ממ... שאלה...

Sheep From Hell

New member
ממ... שאלה...

אני מקווה שאתם יודעים.......... אפשר לחדש אאזרחות רוסית לאנשים שעלו לארץ לפני 91? יש פה מישהו שחידש אזרחות?

bariska

New member
לא ידעתי

ואני עליתי ב90..אבל לא נראה לי שהורי חידשו.. אבל אני ישאל

SupermanZW

Well-known member
תשובה

אפשר לחדש אזרחות רוסית רק בתנאי שלא ויתרת על אזרחות ברה"מ שהיתה לך, אם לא ויתרת על אזרחותך הסובייטית ויש בידך פספורט של ברה"מ גשי לשגרירות רוסיה בישראל ותוכלי לחדש שם את הפספורט (למעשה להנפיק פספורט רוסי במקום הסובייטי), במידה שויתרת על אזרחותך הסובייטית או שאין בידך פספורט סובייטי לא תוכלי לחדש את האזרחות.

wasted years

New member
אבל התנאי לקבלת...

אזרחות ישראלית היא ויתור על האזרחות הקודמת לא?

SupermanZW

Well-known member
ודרך אגב

חלק ניכר מהעולים רומו וסופר להם שיוכלו להשיג אזרחות ישראלית רק בתנאי שיוותרו על אזרחותם הקודמת, אך הדבר אינו נכון וחוקי מדינת ישראל אינם מחייבים ויתור על אזרחות כלשהי כדי להשיג אזרחות ישראלית, לראיה, אזרחים רבים במדינת ישראל מחזיקים באזרחות של ארץ לידתם ומעולם לא ויתרו עליה, והם קיבלו אזרחות ישראלית עם עלייתם. חוק השבות אינו עוסק כלל בקבלת האזרחות אלא רק בכניסה למדינה. נושא האזרחות נדון בחוק האזרחות, שבו נקבע: "כל עולה לפי חוק השבות, תש"י-1950, יהיה לאזרח ישראלי מכוח שבות". שני החוקים מבחינים איפוא בין יהודים ללא-יהודים בשתי קטגוריות מרכזיות: הגירה וקניית אזרחות. יהודים ובני משפחותיהם קונים אזרחות מכוח שבות או לידה; לא-יהודים - מכוח לידה, ישיבה, התאזרחות. בפועל נוצר מצב שהמדינה יכולה למנוע ולווסת הגירה של לא-יהודים, בהציבה לפניהם דרישות של שהות רצופה בארץ במשך שלוש שנים, ידיעת השפה העברית, ויתור על אזרחות קודמת והצהרת אמונים. עצם קיומם של שני מסלולים לקבלת אזרחות הוא בעייתי מנקודת מבט ליברלית-דמוקרטית, הדורשת יחס שווה כלפי כל מהגר. חוק השבות לא דורש מעולים לוותר על אזרחותם הזרה כתנאי להשגת אזרחות ישראלית, וחוק ההתאזרחות מחייב אך ורק לא-יהודים (או ליתר דיוק אנשים שלא נחשבים יהודים ע"פ חוק השבות, ללא קשר להלכה) לוותר על אזרחותם הזרה לצורך קבלת אזרחות ישראלית, כמו כן הוא דורש מהם לדעת עברית, לחיות בישראל 3 שנים ברציפות, ולהצהיר אמונים לישראל, דרישות שאינן נדרשות מעולים מתוקף חוק השבות, מדובר בשני מסלולי הגירה שונים.

צודק....אבל ככה ניסו למנוע מיהודים

מלעזוב את בריה"מ...ההורים שלי שילמו מעל 3000 ש"ח כדי לוותר על האזרחות הסובייטית שלהם...

SupermanZW

Well-known member
רימו את הוריך

הם לא היו חייבים לוותר על אזרחותם הסובייטית, אבל הם לא ידעו זאת וכך נפלו קורבן למירמה שעלתה להם בכסף ובאזרחות.

אם אני לא טועה

הם אמרו שמי שעוזב את רוסיה חייב לוותר על האזרחות, לא משנה אם זה לארה"ב או לישראל.. קחו את התשובה שלי בערבון מוגבל..

SupermanZW

Well-known member
הם אמרו ושיקרו

המירמה הזו ידועה, החוק הרוסי לא קובע שמי שעוזב את רוסיה או מתאזרח במדינה זרה מאבד את אזרחותו הרוסית, מי שויתר על אזרחותו הרוסית לא יוכל לקבלה בחזרה אך מי שלא ויתר אזרחותו הרוסית לא נשללה ממנו.

T i k t a k i t

New member
לא ..

אבל התנאי ליציאה מבריה"מ עד שנת 1992 בערך,היה ויתור על האזרחות הסובייטית

Mostovoi

New member
ומה עם אלו שעלו אחרי 93?

אזרחותי הרוסית היתה תקפה עד 1998 אבל ההורים שלי לא האריכו אותה. אפשר לחדש אותה?

למעלה