מה המשמעות של עשה לך רב אתה יודע?
לשמחתי אני בגיל המתאים לייעץ לאנשים אחרים .
האם ליבוביץ שמע בקולך ופסק לדבר על הקללה
או שאתה למדת אותו מוסר.
יש לך הוכחות בהקשר של הביקורים בביתו של המורה.
מלייבוביץ לא למדתי שאתה אדם רע. למדתי זאת ממך. מלייבוביץ למדתי לחשוב. לכן לא הסכמתי איתו על מרבית הדברים. אני למעשה זוכר רק שני דברים שחשתי שבהם הוא צודק: שמעמד האישה הוא האתגר הבא של היהדות (לדעתי הוא ראה את הנולד בעניין זה) ושמריל סטריפ היא השחקנית הטובה בדורנו.
כל שאר הפובליציסטיקה מהפרדת דת ומדינה דרך תפיסתו את המדע ועד עניין "השטחים" חשתי שהוא רדוד מידי ובודאי לא מציג חשיבה מאתגרת תוך הבנת מורכבות העניין.
ויורם אל תיפגע מכך שאתה אדם רע. זו ההכרעה שקיבלת. בדיוק כמו יאגו.
אין לי ספק, שאילו היכרת אישית את יורם, היית חושב עליו את ההפך הגמור ממה שליבוביץ ייחס לרפול (לפי טענתך, ואגב אני עדין מחכה לאיזשהו מקור ברור שיוכיח את הטענה על רפול שאותה אתה מייחס לליבוביץ).
מרסל דיבואה היה אדם נפלא אבל קתולי בכל רמ"ח אבריו. זה האיש, זו בחירתו.
ייתכן בהחלט ששכניו של גדעון לוי יעידו כי מדובר באציל נפש, אדם בעל סגולות טרומיות, פיו מרגליות - מה יסייעו לנו שכניו או בעל המכולת של עמירה הס?
אין לי ספק, שאילו היכרת אישית את יורם, היית חושב עליו את ההפך הגמור ממה שליבוביץ ייחס לרפול (לפי טענתך, ואגב אני עדין מחכה לאיזשהו מקור ברור שיוכיח שאכן ליבוביץ אמר את האימרה על רפול שאותה אתה מייחס לליבוביץ).
כבר אצל היוונים לפני הספירה הנוצרית אתה מוצא שסגולה טובה לא קופצת לך לפתע
לתוך המעשים שאתה עושה בחיי היום יום.
זכותך לומר את דעתך שיהיה לך בהצלחה ,צדיק באמונתו .........................
בהקשר למדע מה לא מוצא חן בעיניך ב"תפיסתו את המדע"
משנת 1969 אני מכיר את אורי , פגשתי אותו לראשונה על מגרש הכדור סל,
הייתי ילד קטן בתל אביב הישנה ילד בן 13 שלא ידע מהחיים שלו כמעט בכל תחום
רק לסל ידעתי להכניס מכל בלטה במגרש אבל לאחר שעוברים את החצי .
לפני החצי היה מישהו שידע לקלוע מכל בלטה שהייתה על המגרש לפני החצי וקראו לבחור
אורי גלר אתה שומע נכון אורי גלר .
אורי ידע לקלוע מרחוק כמו שאני ידעתי לקלוע מקרוב יותר ולכן כאשר הוא אומר לי ללכת למרחב המוגן אני הולך אליו
ואני לא סופר את השניות לפי השעון כי אורי אף פעם לא ענד שעון על ידו אבל תמיד ידע את השעה במדויק.
אולי זבלנו הרבה בילדותינו אבל לא זבלים אנו והרמה המוסרית שלנו על הכיפאק
לא אתה ולא יחיאב ולא ליברמן או בנט ילמדו אותי ואת אורי איך להכניס לסל ואם אתה לא מאמין תשאל את אורי גלר.