מנגליסטים, הושיעו נא !!

tWiS tEd

New member
מנגליסטים, הושיעו נא !!

בשרים זה לא התחום שלי. אני בכלל אדם הומני שמעדיף את הירקות שלו ואולי איזה עוף במרק פעם בשבוע, אבל רק בשביל הבעל והילדות. אך ראו.... יומולדת 60 לאמא זו סיבה מספיק טובה לשחוט כמה פרות קדושות ואולי כמה תרנגולים. אבל... אחי היקר טומן ידו בצלחת והחליט לטמון ידו בצלחת ולהשאיר לי את מלאכת המינגול. כאן אתם נכנסים, כי תכלס, לא אחי ולא בעלי מבינים דבר וחצי דבר במנגל איכותי, ואם כבר הוטלה עלי המשימה, אני רוצה להראות להם איך עושים ברביקיו אמיתי. אך לשם כך אני זקוקה לעזרה מהמומחים. אם הייתם מארגנים יומולדת לאמא שלכם, 15 מבוגרים, 8 ילדים. איך הייתם מארגנים את זה שלא יהיה נורא יקר, אבל נחמד? כנפיים, שיפודים, סטיקים וכל מיני כאלה... מה לשים על המנגל ואיך להכין את זה? בבקשה עיזרו לי... היא בת שישים ועם סרטן השד.. זו אולי הזדמנות אחרונה...
 
מה התקציב?

לדעתי חישוב של 1 שיפוד פרגית לאדם 2 קבבים 2 נקניקיות או אחת צ'וריסוס טובה 100 גרם אנטריקוט יחד עם - חומוס (נגיד קילו ל7 אנשים? לא ממש יודעת) סלט ירקות סלט חסה שיפודי ירקות (בצל פלפלים וקישוא) פיתות חצילים/מטבוחה/סלט כרוב אדום/איזה סלטים שאתם אוהבים קינוח - מוס שוקולד, סלט פירות, בננות על האש שעושים בהן חריץ ומכניסים קוביות שוקולד מריר לדעתי זה מנגל מאוד חביב, וכשאני עשיתי מנגל בערך כזה אז זה יצא 50 ש"ח לאדם. ברור שאת יכולה לשנות בהתאם למה שאתם אוהבים ומתאים לכם (יותר אוהבים המבורגרים ולא נקניקיות וכו').
 

tWiS tEd

New member
מעולה. תודה! רק אולי להחליף...

נראה לי שנלך על 5 כנפיים במקום הקבב והנקניקיות. עכשיו, איך מכינים את השיפודים והאנטריקוט? הכנפיים - נראה לי רק תבלין גריל ושמן זית?
 
שיפודים

לגבי השיפודים תקני נתחי פרגיות, נתח אחד זה בערך שיפוד, תבקשי מהקצב שיחתוך לך לחתיכות של שיפוד וכשאת מכינה אז שימי בערך 4-5 חתיכות על שיפוד. אפשר לשים ירקות בין החתיכות (בצל, פלפל) ולדעתי לתבל רק בפפריקה ומלח. אפשר לעשות מרינדות למינהן אבל זה עניין של טעם ולא כולם אוהבים. לגבי האנטריקוט, שהקצב יפרוש לך לסטייקים לא עבים מדי ויחלק אותם לשניים. לא לתבל ושכל אחד ישים לעצמו מלח פלפל. כנפיים - אין לי מושג, אישית הייתי שמה אותן במרינדה מתוקה (נגיד תפוזים, צ'ילי מתוק וכו') או מושחת אותם בצ'ילי מתוק או ברביקיו כשהן על האש - אבל למען האמת אני לא מבינה בכנפיים טבעיות על האש :) אני מניחה שזה בהחלט יעבוד גם עם תבלין גריל ושמן זית (לטעם הטבעי יותר)
 

Master Stav

New member
אצלי קצת שונה

בתחשיב לאדם אנטריקוט 250 גרם שיפוד פרגית אחד 3 קבבים ובאופן חופשי ל17 איש היתי שם גם איזה 2 קילו כנפיים מחולקות ..... כל השאר ...מבחינת תוספות ....ילה בסדר
 

Master Stav

New member
אם את מאיזור המרכז ...

.תזמיני את הבשר מגיתי זמיר ויש לו גם קבבים ניפלאים ... רוצה להכין לבד ... ל17 איש היתי הולך על קילו וחיצי בשר צוואר טחון 100 גרם שומן בקר או 50 גרם שומן כבש כ2 כפיות סודה לשתייה מומסות ברבע כוס מים חמימים 8 שינים שום טרי כתוש צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק דק חצי צרור נענע קצוץ דק דק 2 בצלים גדולים מגוררים על הפומפיה .... מערבבים הכל , מכתתים לכתיתות יש אפשרות לתקוע בכל אחד מהם מקל קינמון ( אישית מתעב את הטעם ) לחילופין פשוט חצי שיפוד עץ משאישירם במקרר ל6 שעות ואז צולים על הגריל .... שיהיה בתיאבון
 

tWiS tEd

New member
איזה פחד... אבל אני מתה לנסות את זה.

יש לך תמונה של כאלה?
 

avi5199

New member
כנפיים על האש זה המנגל הכי טעים לדעתי

אני מטבל בעדינות עם קצת כורכום, קצת כמון, בצל מגורד בפומפיה, מלח, שמן זית. אפשר לעשות גם שוקיים קטנות שלעוף באותה שיטה. על שיפוד אני משחיל חתיכות של : פלפל חריף, בצל, עגבנית שרי, חתיכה בשר ( או שאוורמה, או פרגיה או לב של תרנגולת או כבד או כלפעם משהו אחר) שומן כבש, וחוזר חלילה עד סוף השיפוד. הטיבול כמו למעלה. בשר בקר צריך לדעת איך לרכך קודם כדי שלא יהיה כמו סולייה ..לא כדאי לקנות בשר מיושן או מעובד כי הוא מלא כימיקלים. לכן אם את לא בקיאה במנגל את הבקר כדאי לטחון ביחד עם קצת שומן כבש ולעשות קבבים. קבב: בשר טחון עם מלח, פלפל שחור, (אפשר קצת כמון וכורכום אם אוהבים), בצל בפומפיה, פטרוזיליה קצוצה דק .. עושים קציצה ועוטפים את השיפוד.
 

avi5199

New member
תוספת תפוחי אדמה במנגל

עוטפים תפוחי אדמה שלמים בנייר כסף ומסדרים אותם במעגל מתחת לרשת קרוב לדופן שלא יפריעו מעליהם שמים גחלים ( אצלי המנגל עגול...) הם נעשים באותו זמן שהבשר נעשה... אם מסובך מידי אפשר לשים אותם בהתחלה בתנור ולתת להם רק צריבה סופית במנגל...
 
לא בשר מיושן???

בשר מיושן ומעובד הם שני דברים מאוד שונים. אילו כימיקלים שמים? יישון בשר זה all good...
 

avi5199

New member
הבשר שאתה קונה בסופר כ "מיושן" זה בשר

קפוא או בשר ישן ישן שהקפיאו והפשירו.. ושלפני שזורקים אותו מפשירים ומוכרים בתור "מיושן"... בשר מיושן כזה מכיל לפעמים חומרים כימים לריכוך ולשימור, ולפעמים יש לו טעם לוואי . יישון בשר צריך להתבצע בצורה נכונה ומקצועית, וכדאי תמיד לקנות בשר טרי ולבצע את היישון אצלך במקרר.
 

Master Stav

New member
תערובת לכנפיים

על 2 קילו כנפיים חצי קילו סילאן /דבש ראש שום שלם כתוש כוס סויה לבישול מערבבים טוב ....מניחים לכנפיים לשבת במרינדה כשעה לפני האש ...ווואלה ...ללקק את האצבעות
 
../images/Emo45.gif מצוין

ומסכימה לחלוטין לגבי המקל קינמון בקבב... זה נדוש וגרוע :)
 

בלוביי

New member
טעים טעים הייתי מוסיפה צנוברים קלויים.אישית מ

מוותרת על כוסברה ונענע.מלח פשג ותבלין קבב אופטימלי. וכן אם סטיק אז כמו שסתו כתב 200,250 לא פחות.
 

rampelech

New member
במקום כנפיים

שימי את התרנגולת כולה (אחרי אמבטיה של לימון שום שמן זית). בקשי מהקצב שיפתח לה את בית החזה (או שתעשי את זה בעצמך...
) ואז תני לה משהו כמו חצי שעה על הצד הפנימי ועוד רבע שעה עשרים דקות על הצד החיצוני.
 
למעלה