מנטליות יודו-

aln77

New member
הנה הגיע עוד יודו-טמבל

עוד מעט יגיעו האיינזצגרופן לסדר את העניינים.

אל תזכיר לנו את קטעי לייבוביץ בשפלותו.

י ו ר ם 7

New member
בוא ותצא להליכה קצרה עם היהודי היפה הזה

שיש לו ערכים אחרים משלך
הסיכוי שהוא יזיק לך מאד קטנים כי הוא יהודי טוב
ולא שפל , אל תפחד אתה בידיים טובות .
לתפוס חוכמה בדרך זה לא דבר שאתה רוצה
(כך אני מתאר לי אותך)
לפספס.
צא לדרך אל תחשוב פעמיים......

aln77

New member
אני מציע שייצא להליכה קצרה איתי

בגלל יהודים כמוהו ומוריהם שילמו רבים בחייהם. הגיע הזמן לחשבון נפש עמוק שלו ושל דומיו. אנו מתקרבים לקצה הסיבולת המוסרית.

aln77

New member
הידד ללירי אור

היו לי מספיק שיחות נוקבות עם לייבוביץ עצמו בכדי לעשות חשבון נפש עם עצמי ולהבין עד כמה הפרו-נאצים החדשים מסוכנים.

M AO R

New member
צר לי שהכעסתי אותך חמודי

הצרה שהוא לא צדק.הלואי שהיו לישראל מנהיגים פחות עדינים ויותר יודונאצים.אבל אל דאגה זה יקרה בקרוב.בפעם הבאה החמס כבר ישלח אליך רקטות כימיים שיחסלו כמה מאות בכל פעם וכמה מאות טילים כאלה כבר יגרמו למנהיגים הרחמניים שלך לעשות מה שהיה צריך לעשות מזמן.אבל אז יהיה מאוחר מדי. אל תדאג אוטוטו זה קורה לך.

יחיאב

New member
קרעת אותי עם היודו-טמבל

י ו ר ם 7

New member
קרע מצחוק או מעצב ?

אני חושב שאם נמשיך לעשות טבח בחלשים הקללה שבה אנו חיים
תמשך לעד . מצפה תמיד מאלה הכותבים כאן שיבחרו את שביל הזהב
ואתה יודע היטב שכל אחד והצרות שלו וחוכמה היא לא צרה אלא ברכה.

aln77

New member
אכן יורם עונה להגדרה זו

למשל בשעות הדמדומים כשהוא מעיין במילות הסעיף השביעי באמנת החמאס, במיוחד בשעה שילדיו מסתתרים בפחד במרחב מוגן:
"שליח אללה כבר אמר: ``השעה לא תבוא עד שילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו בהם, עד כדי כך שכאשר יסתתר יהודי מאחורי עץ או אבן, יאמרו אלו (העץ והאבן): ``מוסלמי, עבד האל, יש מאחורַי יהודי, בוא והרגהו... "
הוא מסיק שמדובר ב"חלשים" שפשוט "חייבים לדבר איתם" ושבעצם "הכיבוש" אשם בכל...
לכאורה יודו-טמבל.
אבל אחיאב - ישנה אפשרות שיורם איננו באמת יודו-טמבל. קיימת אפשרות תקפה, הרבה יותר בעייתית. שהוא גזען ממש. שהוא באמת חושב שצריך לשוחח עם הילידים בכדי להשקיט אותם ולהשליך לעברם בננות. שהוא באמת חושב שמדובר פה בסכסוך טריטוריאלי ורצון לחרות של עם.
הבט, אחיאב ידידי, יורם איננו מבטא דעת מיעוט כפי שזה נראה במבט ראשון, למעשה הוא מבטא את העמדה הציונית השלטת של כמעט כל השמאל וחלקים גדולים בימין.
ברם, אם הטקסט שצוטט מאמנת החמאס היה נכתב ע"י שוויצרים. גרמנים, אוסטרים או כל עם "רציני" - יורם מעולם לא היה טוען שיש לדבר איתם. הם הרי לא מזרחים חמומי מוח, הם...רציניים.

אלי כ ה ן

New member
רואים שאתה חדש בפורום.

כי היו לך שתי שגגות קריטיות, שלא היו נעשות ע"י ותיקי הפורום.

ואגב אני בכוונה כותב "שגגה" ולא "טעות", כי אינני מתכוון להאשים אותך, בתור מי שאינו ותיק בפורום. סוף סוף, כל אחד יכול לשגות, כמובן כולל אני (ואולי במיוחד אני).

שגגה ראשונה: שמו של המנהל לשעבר של הפורום, הוא יחיאב - לא אחיאב. למעשה, יכולת לראות זאת בבירור, אילו רק הצצת שני סנטימטר מעל הודעתך האחרונה.

שגגה שנייה: אתה שוגה לחלוטין בניתוח אישיותו של יורם. זה נכון שדיעותיו הפוליטיות הפוכות במאה ושמונים מעלות לשלך, והוא כמובן אינו מתבייש בדיעותיו, כשם שאתה אינך מתבייש בדיעותיך. כל אחד רשאי להמשיך להחזיק בדיעותיו. אבל רק שתדע, ועכשיו אני הולך להגיד לך משהו שאותו לא הייתי אומר על הרבה, אבל עליו יחתמו כל ותיקי הפורום (הן אנשי ימין והן אנשי שמאל) - הואיל והם כבר הספיקו להכיר את יורם אישית: ובכן, דע לך, שיורם באישיותו הוא: לא רק רגוע, שליו, ואף פעם לא מתלהם, אלא גם מאד מאד חביב, אציל-נפש, ממש איש חיובי "טוב" במובן הטוב של המילה (וכרגע אני כמובן מתעלם מדיעותיו הפולטיות שהפוכות במאה ושמונים מעלות לשלך). ואכן, האם אי פעם מצאת את יורם מכנה את עמיתו לדיון בכינויי-גנאי, או אפילו במשהו שרק מתקרב לזה? אני מבטיח לך, שגם אם תחפש היטב, לא תמצא את זה בכל הרזומה ארוך-השנים של יורם, לא בפורום הזה ולא בשום פורום אחר! למה? כי הוא איש טוב, הבנת? לכן, גם כשהוא מתווכח עם אנשים שדיעותיהם הפוליטיות הפוכות לשלו, הוא אף פעם לא ירעים עליהם בקולו, אלא תמיד יתנסח ברוגע ובשלווה.

אז מה אם דיעותיו הפוליטיות הפוכות לשלך? אז מה אם הוא מרגיש שבחלקים מסויימים של הציבור מופגנת לעיתים שנאה כלפי אנשים המחזיקים בדיעותיו? האם אתה, לא חש שבצד השני של המיתרס הפוליטי מופגנת לעיתים שנאה כלפי אנשים המחזיקים בדיעותיך? אז גם יורם חש שבצד הימני מופגנת לעיתים שנאה כלפי אנשים המחזיקים בדיעותיו, ואז הוא מבטא את תחושותיו בכאב, בדרכו שלו, שהיא אף פעם לא מתלהמת, אלא תמיד שקטה ופיוטית.

באמת חבל שלא זכית להכיר אישית, את האיש הנאצל הזה. אילו רק היכרת אותו אישית, אין לי ספק שדעתך עליו הייתה מתהפכת במאה ושמונים מעלות - למרות דיעותיו הפוליטיות ההפוכות לשלך. אבל האמת, לא צריך להכיר אותו אישית כדי להיווכח בנכונותה של עדותי האישית עליו. די אם תעבור על כל אחת ואחת מהודעותיו בפורום, תנסה לסנן משם את עצם התוכן הפוליטי של ההודעה, ותתיחס רק לסיגנון, או-אז תיווכח בכך שהאדם הזה נפלא, פשוט נפלא! הלואי עלינו כאלו הודעות רגועות שלוות שקטות ופיוטיות. אם השיח שבין בני האדם היה מתנהל בדרכו של יורם, היינו פותרים במדינה יותר מתשעים אחוז מהבעיות.

אשמח מאד אם ותיקי הפורום, במיוחד חברים שאינם בהכרח מזוהים עם השמאל (ובהחלט יש כאן גם כאלה כולל אנשי ימין ותיקים), יאשרו את מה שכתבתי כעת על יורם, כדי שתיווכח שלא ציינתי כאן את דעתי הפרטית.

aln77

New member
אלי כהן היקר

א. אבקש להתנצל מעומק ליבי ליחיאב. אכן שגגה גדולה שטעיתי בשמך.
ב. באשר למקרה יורם. אין לי על מי לסמוך בעניין זה אלא למורה הדגול לייבוביץ, ששפט בני אדם לא האם הם טובים ונחמדים (ואין לי קצה של ספק שאכן יורם הוא טוב ונחמד, יהיה טוב אשר יהיה) אלא, שפט אותם לפי התוכן הערכי שלהם.
מבחינה זו, הערכית, אני בז ליורם בוז מוחלט. הוא ושכמותו מיצגים לדידי את הגזענות הניאו-ציונית המתחסדת הנחה על תשתיות קולוניאליסטיות מובהקות.
נחמדותו של יורם לא מעלה ולא מורידה מערכו המוסרי בעיני. מדובר באדם שמייצג בעיני סוג של רוע שלעיתים אני מתקשה לעכל - אינני מספק במכבסת המילים ש"דעותינו חלוקות". זו שפה שאינני מקבל את הרצון שלה לכסות על התהום הפעורה ביננו.

אלי כ ה ן

New member
לא טענתי שהוא נחמד אלא שהוא אציל-נפש.

דבריך הנוכחיים רק מוכיחים את מה שכתבתי מלכתחילה: רואים שאינך ותיק בפורום, ובמיוחד רואים שאינך מכירו אישית. אני סמוך ובטוח, שאילו היכרת אותו אישית אז דעתך עליו היתה מתהפכת במאה ושמונים מעלות.

aln77

New member
לייבוביץ טען שלרפול יש מנטליות יודו-נאצית

איזו מנטליות יש ליורם? האם רפול היה אציל? האם אצילותו הייתה חוסכת ממנו את הכינוי?
אני אולי חדש בפורום אבל ערכיו של מר יורם נהירים לי.

י ו ר ם 7

New member
מה עשיתי שאני רע בעיניך אדון איקס

האם יש לך הרגשה שאני צוחק עליך
אני מאד רציני אבל גם אוהב את הסאטירה
שיש לה גם כוח משלה אבל רק לפעמים
יש לי ערכים משלי ואני שליחו של המורה אם אתה לא יודע.
יש לך הוכחות שפגשת את המורה
או שאתה בודה מליבך
סליחה על השאלה
כבדהו וחשדהו

aln77

New member
אינני המורה המוסרי שלך

עשה לך רב
עשה חשבון נפש
התייעץ עם מישהו שלא חושב כמוך.

וכן הייתי סטודנט שלו באונ' העברית וביקרתי בביתו מספר פעמים כתלמיד תיכון וכסטודנט.

למעלה