להסבר סטטיסטי פשוט (ואני לא מדבר על יישות עליונה, אלא על חוקיות שטרם התגלתה או 'כיוונון' שהתקיים לפני, אולי משהו שמייחד את היקום שלנו).
יש נסיונות שונים להסביר. ר' 'אבולוציה בארבעה מימדים' (http://www.am-oved.co.il/htmls/page_294.aspx?c0=19825&bsp=14547) וכן עוד ספר שמתייחס לטבע כסוג של יישות (כי אחרי הכל 'היא' חכמה יותר מאיתנו - עדיין למשל לא פוענח התהליך הכימי של הפוטוסינתזה), כי סטטיסטית זה לא סביר.
אגב למרות הטענות על הפרת האיזון האקולוגי בידי האדם, לדעתי הוא גם מונחה על ידי האבולוציה, כך שאני די אופטימי.
אדם שרואה בעצמו מבקר כותב ביקורות בלי לקרוא את היצירה, או חוסר ההבנה שלו שאם עושים דבר כזה, לא כדאי לפרסם זאת. אני אמנם לא קורא עיתונים מודפסים כבר הרבה שנים, אבל כשרואים דברים כאלו מבינים שכנראה לא אסון גדול שהם מתחילים להסגר.
גם כאן יש כאלה שקוראים 30 עד 50 עמודים מספר ושופכים על הספר קיטונות של ביוב ומאידך היו כאלה שהמליצו בחום על קריאת ספר מסויים אחרי שקראו פרק או שניים ואף ניהלו דיונים על תכנים מהספר שלא הגיעו אליהם וקבעו עמדה ותורה שלמה.
בשני המקרים זה לא רציני, אבל לפחות ידוע שזו השיטה של מנחם בן בחזקת ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו.
ההבדל הוא בין חובב שאין לו מחויבות לקוראים ולאתיקה המקצועית שלו לבין איש מקצוע שגם מרוויח על זה כסף ושיש לו מחויבות כזאת. למי שכותב בפורום אין מחויבות לקוראים כי הוא לא נחשב למומחה ולאיש מקצוע. הוא כותב אן להנאתו בלבד, וזכותו לכתוב מה שהוא רוצה גם אם זה לא מבוסס ומעצבן.