ממש חבל...

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
ממש חבל...

כבר כתבתי כאן לפני שבועיים אולי יותר, שהפורום די צולע ולא תוסס וחי מספיק (לטעמי כמובן)... היו תגובות שונות ביניהן גם הועלו מחשבות, שהפורום לא מספיק כדי לתת תמיכה לאנשים במצבינו, ונתקלים בבעיות בשל מורכבות משפחתם בשבועות והימים שעברו, אני שמה לב לעובדה, כי מועלים כאן נושאים, אנשים מגיבים, תומכים, מייעצים או סתם משחילים דבר הלצה... וזה יופי!!! ובכל זאת... אני מרגישה מין ריקנות כזאת כאשר אני נכנסת לפורום... שום דבר שממש נותן תחושה של בית המנהלים לא ממש נמצאים - אולי אין חובה כזאת... כאילו מין עדר בלי רועה נכון שאנחנו אנשים מבוגרים, אבל נראה לי נכון שיהיה כאן מישהו שידאג לאש לבעור תמיד... חד ועין, איפה אתם? אני לא מבקרת, אני רק חושבת שאתם צריכים להיות כאן קצת יותר מקווה לקרוא אתכם גם... שבת שלום

blonda3

New member
../images/Emo140.gifאני מתנצלת

שאינני יותר פעילה בפורום הזה. אני נמצאת במצב מורכב שבו לילדים הגדולים שלי יש משפחה מורכבת עם האבא שלהם שהתחתן בשנית, ואילו לי יש מערכת מורכבת משלי שבגלל חוסר הוודאות והבעייתיות שבה אני נמנעת מלשתף פה בפורום ובכלל. אבל-אני כן נכנסת ומציצה ומדי פעם קוראת, רק מה? לפעמים נפתח נושא, והתגובות כלכך ארוכות שלא תמיד יש לי כוח לקרוא.... אז אני מדלגת....ומחכה לשעת כושר כדי להכנס ולקרוא שוב. הנושאים שמועלים פה הם יחסית"כבדים" ולכן אולי הפורום מתנהל יותר בעצלתיים או באיטיות. אבל-לפעמים החפזון מהשטן. רולן-מקווה שלאט לאט יכנסו לפה אנשים נוספים ולא יהיה לך פה משעמם. וד"א-ראיתי השבוע לפחות שתי הודעות בפורומים אחרים שבהחלט היו שייכות לפורום הזה.... אז יכול להיות שקצת יחסי ציבור לפורום הזה לא יזיקו-מה שנקרא-להכנס לכל/לחלק מהפורומים בתפוז ולהכניס הודעת הזמנה לפורום הזה עם קישור כמובן.

רולן ,גם אני חושבת כמוך

לפני שהפורום נפתח כל כך חיפשתי מקום עם נושא כזה ,וכשהפורום נולד קפצתי מאושר,אך האמת היא שגם אני ואחרים שנכנסו בעבר והחליטו שדי להם חושבים שהמקום זקוק לטיפול..... מקווה שהאיכפתיות שלנו תשפיע גם על האחרים ובעיקר על המחזיקים בהגה...

ע י ן

New member
מטה קסמים

שלום חברים יקרים , ביממה האחרונה הועלתה כאן שאלה סביב מנהיגות הפורום הזה. מספר אנשים כתבו שהיו שמחים לראות את המנהלים מבצעים פעולת החייאה ומזניקים את הפורום... "מחפשים רועה לעדר ..." אני מבינה את הקושי וחווה אותו גם אני. הציפייה היתה שהפורום יצבור תאוצה ויפרח וירוץ קדימה ....מהר מהר...(והרי אין סיבה שלא ...) ובכן, לדעתי, מתוך אותו קושי מייחסים איזה כוחות פלא למנהלים. המנהלים אחראים לאיכותו ותפקודו של הפורום ...לקצב שלו ...לאיכות החומר האנושי שבו ... לנושאים ... למספר ההודעות והתגובות ...למספר המשתתפים... חברים יקרים מאוד ...הלוואי וזה היה כך...אבל זה לא . אנחנו חברים פה כמותכם, נכנסים הנה יום יום (לעיתים מספר פעמים ביום), כותבים, מגיבים ...משתדלים ליצור עניין ...בדיוק כמו כולם. נכון שקצת קשה כאן לאחרונה... ואין זיקוקים... למישהו יש פתרון? משהו שהוא מעלה בדעתו שיכול היה לתרום? ומה לו היה "מנהל"? מה אז? הרי עם כל ההבנה לקושי כרגע... ועם כל הצער... אף אחד לא באמת מעלה בדעתו שהעניין כולו תלוי באדם אחד מתוכנו, נכון? בקיצור: יותר מפעם אחת הזמנו אתכם חברים ...לתמוך בקיום הפורום החשוב והיקר הזה (וזאת לא טענה ..להפך : זיהינו קושי בקצב וביקשנו מכם עיצות)... לכל אחד מאתנו יש הזדמנות שווה לנסות לעשות מהפורום הזה בדיוק את מה שהיה רוצה שהוא יהיה עבורו. חברים יקרים , הקמנו את הפורום באהבה רבה , משתדלים מאוד לתת כמה שרק אפשר מעצמנו לבית הזה ... ובפעם נוספת מזמינים אתכם להעלות רעיונות , לקחת חלק פעיל , להוביל מהלך שנראה לכם מועיל .... בבקשה רבה. הבהרנו מספר פעמים שאנו רואים עצמנו כמותכם ... חברים בבית משותף בבניה ..בצמיחה .... יש ימים יותר טובים ...וימים שפחות , אבל אין שום קסם במילה "מנהלים " שנמנע מכם . בעניין איך נראה הבית הזה שלנו- הרי שהפורום הזה מורכב מכל המשתתפים בו -ותלוי בכל אחד מאיתנו . אין לי ספק שנתגבר על הקשיים... ונמשיך להיות בית חם ומקום נעים ותומך - סבלנות חברים ... והרי אנחנו,כולנו - אמורים להיות אלופים בסבלנות ומוכשרים בבניה.... ומומחים גדולים בהרכבת משפחה .

ח ד

New member
כולנו הרועים וכולנו העדר

מסכים עם כל מילה שעין כתבה כאן, ומעבר לזה מוסיף: אנשים באים עם כל מיני ציפיות כלפי הפורום הזה. ואולי הגיע הזמן שנתאם ציפיות. מבחינתנו, מבחן ההצלחה של הפורום הזה הוא לא בזה שהוא יהיה "מסיבה מתמדת", או מועדון חברתי עתיר משתתפים, משובץ פנים חדשות, ומספק גירויים וריגושים עשרים וארבע שעות, שבעה ימים בשבוע. אנחנו בסך הכל משפחה אחת גדולה, היפר-מורכבת, שמנסה לעשות באינטרנט מה שכל אחד מאיתנו עושה בבית – להתגבש, להבין, לרקום. כל מי ששרוי במלאכה הזו יודע עד כמה זה קשה. לא שאנחנו מתנגדים להיות "מסיבה מתמדת". הלוואי אמן. אבל המבחן האמיתי כאן בעינינו, הוא ביכולת הפורום להוות מקום שבו אנשים ממשפחות מורכבות יתמכו אחד בשני בדרכם הקשה והארוכה. ובמבחן הזה הפורום שלנו עובר בנוצץ. עיינו בבקשה אחורנית בדפים הקודמים, ותראו כמה תקווה, תמיכה מודעות ויחד המקום הזה סיפק למעט משתתפיו והרבה משקיפיו האילמים בינתיים, בתנועתם הדלילה בדינמיקתו המסורבלת, ובהיעדר מנהליו לכאורה (כי רק בשבעת הימים האחרונים עין ואני פרסמנו כאן כשלושים הודעות ביחד). אגב, גם אם אדם נכנס לפה פעם אחת, וקיבל או נתן פה עיצה אחת טובה, או כתף אחת תומכת, ואחר כך הלך לו למקום אחר – זה בסדר גמור מבחינתי, לא מרגיש כישלון ניהולי. הפורום הזה, על כל חוסר התנהלותו לכאורה, הוא עדיין המקום היחיד כמעט בכל האינטרנט העברי שבו אני יכול למצוא התייחסות לסטטוס המאוד ייחודי בו אנחנו חיים. ואולי לא במקרה. כי קשה לעסוק בזה. ועדיין – הנה אנחנו עוסקים, כולנו. כולנו עדר, וכולנו רועים, למעט התפקיד שעין ואני נטלנו על עצמנו – לא לרעות את כולם - אלא פשוט לקחת אחריות לתחזוקת המקום כי אנחנו מאוד רוצים בו. ומאמינים בו. נכון ש"המקום זקוק לטיפול...- "- קדימה, לעבודה. כל מי שחושב או יודע מה הטיפול הנחוץ ואיך עושים זאת – מוזמן. בכיף אמיתי!

maof

New member
אין ספק ....שזה פורום ייחודי

הדבר היחידי שעומד על הפרק .....הוא.... עד כמה אנשים מוכנים לחשוף מעצמם........ כפי הנראה סוג האנשים שכותבים כאן סגור יותר או עסוק יותר בחיי היום ...יום....והשיגרה מעוף

blonda3

New member
עין וחד בוקר טוב-(והצעות ייעול../images/Emo45.gif)

קראתי את מה ששניכם כתבתם פה. אני מסכימה עם כל מילה שלכם. לדעתי הפורום מתקדם יחסית בקצב יפה. אין לי טענות נגד מנהלי הפורום-להיפך. העליתי הצעה למעלה ואני מעתיקה אותה לכאן 1." יכול להיות שקצת יחסי ציבור לפורום הזה לא יזיקו-מה שנקרא-להכנס לכל/לחלק מהפורומים בתפוז ולהכניס הודעת הזמנה לפורום הזה עם קישור כמובן." (לא מזיק לעשות זאת מידי כמה חודשים....עד שהפורום הזה יהיה מוכר) 2.בפורום אחר יזמתי ערב ארוח עם איש מקצוע מגשר אשר ענה לשאלות הגולשים. אנשים הכינו שאלות מראש ונענו באותו הערב או בבוקר שלמחרת. אפשר לעשות כאן את אותו הדבר. להזמין את אותו מגשר, או כל איש מקצוע אחר לערב שאלות ותשובות. כמובן-שהתשובות תהינה קצרות ואולי לא תמיד ממצות, כי יש הגבלה בזמן קצר לענות ולפעמים הבעיות הן מורכבות וקשות-אבל-זה נותן טעם ו/או כיוון. וגם הגולשים יכולים לענות ולהוסיף מנסיון שלהם. מאחלת לכולנו הצלחה רבה בהמשך הדרך.

ח ד

New member
יחס"צ ומומחה

בלונדה תודה על הפידבק. לגבי יחסי ציבור, אין ספק שעדיין לא כל מי שיכול ליהנות מהפורום הזה יודע על קיומו. פירסמנו בכל הפורומים הרלבנטיים של תפוז וגם באתר של "הורות שווה". יש עוד עבודה בעניין, נמשיך לעשות אותה, וכמובן, אם את או כל אחד מחברי הפורום מכירים עוד אנשים שזה יכול להיות להם רלבנטי - אל תהססו להזמין. לגבי מומחה - פנינו לשני מומחים בחודש האחרון ואנחנו מחכים מהם לתשובה - עובד סוציאלי קליני אחד ויועצת משפחתית. נמשיך לחפש, ואם אתם מכירים או רוצים מישהו מסויים, תפנו אותנו, ואנחנו נזמין ונתאם.

blonda3

New member
יחסי ציבור.../images/Emo43.gif../images/Emo50.gif

לא זוכרת מתי נפתח הפורום. אני יכולה לנסות להפנות לכאן אנשים כאשר אתקל בהודעה שלדעתי מתאימה לפורום הזה. אבל-בזמנו כאשר נפתח האתר וגם הפורום של "הורות שווה" הם עשו הרבה יחסי ציבור ונכנסו פעמים רבות לפורומים שכתבתי בהם והיפנו והזמינו אליהם אנשים. יש לך הנהלת פורומים. אתם יכולים להתייעץ איתם-מה המינון הנכון. לדעתי הפורום הזה עדיין "בהרצה" ואפשר לתת לו דחיפה נוספת ע"י הכנסת הודעה או הזמנה של גולשים להכנס אליו. לפעמים זה נעשה בדרך אחרת-כאשר מוזמן אורח מומחה לפורום-הנהלת הפורומים או הנהלת הפורום נכנסת לפורומים אחרים ומכניסה הודעת עדכון והזמנה להשתתף בפורום עם קישור לפורום. גם זאת דרך.
בהצלחה.

ח ד

New member
זה בדיוק מה שעשינו

בלונדה, תודה על כל העצות הטובות.

אנשים אמיתיים

זו הפעם הראשונה שאני עוקבת אחרי פורום באופן שוטף, וכבר כתבתי שחיכיתי לפורום כזה הרבה זמן. אישית אני מרוצה ממנו מאד. כנראה שרוב או כל חברי הפורום הם אנשים עסוקים בעבודה ומשפחה , ואינטרנט הוא רק פינה קטנה ביום - אם נשאר כוח.ואני שמחה להיות בחברת אנשים כמוני. עסוקים מאד, עייפים כמעט תמיד וחיים חיים אמיתיים. אני מסכימה לחלוטין עם ההערה שהצלחת הפורום תלויה במידת הנכונות לחשיפה. עשיתי כל מה שיכלתי כדי ללהיות כנה ככל יכולתי (אם כי אני מרגישה שזה קשה ולא פופולרי לרבים). את הסטריפטיז אבצע אחרי שאוריד 7 קילו. הלוואי.

rolan

New member
מסרים חיוביים

זה מה שקיבלתי מכם אני מקווה מאוד שאכן יעשו יח"צ והבאת מומחים כך אולי יתרחב המעגל ויווצר כאן פורום פורה שבוע טוב לכולם ומתנצלת אם פגעתי במישהו

ח ד

New member
חשיפה, חשיפה, חשיפה

אתם יודעים - אני חושב שהשאלה הגדולה שמהדהדת כאן, היא עד כמה הפורום הזה הוא מקום שבטוח להיות בו. עד כמה אפשר להיחשף בו, עד כמה הוא יהיה מכיל וראוי לאימון שניתן בו. זה הועלה במסרים של מעוף וסביב השעון, כמעט בנשימה אחת עם הדיון במצב הפורום. גם אני חושב שנושא החשיפה והגבולות שלה מאוד קובע לגבי קצב החיים של הפורום הזה. להבדיל מהרבה פורומים אחרים, מבקרים כאן כמה וכמה זוגות . אם קשה להיחשף ברמת היחיד, קשה עוד יותר לחשוף פרטים ששייכים לאינטימיות הזוגית, בעוד בן הזוג משקיף. במיוחד כשמדובר בנושאים טעונים שלא תמיד יש לגביהם הסכמה בין בני הזוג. שום זוג כמעט לא אוהב "לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ". עין ואני הרגשנו על בשרנו מה קורה כשאחד מאתנו ביטא פה בפורום דברים בצורה שהיתה מאוד לא מקובלת על השני. המתח בינינו, סביב דברים שאחד מאתנו כתב בפורום, ממש שיתק אותנו לכמה ימים. פתרון אחד לכאורה היה להראות אחד לשני את ההודעות לפני הפרסום כדי למנוע אכזבות כבדות מידי. אבל בתור שיטה זה יותר מידי פוגע בתחושת הספונטניות וחופש הביטוי של שנינו. פיתרון אחר היה שהצד הנפגע יכנס לפורום ויגיב, כמו שהוא היה עושה בחיים. אבל הפורום לא הרגיש לו מקום מספיק בטוח כדי להיחשף. אז באמת - עד כמה הפורום הזה יכול לשמש מקום בטוח? מילא החשיפה מאחורי הפרגוד הווירטואלי, מול מאות קוראים מחופשים אף הם. אני חושב שבעיה אפילו עוד יותר גדולה מחשיפה מול כל כך הרבה אנשים, היא החשיפה מול בן הזוג – ומול עצמך. אז יש כאן שאלה טובה, ופתוחה, אני בכנות לא יודע עליה את התשובה – אני חושב שהיא נכתבת כל יום קצת, יחד עם הפורום הזה - עד כמה אפשר - ואם כן איך - להגיע לאינטימיות שתעשה לכולנו טוב? מחשבות ותגובות יתקבלו בברכה.

חד

זה בדיוק העניין לדעתי. דוגמה אישית,כל אחד ואחת כאן הם חלק מדוגמה אישית לחשיפה ולכללי התנהגות כאשר מנהלי הפורום הם הדוגמנים הראשיים. ברמה מסויימת ניתן לראות זאת כמו מכירת מוצר,אני אישית אוהבת לקנות מוצרים מסויימים אחרי שבדקתי שהמשווק התנסה במוצר.... קשה לי לקנות מוצר דיאטטי מדוגמנית 90,60,90. לדעתי הקושי שלך ושל עין להחשף די ברור למשתתפי הפורום וגם לזוגות אחרים,ההרגשה עוברת גם באופן וירטואלי. אני חושבת שצריך לחשוב ולמצוא לכך פיתרון כי ההרגשה היא מאד לא נוחה,וזאת לא רק דעתי האישית. אין כאן שום האשמות ,יש כאן רק הארה ששווה לבדוק ולהתייחס בכובד ראש. יום נפלא ושבוע טוב. אגב חד,ועין אני ממתינה לתגובתכם למסר מאמש.

ח ד

New member
חולק על דעתך בעניין הזה

יונה, בפורום הזה חשיפה היא לא המוצר, ועין ואני לא המשווקים. אין לנו שום עניין "להיות הדוגמנים הראשיים", כדי להראות לאחרים את הדרך ואין לנו שום סיבה להוות דוגמה אישית כדי שאת "תקני ותאמיני במוצר". הדבר היחידי שאת אמורה "לקנות" ממני, אם כבר עברנו לפסים שיווקיים, זה את האמינות והעניין וטוב הכוונות שלי, ואני את שלך. ואת זה אני חושב שכבר קנינו. חוץ מזה, את במיוחד לא צריכה אותי או את עין בשביל להשתכנע להיחשף. מהיום הראשון של הפורום, אני חושב שאת המשתתפת שחשפה הכי הרבה פה. ואני בהחלט מעריך את זה. לכל אדם יש כאן את הקושי שלו להיחשף, ובכללו, גם לנו. כל אחד מתמודד עם הקושי הזה, סנטימטר אחר סנטימטר, ומתווה לעצמו את גבולות החשיפה, ובכללו גם אנחנו. מצטער, לא ראיתי ממך מסר אצלי בתיבה. אולי אצל עין. אני אבקש ממנה לבדוק. יום נעים!

חד יקר

לצערי לקחת את הדברים בדיוק מהמקום ההפוך. לי מעולם לא היתה בעיה להחשף,וכל מה שכתבתי כתבתי באופן כללי ולא אישי,אבל אני לא לבד כאן,אתה בעצמך מודע לקושי בהחשפות,ואני חושבת שדוגמת השיווק והדוגמנים הראשים מאד פגעה בך ולכן הגבת מהאגו. אני מבינה שלדעתך המצב כאן הוא טבעי והכל בסדר,אוקיי ימים יגידו אני הראשונה לעזור ולתת כמה שאני יכולה. נראה לי שמשהו מתפספס כאן אבל אולי אני טועה. לגבי המסר יתכן שנשלח לעין,מקווה לטיפולה .

עלמה2

New member
חד ועין, תגובתכם = הצתדקות

קשה לראות ולשמוע את תגובותכם , הן בדר"כ מאד מצתדקות ויש מקום לראות ולהסתכל ב- צדקנות ועדין לא מאוחר יש מקום לתקן ולעשות בלי צידוקים. תמיד אפשר לעשות עוד ועוד, לנסות, לאפשר ולהרחיב............. ותחשבו על זה ???????.. עלמה

ח ד

New member
אני מפנה אותך

אני מפנה אותך ל"דבר החדשה", כמה הודעות למטה. נראה לי עדיף.

maof

New member
חד........

אולי הראיון ניראה טוב....... אבל אני לא יודע אם זה אפשרי בכל המיקרים הייתי מעדיף שבת זוגתי תדע להכיר אותי... ותדע מה הדברים שהייתי מעדיף לא לכתוב ולא לספר וכנ"ל אני אותה...... לא תמיד הייתי רוצה לנשוף מאחורי גבה כדי להציץ ולראות מה שהיא כותבת....... לפעמים זה נחמד ליגלוש ביחד ולהחליף רעיונות ממש ששידור חי
אבל לא תמיד זה ניתן לביצוע..... לדעת להיתאפק לפעמים ולוותר למרות שמדקדק בקצות האצבעות לדעת מה ומי באמת חשוב ........ לדעת להכיר ולהבין את בן הזוג זה בעצם העינין מעוף

ח ד

New member
כן....

מסכים איתך שאין תחליף להכרת בן הזוג. ועדיין, כמה שלא נכיר, עדיין לא נצליח לנבא מראש כל תגובה שלו על מעשינו. אבל עם השנים זה בהחלט משתפר

למעלה