מנחם פרי הגדול הקדיש לי כרגע שיר!!

אביב ש

New member
מנחם פרי הגדול הקדיש לי כרגע שיר!!

איזה כיף לי...
... אני עוד אהיה מפורסם בסוף!! אחח... איזו מתנה נהדרת לפתיחת השבת..

האגס 1

New member
דווקא את רבע השעה הזו פספסתי

אם יורשה לי - איזה שיר זה היה?

arivederci

New member
אם אינני טועה- "כפרי". נכון, אביב?

לחן של סמבורסקי, בביצוע מלי ברונשטיין ורותי בן אברהם. שמעתי עד כמה פרי התפעל מהעובדה שלמרות גילך הצעיר אתה אוהב את השירים ה"עתיקים" האלה.

arivederci

New member
"ציוניוני הדרך" ../images/Emo79.gif

בכל יום שישי בין 15:00 ל-17:00 ברשת גימל. שירי ארץ ישראל היפה בעריכת גלעד בן ש"ך ובהנחית מנחם פרי (וגם עומר ריטה מידי פעם) לשמחתנו, התכנית הוחזרה ללוח המשדרים של רשת גימל כמה שבועות אחרי שהורדה משם לרגל לוח המשדרים החדש. אני מקווה שהתכנית הבאה שתוחזר תהיה "בין שלוש ובין ארבע".

גם אני מקווה ../images/Emo45.gif

ו"פלפלים" אחריה (או לפניה, או יחד איתה, כל האפשרויות קבילות)

../images/Emo79.gifזו באמת שענה של נחת

אני מאזינה לתכנית אבל לא בקביעות. נדמה לי לפעמים שאני לא משתדלת להפתח למוסיקה אחרת, כלומר רק זמר עברי ובעיקר זה הישן יותר.

זו באמת שענה של נחת

אני מאזינה לתכנית אבל לא בקביעות. נדמה לי לפעמים שאני לא משתדלת להפתח למוסיקה אחרת, כלומר רק זמר עברי ובעיקר זה הישן יותר.

אביב ש

New member
האמת שזאת הייתה הפתעה גמורה

כמובן שלא הזמנתי כלום, לא ידעתי על שום דבר שצפוי ואין לי גם יומולדת. אני זוכר שבזמנו מנחם אמר לי שרוב מילות הקישור בין השירים באות לו באקראיות ובספונטניות בלי שום ידיעה מראש, וכנראה שכך היה גם הפעם. בכל מקרה, לפי מה שאמר מנחם כשהתכתבתי איתו אחה"צ, הוא פשוט חשב שהשירים היום יפים במיוחד ב"ציוניוני הדרך", ואמר לעצמו שבטח גם אני מאוד נהנה, ואז אמר מה שאמר. אין לכם מושג כמה כיף להאזין לתוכנית (שזה כיף בפני עצמו) ופתאום לשמוע את שימך ברדיו!

meperry

New member
אם יש תוכנית שבה אני יכול לראות

בעיני רוחי את מאזיני,הרי זו התוכנית "ציוניוני הדרך".אני פוגש אותם בבית(אשתי...),אני פוגש אותם כאן בפורום (וגם פנים מול פנים לעיתים),אני פוגש אותם בפסטיבלי עין גב וכרמיאל,אני מקבל מהם תגובות ,ובקיצור קל לי לדמיין אותם.הפרט המעניין ביותר שגיליתי במשך השנים שהאהבה לאותה נוסטלגיה ישראלית ושירי ארץ ישראל היפה חוצה גבולות גיל.אני בהחלט יכול להניח שהגיל הממוצע של אותם מאזינים הוא 30 וצפונה,אך מספר הצעירים המתחברים באהבה לשירים הללו מפתיע אותי בכל פעם מחדש.אביב המגניב,הוא דוגמא יוצאת דופן בנוף האופייני של המאזינים,הן מבחינת גילו הצעיר במיוחד(16 עוד לא מלאו לנער..)והן בגלל התמצאותו יוצאת הדופן בחומרים הללו,ולא רק...ומאחר שאיני רוצה להביכו לא אמשיך להפליג בשבחו...בני הצעיר,יניב המגניב,בן גילו של אביב גדל בבית לאורך השנים על השירים הללו,אך לא מגלה חיבה יתרה לחומרים אלה,בינתיים... לעומתו,בני הבכור,ניצן בן ה-27,מגלה נטיות נוסטלגיות מובהקות... ולמה אני מספר לכם כל זאת...כדי לשתף אתכם מעט בעולמו של שדרן רדיו היושב(בדרך כלל) לבדו באולפן השידור,כשמולו טכנאי מנומנם אשר מצפה שיום העבודה שלו יסתיים,ומנסה להתחבר לא רק לשירים אלא גם לקהל המאזינים הוירטואלי שלו.הדבר אינו כה פשוט,אך בחלוף השנים מפתחים טכניקות שונות שעוזרות לאותו חיבור,ולדמיון חלק חשוב בעניין.כמעט בכל שיר בתוכנית הזאת אני יכול לדמיין מאזין שיתמוגג או יסתקרן למשמע אותו שיר. והאמת,בתוכניות ה"סלט",שמאפינות את שידורי ג' מאז לוח השידורים החדש,הרבה יותר קשה לי בנושא ההתחברות לאותם מאזינים שמככבים בעיני רוחי.מקווה שלא חטאתי בהשתפכות יתר...סוף שבוע חמים לכולכם.פרי.

מנחם,

המשך במלאכת הקודש של הנחלת השירים הישנים והיפים הללו לכל שכבות הציבור וכל חתכי הגיל. לטעמי האישי, אין מוזיקה יפה מזו. איתך לאורך כל הדרך.

meperry

New member
תודה שומרון,וגם אתה דוגמא טובה

לדור צעיר(בן 27 סה'כ כמדומני) מהסוג האחר, בעל סקרנות אין קץ,אשר אינו פוסל ואינו נמנע מהמוסיקה העדכנית אך בהחלט מוכן גם להיפתח למוסיקה הישנה שעליה נבנתה ונבנית המוסיקה הנוכחית.ואגב,לאחר ביקורך באולפן רשת ג',גם אתה הפסקת להיות בעיני דמות וירטואלית...פרי.

ותגובת הדור הותיק יותר

מרגש לראות את החברה הצעירים הנהנים ומחכים לשמוע תוכניות כמו "ציוניוני הדרך". אין ספק שתוכניות כאלו תורמות נכבדות לסיפוק האהבה הבלתי תלויה בדבר למוסיקה הישראלית הישנה והטובה. כמו שהגשתו הנפלאה של מנחם פרי תורמת גם היא רבות להאזנה מלאת האזנה. אם יש דבר שאני מתגעגעת אליו הרי שאלו הן תוכניותיך פרי. דרישת שלום מהדודה הרחוקה והמתוקה שלך.

meperry

New member
דודתי הרחוקה והמתוקה,מאחר שהשבוע

יציאתי לגמלאות נדחתה בשנתיים(בגלל החלטות הממשלה),אולי עוד אזכה לחוות את הרחבת שידורי רשת ג' ל-24 שעות ביממה וכמובן את העברת שידוריה באינטרנט...ואולי,באמת אולי, גם בשינוי התפישה הגורסת שנוסטלגיה ושירי ארץ ישראל הם נחלתו של הדור הותיק בלבד. כמו אלה הגורסים כי איכות אינה מילה גסה,אני גורס שנוסטלגיה גם היא לא חייבת בהכרח להיות מילה גסה,במיוחד כשמדברים על נכסי צאן הברזל שלנו,כדוגמת אלה ששידרתי אתמול ב"ציוניוני הדרך":טשרניחובסקי,ביאליק,אלתרמן,אלכסנדר פן ועוד,עם כל הכבוד שיש לי לדור היוצרים הצעיר,ויש לי הרבה כבוד אליהם(נסו לדמיין את האינטונציה של טל פרידמן עושה את חלי בארץ נהדרת...).בקיצור,עוד לא אבדה תקוותי-תקוותינו...פרי.

האגס 1

New member
מפתיע ולא מפתיע

כי כשמדובר בקלאסיקות, שמושמעות תמיד ושנשארות בתודעה, גם בני הדור שעוד לא נולדו כשהן נוצרו - יכולים להתחבר אליהן במוקדם או במאוחר. חלק מהשירים שמוגדרים כנוסטלגיה, גם אני ובני הדור שלי שמענו אותם פה ושם בילדותינו באופן פסיבי, גם אם כבר אז הם היו ישנים. לכן כשאנחנו שומעים אותם היום, כשאנחנו גדולים, מיד הם נתפסים כדברים שתמיד היו כאן, ושיש לנו חיבור אליהם, אם נרצה או לא נרצה. כך גם החומרים החדשים, שהתוודענו אליהם כשהם נוצרו, ולכן אנחנו יכולים להתחבר גם לזה - וגם לזה. אולי האינדיקציה לטיבם של השירים הישנים הוא התחברותם של צעירים יותר. כי כשצעירים אינם יכולים להתחבר לשיר ישן כלשהו - אולי מדובר באנכרוניזם. חומר למחשבה. מה שאתה מתאר על חווית השידור מוכר לי היטב, כיוון שגם אני הייתי שדרן בעברי תקופות קצרות. זכורי שכשהתחלתי לשדר תוכנית מסויימת, מאופיינת (של מוסיקת ילדי הפרחים) הרהרתי בזמן שידור התוכנית עצמה למי אני משדר עכשיו, והאם המאזינים ששומעים אותי בואפן אקראי נשארים על התחנה הזו, או מזפזפים כדי לחפש משהו אחר. מי מהם יאזין גם בשבועות הבאים, ולמי זה יעבור ליד האוזן ותו לא. אחרי כמה שבועות שמעתי שיש קבוצה של סטודנטים שמקשיבים לתוכנית באופן קבוע, דבר שבהחלט הגביר את הכיף לשדר.

מרכזון

New member
מנחם....../images/Emo140.gif

קודם כל
. על כל השירים היפים שאתה מגיש לנו בימי שישי. גם ב"אגן..." וגם ב"ציוניוני...". פשוט עושה לנו את השישבת!! ודע לך-לעולם אינך לבד באולפן. אנו איתך בלב ובנפש. (אנו זה אישתי, המפקדת, הילדים ואני). נשמח מאוד לחידוש ההזמנה לאולפנים, והפעם אם אפשר-כשלילדים יש חופש. המפקדת ומרכזון

meperry

New member
תודה על העידוד,וההזמנה לביקור בעינה

דרוש רק תאום תאריכים.ד'ש למפקדה ובהצלחה.פרי.

למעלה