מנגנוני הגנה בפגישות עם בחורות

raptor0102

New member
מנגנוני הגנה בפגישות עם בחורות

אהלן,
לפני שנה הייתי אמור להתחתן עם בחורה, קצת לפני גילו אצלי משהו שנקרא וריקוצלה,
שזה גורם לספירת זרע נמוכה, קצת אחרי, סיפרתי לארוסתי, והיא ביטלה את הכל.
מאז עברתי ניתוח לטיפול בבעיה שלא עזר, ומאז אני מנסה לצאת עם בחורות ולא כל כך מצליח, אני מתכנן לספר על הבעיה אחרי חודש משהו כזה, ולא היה מצב כזה במשך שנה, ב90% מהמקרים אני סוגר תסיפור. כניראה יצרתי סביבי הגנה של פחד להפגע, או מנגנון שאולי מתריע אצלי אם אני חושב שהבחורה תוכל להתמודד עם העניין.
אני רוצה להדגיש שקיים אצלי הרבה זרע, פשוט לא בכמות לפי הסטדדרט להריון טבעי, כל רופא אמר שיהיה ילדים פשוט בעזרת התערבות חיצונית (IVF-הפריה חוץ גופית). העניין הוא שהבחורה "תצטרך" קצת לסבול בגללי, אני רק יתן את הזרע וממנה ישאבו ביציות ואז יחדירו אותם פנימה אחרי ההפריה עם הזרע שלי.
זהו, אשמח לשמוע מה אתם אומרים? ובעיקר מבחורות איך הייתם מתמודדות עם בשורה כזאת אחרי חודש\חודשיים\שלוש של הכרות עם בחור?
ולגבי הבחורה שביטלה, אל תדאגו קיללתי אותה מספיק [מנגנוני הגנה בפגישות עם בחורות ()] ואני שמח מאוד שבסוף לא התחתנו!

תודה לעונים!

רואה 6 6

New member
אל תתבייש בכלום!! אתה בסדר גמור.

מה יגידו כל הבחורות שלרוע מזלן נקלעו לבעיות במערכת שלהן? או כל הבחורות שמנסות להיכנס להריון בגיל מאוחר והמערכת כבר הלכה לישון ?
אין לך שום דבר להתבייש,להסתיר או מה שלא יהיה.
אני מבינה לגמרי איך תגובה של בחורה מטופשת כמו זו שנפטרת מימנה יכולה להכניס אותך לחרדות אבל אני ממש מקוה שלא מאוחר מדי לעקור את הפחד הזה ולא, אחרי חודש לא צריך לספר עוד כלום. מספרים מתי שנכון ואת זה מרגישים לבד.

Berethor

New member
אפשר לחשוב שנשים לא פוסלים על הנושאים האלו

למעשה עקרות או חצי עקרות כמו במקרה הזה, נפוצה בקרב נשים יותר מאשר בקרב גברים, משום שגם השעון הביולוגי משפיע על הדברים האלו.

רואה 6 6

New member
פייר,לא תמיד אני בטוחה שאתה באמת קורא את מה שאתה מגיב אליו.

הגבר הזה אינו עקר וגם לא חצי. יש לו זרע פעיל. הבעיה המתוארת היא מצב שבו כלי דם עושה בישול מוגבר לתאי הזרע כי המיקום שלו לא טוב ותאי הזרע הם דבר רגיש שמתבשל מהר.
זה כל הסיפור.
שנית,אולי אתה לא מכיר אותי בתחום אבל בפסילות אני לא שוללת גם לא שערה באוזן כסיבה אבל ארוסה,לא אחת שפגש לפני חודש,שהכירה את הבעיה,ליוותה אותו במהלך הענינים ואז סוגרת את הבאסטה כשהניתוח לא הולך אני מבינה מכל זה אחד מהשניים: או שהיא טפשה קרת לב שלא אהבה אותו באמת, או שקיימות עוד סיבות שלא מספרים לנו.
לגבי נשים,מה נראה לך שכתבתי? על נקבות חתולים?!

Berethor

New member
התייחסתי בעיקר לשורה הזאת שלך

"מה יגידו כל הבחורות שלרוע מזלן נקלעו לבעיות במערכת שלהן? או כל הבחורות שמנסות להיכנס להריון בגיל מאוחר והמערכת כבר הלכה לישון?" אותן בחורות גם יכולות להתקשות למצוא זוגיות על הבסיס הזה או שבן הזוג יעזוב אותן בגלל זה, למעשה זה לא דבר נדיר שנמנעים מקשר עם אישה לא פורייה או שלא מוכנים להיות איתה בקשר רציני. זה אולי נשמע "קשה" אבל זאת האמת. למעשה נושא הילדים זה נושא מאוד לגיטימי לפסול עליו, וכמובן עדיף לעשות את זה בשלב מוקדם ככל האפשר, ולכן ביטול החתונה היה הצעד הנכון מבחינתה. אהבה זה לא הכל, זה דיי תמים או מיתמם לחשוב שהיא תישאר איתו רק בגלל רגשות, היה לה משהו אצלו שנורא הפריע לה ולכן היא עזבה, אני לא חושב שזה הוגן כל הביקורת הזאת עליה, כי בהחלט אפשר להבין אותה. אם היא הכירה את הבעיה וליוותה אותו, עדיין לא אומר שהיא תישאר איתו, בסופו של דבר היא קיוותה שהבעיה תיפתר והסתבר לה שהבעיה נשארת על כנה ולכן מבחינתה זה היה אבוד, לכן היא ביטלה תחתונה והחליטה לחפש מישהו שאין לו את הבעיה הזאת. בדה פקטו הוא חצי עקר, לא צריך להיכנס לסיבות למה, זאת שהוא איתה לא יכולה להיכנס ממנו להריון ללא הפריה מלאכותית וזה חצי עקרות.

רואה 6 6

New member
אז זהו,שיש המון בחורות עם בעיות או כאלה שמתגלות לאחר מכן

ולא שמעתי על בן זוג שעזב אותן. עקרות נשית היום לא מאיימת כמעט על אף אחד שהוא לא דתי מדי.
אם יש עזיבות הן בעיקר על רקע קשיים בהתמודדות עם טיפולים ארוכים מדי או כשלונות מרובים.
כתבתי בפורומים שבו רובן המוחץ של הנשים ילדו בעקבות טיפולים.לכך התכוונתי כשכתבתי את המשפט ההוא, שכנראה אם זה היה הפוך הוא לא היה עוזב אותה ,(אני חושבת שאני יכולה להסביר גם למה גברים פחות עוזבים נשים שנתקלות בקשיים בכניסה להריון).
בכל מקרה,האם אתה מודע לכך שאתה כותב כידען גדול על תופעות שלא נראה שסגרת מספיק נסיון חיים בשבילן או לא למדת אותן לעומק?

Berethor

New member
הרבה גברים לא יודו בפה מלא שהם עוזבים או פוסלים על כך

אבל זה לא אומר שהם לא עושים את זה. כל גבר שמספיק חשוב לו ילדים וחכם מספיק, עושה את השיקולים האלה. אז מצד אחד חוסר פוריות אצל האישה יותר נפוצה, אבל מצד שני יותר קל לזהות אותה, למשל על פי מדד הגיל, למרות שאצלו זה לא בגלל הגיל אלא מבעיות אחרות ככל הנראה, אבל התוצאה היא אותה תוצאה. לגבי הסיבות לעזיבה, יכולות להיות שלל סיבות, אמיתיות או תירוצים, אבל אפילו אם הגבר עוזב מסיבה אחרת, זה עדיין לא אומר שאין שם גם את הסיבה הזאת בנוסף, אפילו אם הוא לא ציין אותה בפרוש. נכון בימנו יש לא מעט נשים שהן חצי עקרות ולא מצליחות להיכנס להריון בצורה טבעית, וללא הפריה מלאכותית, כמובן שהסיבה העיקרית לזה היא שאותן נשים דחו את האמאות שלהן לגיל מאוחר מדי, אם כי לפעמים זה גם מבעיות שלא נובעות מגיל.

אם המצב היה הפוך הוא אולי לא היה עוזב אותה, אבל יש פה כמה דברים נוספים שאת לא לוקחת בחשבון, א' שמגבר פחות מצופה לבעיות כאלה, ב' האישה היא זאת שעוברת תהפריה המלאכותית, ואם היא עושה את זה בגלל בעיות אצלה זה דבר אחד, אבל אם היא עושה את זה בגלל הבן זוג זה דבר אחר. בכל מקרה הם פשוט לא מתאימים, היא יכולה למצוא גבר שאין לו תבעיות האלה בלי בעיה, והוא יכול למצוא מישהי עם בעיות דומות או מישהי שהבעיות האלו פחות מפריעות לה, זה הפיתרון הכי הוגן פה, כלפי שני הצדדים, אחרי הכל אף אחד לא יכול להכריח אותה להישאר איתו, ואנשים נפרדים על פחות מזה.

raptor0102

New member
לפי שיטתך

אז לפי דעתך אני צריך להיתחתן רק עם בחורה שיש לה גם בעיה או מחלה?
ונכה צריך להתחתן עם נכה? או חולה אחר צריך להתחתן רק עם חולה אחרת?

Berethor

New member
אכן כך, זה הכי מתאים והוגן לדעתי

אבל כמו שאמרתי לך, עדיף או למצוא מישהי עם בעיה דומה או למצוא מישהי שמוכנה להיות איתך למרות הבעיה שלך. אתה באמת לא צריך להתפלא אם מישהי שאין לה בעיות בנושא פוסלת אותך על הנושא הזה, מהצד שלה זה "להכניס ראש בריא למיטה חולה" או להישאר בקשר שלא מספיק טוב מבחינתה.

turangaleela1

New member
שוב אתה סתם כותב דברים??

עקרות ממש לא נפוצה יותר מאשר אצל גברים.

והשעון הביולוגי משפיע גם על גברים, פשוט בצורה קצת אחרת מאשר אצל נשים

Berethor

New member
לא אמרתי שהשעון הביולוגי לא משפיע אצל גברים

פשוט אצל נשים זה הרבה יותר בולט, נשים מתקשות או לא יכולות להיכנס להריון יותר בסביבות גיל המעבר, גבר לא הופך לעקר בעקבות הגיל בניגוד לאישה, אבל ככל שגיל האב מבוגר יותר, כך גודלים בעשרות מונים הסיכויים למומים מולדים אצל הילדים. בכל מקרה הנושא כאן היה עקרות ולא מומים, זה הסיבה שלא הזכרתי את זה, אבל גם לא סתרתי את זה, משום שאני מכיר תעניין וגם לא מתכחש עליו. אז כן גם גבר שרוצה ילדים עדיף שיזדרז או שיוותר על זה אם הסיכוי לפגיעה בילדים גבוה מדי.

ommerl

New member
אחלה כלי לסינון מוקדם של בחורות

מי שספירת הזרע שלך מעניינת אותה יותר מאשר מי שאתה- שתלך לחפש..
&nbsp
בקשר למתי לספר- אני מבין את הרצון שלך לא לבזבז זמן על עוד אחת שתברח לפני החתונה ובטח שאתה לא רוצה להיפגע שוב, אבל הרבה פעמים דיבור על פוריות וילדים מתאימים לשלב דיי מתקדם בקשר.
&nbsp
לסיכום, המלצתי היא לא לספר מוקדם מידיי- כלומר לא אחרי כמה חודשים. אבל גם לא מאוחר מידיי- לא לקראת החתונה.
משהו באמצע. בזמן כזה שאם היא תברח- לא תפגע. אבל גם שהבשורה לא תגרום לה לחשוב שאתה רוצה להתחתן אתה עוד לפני שאתם מכירים כל כך.
&nbsp
המלצה נוספת היא למצוא מישהי שתאהב את מי שאתה ולא את ספירת הזרע שלך...

בשבילי אחד כמוך היה אידיאלי

כי לצערי, אני נכנסת להריון מכל שטות וזה מצב בלתי נסבל, מאד סבלתי מזה כשהייתי צעירה. אז מכיוון שאף פעם לא רציתי ילדים, מבחינתי הבעיה שלך היתה יתרון גדול.
אל תסתיר ואל תרגיש רע, זה מה יש ומי שלא מתאים לה שתקפוץ

Berethor

New member
לדעתי עדיף שתחפש אישה מאחת מארבעת הקטגוריות האלו

אלהורית, עקרה, חצי עקרה או מישהי שמוכנה לעבור הפריה מלאכותית בשבילך. אל תתפלא אם לאחרות זה לא מתאים.

Berethor

New member
בשביל אלהוריות זה דבר טוב

אבל בהחלט אפשר להבין למה נשים שרוצות ילדים ויכולות להיכנס להריון בצורה טבעית, זה דבר שיכול להרתיע אותן.

פגיעה כואבת מאוד!

ואני מנחשת שמה ששמעת שהיא אמרה לך אז זה "אתה לא מספיק גבר בשבילי".
הדבר העיקרי שאתה צריך לעבוד עליו הוא לעשות הפרדה בין מה שקרה איתה ובין מה שיכול לקרות עם מישהי אחרת בעתיד.
לא כל הבחורות יגיבו כמו שהיא הגיבה או יראו את הבעיה שלך באותה צורה.
&nbsp
אני חושבת שאין טעם לשמור על העיניין הזה ב"סוד" כי הוא סתם הורס לך ומעיב על המשך היחסים.
ככל שתעשה מזה "עיניין" ככה זה יהרוס לך אפשרות לאהוב ולהתקרב מחדש למישהי.

למעלה