מניעת בניית מעלית בבניין מגורים

spidermanr

New member
מניעת בניית מעלית בבניין מגורים

שלום אני גר בקומה הרביעית בבניין בן 4 קומות.יש לנו שכן מבוגר שמעוניין לבנות מעלית בבניין. אנחנו 11 דיירים בבניין.כאשר שבעה דיירים מעונינים לבנות מעלית (בעזרת שיכנועים קשים מצד השכן).וארבעה לא מעוניינים לבנות. אני בין הדיירים שאינם מעונינים במעלית מכיוון שהעלות שלי בבניית המעלית יקרה מאוד ואין לי את היכולת לשלם את הסכום המופקע - שלושים ושישה אלף ש"ח. השכן המבוגר שמעוניין לבנות את המעלית רוצה לבנות את המעלית בכל מחיר גם אם הוא יצטרך לשלם על הדיירים שמתנגדים ולמנוע מהם גישה וזכות על המעלית. שאלתי היא.האם אני יכול למנוע את בניית המעלית הנ"ל? מכיוון שאין ביכולתי לשלם את הסכום המופקע. ומכייון שבעתיד כשארצה למכור את הדירה.עצם קיום המעלית יקשה עליי את מכירת הדירה מכיוון שאני לא יכול להשתמש בה.וגם הדייר החדש בדירה לא יוכל. בעצם אני אמכור דירה בבניין עם מעלית רק שאי אפשר להשתמש בה. והדבר יבריח לי קונים פוטנציאלים רבים. עזרתכם בבקשה. תודה.

מעלית מוסיפה לערך הדירה.

לגבי עלות גבוהה זכותך להביא הצעות מחיר נמוכות יותר ובמקביל כדאי לפנות לתרבות הדיור לייעוץ אצל העו"ד שלהם. יש כיום אופציה למעלית חיצונית שזולה יותר מהמעלית בתוך הבניין אתה צריך לנסות להביא אלטרנטיביות שיוזילו את הנושא ו/או לברר מהי עלות החזקת מעלית לחודש. בעקרון נדרש חוב של דריים בבניין לשם השגת אישור לבניית מעלית. זו סוגיה מאוד שכיחה בבניין משותף ובעייתית ויש לחשוב על פתרון יצירתי. לגבי העתיד גם אם תמנע ממך השימוש במעלית הרי מי שירכוש הדירה יוכל לשלם את החוב ולשלם אחזקה חודשית ובכך תהיה לו נגישות למעלית. אתה מציג את הדברים שחור ולבן ויש גם גוונים באפור...

למעלה