ממש מעבר לפינה

TauraMan

New member
חחחח ../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אבל אפילו לא ביחס לראשונה הגוף העליון שלך נראה ממש טוב בשניה! אבל נראה לי הארכובות קצת קצרות..

RoNy S

New member
חחח תודה...בקשר לארכובות...

יש לו אוכף קפיצות ויש מין דבר כזה מאחורי הרגל אז אם יותר ארוך מזה זה ממש לא נוח...

ממש מעבר לפינה../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

התכנית "תפוז Live" זזה היום אחורה לשעה 17:30 כדי לארח בפורום http:// את מירי בוהדנה. מירי תשוחח למשך שעה קלה על הקריירה בכלל ועל "http://" בפרט.
הקופסא שלנו מחזיקה את אוונסנס במקום הראשון זה השבוע התשיעי (! ), אבל השבוע בפינה לשיפוטכם שלושה שירים חדשים שמאיימים להכנס למקום הראשון: החדש של דיידו, שנאייה טויין וג'סטין טימברלייק. http://www.tapuz.co.il/promo/chart ולזכות בפרסים!

בעע, נ"ש מחומש ומנומש../images/Emo75.gif

|תפוח שלי| הוא שלי ורק שלי
אימצתי אותו.. אגב סתכלו מה עשיתי- מקצי הווסטרן טרייל! בשביל מה יש טרייל? במה עוזר הטרייל? כל זה נמצא פה! הטרייל עוזר בלעבור מכשולי קרקע. כל הקטע של הטרייל זה ללמד את הסוס לעבור מעל מכשולי קרקע. למשל כמו לעבור מעל בול עץ נמוך או לתוח שער שרוכבים עליו. וכו'. הבמה הבמה זה מכשול קטן רבוע שאורכו מטר על מטר. בדרך כלל צריך לעבור מעל הבמה ולהסתובב בתוכה אך יש ילדים שלא משפיק זמן רוכבים אז הם רק עולים על הבמה ויורדים ממנ. אך אם אתם מתקדמים יותר אז אתם מסתובבים 360 מעלו ויורדים ואם אתם קצת פחות מתקדמים אתם עושים רק 180 מעלות או 90 מעלות. הגשר הגשר זהו מכשול שהיה אמור להיות גדול וארוך מספיק כדי שכל הסוס יכנס בו. הסוס צריך לעבור מעל הגשר ולא ליפול ממנו או להוריד רגל ממנו. זהו אחד המכשולים הכי קלים בטרייל. עשו את המכשול הזה כדי ללמד את הסוס לעבור על גשרים יציבים וארוכים. קבלטים הקבלטים אלה בולי עץ ארוכים וצרים שאפשר לשים אותם בכל מיני תנוחות וצורות. למשל בפלוס, זיגזג וישר. הסוס צריך לעבור מעליהם מבלי לגעת בהם. אפשר לעשות זאת בג'וג, טרוט, וקנטר. הקבלטים הם בשביל שאם סוס יראה באמצע טיול איזה בול עץ אז הוא יוכל לעבוא מעליו בקלות! שער השער זהו המכשול אחד המסובכים בכל הטרייל. צריך לפתוח את השער, אסור לגעת בשער פעמיים. כי אז מורידים לפחות 4 נקודות. אם אתה די מתקדם אז נותנים לך לפתוח ולסגור את השער שזה אחד הדברים הכי קשים. בספר החוקים של הAQHA כתוב שרק אם אומרים לך pool the geitאז אתה יכול לפתוח אותו איך שבא לך. אך אם כתוב משהו אחר אסור לך לפתוח את השער איך שבא לך כי אז "כל הפרות יצאו החוצה" כי משתמשים בשער כדי לפתוח לפרות את הדרך למכלאה או לאחו. סללום בסללום צריך לעבור במעגלים בין קונוס לקונוס או דרך אבן לאבן וכו'. אפשר לעשות את הסללום בהליכה, ג'וג, טרוט ואפילו קנטר. אפשר לעשות גם את הסללום אחורה. אך זה כבר קצת יותר קשה! צריך את הסללום בגלל שם סוס ורוכב נתקלים בשורה של אבנים, עצים וכו', שאי אפשר לעבור אותם מצד אחד אלה צריך לעשות בינהים זגזג אז בשביל זה צריך את הסללום. פלז'ר פלז'ר זה מקצה איטי במיוחד של סוסים. הרוכב צריך לאסוף את הסוס. שהסוס יגדיל את צעדו. וייהיה יותר איטי. מה זאת אומרת איסוף? מה שגורם האיסוף זה התחת נכנס פנימה יחד עם הרגליים שנכנסות גם לפנים הגוף. הגב מתרומם. כדי לעזור לגב להתרומם צריך להוריד את ראשו של הסוס. כשרגליו וישבנו של הסוס נכנסים פנימה הצעדים מקדימה נהיים יותר גדולים בגלל שהרגליים האחוריות עושות צעד גדול יותר. במצקה הווסטרן פלז'ר עושים את כל המקצבים. הליכה, ג'וג, ולופ. השופט מחליט מתי להעביר מקצבים. רינינג הרינינג בקיצור זה תצוגת שליטה! הרוכבים צריכים להראות כמה הם שלוטים בסוס שלהם מבלי לגעת בו או בכמעט לא לגעת בו או לעשות הכל קטן. בריניג יש את הרולבקים, ספינים, החלפת רגליים, סלייד סטופ. מה זה רולבק? רולבק זה החלפת כיוון לכיוון הגדר. עוצרים את הסוס לוקחים אותו שני צעדים אחורה ומוציאים אותו בקנטר לצד השני כשמפנים אותו לכיוון הגדר. מה זה ספין? ספין זהו החלק בו הסוס מסתובב מהר, מהר, מהר, כאילו על רגל ציר אחורית אבל בעצם הוא כל הזמן מחליף את הרגל האחורית. כל סיבוב. במקצ רינינג צריך לעשות רק 4 ספינים אם יותר או אם פחות מפסילים אותך. מה זה החלפת רגליים? זה החלפת רגליים באמצע קנטר. צריך לעשות כמה מעגלים לכיוון אחד ואז מחליפים לסוס את הרגל המובילה והולכים לצד השני. לרוכב אסור לעשות תנועות גדולות מידי כי אחרת הסוס יראה שהוא מחליף רגע או בבאק או בהחלפה מוגזמת. מה זה סלייד סטופ? לפני כל רולבק חייבים לעצור. ובגלל שלפני ן הסוס היה בקנטר אז הוא חייב לעצור מהר אז הוא מכניס את רגליו האחוריות ושם את רגליו הקדמיות קצת יותר קדימה ופשוט מחליק על המגרש. ולאחר מכן עושים את הרולבק. כל העצירה הזאת נקראת סלייד סטופ. הורס מן שיפ בהורס מן שיפ צריך להראות איך אתם שולטים בסוס במסגרת המקצה שקיבלתם. למשל אם הסוס עושה משהו לא נכון ואתם מתקנים אותו אז יש לכם יותר ניקוד אך אם לא אז יש לכם פחות ניקוד. המסלול אמור להיות או מין מסלול פלז'ר אבל לא ממש או מסלול שנותנים לך ואת/ה צריך/ה לעשות. במין מסלול פלז'ר אז אומרים בדיוק אותו הדבר אבל לא חשוב אם זה איטי או אסוף פשוט צריך להיות ג'וג או לופ או הליכה ויש גם עצירה. במסלול צריך לעשות אותו בכמה שפחות טעויות וגם אם יש טעויות כל עוד הרוכב מתקן את הטעות הניקוד שלו/שלה יכול לעלות! השאו מן שיפ השאו מן שיפ זה להציג את הסוס! כלומר להראות כמה הוא יפה! במקצה אנחנו מובילים את הסוס ומראים את הביצועים שלו ואת היופי שלו! בשאו מן שיפ יש מסלול מוגדר מראש. דוגמה למסלול: קונוס ראשון צריל לעשות ג'וג עד הקונוס השני בקונוס השני לעצור ולהסתובב על רגל ציר אחורית. אחר כך להמשיך בהליכה עד לשופט ואז הסוס צריך להיות מרובע. השופט מסתובב סביבכם ואתם כל הזמן צריכים להיות בקשר עין איתו! עושים מין צעד "תימני" כזה. השופט נותן ניקוד על מי ההופעה שלכם ושל הסוס וגם לפי המסלול שעשיתם! קאטינג בקאטינג המטרה זה להוציא עגל/פרה מהעדר בכמה שפחות זמן. ומי שעושה את זה בכמה שפחות זמן. תופסים את הפרות בעזרת לאסו שקושרים על הקרן. מקצי האינגליש הדראסז' הוא הרכיבה הקלאסית והמודרנית. בדראסז' יש הורמוניה בין הסוס לרוכב. הרוכב עובד מהרגל ליד וכך הסוס הולך על מתג. בדראסז' יש המון תרגילים, דראסז' זה טבעי, תרגילים שהסוסים עושים בטבע. חשוב מאד שהרוכב לא יכאיב לסוס בפיו, הסוס עושה עבודה קשה ורבה. הרחבה על הדרסאג' בגיליון הבא. קפיצות ראווה בקפיצות ראווה מתחרים כיום עד גובה 1.40 קפיצות זה ענף מאד חשוב והמוני מבחינת הרוכבים והסוסים. בקפיצות יש כמה מכשולים- איקס- שתי קורות מעץ המוצלבות אחת עם השנייה. אפרייט- הרוחב של המכשול הוא של קורה אחת. אוקסר- הרוחב של המכשול הוא של שתי קורות. טריפל- הרוחב של המכשול הוא של שלוש+ קורות. טריפל בר- טריפל בעל יותר מ-3 קורות המונחות כמדרגות. חומה- מכשול בצורת וברוחב של חומה. מכשול מים- מכשול שלפניו יש מים או מתחתיו. שולחן- שולחן מעץ, קק"ל. זה לקוח מ.. סוסים בנשמה! היה לי פשוט משעמם בטירוף..

וואי אבישג איך הבהלת אותי ../images/Emo6.gif../images/Emo75.gif

חשבתי שלקחתי לי את המאמר...
עד שראיתי שהיה לך שמעמם

Pinkgirl25

New member
ביום שישי היום הולדת 11 שליייי

אז ככה זה התחיל ביום שישי הכנתי בסיבת יום הולדת 11 ואמא שלי אמרה לי שצריך לבא אורחת מיוכדת צריכה להגיע ואחירי כמה זמן אמא שלי אמרה לי גנית תשתכלי מי פה ואני משתקלת וזה סתם היתה איזה אישה ותקתי כזה פרצוף
ואז אמא שלי אמרה לי שזה לא ההפתאה ואז תקתי כזה פרצוף
ואז אחרי איזה 20 דקות אמא אלי אומרת לי גנית תשתקלי מי פה???? ואני מסתקלת ואני רועה את נועם המדריך רכיבה שלי עם הפונה מהחווה שאני משוגעת אליה!!! והיה היתה עם המון פרחים על הצמות ואני מחאים שלי לא חשבתי על זה שהם יביאו לי אותה הביתה זה הסוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

למעלה