מנחם פרי הגדול הקדיש לי כרגע שיר!!

ס ק א ל י

New member
וואו, מנחם. איזה יופי של הודעה!../images/Emo23.gif

שיחקת אותה. אשכרה ריגשת אותי! הדבר היפה ביותר הוא, שלמעשה נתת לנו להרגיש את ה"ראי" ממה שאתה מדבר עליו. כלומר - בד"כ כשאנחנו שומעים שדרנים ברדיו, איננו יכולים על פי רוב אלא לדמיין אותם. [ואני לא מדברת על זה שאם הם סלבריטאים אז סביר שכבר ראינו את תמונתם ואולי אפילו קראנו עליהם פריט רכילות כזה או אחר]. מבחינתנו גם הם תעלומה. האם הם אוהבים את המוסיקה שהם משמיעים? איזה סגנון אהוב עליהם במיוחד? האם גם בבית הם שומעים שירים כאלה? איזה שירים הם הכי אוהבים? ומי הם, כאנשים? אתה מספר על כך שבמשך השנים למדת להכיר לאט לאט את קהל מאזיניך. אני משערת שזה היה בפסטיבלים, אולפנים פתוחים (יש בג'? או שזה רק ברדיו אזורי?) כאלה שהגיעו לאולפן, ובטח יש כאלה שכותבים לכם... אבל אני חושבת שכל מה שלמדת במשך השנים הכפיל עצמו מאות מונים, או לפחות שינה מאוד את מהותו מאז "פרוץ" האינטרנט לחיינו. שהרי זה דבר אחד לראות את האנשים ובכך לאמוד את גילם ודברים מסוג זה, ודבר אחר ללמוד אותם לאט, אבל עמוק, במדיה פורומית שכזו. כאן אתה לומד להכיר את האנשים, יודע גילים, ההעדפות אישיות שלהם, פרשנויות לשירים, אהבות ומוזרויות... זו היכרות מסוג אחר. והנה, היום, במחוות ההוקרה שלך, בעצם נתת גם לנו את האפשרות הסימטרית, להציץ לעולמו של ההוא מהצד השני, "האיש הקטן שיושב במקלט" כפי שחשבנו שהיינו ילדים, ולהכיר גם אותך. עכשיו אנחנו יודעים על מחשבות שיש לך באולפן, עת שידור, על הבדידות שהשדרן יכול להרגיש, (ואגב, יצא לי להיות נוכחת בשידור, ברדיו 88, באולפן פיצפון, ויכולתי בהחלט להבין למה אתה מתכוון),על מה שהוא עושה כדי לצמצם אותה. ועוד משהו סיפרת לנו על העדפותיך, ואפילו הכנסת אותנו לביתך, ועכשיו אנחנו כבר כמעט מכירים את אשתך, ואת שני בניך (וד"ש ליניב המגניב
). [אגב, זה אולי המקום לומר שייתכן שהיו לך עוד הודעות משתפות כאלה בפורום, אני מודה שלאחרונה אני מבקרת לעתים רחוקות יותר, ובד"כ זכרתי את ההודעות שלך ושל גרנית כיותר אינפורמטיביות]. אין, מהפיכת האינטרנט משנה סדרי עולם... בקיצור, לא חטאת בהשתפכות יתר מבחינתי, אולי אני זו ש"חטאתי" בזה. אבל באמת תודה על ההודעה היפה. ו- אגב, לרקע כללי - יצא לנו להיפגש בבית הנשיא באירוע הפתיחה של חודש הזמר העברי, ואז הפקדת בידי הבטחה להשתתף במפגש פורום לכשכזה ייערך בירושלים. כפי שאתה רואה, לא שכחתי... ואני שומרת את ה"תחמושת" הזו לרגע המתאים. ראה, הוזהרת!

והארסנל תופח

גם לי נתת הבטחה כזו כשהייתי אצלך באולפן ביום שלפני המפגש אצל אריאלה. אני מצרף את ה"תחמושת" הזו למה שכבר מצוי בידיה של סקאלי , ויחד עוד נצליח להביא אותך לאחד המפגשים הבאים, אני מקווה. אם תכבדנו בנוכחותך , תוכל לפגוש שם עוד רבים רבים מקהל מאזיניך הנאמן אשר יעטפו אותך בהרבה חום ואהבה אשר ייחזקו את ידיך לזמן רב. שיהיה לך שבוע טוב ,

meperry

New member
סקאלי יקירתי,אני בהחלט זוכר את

המפגש בבית הנשיא,ואני משתדל בד"כ לעמוד מאחורי הבטחותי. באשר לקהל המאזינים העומד מול עיני,בדמיוני כמובן,הרי מספיק לי מדגם מייצג שמשקף פחות או יותר את רבבות המאזינים לכל תוכנית. אין ספק שהאינטרנט גרם למהפכה של ממש בכל הנוגע לאינטראקציה עם אותו קהל יעד. אין זה פלא שאני "נלחם" כבר יותר משנתיים להכניס צג מחשב המחובר לאינטרנט מול עמדת המגיש באולפן השידור,כדי להגביר את אותה אינטראקציה(למשל התייחסות מיידית לתגובות מאזינים בפורום בזמן השידור עצמו),אך בינתיים ללא הצלחה(בעיות תקציב וכו'). אגב,אני מאלה שדווקא מתמלאים באנרגיות חיוביות כשהאולפן מלא באורחים,אבל בד"כ כידוע המצב שונה ולכן כל שדרן מנסה בדרכו להפעיל את דמיונו כדי ל"ראות" למי הוא משדר בדיוק.בתוכניות מאופיינות כמו "ציוניוני הדרך" או "אגן הים התיכון",קל לי יותר לזהות בעיני רוחי את קהל היעד ולכן גם קל לי יותר להתחבר לסגנון ההגשה המתאים. בתוכניות ה"סלט" יש לי תחושה מוזרה של אולם מלא בקהל המורכב מערב רב של גילים וחובבי ז'אנרים שונים של מוסיקה.חובבי מוסיקה עדכנית לצד חובבי נוסטלגיה ,וחובבי מוסיקה ים תיכונית חדשה לצד המעדיפים מוסיקה ים תיכונית וותיקה,שלא לדבר על חובבי הרוק למיניהם...בקיצור,בכל פעם שאני עובר לז'אנר אחר יש לי הרגשה שחלק ממאזיניי נעים בכיסאם בחוסר נוחות ואולי גם עוזבים את האולם...ותחושה זאת גורמת גם לי לנוע בכיסאי בחוסר נוחות מסוים...למרות שאינכם שומעים בד"כ את רחש הכיסא הנע... אז איך מתמודדים עם תחושות שכאלה?מדמיינים שקהל המאזינים מורכב כולו מחובבי כל הז'אנרים...בטח יש גם כאלה... הנה עברתי שבת חופשית,ללא שדורים ברדיו,אך מצד שני המשכתי לתקשר עם מאזיניי דרך רשת האינטרנט...יכול להיות שאני "חולה רדיו"...ואם כן אז מה...יש מחלות גרועות מזו.שבוע טוב לכולנו.פרי

arivederci

New member
אני, לצערי, עזבתי את האולם

כמאזינה נאמנה לרשת גימל לאורך שנים- ובתור אחת שהיתה רגילה לבלות בחברת הרשת 5-6 שעות ביום,מצאתי את עצמי לאחרונה נעה בחוסר נוחות בכסאי פעמים רבות מידי. צר לי להודות שבשבועיים האחרונים אינני מאזינה לכם יותר בשעות שהיו בעבר מוקדשות לרשת גימל. לאור ה"סלט" (הגדרה מצויינת, אגב) שאתם מגישים לנו מידי יום, עברתי להאזין לשירים מתוך אוסף הדיסקים שלי. מאז ומתמיד העדפתי תכניות רדיו שערוכות בחכמה ובטוב טעם, עם הפתעות נעימות פה ושם- כמו למשל שירים שלא שמעתי המון זמן, או רצף שירים מעניין במיוחד. לצערי (שוב) התכניות של רשת גימל חדלו להיות כאלה מאז מהפך הפליי-ליסט. לא התייאשתי לגמרי, ואני עדיין מתחילה את היום שלי ברשת גימל בשעה 8, אך מהר מאוד אני מוצאת את עצמי מפעילה את נגן הדיסקים, ומקשיבה לרצף שירים שאמנם אינו מפתיע במיוחד, אך לפחות כולל שירים שמתאימים לי ולטעמי.

מרכזון

New member
סקאלי....

הכפפה נזרקה ורק מחפשים מי שישלח יד וירים אותה!!
אז אם אחד הירושלמים יארגן מפגש אצלו, אנו התל אביבים נאמר תפילת הגומל, נעלה ירושליימה ונקח את הסיכונים הכרוכים בכך, ולו כדי לפגוש את מנחם פרי הגדול. נבוא בטפנו, ברכבנו ואם אין רכב אפילו בחמורנו, העיקר לפגוש את מנחם פרי. אז ירושלמים-מי מתנדב???

ס ק א ל י

New member
אם לא תהיה בררה, אז לא תהיה בררה...

כעקרון אנחנו משתדלים לפזר את המפגשים, לטובת המשתתפים מחלקי הארץ השונים, אבל זה כמובן תלוי בנכונות לארח. אם יארחו אותנו בירושלים, נשמח להתארח בירושלים. ואפילו יותר רחוק מזה. אין ספק שבזכות החברות בפורומים השונים, אני לאט לאט מכירה יותר ויותר את הארץ... ועוד הערה קטנה, ומקווה שתקבלו אותה כמו שהיא, בלי להיפגע - נראה לי שגם מנחם ירגיש יותר טוב אם לא נתייחס אליו כאל איזה כוכב-עלוסופרסטאר וכ"ו, אלא כאל בן ישוב, עמית וחבר ל'שריטה' שלנו - אהבת המוזיקה העברית.

meperry

New member
צודקת סקאלי בעניין ההערה הקטנה...מי

ששהה במחיצתי ואפילו למשך כמה דקות יכול להעיד שגינונים למיניהם הם ממני והלאה.וה"שריטה" שלי היא כנראה עמוקה יותר,מפני שיש בי גם אהבה לנוסטלגיה לועזית(אלביס למשל..) ואם תתכוונו לערוץ 33 בעוד כרבע שעה תוכלו להווכח במו עיניכם...לילה טוב וחלומות פז.פרי.

מסכים איתך בעיקרון

אבל לפעמים קשה להמנע מזה. בכל זאת לא כל יום אתה נתקל בשדר ברמתו של פרי אשר מדבר ומתחבר למאזיניו בכל מדיה אפשרית ,בשעותיו החופשיות , מתוך אהבה אמיתית לעבודתו ולקהלו , ובצורה חברית ופתוחה כל כך. איפה תמצאי עוד שדר רדיו שמכיר אישית את מאזיניו, נפגש עימם, חושב עליהם בזמן השידור ומקדיש להם שירים? הגישה הזו שלו, האהבה, הפתיחות, המסירות אשר נוגעים בכל אחד מאיתנו גורמים לתגובת נגד של אהבה והערצה שלפעמים מגיעה למימדים קצת מוגזמים, אבל היא בהחלט במקומה. מדובר כאן באדם שהוא בהחלט תופעה מיוחדת במינה בנוף הרדיו הישראלי וכל הסופרלטיבים שייאמרו עליו יהיו מעטים מדי. ומנחם, אם מדי פעם אתה קצת מובך
משפע המחמאות ומן ההערצה העצומה - קח את זה בקלות, הכל מאהבה...
.

ולגבי השריטה הנוספת שלך-ראינו...../images/Emo8.gif

ולמי שלא ראה - הנה חידה: איזה תמונה יש למנחם פרי מול המחשב שלו?

מארסו

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif (לגבי החלק האחרון)

מצטרף לסקאלי בבקשתה. שאף אחד לא ייפגע, אבל כל המחמאות ושירי ההלל האלה(שאני בטוח שבאים מכל הלב) קצת מביכים. (אגב, בתור מי שגם פגש באדון פרי אני בהחלט יכול לנבא שהמולה מוגזמת סביב בואו/אי בואו רק תגרום לו אי נוחות)

האגס 1

New member
אם היה לי בית נורמלי...

אז בהחלט הייתי מרים את הכפפה. אבל זה קצת קשה כשיש ללך דירה בלי סלון...

שירים מלווים בספורים

לפני שנתיים בערך היתה תכנית ברדיו 90 fm שבה השמיע העורך והמגיש משירי הארץ היותר טובים, וליווה את השיר בספורים על ואודות השיר. משהו על הנגנים, משהו על המחבר, הפנית תשומת לב המאזין לפרטים אלו ואחרים, בקיצור היה מאד מענין והוספתי ידע.

אריה31

Member
מנהל
מנחם, תמיד היית מקסים

כבר במצעדים העבריים שהגשת, לפני שנים רבות, אפשר היה להבחין ברגישות הרבה שלך, כלפי האומנים, המאזינים, והשירים עצמם. מקריאת ההודעות שלך בפורום, כפי שיעל האחרת כתבה, אפשר לדעת בוודאות שלא טעינו. כמה נפלא שתחום גדול כמו מוסיקה ישראלית הופקד בידיו של אדם כמוך. המשיך לעלות ולהצליח. ואולי זה מה שיגרום לי להאזין יותר לרשת ג'.

meperry

New member
תודה אריה.אז יאללה,אצא לשבוע חדש

בתחום שהופקד בידי,עם חיוך על השפתיים...והלוואי שהעולם מצידו יחייך אלינו בחזרה.שבוע מוצלח לכולנו.פרי.

מרכזון

New member
מנחם...

תודה על ההפנייה ל-33. היה ממש נפלא. הבחור מבאר שבע מדהים בקולו. מנחם, איפה מצאת אותו??? שומרון]התשובה לחידתך-במחשב של מנחם נמצאת תמיד התמונה של המלך. אלביס לא ארגוב!!!

meperry

New member
זהו דובהל'ה בירקנפלד מב"ש,ואני שר

במחיצתו ויוסי לב בערבי שירה(שירי ארץ ישראל)כבר שנים.הנוהג הוא שלקראת אחת אחר חצות אני לוקח פיקוד(על ההנחייה)ודובל'ה נותן מקבץ של אולדיז לועזיים,בעקר אלביס.אין בארץ גדול ממנו בתחום זה.

meperry

New member
ועוד דבר קטן..כשאני רואה את השירשור

הזה,אני תוהה...האם אין מקום לפינת ארוח בפורום תחת הכותרת-"אורח לשבת"...שאלות,תשובות,ותגובות בנחת...ובלי כל הלחץ של ארוח רגיל...

מרכזון

New member
אז קודם כל....../images/Emo6.gif

תודה על שיתוף מאזיניך בחוויה!! שנית-אני בעד הרעיון של "אורח לשבת"! שלישית-חבל שהתכנית על אלביס, עליה דיברתם אתמול בערב, עוברת בשעה 03:00 זו שעה מאוחרת מידי לדעתי שרק ציפורי לילה נדירות יכולים להקשיב. יוצא שמתי מעט נהנים מתכנית נפלאה בעקבות שעת שידור "לא רגילה". יש מקום לחשיבה מחדש???

למעלה