בפני גירושין,
שאז הרבנות היא שאמורה לגרש אתכם).

וראשון ואחרון - הרבה מזל טוב לזוג.

אני בעצמי מנסה להבין אם זו הרתיעה שלו

אבל אני חושבת שלא.

אדבר איתו על כל האפשרויות. נראה מה נחליט ביחד

לדעתי בדרך כלל...

(ואצל כולנו) הדברים מעורבים...
מתערבבים חששות עם מסגרות שאנחנו היינו רוצים
בהם ואמונות שאנחנו דוגלים בהם.
החשוב, לדעתי, בכל דרך שבוחרים הוא באמת לפתוח
את הדברים ול"אוורר" אותם.

mother cat

New member
מזל-טוב

אנחנו בזמנו עשינו טקס רפורמי עם רב רפורמי, אבל כיוון שזה לא תקף רשמית בארץ גם נסענו לפראג ועשינו שם חתונה אזרחית. החתונה האזרחית תקיפה לחלוטין בארץ.

אין לי מושג לגבי זכויות של חד הוריות, אבל נדמה לי שחוקית גם אם לא תתחתנו אבל תחיו יחד כידועים בציבור זה אמור לפגוע בזכויות - רק שאז לרשויות יותר קשה לדעת ולהוכיח את זה מאשר אם תתחתנו. כדאי להתיעץ עם איש מקצוע - ע"וד או ארגון משפחה חדשה כפי שהציעה זהב.

בכל מקרה המון מזל-טוב, ואיזה כיףשאת משתפת אותנו בחדשות הטובות....

TatyBar

New member
להינשא כחוק

זה להינשא כדין.
אם הכוונה שלכם להיות נשואים, אז רק רבנות.
אין שום דבר אחר ושום אפשרות אחרת.
כל דבר אחר הוא סתם בשבילכם. אבל לא תיחשבו נשואים.
ושיהיה במזל!

mother cat

New member
לא נכון - נישואין אזרחיים בחו"ל נחשבים

לפי החוק הישראלי. אנחנו התחתנו בפראג ורשומים במשרד הפנים כנשואים.

אבל מבלי לצאת את גבולות הארץ - אכן כל דבר חוץ מרבנות לא נחשב...

לא היית ברורה...

בגלל שאני מעריכה את הידע שלך בנושאים שונים,
נחרדתי לרגע וחשבתי שאולי יש משהו בנישואים האזרחיים
שלא שווה ערך בנישואין ברבנות....

ועם כך, חשוב, לדעתי, להדגיש דווקא - שנישואין ברבנות הם
בהחלט לא אופציה יחידה. נוסף על טיסה לחו"ל (כמו שאנחנו קראנו
לזה - ירח דבש), קיימת גם אופציה של נישואין על ידי העברת מסמכים
לחו"ל - נישואי פרגוואי, אם אני לא טועה (שבעבר, כשפחות היתה נגישות
לחו"ל היו נפוצים יותר).

ומקשרת למה שיש לויקיפדיה לתרום בנושא....

מסתבר שכיום אחד מבני הזוג אמור כן להיות נוכח בחו"ל
לצורך הסדרת הנישואין.

TatyBar

New member
נכון. הייתי החלטית ולא כתבתי שהכוונה היא רק

לנישואים בישראל.
אכן יש אפשרויות אחרות של חו״ל.
(אני התחתנתי בהולנד..
)

אז זהו, שבגלל זה חשבתי...

שעלית על משהו לא זהה בנישואין בחו"ל,
לעומת נישואין ברבנות...
אבל נראה לי שעכשיו הובהר מעבר לכל ספק.
העיקר שיהיה לה במזל טוב

איזה כיף לכם!

מנסיוני, ברגע שאתם גרים ביחד, את לא אמורה לקבל שום הטבות כחד הורית. זה לא משנה אם את נשואה או לא.
תבדקי בחוק, ההגדרה היא משהו כמו משק בית של מבוגר יחיד. לא זוכרת בדיוק.
יכולה לספר שאני ביקשתי איזושהי הטבה שקשורה לחד הוריות, כשרק התחלתי לצאת עם בעלי הנוכחי, כשעוד לא חשבנו בכלל להתחתן. באופן מפתיע הופיע אצלי בבית חוקר פרטי, וכשראה בגדים של גבר בארון שלי לא נתנו לי את מה שביקשתי. בסופו של דבר לא נלחמתי על זה, כי עד שהגיעה התשובה הסופית כבר באמת גרנו ביחד, וכי זו לא היתה כזו הטבה משמעותית, אבל לכל הדעות זה היה הזוי שבגלל שהוא השאיר אצלי בארון כמה חולצות זה נשלל ממני.

ולגבי האירוע - יש המון אפשרויות חוץ מאירוע גדול וקצפתי. אנחנו למשל עשינו חופה וארוחת ערב למשפחה הקרובה המצומצמת על הדשא של ההורים, ושבוע אח"כ הזמנו את החברים למסיבה במועדון ריקודים, שהיתה פצצה ודיברו עליה עוד המון חודשים אח"כ (ככה זה כשחבורה של "זקנים" מוצאת סיבה טובה להשאיר את הילדים עם בייביסיטר וללכת לחגוג קצת...). 2 האירועים ביחד לא עלו אפילו רבע ממה שעולה חתונה באולם.

תודה על התשובות
איזה כיף

ישנן הטבות של מענקי לימודים עבור ילדים בגילאי בית ספר, זה סכום של כ 1500 ש"ח לכל ילד כל שנה.... זה בכל זאת סכום...
מצד שני כשרוצים להגר למדינות אחרות (וזה עומד על הפרק למען האמת) אולי באמת עדיף נישואים אזרחיים.

איזו "סמטוחה"...

בכל מקרה לא חשוב איזה אירוע נבחר, חשוב לשנינו שהילדים שלנו יהיו חלק ממנו. אנחנו מחברים שתי משפחות, והם חלק בלתי נפרד מהמשפחות האלה....
אבא של הבנות שלי התחתן ולא הזמין אותן לחתונתו. זה היה הזוי ופסול בעיני. אני לא אעשה את זה...

אם נחליט לנסוע לחו"ל ולהתחתן אזרחי, אז בארץ נעשה איזו ארוחה נחמדה במסעדה או מקום קטן עם המשפחה הקרובה והילדים של שנינו.

kisslali

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

נדמה לי שאם את חיה עם בן זוג את לא זכאית להטבות של חד הורית - תבדקי!

לנו יש הסכם חיים משותפים ולצורך העניין נחשבים לנשואים באנגליה (ויזה, אזרחות וכו') אז זה גם תלוי לאן רוצים להגר.

לא רוצה להיות מחריבת שמחות אבל אם את צריכה להתגרש ולא התחתנת דרך הרבנות, זה יכול להיות נורא מסובך. מכירה זוג שרצו לעשות קידוש ע"י רב לפני קהל (לפי היהדות נשואים כדין), ולא להרשם ברבנות (כדי לא לאבד קצבת שאירים מבטוח לאומי) והסתבר להם שאם חו"ח ירצו להתגרש זה רק אותו רק שקידש אותם, אז אם הוא נורא זקן כדי לקחת בחשבון שזה תיק לא פשוט...

מזל טוב, ללי

למעלה