ממשלת קדימה אחראית לעשרות הקסאמים

bhnadav

New member
אני בהחלט שואל..

האם שרון ופרץ מתנהגים באופן שונה עם בעיית הקסאמים? לא השכלתי לערוך השוואה אז אני פשוט לא יודע [מבחינת תוצאות אני לא רואה הרבה הבדל]. באשר למוסר - את יודעת כמה בעיות היו נפתרות לנו אם היינו מנחיתים משהו על כל הרצועה כתוצאה מהקסאמים שיוצאים ממנה?..

אשרת

New member
אז אולי הגיע הזמן להפסיק לירות

על חולות? את מי זה מרתיע הירי על החולות, אה? אתה החלזונות שם?

אשרת

New member
שעד שממפגיזים, הם בדרך כלל לא

נמצאים שם. צה"ל מפגיז שטחים ריקים! את מי זה אמור בדיוק להרתיע?

bhnadav

New member
אז איפה את רוצה שיפגיזו?

את יודעת איפה הם נמצאים?

אשרת

New member
איפה?

ממ.. בוא נראה.. שיתחילו קצת להוריד את הבתים של המשפחות של אנשים חמאס. אני כמעט בטוחה שלצה"ל יש כמה דרכים נוספות, קצת פחות מוסריות. על מנת ליצור התרעה בפני האנשים, ולגרום לאוכלוסייה האזרחית ליצור לחץ שאותם אנשים יפסיקו עם זה.

bhnadav

New member
צה"ל לא מהסס לעשות סיכולים ממוקדים.

במקרים מסויימים - גם אם יש חפים מפשע יחד עם אותו מסוכל.

אשרת

New member
אבל לא ממש התכוונתי לסיכול ממוקד

יכולים למשל, להתחיל עם הורדת החמשל, הפסקת הדלק.

bhnadav

New member
היית מתארת לעצמך

שאולי מהערכות המצב של משרד הביטחון או של צה"ל עולה שמדובר בצעדים לא אפקטיביים? הרי יש מצב כזה.

אשרת

New member
אני לא חושבת כך.

אני חושבת שהסיבה שלא עושים זאת, זה מתוך מוסריות גרידא, ורצון לעזור לראיס שלהם. זה הכל. בכל מקרה, איך שלא תסובב את זה , תמיד יש אלטרנטיביות ויש חלופה. וכאשר על שטח ישראל נורים תוך יממה (בערך)14-16 קאסמים ופוגעים בשגרת החיים של האזרחים שלך, אתה צריך לעשות משהו. ואם צה"ל לא מסוגל להתמודד עם זה, הרי שהוא לא 'זכאי' לתואר 'הצבא החזק במזרח התיכון'.

bhnadav

New member
אני לא נוצר לצה"ל טינה,

על כך שבשנים האחרונות לא ידע בהרבה מהתקופות להתמודד עם פיגועי התאבדות שפגעו לא בשדרות - אלא בתל אביב, ובחדרה, ובנתניה, ובירושלים, ובחיפה.

אשרת

New member
יש קצת הבדל.

לגבי הפיגועים - זה כמעט בלתי אפשרי לאטום לחלוטין את קו התפר ולמנוע פיגועים, ואני קצת מתמצאת בזה. :) אבל חיסול משגרי הקסמים זה כבר סיפור אחר. הדברים לא דומים אחד לשני.

bhnadav

New member
בואי לא נתיימר להבין בנושא.

גם אני אז אמרתי שזה בלתי אפשרי ועובדה שזה אפשרי. אני מקווה שכמו שלעצור את הבעייה הגרילית הזאת של הקסאמים נראה (לדעתי לפחות) כדבר מורכב ועובדה שצה"ל מתקשה בו [וצה"ל לא היסס לעשות את כל מה שצריך בתקופת הפיגועים והוא לא יהסס גם עכשיו], אבל אני מקווה שיהיה טוב ושגם עם זה נדע להתמודד.

למעלה